Šta je novo?

Hardver Gaming PC polovan

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

driver

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
1,170
Ne pratim PC duze vremena ali mi se cini da je ovo bas dobar deal za $800?

i7 6850K. 3.6 GHZ WITH AIO CORSAIR WATER COOLING
MB: ASUS ROG RAMPAGE V 10TH ANNIVERSARY EDITION
VIDEO CARD: ASUS ROG STRIX GTX 1080 TI 11GB
MEMORY RAM: CORSAIR DOMINATOR 64GB DDR4
POWER SUPPLY: EVGA SUPERNOVA 2 1000W
HARD DRIVE: WD CAVIAR BLACK 1TB
WIFI, BT, MOUSE AND KEYBOARD AND CONTROLLER
FIFA 2022 INSTALLED
WINDOWS 10 PRO
MONITOR: ASUS ROG 3440X1440. 100Hz. curved

Grafika je prastara i verovatno je iz rudnika. Ja bih zaobišao. Uz to nema ni M.2 ili SSD i ako ploča podržava. I po ploči se vidi da je prasta mašina.

Da bi se "pogurao" 4K monitor treba mnogo bolja mašina od te.

Mada cena sa sve monitorom je OK. Trebalo bi dodati ssd za početak.

Grafika je prastara i verovatno je iz rudnika. Ja bih zaobišao. Uz to nema ni M.2 ili SSD i ako ploča podržava. I po ploči se vidi da je prasta mašina.
Ma nije ovo komp iz favele :) Sluzio je za gaming. Ploca ima m.2, a sa 1080 TI su retke igre koje nece raditi u 60fps i u 4k, u rangu je sa GTX3060 koliko vidim sto je dovoljno da izgura bilo sta. Jedino stvarno zahtevno sto igram je Flight Simulator, i ne ocekujem ultra u 4k, sve ostalo ce raditi u preko 100fps cak i u 4k.

Ja sam vise pitao iz ugla cene, jer ako saberem monitor, grafiku i plocu, to je vec toliko ako ne i preko.

Pa cena je dobra, teško da bi skupio sve to za te pare. GPU + monitor i već je preko 3/4 cene. i7 6850K oko 150€ a gde je tu 64GB memorije. samo te stvairi su pregurale tu cenu.

Ja sam vise pitao iz ugla cene, jer ako saberem monitor, grafiku i plocu, to je vec toliko ako ne i preko.

Iz ugla cene. To je već sve staro. Sama ploča je iz 2016-2017, kao i procesor. Nigde nisam napisao da je konfiguracija loša, samo mi se ne dopada što je vremešna. Bolje idi na novo. 6700 xt je već redovno 480€ u DE. Vrlo često može da se nađe i 450, a ićiće i niže. Ploču možeš da biraš za 100€ u HU.

Iz ugla cene. To je već sve staro. Sama ploča je iz 2016-2017, kao i procesor. Nigde nisam napisao da je konfiguracija loša, samo mi se ne dopada što je vremešna. Bolje idi na novo. 6700 xt je već redovno 480€ u DE. Vrlo često može da se nađe i 450, a ićiće i niže. Ploču možeš da biraš za 100€ u HU.
Sta dobijam sa novim kompom osim debeli gubitak vrednosti u prvih par godina? :) Kazes ova ploca losa a nudis mi nesto od 100e, ova kosta 200+ polovna :) Nudis mi 6700XT koji je duplo skuplji i 20% brzi. I za sve to moram da idem u HU i DE da kupim, mozda sledece godine kad dodjem turisticki u Srbiju, zar neko zivi tu jos uvek :) :)

Ma nije ovo komp iz favele :) Sluzio je za gaming. Ploca ima m.2, a sa 1080 TI su retke igre koje nece raditi u 60fps i u 4k, u rangu je sa GTX3060 koliko vidim sto je dovoljno da izgura bilo sta. Jedino stvarno zahtevno sto igram je Flight Simulator, i ne ocekujem ultra u 4k, sve ostalo ce raditi u preko 100fps cak i u 4k.

I to ti nije sumnjivo?
To good to be true...
Ništa?
Ne pali se ni jedan alarm?

Ok onda...

Kazes ova ploca losa a nudis mi nesto od 100e

Ja nisam napisao da je ploča loša, nego stara. I da, nova ploča od 100€ će ovu da pojede. Tako ti to ide sa tehnologijom. Ovo bi treblo da se pretvori u jednu veoma lepu konstruktivnu raspravu, a ne u prepucavanje ili ne daj bože ubeđivanje. Ti si jako dugo na forumu. Nadam se možeš da prepoznaš kada neko pokušava da ti pomogne.

Vrh Dno