Šta je novo?

LG Televizori

Ne znam sto se bilo sta cimas pre factory reseta, to bi trebalo da ti sve resi ako nije neki ozbiljan problem, a verujem da nije. Da je telefon pa da razumem da odlazes resetovanje, ovako nije neki posao vratiti sve kako je bilo.

Iz garancije od 5 godina:
"U prve dve godine, koje se računaju od datuma prvobitne kupovine Proizvoda, važi eksplicitna garancija u punom obimu za sve nedostatke koji su posledica greške u proizvodnji, što znači besplatnu popravku, besplatne rezervne delove i besplatnu popravku na licu mesta, ili u servisu po potrebi."

Uradio factory reset na LG Oled65c11 i rade sad HBO max i druge apps, tj radi update i LG store.
Dobro je želudac mi se okrenuo od same pomisli da moram ovoliki TV da negde nosim.

Trebao si odmah to uraditi i poštedeti sebe onolike brige

Drugari imam LG 6200pla 43 inca, duze vreme mi se desava da kad ugasim tv i nakon nekog vremena upalim da bude siva slika skroz pa moram tako 3-4 puta da ugasim upalim da se pojavi normalno slike. Da li se nekom ovakav debilan problem desava?

Drugari imam LG 6200pla 43 inca, duze vreme mi se desava da kad ugasim tv i nakon nekog vremena upalim da bude siva slika skroz pa moram tako 3-4 puta da ugasim upalim da se pojavi normalno slike. Da li se nekom ovakav debilan problem desava?
Tebi crkava led osvetljenje.

Problem je sto se ne dasava svaki put i kad ga upalim onda radi normalno satima.

Uradio factory reset na LG Oled65c11 i rade sad HBO max i druge apps, tj radi update i LG store.
Dobro je želudac mi se okrenuo od same pomisli da moram ovoliki TV da negde nosim.
Imao isti problem, meni je pomoglo rešenje sa AVForuma koje je reklo da se ugasi quick start u opcijama, bukvalno istog momenta sve proradilo.

Problem je sto se ne dasava svaki put i kad ga upalim onda radi normalno satima.
Bez obzira led diode ne crkavaju od jednom kao klasično svetlo već tako kako si ga opisao postepeno.
Neki ovde sa foruma su pisali da su sami kupili led traku i menjali je, ali pod uslovom da znaš šta radiš da ne bi još veći problem napravio.
Jako pipav posao.

Poslednja izmena:
Počeo da zeza stari LG iz dal 2015te.
Upalim ga kao upali se, ugasi, ne pokazuje sliku tek posle minut izbaci LG logo i eto slike.
Jel su to LED diode na samrti?

Nije to do dioda

Počeo da zeza stari LG iz dal 2015te.
Upalim ga kao upali se, ugasi, ne pokazuje sliku tek posle minut izbaci LG logo i eto slike.
Jel su to LED diode na samrti?
Brate šta je tebe poteralo sa tim televizorima??? 🤔
Izgleda te onaj korejski Bog slabo sluša 🤣

Pa star TV 7,8g ***.
Pored njim imamo još 3 Samsung od kojih jedan radi već 14g, a ova dva ista već 12g.

Oh, evo opet ove garancije od 5 god, kakvo je mišljenje o 50NANO753PA ?
Filmovi, serije, YT, internet ...

Pristojan TV. Šta misliš pod internet?

Zdravo, trenutno nemam televizor i razmisljam se da ga kupim. Gledam samo 43" obzirom da zivim u garsonjeri i televizor mi je blizu.
Zapao mi je za oko LG 43UP78003LB
Ne treba mi nista specijalno, samo da mogu pogledati nekad film/seriju na Netflixu i po koji sportski dogadjaj uzivo i to je to. Koristice se mozda svega par sati nedeljno.

Pristojan TV. Šta misliš pod internet?
Nemam kablovsku i nemam nameru da je uvodim tako da će jedini izvor "signala" biti komp koji će biti zakačen na tv tako da sve ono što možeš da vidiš na monitoru redovnog kompa moći će da se vidi na TV-u.
U principu čitanje texta na web stranicama neće biti praktično jer ne verujem da će font biti dovoljno velik da bi se čitao sa 3-4 metra, tako da to "internet" bude na zadnjem mestu, kao "frižider" za jednu flašu u kolima, upitna upotrebljivost ali eto ima i ta opcija :D

Zdravo, trenutno nemam televizor i razmisljam se da ga kupim. Gledam samo 43" obzirom da zivim u garsonjeri i televizor mi je blizu.
Zapao mi je za oko LG 43UP78003LB
Ne treba mi nista specijalno, samo da mogu pogledati nekad film/seriju na Netflixu i po koji sportski dogadjaj uzivo i to je to. Koristice se mozda svega par sati nedeljno.

Pristojan TV.

Nemam kablovsku i nemam nameru da je uvodim tako da će jedini izvor "signala" biti komp koji će biti zakačen na tv tako da sve ono što možeš da vidiš na monitoru redovnog kompa moći će da se vidi na TV-u.
U principu čitanje texta na web stranicama neće biti praktično jer ne verujem da će font biti dovoljno velik da bi se čitao sa 3-4 metra, tako da to "internet" bude na zadnjem mestu, kao "frižider" za jednu flašu u kolima, upitna upotrebljivost ali eto ima i ta opcija :D

Sasvim ok TV.

Praveći paralelu sa UM7450 i U7QF, oba TVa posedujem, slobodno mogu reći da i osnovna UHD serija kod LG bolje procesira sliku od recimo Hisensa koji je u klasi iznad.

Cesto mi se desava dok gledam film sa fleske da mi prekine film i izbaci da izvadim flesku nakon iskljucivanja sa liste,desava se po nekoliko puta uzastopce pa posle prestane i onda mogu da odgledam film.
Neki put se desi i dok ne gledam film sa fleske vec tv program a fleska je ukljucena u tv.
Probao sam i sa formatiranjem fleske preko tv - a i opet isto.
Tv je uvek sa poslednjim apdejtom.

Prilozi

• 20220830_220953.jpg
    20220830_220953.jpg
    189.5 KB · Pregleda: 37
Ne znam da li je jos neko imao slican problem ali u pitanju je raspored kanala na LG 40UN7003. Kada skeniram kanale (SBB je u pitanju) kanali budu poredjani tako da prvo budu Novosadski pa neki domaci pa Madjarski i tako dalje nekim redom. Mislim da pri inicijalnoj instalaciji tv-a sam stavio zip kode 21000 i odabrao Srbiju kao zemlju ali nisam siguran. Uradio sam reset ali mi je obrisao samo podesavanja i kanale ali nije mi dao sve od pocetka. Da li ima neko ideju sta bi bio razlog?

Pozdrav.
Da li neko zna sta znaci ovaj prozorcic sto iskace (Kesica zanemarite :) )20220917_214530.jpg

Pozdrav, juče upalim LG UM7450 i primetim da je slika kao i ikone u meniju za podešavanje naprasno uvećani - zumirani, na taj način da se uopšte ne vidi donji deo ekrana i sami natpisi što na tv kanalima, što u EON i YT aplikacijama. Prvo što sam pomislio je da se neko od ukućana zaigrao slučajno pa uvećao sliku, ali ni kada sam pretresao sve menije vezane za sliku od Wide, 16:9, 4:3 itd nisam uradio ništa. Na kraju kad ni factory reset nije urodio plodom svhatio sam da je vrag odneo šalu. Slika je toliko s*ebana da nakon factory reseta nisam ni uspeo da setujem tv do kraja jer nisam mogao da vidim niti da selektujem sve stavke do kraja koje su bile u donjem delu ekrana koje ne vidim. Elem pre toga sam uspeo nekako da proverim instalirana je najnovija verzija softvera (ako možda nije u njoj problem), uglavnom nisam mogao da update-ujem novijom verzijom od postojeće. Da maler bude još veći garancija je istekla kao da je znala pre par meseci pa mogu da se slikam za istu. Je l ima neko ideju šta može da bude? Da nije crklo nešto na ploči koja je zadužena za "kontrolu" slike pošto cenim da je panelom sve u redu? Ili se jednostavno zabagovao softver tv-a mu treba neki hard reset... Je l viđao neko ovako nešto?

Je l' razlika izmedju lg oled55c11lb vs lg oled55c12la samo u boji pozadine ili i postolja? Moze neko da okaci slike postolja? (pozeljno da neko ima oba modela :D )

oled55c11lb postolje tamnosivo metalik, pozadina tamno siva plastika.

A za LG C2? Deluje mi da je postolje isto, samo pozadina razlicita.

Pozdrav, juče upalim LG UM7450 i primetim da je slika kao i ikone u meniju za podešavanje naprasno uvećani - zumirani, na taj način da se uopšte ne vidi donji deo ekrana i sami natpisi što na tv kanalima, što u EON i YT aplikacijama. Prvo što sam pomislio je da se neko od ukućana zaigrao slučajno pa uvećao sliku, ali ni kada sam pretresao sve menije vezane za sliku od Wide, 16:9, 4:3 itd nisam uradio ništa. Na kraju kad ni factory reset nije urodio plodom svhatio sam da je vrag odneo šalu. Slika je toliko s*ebana da nakon factory reseta nisam ni uspeo da setujem tv do kraja jer nisam mogao da vidim niti da selektujem sve stavke do kraja koje su bile u donjem delu ekrana koje ne vidim. Elem pre toga sam uspeo nekako da proverim instalirana je najnovija verzija softvera (ako možda nije u njoj problem), uglavnom nisam mogao da update-ujem novijom verzijom od postojeće. Da maler bude još veći garancija je istekla kao da je znala pre par meseci pa mogu da se slikam za istu. Je l ima neko ideju šta može da bude? Da nije crklo nešto na ploči koja je zadužena za "kontrolu" slike pošto cenim da je panelom sve u redu? Ili se jednostavno zabagovao softver tv-a mu treba neki hard reset... Je l viđao neko ovako nešto?
Pade mi na pamet da li možda postoji na LG daljincu (magic remote) neka kombinacija tastera (pojedinačni taster za to nema) koja zumira sliku ili tako nešto? Mada bi factory reset morao to da vrati na normalu, zar ne?

@Munja
Uradi hard reset. Izguglaj za svoj model, ali bi trebalo da je
  1. At first, press and hold the volume down and power keys on your remote. simultaneously. Hold them in place for 10 seconds.
  2. After the LG logo appears, the reset is complete.
Pre hard reseta bih isključio sve što je u TV uključeno (koaksijalni kabl, razni HDMI, fleševi...).

Kolega je pre par godina uzeo 50UM7500PLA, kad je uzimao pogledao je sve moguće modele i sve moguće specifikacije koje televizori imaju i izabrao taj koji sam naveo, veoma je zadovoljan njime i danas tako da ja sve koje gledam poredim sa tim modelom, ako ima iste specifikacije biće dobar tako da možeš slobodno da pogledaš taj što ja gledam, 50NANO753PA.
Jedino što se meni ne uklapa u budžet (max 58K) a košta min. 65K tako da bi se tebi uklopio bez problema.
Koliko vidim ima u paketu i magični daljinski, to obavezno gledaj da bude u paketu jer ako hoćeš da dokupiš taj daljinac računaj dodatno tipa 4K din.
Uz malo pregovora,sami su ponudili LG 55NANO753PR,tako da sam zadovoljan ishodom pregovora..😁😁

Nazad
Vrh Dno