Šta je novo?

Kućna multimedija TV 50" za EON, HBO i YouTube

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

3ds

Poznat
Učlanjen(a)
24.03.2020
Poena
41
Poštovanje svim članovima foruma, nadam se da na pravom mestu postavljam ovo pitanje. Razmišljam kupovinu TV-a ali imam par modela između kojih se dvoumim pa bih vam bio zahvalan da mi pomognete u odabiru. TV ću uglavnom koristiti za gledanje preko EON aplikacije, za HBO Max i Youtube.
Televizori koji su mi interesantni su:

- Hisense 50U7QF
  • TCL 50C725
  • Xiaomi TV P1 50

Cena Hisense i TCL modela je ista (53000) dok je Xiaomi 7000 dinara jeftiniji. Koji model bi najviše odgovarao mojim potrebama?

Unapred hvala svima na odgovoru!

U7QF je mator model i nema, koliko znam, nadogradnju na aktuelnu verziju svog operativnog sistema (VIDAA U 5). kolega ima U7QF (kupio na moju preporuku) i nema HBO. možda si pomešao sa Disney+ koji jeste podržan na VIDAA U (ne znam od koje verzije)

od ta 3 navedena modela, C725 je sigurica što se podrške za te servise tiče

U7QF je mator model i nema, koliko znam, nadogradnju na aktuelnu verziju svog operativnog sistema (VIDAA U 5). kolega ima U7QF (kupio na moju preporuku) i nema HBO. možda si pomešao sa Disney+ koji jeste podržan na VIDAA U (ne znam od koje verzije)

od ta 3 navedena modela, C725 je sigurica što se podrške za te servise tiče
Pre svega, hvala puno na brzom odgovoru.

U redu, i ja sam više za TCL zbog Androida ali me interesuje da li postoji velika razlika u kvalitetu panela između C725 i U7QF? Znam da je Manča baš pohvalio ekran kod ovog Hisense modela pa se razmišljam da li vredi uzeti njega i na primer Xiaomi TV Stick 4K i tako dobiti Android (HBO Max) na njemu?

Pre svega, hvala puno na brzom odgovoru.

U redu, i ja sam više za TCL zbog Androida ali me interesuje da li postoji velika razlika u kvalitetu panela između C725 i U7QF? Znam da je Manča baš pohvalio ekran kod ovog Hisense modela pa se razmišljam da li vredi uzeti njega i na primer Xiaomi TV Stick 4K i tako dobiti Android (HBO Max) na njemu?

Ovde su već dati odgovori koje tražiš...

Ukratko i jedan i drugi model nemaju dovoljno jako osvetljenje - TCL ima 300, Hisense 400cd/m3 - za prikaz HDR sadržaja onako kako bi to trebalo jer je za to neophodno minimum 1000cd/m3, pa ti je sa aspekta panela svejedno koji uzimaš, ali sa aspekta potreba koje si nabrojao, tebi treba android OS a ne uboga VIDAA, pa ti je i izbor olakšan.

Ovde su već dati odgovori koje tražiš...

Ukratko i jedan i drugi model nemaju dovoljno jako osvetljenje - TCL ima 300, Hisense 400cd/m3 - za prikaz HDR sadržaja onako kako bi to trebalo jer je za to neophodno minimum 1000cd/m3, pa ti je sa aspekta panela svejedno koji uzimaš, ali sa aspekta potreba koje si nabrojao, tebi treba android OS a ne uboga VIDAA, pa ti je i izbor olakšan.
U redu, poslušaću vaše predloge i uzeću TCL C725. Javljam utiske kada bude stigao kod mene.

Sve najbolje!

C725 je kod mene već par dana. Ja sam vrlo zadovoljan do sada, ali treba imati u vidu da mi je ovo prvi ozbiljniji televizor u kući pa je logično da mi za sada deluje sve okej. Ima par stvari koje sam primetio, na primer EON aplikacija zna da zakoči sama od sebe i onda moram ili da izađem iz aplikacije ili da promenim na neki 4K kanal i onda se sve vrati u normalu. Eurosport u 4K je malo tamniji nego što bi trebalo. Sve ostalo radi super, sa slikom koju daje sam veoma zadovoljan, zvučnici su solidni mada se može povezati i neki bt zvučnik. Sve u svemu jedan dobar TV. Ako nekoga interesuje nešto konkretno može slobodno da se javi.

Pozdrav,

Izvinjavam se sto ovde nastavljam temu ali iz nekog razloga imam problem sa prefiksima da postavim novu temu.

Potrebna mi je preporuka koji od dole 3 navedena modela da izaberem

Koji od ova 3 modela televizora mi preporucujete.
1. Grundig 50GGU7950
2. PHILIPS 50PUS7506
3. Hisense 50U7QF
To je cenovni rang u kome trazim televizore oko 55000din.

Gledao sam samsung UE50AU7172 ali zbog postolja nece moci da stane na komodu. Od svih televizora od 50 inca prostorno mi se uklapaju samo gore 3 navedena. Oni imaju centralno postolje.
Televizor ne koristim za gejming vec za gledanje televizije.

Nazad
Vrh Dno