Meni za divno čudo solidno radi.
Hajde da prenesem i ja svoje utiske za ovih 48h koliko koristim hipernetTV.
Neko je ovde napisao da na forumima pišu samo ljudi koji imaju probleme, dok oni koji nemaju nikakav problem i nemaju potrebu da pretražuju forume, što je donekle istina.
Prvo, iz iskustva korisnika ovde sa foruma shvatio sam da najveći problem u radu HipernetTV se dešava kada se igra neka bitna utakmica. Zato sam kao "test opterećenja" odabrao da gledam Zvezdu juče i moram priznati da je kod mene slika bila sasvim ok. Ima nekih sitnih seckanja, ali retko i toliko sitnih da se okom jedva primeti. Ali svakako ni to ne bi trebalo da se dešava. Ono što je meni veći problem je kašnjenje signala. Živim relativno blizu stadiona i bukvalno ja čujem publiku kada padne gol i onda čekam nekih 30sec da to i vidim na TV-u. To malo kvari užitak gledanja utakmice.
Pored kašnjenja signala, drugi veliki problem je vreme odziva daljinskog. Kada su mi prodavali paket rekli su mi "bolji smo od MTS-a, lošiji od SBB-a". Nije sasvim tačno. I MTS je u početku imao probleme sa vremenom odziva, ali kada su mi zamenili STB uređaj i daljinski bilo je solidno brže i sa dosta manje "glavljenja". Rekao bi da je Yettel sada na nivou tog mog prvog iskustva sa MTS-om (~2s vreme odziva daljinskog).
Da skratim priču jednostavno ću podeliti + i -:
+interface koji je dosta drugačiji od MTS-a i ima fantastičnu opciju sortiranja sadržaja po temama
-jer je samo sadržaj sortiran po temama. Nema mogućnost izlistavanja kanala po temama (npr. samo filmskih kanala... ili bar ja nisam našao?)
+BT daljinski sa glasovnim funkcijama i pozadinskim osvetljenjem
-jer daljinski ne može da se programira da preuzme osnovne f-je sa TV-a (on/off, volume, source i sl...)
-spor odziv daljinca
+otvoren box za instaliranje android aplikacija
+built-in chromecast
Da sumiram... Da sam prezadovoljan - nisam, ali nisam se ni pokajao za ovih 48h što sam prešao kod njih.
To je to za sada... Kada prođe neko vreme, javiću se sa novim utiscima.