Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Pa nije to bas tako, stream kreće u sekundi ko ima rd, a i ko nema verujem da ima addona gde ima free strimova, a i onda tu odmah pušta... I pri tome uvek možeš da nastaviš gde si stao, a i samo premotavanje radi bez problema... Titlovi se sami isto odmah učitaju...
Ovako, moraš da ideš na torrent sajtove pa da pretražujes, pa da skineš, dakle opet čekaš da se to skine, pa da prebacuješ, pa ideš na sajt za titlove pa i njega skidaš, i prebacuješ i onda, puštaš na tv...
Ovako sve imaš grafički, biraš, prati ti progres, jedan klik...
Jedino ako se strimuje direktno torrent sa elementumom može malo da se čeka, ali to opet zavisi od sidera, toliko bi čekao I da skidaš...
A što se tiče greena, niko ga ne napada, može on biti koristan i ima interesantnog sadrzaja, uglavnom se sam build negativno komentariše ne i addon, i sama pvr sekcija gde ljudi imaju problema ili se ne snalaze a to je uvek nepouzdano a svi očekuju da im sve radi perfektno...
Evo ja koristim Elementum već duže vremena i odnedavno i Stremio i radi mi sasvim korektno,iako mi je brzina neta katastrofa i nepada mi napamet da skidam i zezam se tim. Tako da se u potpunosti slazem sa tobom i Antarom

Da, download je zaostavstina iz prošlosti, i koriste je samo pojedini iz neznanja, ili koji nisu stigli da proprate promene...
Eto nekad sam kupovao hard diskove jer mi je večito nestajalo prostora, gomilajuci filmove, serije, sad imam 5-6 u kompu, I verovatno više napolju, ne znam šta će mi...
Slično kao sa kasetama, cd diskovima, imam preko 300 originalnih i samo zauzimaju prostor, sad su tu Spotify, Tidal, ima sve što poželiš sa odličnim kvalitetom zvuka, i možeš da koristiš svuda...
Jednostavno sve je online, I nema se ni vremena niti je funkcionalno downloadovati, samo je pitanje kako ćeš da iskoristiš stream...
Kodi je tu po meni najbolji, Stremio je vrlo solidna alternativa, naročito za Android, a ima i gomila Terrarium TV klonova sa free linkovima... I sve je bolje nego se zezati sa downloadom...
Samo verovatno treba uložiti malo vremena u upoznavanje šta i kako funkcioniše...
Download eventualno, kad ti neko žensko traži neki film pa da joj nasnimis ;)

Филмове сам поодавно престао скидати. Једино сад скинем понеки филм, убацим превод и ставим овима у видеотеку за ИПТВ (илити VOD секцију).
Али добре концерте скидам јер волим да их имам. А не бих да гатам да ли ће више бити доступни. 😁

Otkad sam uzeo NAS ponovo "skidam". Cim mi je nesto interesantno, preko telefona zadam sta de se skine, kad dodjem kuci sve ceka. Naravno i stream je uvek tu.

Ala je prsla Ezra, ponovo. Niti pušta linkove sa Easynewsa a treba mu 3 minuta da okrene search. Ili da brišem pa da vraćam ponovo, ili da se prebacujem, ko sav normalan svet, na ponovorođeni FEN.

Jel koristi neko FEN, kako ste zadovoljni kako radi? Čuo sam da više nema onaj My Accounts što išao uz njega, i što trenutno ide i uz Ezru.

A možda je i ovaj TMDB Helper prs'o? I on se nešto čudno ponaša, bolje reći pravi se mrtav.

Poslednja izmena:
Ala je prsla Ezra, ponovo. Niti pušta linkove sa Easynewsa a treba mu 3 minuta da okrene search. Ili da brišem pa da vraćam ponovo, ili da se prebacujem, ko sav normalan svet, na ponovorođeni FEN.

Jel koristi neko FEN, kako ste zadovoljni kako radi? Čuo sam da više nema onaj My Accounts što išao uz njega, i što trenutno ide i uz Ezru.
Meni je primarni addon za RD i Easynews FEN. I odlicno radi. Ponekad Umbrella addon. Ranije koristio Taz19. Ezra mi je odavno na disable zbog onih gresaka sa trakt-om.

Planiram da uzem RPI4 za potrebe Kodija i emulatora unutar njega pa imam par pitanja:
  1. Vredi li doplatiti za 8GB RAM-a ili moze proci i RPI sa 4GB?
  2. Kada je u pitanju skladisna memorija, pretpostavljam da, kao i USB-ovi postoje kvalitenije i losije SD kartice? Koju preporucujete?
  3. Gde je najjeftinije kupiti RPI4? Da li ga porucivati od vani ili je usteda mala pa je bolje vijati ga negde u Srbiji?
  4. I za kraj, sta mislite za ovaj remote? Ima li nesto jeftinije, a bolje? Tastatura je pod moranje, ali moze da prodje i Telephone keypad (3x4). Trenutno koristim daljinski od Xbox Classic-a i radi mi super ali nema dugmice za Volume pa me to malo nervira.

Imam neko vreme problem na Shield Pro 2019. Probao i reinstalaciju sve od nule, ne pomaže, ista boljka. Kodi 18.9, BlueThunder zadnja verzija... Kada se pali Kodi i učitava addone piše "BlueThunder authentication failed, retrying." I ne rade PCV kanali. Sve ostalo radi... Ne znam što ne može da prođe autentifikaciju i u čemu je reč, kada sam probao više puta clean instalaciju od kodija pa do BlueThunder... Koristio i VPN, ništa... Zna li neko da mi kaže konkretno rešenje ili šta da probam, a da nisu alternative, šale itd...

Planiram da uzem RPI4 za potrebe Kodija i emulatora unutar njega pa imam par pitanja:
  2. Kada je u pitanju skladisna memorija, pretpostavljam da, kao i USB-ovi postoje kvalitenije i losije SD kartice? Koju preporucujete?
  3. Gde je najjeftinije kupiti RPI4? Da li ga porucivati od vani ili je usteda mala pa je bolje vijati ga negde u Srbiji?
  4. I za kraj, sta mislite za ovaj remote? Ima li nesto jeftinije, a bolje? Tastatura je pod moranje, ali moze da prodje i Telephone keypad (3x4). Trenutno koristim daljinski od Xbox Classic-a i radi mi super ali nema dugmice za Volume pa me to malo nervira.
RPi je super stvarčica, ali mislim da ti je sad nezgodno vreme za nabavku... Već duže vreme ga nema na stanju nigde u svetu zbog nedostataka komponenti, mislim da ga nema ni na jednoj online prodavnici...
Dakako je to isplativije nego ovde, bar bilo...
Ako ga negde i nadjes, cene su se maltene duplirale...
Mislim da nećeš osetiti veliku razliku izmedju 4 i 8, doduše zavisi za sta... Ako dižeš pi os onda možda i oćeš u zavisnosti šta koristiš...
Ako hoćeš libreelec (Kodi), radiće ti i sa 4gb sasvim ok...
Ne znam kako si mislio emulaciju, možeš emulaciju igrica u okviru Kodija, tj. Libreeleca, ali ti je najbolja varijanta retropie, ali to ti je poseban rom kao libreelec, dakle morao bi neku varijantu dualboota da radiš u tom slučaju...
Mnogo znači kvalitetan storage, dakle ili neka SanDisk Extreme PRO microSDXC UHS-I kartica, ili mnogo bolje da nakacis ssd disk na usb3, ja sam stavio m.2 sata i butujem sa njega...
A možeš da ubaciš i SD karticu drugi rom pa zavisi, recimo ako izvučeš ssd, butuje se SD kartica, ako vratiš butuje se ssd...
Ali kao sto rekoh, ne znam koliko je pametno sada to nabavljati i da li ima...

Poslednja izmena:
Kakav je rpi4 za stream sadržaja? I zašto bi sada uzimao kada je cena otišla u nebo?

Kako gura teže fajlove, različite a/v kodeke, itd? Nije valjda da je bolja opcija od solidnog(3800x/2070s gpu) pc?

Kako gura teže fajlove, različite a/v kodeke, itd? Nije valjda da je bolja opcija od solidnog(3800x/2070s gpu) pc?
Pa sad ne bih mogao da ti uporedim, ali gura sve u 4k, sem ono što je ranije pisano, fajlove preko 100gb ali tad sam imao i sporiju vezu pa nisam siguran da li je do nje, a možda i do samog kodija/libreeleca, jer nema razloga da ne gura...
Jedini problem sto znam da postoji je sa Dolby Vision, slika onda ima roze-zelenkastu nijansu...
I koliko znam sve hardverski dekodira, sem mislim av1 a takvih videa i nema mnogo...

A možda je i ovaj TMDB Helper prs'o? I on se nešto čudno ponaša, bolje reći pravi se mrtav.
Imam i Ezru i Umbrella, ali mi je FEN sada primarni i najbrži. Ide Coco Scrapers i radi odlično. Limitirao scraping na bitsearch i torentio i nalazi linkove za 5sek. Moguće da je TMDB helper uradi update iz Jurialmunkey repoa.

Obrisao sam i ponovo instalirao Ezru, radi odlično sad, ali ako za neki dan bude opet problema verovatno ću da instaliram Fen.

RPi je super stvarčica, ali mislim da ti je sad nezgodno vreme za nabavku... Već duže vreme ga nema na stanju nigde u svetu zbog nedostataka komponenti, mislim da ga nema ni na jednoj online prodavnici...
Dakako je to isplativije nego ovde, bar bilo...
Ako ga negde i nadjes, cene su se maltene duplirale...
Mislim da nećeš osetiti veliku razliku izmedju 4 i 8, doduše zavisi za sta... Ako dižeš pi os onda možda i oćeš u zavisnosti šta koristiš...
Ako hoćeš libreelec (Kodi), radiće ti i sa 4gb sasvim ok...
Ne znam kako si mislio emulaciju, možeš emulaciju igrica u okviru Kodija, tj. Libreeleca, ali ti je najbolja varijanta retropie, ali to ti je poseban rom kao libreelec, dakle morao bi neku varijantu dualboota da radiš u tom slučaju...
Mnogo znači kvalitetan storage, dakle ili neka SanDisk Extreme PRO microSDXC UHS-I kartica, ili mnogo bolje da nakacis ssd disk na usb3, ja sam stavio m.2 sata i butujem sa njega...
A možeš da ubaciš i SD karticu drugi rom pa zavisi, recimo ako izvučeš ssd, butuje se SD kartica, ako vratiš butuje se ssd...
Ali kao sto rekoh, ne znam koliko je pametno sada to nabavljati i da li ima...
Hvala na odgovoru!
Znaci i cene RPI-a su skocile. Sta ti predlazes da uzmem, a da moze LibreELEC na taj uredjaj?
Emulaciju sam planirao preko Kodi-a u kombinaciji sa IAGL addonom. RetroPie mi je overkill jer ce se igrati samo igre za NES, SNES, MS i MD. Za ostale retro igre koristim Original Xbox u kombinaciji sa CoinOps i HyperVision. A i emulacija je sporedna, bitniji su mi filmov, serije i live tv.

Pa, realno ne bih ti ništa drugo preporučio, bar za libreelec, ima još nekih uređaja koji ga podržavaju ali verujem da je sve to lošije od rpi... Jedino možda ako imaš neki stariji komp, laptop i sl., mada je to nekako ruznija varijanta, a i pitanje je iako izgledaju brži da li bi podržali 4k da sve ide glat kao rpi...
Nisu cene skočile od rata već ranije, ja sam ugrabio krajem prošle godine možda i poslednji primerak na pihut, pošto sam uzeo 8gb za 80e, imao sam 4gb, ali sam faktički za iste pare se nadogradio, i dodao argon m.2 case... I onda je samo nestao u celom svetu, i ne očekuje se skoriji oporavak, bar do sledeće godine...
Pogledaj da se slučajno ne pojavi na kp, da ga neko prodaje za neku ok cenu, inače je suludo da ga plaćaš duplo, jer za te pare taman možeš da uzmeš potrebne dodatke...

Pa, realno ne bih ti ništa drugo preporučio, bar za libreelec, ima još nekih uređaja koji ga podržavaju ali verujem da je sve to lošije od rpi... Jedino možda ako imaš neki stariji komp, laptop i sl., mada je to nekako ruznija varijanta, a i pitanje je iako izgledaju brži da li bi podržali 4k da sve ide glat kao rpi...
Nisu cene skočile od rata već ranije, ja sam ugrabio krajem prošle godine možda i poslednji primerak na pihut, pošto sam uzeo 8gb za 80e, imao sam 4gb, ali sam faktički za iste pare se nadogradio, i dodao argon m.2 case... I onda je samo nestao u celom svetu, i ne očekuje se skoriji oporavak, bar do sledeće godine...
Pogledaj da se slučajno ne pojavi na kp, da ga neko prodaje za neku ok cenu, inače je suludo da ga plaćaš duplo, jer za te pare taman možeš da uzmeš potrebne dodatke...
Onda cu se malo strpiti. Trenutno koristim MacMIni 2008 sa SSD-om i 8GB RAM-a. Radi super, ali je 1080p max.

Moja preporuka ti je Shield TV, jako dobar uređaj, imam 2019 Pro, ja prezadovoljan... To što ima 3GB rama, ne znači ništa loše. Sve emulacije lagano pokreće snes, nes, md itd... Zvaničan je android tv armv8, non stop se apdejtuje... Pita je preskupa, sa tim sranjem od konfiguracije trebala bi da košta 8000 sa 8GB rama... To je moje mišljenje... Svako ima neko svoje i bira nešto što njemu odgovara za njegove potrebe. Ne znam još nikog ko se razočarao u Shield TV..

Eh, pa to su dve različite kategorije proizvoda...
Nvidia shield jeste dobar, mana je sto nema hardversku podršku za av1, malo je sad već zastareo procesor, iako i sad moguće najbolji android TV i to je to... Pri tome prilično je skup, to mu je najveća mana ;)
RPi-u je samo jedna od upotreba media centar, može da gura i android i Linux i svašta nešto, odlična podrška... Ali naravno ko sta voli i ima potrebe...
Kamo sreće da je 8gb 8000 din za te pare nema ni sa 2gb, mislim da sad ide i preko 20k, ako ga ima uopšte...
Tako da su obe varijante danas prilično skupe, takvo neko glupo vreme došlo ;)

Eh, pa to su dve različite kategorije proizvoda...
Nvidia shield jeste dobar, mana je sto nema hardversku podršku za av1, malo je sad već zastareo procesor, iako i sad moguće najbolji android TV i to je to... Pri tome prilično je skup, to mu je najveća mana ;)
RPi-u je samo jedna od upotreba media centar, može da gura i android i Linux i svašta nešto, odlična podrška... Ali naravno ko sta voli i ima potrebe...
Kamo sreće da je 8gb 8000 din za te pare nema ni sa 2gb, mislim da sad ide i preko 20k, ako ga ima uopšte...
Tako da su obe varijante danas prilično skupe, takvo neko glupo vreme došlo ;)
Pa kako skup, kada može Pitu da pojede za doručak, radi kao sat... Jaka mašina naspram pite. A nov je malo jače od 20k... AV1 mu je jedina "falinka" ali ako će već da daje pare za emulaciju igrica, a da pri tom ima licenciran android tv koji tera sve te igrice lagano, i koji može da mu bude i sve, onda umesto pite bolje da uzme tu igračku. Jer Pita ima jako jadan harware, a cena skuolja nego štit... Štit da kupi, moje mišljenje da mu je to najbolje.

Pa za nekoga je 20k skupo, i glupo je porediti nešto što već rekoh niti je ista namena niti su istog inicijalno cenovnog ranga, jer je rpi 4 4gb do nestašice koštao 50e i bio vrlo isplativ i odličan uređaj, danas zbog cene već i ne bas...
Niko ne kaže da shield nije dobra mašina ali i skupa, jer većinu stvari je moglo da se dobije za manje pare, sada malo teze, doduse ko hoće android TV ima opcija...
A čovek reče da ima stari apple tv koji mu donekle vrši posao, ne verujem da će da se razbacuje, doduše neka svako odluci...
Kome se ne daju pare, najbolje da sačeka ;) a zna se ko čeka taj izvisi ;)

Kako rešavate Elementum na 4k televizorima?
Samo mi radi na Kodi 18, devetnaest nema šanse. Instaliram ja sve na starijoj verziji i ugasim auto update u GPlay ali u nekom trenutku, verovatno uz pomoć ukućana, ipak se apdejtuje...

Pa kako skup, kada može Pitu da pojede za doručak, radi kao sat... Jaka mašina naspram pite. A nov je malo jače od 20k... AV1 mu je jedina "falinka" ali ako će već da daje pare za emulaciju igrica, a da pri tom ima licenciran android tv koji tera sve te igrice lagano, i koji može da mu bude i sve, onda umesto pite bolje da uzme tu igračku. Jer Pita ima jako jadan harware, a cena skuolja nego štit... Štit da kupi, moje mišljenje da mu je to najbolje.
Gledao sam one neke jeftine kineske Android TV box-ove, ali ni za jedan nisam nasao da li im je bootloader otkljucan i da li se moze na njih nabaciti LibreELEC ili neka druga Linux distribucija. Ukoliko ni na Shield ne moze, onda mi je beskoristan. Android je super, ali za emulaciju Retroarch (Retropie) je bog. A na LibreELEC-u imam sve sto mi je potrebno (YT, Twitch, filmove, serije, TV itd.). A i sto @dEXE kaze, gledam da prodjem sto jeftnijie moguce, ne daje mi se 200e za uredjaj koji ce koristiti roditelji u dnevnom boravku i to najvise za gledanje RTS-a i Happy-a. I cale ce ponekad upaliti Super Mario Bros sa NES-a kada ga mine zelja za mladoscu.

@dEXE
U slici sam prikacio sta trenutno koristim. Mac Mini Early-2008 sam platio 1000 dinara sa 4GB RAM-a. Ubacio sam mu SSD od 60GB koji sam isto platio malo manje od 1000 dinara. Xbox Classic sa RF prijemnikom i daljinskim sam platio 500 dinara i samo sam napravio adapter sa Xbox konektora na USB i to je to. Adapter za Mac Mini me je izasao 300 dinara (kupio sam neki Dell i na njega nalemio konektor od Mac Mini-a). Sve skupa me je izaslo oko 25-30e. I ta kombinacije radi odlicno, jedino sto mi nedostaje jesu 4K snimci i malo vise kontrola na samom daljinskom (npr. za Volume).

Kako rešavate Elementum na 4k televizorima?
Samo mi radi na Kodi 18, devetnaest nema šanse. Instaliram ja sve na starijoj verziji i ugasim auto update u GPlay ali u nekom trenutku, verovatno uz pomoć ukućana, ipak se apdejtuje...
Rešavam tako što promenim "signature" android aplikacije i onda više ne postoji auto update :) ovo instaliraš i nema apdejta nikad više... Izaberi verziju koja ti odgovara... Ako ne znaš koja, prvo probaj armv8 pa ako neće onda armv7... Naravno pre toga moraš obrisati kodi sa android uređaja...
18.9 armv7 32bit

18.9 armv8 64bit

Zašto ne pređete na v19.4 ove nightlies verzije. Dakle ne KODI v20 nego v19 za kojih svakih par dana izbace novu okrpljenu verziju.

KODI v19.4 ARM v7a (32 BIT):
https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/Matrix/

KODI v19.4 ARM v8a (64 BIT): https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm64-v8a/Matrix/

Radi Elementum uz dodatak ovoga ispod bez ikakvih problema:

Poslednja izmena:
Dobar dan svima,da li mi mozete pomoci?
Razmisljao sam da ne uzimam kablovsku televiziju nego da kupim onaj set top box i na njemu instaliram kodi i tako da gledam televiziju.
Da li mi neko moze reći da li je vec iskustva sa tim i kakvo je vaše misljenje povodom toga?

Nude sad kablovsku džabe ;) po 12 i 14 meseci po dinar...

Imam instaliran Kosi 19.3 na MiBox u,ali nikako da nađem upotrebljiv dodatak za prevod.
Da li ima neko a4ksubtitle add-ons.
Ne rade mi vise titlovi.com i Opensubtitle?
Koristim elementum

Nazad
Vrh Dno