Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Ne ljušti se.
Kada je isključen ekran, vidi se da folija ima neku čudnu teksturu.
Osećaj jeste drugačiji, ali sam se navikao za manje od jednog dana.

Par dana na S21 FE, za sad super zadovoljan telefonom :D U odnosu na Mi A2 sa koga sam prešao, nebo i zemlja razlika u svakom mogućem smislu :D Za sada nemam problema sa baterijom, telefon koristim normalno kao što sam i do sada, nisam primetio ništa loše sa tog aspekta.

Koje maske za telefon koristite i zaštite za ekran koristite? uzeo bih nešto da zaštitim telefon, samo nisam siguran šta je dobar izbor (uzimao bih šta je dostupno kod nas, bilo prodavnice bilo KP, ne čeka mi se dostava sa AE/ebaya)
Za masku preporucujem ovu i njene varijacije (drugacije sare, karbon varijante i sl): https://m.aliexpress.com/item/1005002622154760.html

Na sve i jednom telefonu stavljam ove maske i nikad ni jedan problem, da se nesto odlepi, pukne ili sl a stite ekran odlicno jer ga malo obuhvate odozgo. Znam da su kopije ali sobzirom da nista ne puca na njima, za mene je to bolje od orginala a dosta jeftinije :)

Ja sam ih koristio ranije i prijatno sam se iznenadio kako je dobro urađena maskica. Imitacija kože, sa plastikom kao štepovima :D, ali je jako prijatan osećaj u ruci kada se telefon koristi. Ne kliza, nema nekog bežanja po rukama, čak i kada su skroz suve.

To pricam, za mene vrhunska maska, moze se skoro uvek naci na KP za bilo koji popularniji telefon. Ljudi se kunu u markirane maskice, jeste kvalitetne su ali ima i kvalitetnih (ako ne i kvalitetnijih) no name kopija. Pogoto sto od ovog "proizvodjaca" ima par varijacija na temu pa se uvek moze naci nesto za svakog.

Kakav je sot na ovom s21 fe? Imam mogucnost da uzmem ovaj fon jako povoljno. Ali mi se ne zeza ako je sot slab. Barem 5h da je, najbitnije mi je da ne trosi bateriju u stand by. Nisam koristio jos telefon kao daily phone sa sd888, plus jos sto ima 4500mah bateriju...

Mislim da ako ne igraš igre da je skroz realno da može to da se izvuče, možda i preko. Naravno, zavisi i kako ti koristiš telefon.

Samo Facebook, Instagram, Chrome, Whatsapp, YouTube, MS Teams i ponekad kamera. Ništa specijalno...

Meni izgura i tri dana sa 6.5 sata SOT-a ali to ti nije merilo nikakvo, mislim na SOT.

Evo recimo koriscenje 100% wi-fi na moru tj dok sam u sobi i imam internet i nesto malo slikanja dok smo u setnji.

Prilozi

• Screenshot_20220722-183250_Device care.jpg
    Screenshot_20220722-183250_Device care.jpg
    53.1 KB · Pregleda: 45
Sot jeste merilo, kako ces drugacije da znas...😅 Dobar je sot onda, ne trosi u standby bateriju... Hmmm videcu mozda ga uzmem makar da ga isprobam.

Snapdragon je to, standby dobar :)

Sot jeste merilo, kako ces drugacije da znas...😅 Dobar je sot onda, ne trosi u standby bateriju... Hmmm videcu mozda ga uzmem makar da ga isprobam.
Ja samo gledam koliko cesto punim telefon i to obicno bude nakon 3 dana da li sa 5 ili 7 sati sot-a. Uzmi prvi dan i gledaj youtube na 20% osvetljenja u kuci, povezan na wifi i imaces 10 sati sot-a sigurno ali ces verovatno taj dan puniti telefon. Isto tako, koristi Facebook (gutac baterije) napolju sa ukljucenim mobilnim podacima, los signal, suncan dan, ekran na max osvetljenu, sljustices isto bateriju za jedan dan a imaces 3 sata SOT-a.

3 dana, 7ipo sati SOT meni zvuči kao SF.
Svako veče punjenje, retko ili jedva 6h SOT mi zvuči kao realniji scenario za moj uređaj i moje navike. Stalno 4G, retko WiFi, uvek BT, uvek GPS. Bez igara.

To je to. Oko 6h je realno bez neke gimnastike. Sve jedno mi je da li je ostalo 20 ili 40% jer u svakom slučaju na kraju dana mora na punjač.

Ja sam jedan od onih koji gasi sve sto ne koristi u datom trenutku. GPS je upaljen samo kad koristim navigaciju, Bluetooth samo kad je telefon povezan na sat, NFC uvek iskljucen jer ne koristim placanje sa telefonom. Za mnoge stvari imam Bixbi rutine (tj koristio sam na s10 lite, ovde nikako da se nakanim da napravim opet). Facebook/Instagram ne koristim (Viber, Whatsapp, Teams redovno i dva email-a, uz dosta surfanja internetom) i telefon se pretezno koristi unutra (8+ sati posla i kad dodjem kuci) a napolju samo kad sam sa klincima u setnji i put posao/kuca. Cisto da ne bude zabune kako izguram tri dana i 6+ sati sot-a.

• Like
Reagovanja: PJ
Meni je sat uvek povezan preko BT, a za GPS bih mogao da napravim task za on/off. To jeste.

Pa sad...za nekih 100+ evra si mozda mogao polovan sa garancijom, ali ako ti ne smeta i prihvatas taj rizik, onda samo napred😊.

Svidja mi se zasad telefon, videcu dal ce me zadovoljiti. Ako ne, vec je devojka bacila oko na telefon :)

Kako znati na oglasima koji je SD a koji Exynos model? Gledam inace na KP

Zar nisu skoro svi u EU sa snapdragonom?
@Nenad_85 da beli.

Stigao mi je jutros punjač, 25W super fast charger. Punio sam dan-dva na punjaču sa devojkinog A71. Kad ono, i taj je 25W. Uglavnom, sa 20% na 100% piše oko 1:05h što i nije tako strašno. Do 85% za oko 40min.

Kako bese treba da pise kada se puni sa punjacem od 25w,fast ili superfast charge?

A jel korisite ovaj safe charge ili kako se vec zove - da puni do 85% bateriju? Ja sam ga danas uključio, ali nisam siguran koliko to utiče na sot?

Gde najpovoljnije uzeti USB-C adapter za slušalice, a da će sigurno da radi?
Probao sam Xiaomi adapter od prethodnog telefona i ne prepoznaje ga

^ original Samsung za 1500 dinara i radi bez greske

Ipak naručio neki sa alija za 2$ gde je navedeno da radi na Samsungu pa kad stigne stigne, setio sam se da u fioci imam tronsmart spunky beat.
Kaže mi kolega da je kupio adapter u mobilnom diskontu za 600 din i da mu radi na s22 tako da mi je to backup varijanta. Hvala :)

^ moj prijatelj je naručio 3 sa alija i kod svih je pisalo da rade sa samsungom ali ni jedne nisu radile. Probaj pa ćeš videti.

Ja sam uzeo neki no name - nije radio. Uzeo huawei original - nije radio. Lutrija je loji ce raditi

Pa zar je stvarno problem dati 1.500 din za originalni Samsung adapter ili kupiti Buds po oglasima za 60-70€ 🤔

Nazad
Vrh Dno