Šta je novo?

Huawei P40/Pro/Lite

Moze li pomoc da ne cesljam svih 107 strana.
Link da ja ovaj moj P40 preflesujem ili sta vec tako da ima full Google servise i da mu normalno radi GPlay i ostala
G*ranja...
Hvala unapred!
P.S. Imao sam neki Xiaomi koji kada se preflesuje sa XEU ROMom radi kao Pixel 2 i tako ga vidi sistem i GPlay, ali to sve ide preko ADBa (preko ADBa se ubacuje ROM ali se svakako otkljucava bootloader).

Zvao sam Huawei servis u maju i porucio bateriju. Rekli su da cu cekati mesec dana. Posle toga sam opet zvao i rekli su mi da ce me zvati kada stigne iz Kine. Sada je sredina avgusta. Ostetio sam ekran sada i ne mogu da menjam bateriju a da ne zamenim ekran. Spremi te se na cekanje od nekoliko meseci.
Čini mi se da je baterija deo servis paketa kad se menja ekran, nisam siguran

Moze li pomoc da ne cesljam svih 107 strana.
Link da ja ovaj moj P40 preflesujem ili sta vec tako da ima full Google servise i da mu normalno radi GPlay i ostala
G*ranja...
Hvala unapred!
P.S. Imao sam neki Xiaomi koji kada se preflesuje sa XEU ROMom radi kao Pixel 2 i tako ga vidi sistem i GPlay, ali to sve ide preko ADBa (preko ADBa se ubacuje ROM ali se svakako otkljucava bootloader).
Ranije je radilo, ne znam da li je jos aktueleno

Proveriću pa javljam.
Hvala svakako 🙂

Mislim da nije vredno da se backes s tim, jer svakako posle nekog vremena se javljaju bagovi i prestaje da radi kako treba.
Gspace je sasvim ok.

I sve pada u vodu sa prvim fabričkim resetom
Nije GSpace savršen ali odradi posao kad zatreba, mene lično pored reklama (rešivo) najviše izludjuje kad naprasno crashuje

Zašto ja na P40 Pro nemam opciju "dva sata"?
Čini mi se da sam ranije imao. Nisam nista ažurirao pa da sumnjam na to.
Nalazim se u Grčkoj i hteo bih da uključim tu opciju. U uputstvu lepo piše da ima ta opcija a kod mene nema

Prilozi

• Screenshot_20220820_070927_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20220820_070927_com.android.settings.jpg
    33.9 KB · Pregleda: 39
To se podešava u weather widgetu
Ako misliš ono da ti na desktopu pokaže dva vremena jedno pored drugog
Screenshot_20220820_100620.jpg

To.
Hvala.
Nisam znao da se to mora podesiti u widget-u.
U uputstvu piše da se to podešava u podešavanjima telefona

Poslednja izmena:
@antagonist
Bio si u pravu. Sad i u podešavanjima imam tu opciju. Ja sam bio obrisao weather widget pa zato nisam to imao.
Hvala jos jednom

Prilozi

• Screenshot_20220821_080724_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20220821_080724_com.android.settings.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 13
Stigao avgustovski update na P40 Pro

Prilozi

• Screenshot_20220827_205112_com.huawei.android.hwouc.jpg
    Screenshot_20220827_205112_com.huawei.android.hwouc.jpg
    45.5 KB · Pregleda: 30
Ranije je radilo, ne znam da li je jos aktueleno

Moze li jos neka pomoc? :)
Naime, ovaj lik prikazuje video i dao je linkove ka XDA Forumu ali yabe. Downgrade EMUIa nije sporan ali treba naci patchovan ROM i onih par fajlova koji se reinstaliraju. ROM ide na USB Flesku OTG ili na nano memorijsku karticu ali yabe kada nigde nema linka za download patchovanog ROMa koji on koristi :( :( :(
To podvodi pod foru, 'Ako ste skinuli ROM, moze flash a ako niste onda se snadjite sami'... Krelac. Ja da umem sve sam da odradim, ne bih ni gledao tutorijal...

Moze li pomoc gde da potrazim ovaj ROM i patch fajlove sa kojima on barata?

Hvala unapred!

Dao je link u opisu na prethodni video gde su se u opisu nalazili linkovi za te fajlove.
Nije patchovan rom, vec stari koji moze da se moduje.

Ok. To mi je promaklo.
Kopka me da ga downgrejdujem samo tako :) ( i namestim G servise da rade) but been dazed and confused :)

THX

Negoo, ne znam da li sam vec pitao:

- Kako da zakljucam zeljene LTE opsege na Huawei P40 (ili bilo koji drugi opseg)??? (na Samsungu ima apk 4G LTE Switcher koja radi pa razbija ali nece na Huawei :( )
Na Samsungu sam forsirao LTE ONLY tako sto sam zakljucavao GSM Band 850 (npr) i LTE Band1, Band3 i Band20 (Telekom LTE Bands) i telefon je non-stop bio iskljucivo pod LTE mrezom i radili su i pozivi i internet...

Poslednja izmena:
Pozz svima, evo i ja da pitam vezano za google aplikacije, na par mesta na yt i na forumima pise kako je lako instalirati sve to i da to radi savrseno a vas pitam da li je tako?
Planiram uzeti devojci polovan p40(trenutno ima nova 5t) i sebi p40 pro.
Sto se njenog koriscenja tice najvise insta,viber,fb,wa,yt,fotkanje a ja koristim sve i svasta od svega ranije navedenog plus dosta google aplikacija,kamere,mobilno bankarstvo itd.

Izvinite ako se ponavlja pitanje sto puta.

Hvala na odgovoru i smernicama za dalje.

Batali Huawei ako ti je google presudan.

Postoji aplikacija Gspace preko koje imas Play Prodavnicu i notifikacije i radi dosta solidno, jedino sto znam da ne radi android auto. Viber i ostale social apps rade nornalno i bez google servisa i to ti je to, a Gmail radi lepo preko fabrickog email klijenta.

Koristim dosta gmail, sheets, meet.
Sheets zaboravi kao i sve Google proizvode ne rade ili jako loše rade. Sreća poslovni mi p40 lite i to je katastrofa kako ne radi ništa, moram preko iPhone-a da pristupam Google servisima.

Sheets zaboravi kao i sve Google proizvode ne rade ili jako loše rade. Sreća poslovni mi p40 lite i to je katastrofa kako ne radi ništa, moram preko iPhone-a da pristupam Google servisima.
Baš me čudi, imam isti telefon i bez gspace radi kao sat a pogotovo google servisi, meilovi stizu bez kašnjenja i stvarno sam prezadovoljen.

P40 lite bez Google servisa ne moze normalno da radi pa da ga **bes i .
Ja svoj P40 jos nisam daungrejdovao/flesovao a da budem iskren, mrzi me tako da ostaje bez Google servisa i ovako kako je. Jedini mi je hendikep Google Duo ali ***. Ne moze i jeftin telefon i dobar i Google servisi :D

Baš me čudi, imam isti telefon i bez gspace radi kao sat a pogotovo google servisi, meilovi stizu bez kašnjenja i stvarno sam prezadovoljen.
Instaliraj google sheets, pa mi reci kako radi... Ustvari pokreni ih samo, ne moze ni to.

Google tabele aplikacija. Tako je. Molim te kad otvoris tabelu pinch to zoom odradi... Nece secka, prebacuje, nikako za poslovne svrhe.

Inace ovo pricam koriscenje preko fast app, ali aplikacija ne radi.

Izvini ali ne znam šta je pinch to zoom :)
Ja samo probao zbog tebe...

Kad uzmeš sa dva prsta i zumiras i odzumiras.

Ma otvori on,ali gomila tabela kad imaš i udjes u tabele nastaje haos ne možeš raditi pinch to zoom, zapucava haos.

Vrh Dno