Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Drugari, jedno brzinsko pitanje, razbih svoj s20 ultra nacisto (ispao mi na motoru) i moram da uzmem novi mob.
Kupujem za kes telefon, vidim na kp da ima dosta snapdragon verzija, znam da je nesto bolji u odnosu na exynos.
Da li snapdragon kod ovih sto nude 24 meseca garanciju moze da se reklamira u ovlasceni servis npr Pro Mobi?
Pitam jer sam sa s20ultra imao problem sa kamerom zbog vibracija od motora i morali su da zamene senzor. Ne bih da dam soma eura i nemam garanciju kod ovlascenog.
Ili da uzmem lepo exynos verziju i ne mislim? za oko 1050e ima da se nadju i zmaj i exy.
ProMobi prihvata garanciju samo leglano kupljenih Samsung telefona kod nas. Stogas samo Exynos verzija dolazi u obzir jer se samo ta verzija S22 Ultra leglano prodaje kod nas. Stoga ako kupuješ na oglaism, a želiš legalnu garanciju, gledaj da kupiš telefon koji je kupljen kod operatera ili u legalanim radnjama.

Nece ti ovlasceni servis prihvatiti telefon bez fiskalnog, tj. koji nije iz legalnih tokova, ali desava se da prodavci sa KP prihvate reklamaciju, u kojem servisu srede telefon, ne znam... Sto se tice telefona sa oglasa koji su kupljeni preko mobilnih operatora, cisto da znas: ako potpisnik ugovora prestane da placa rate za telefon, moze da se desi da te cika inspektor nazove, da doneses telefon u policijsku stanicu. Bar je tako pre bilo, ne znam da li je jos uvek.

Nije problem što mu neće prihvatiti garanciju, nego što neće moći ni da mu servisiraju Snapdragon telefon jer nemaju delove :)

Nista onda, exy koji je uzet preko operatera i samo od ovih sto imaju brdo pozitivnih ocena. Hvala braco o/

... kao što sam i napisao pre nekoliko postova - razlika je samo u garanciji Exynos vs. Snapdragon, ja uvek biram 3.godine garancije Exynos (2.god. fabričke + 1.god. gratis ili doplata), u odnosu na nemam nikakvu garanciju Snapdragon

Sto se tice telefona sa oglasa koji su kupljeni preko mobilnih operatora, cisto da znas: ako potpisnik ugovora prestane da placa rate za telefon, moze da se desi da te cika inspektor nazove, da doneses telefon u policijsku stanicu. Bar je tako pre bilo, ne znam da li je jos uvek.
Postoje izvrsitelji, sto bi se neko cimao da trazi polovan telefon...

@Gavrela Čak i da prihvati Promobi, zna se desiti da nemaju delove jel nije sve isto za istok i evropu. Ako ti je garancija prioritet, exynos bez razmišljanja

Nece ti ovlasceni servis prihvatiti telefon bez fiskalnog, tj. koji nije iz legalnih tokova, ali desava se da prodavci sa KP prihvate reklamaciju, u kojem servisu srede telefon, ne znam... Sto se tice telefona sa oglasa koji su kupljeni preko mobilnih operatora, cisto da znas: ako potpisnik ugovora prestane da placa rate za telefon, moze da se desi da te cika inspektor nazove, da doneses telefon u policijsku stanicu. Bar je tako pre bilo, ne znam da li je jos uvek.
Nije policija nadlezna za nepostovanje ugovornih obaveza, nego sud. Njima trebaju pare a ne telefon koji moze da bude i izgubljen...

Javni izvršitelj na osnovu rešenja o izvršenju kojim je određen dug poverioca od dužnika pleni taj iznos duga i to plenidbom pokretnih i/ili neporketnih stvari kao i plenidbom novčanih sredstava koje dužnik ima na računu. Niko neće pleniti telefon, već će blokirati račun u banci i platu/penziju i od toga uzeti od dužnika novčani iznos na ime duga i to duga koji se ogleda u tome što dužnik nije plaćao rate za telefon.

Onda je sad prilicno sigurno kupiti takav telefon na oglasima?
Nego, javni izvrsitelji plene i televizore i usisivace koji ne vrede ni 20e, zasto ne bi i telefone koji vrede mnogo vise i lakse se prodaju? Naravno da mobilnog operatora zanimaju pare od ugovora, a izvrsitelj je tu da ih pribavi uz masnu proviziju... Pa uzima razne stvari iz kuce, ako doticni nema redovan izvor primanja preko banke (plata/penzija).

Pelene ono što zateknu kod dužnik na adresi, a telefon koji je prodat ne mogu da zateknu jer nije tu fizički. Ako dužnik nema ništa na računu ili nema primanja, pleniće auto, belu tehniku i sl.

Jedino nezgodno u toj prici je zamena telefona zbog nemogucnosti popravke, zamenu moze da inicira samo potpisnik ugovora, a ugovor je potpisao tamo neki Zika iz Donjeg Brijanja. To je jedini realan problem kod kupovine takvih telefona koliko ja znam.

Jedino nezgodno u toj prici je zamena telefona zbog nemogucnosti popravke, zamenu moze da inicira samo potpisnik ugovora, a ugovor je potpisao tamo neki Zika iz Donjeg Brijanja. To je jedini realan problem kod kupovine takvih telefona koliko ja znam.
Za to služi overeno punomoćje u kojem potpisnik ugovora kod operatera pri prodaji telefona ovlasti kupca da može da preduzme sve radnje u vezi reklamacije tog i tog uređaja (naziv modela, IMEI broj) a to uključje i postavljajne zahteva za zamenu uređaj i preuzimanje zamenskog uređaja.

Da sve ja to znam, ali retko vlasnik ugovora prodaje svoj telefon licno. Obicno su to neki ljudi na muci kojima treba kes hitno i prodaju ga preprodavcu uz solarno placanje u sto kracem roku.

... kao što sam i napisao pre nekoliko postova - razlika je samo u garanciji Exynos vs. Snapdragon, ja uvek biram 3.godine garancije Exynos (2.god. fabričke + 1.god. gratis ili doplata), u odnosu na nemam nikakvu garanciju Snapdragon
za svoje pare mozes da biras sta hoces ali nemoj da siris neistine na osnovu onoga sto si sam sebe ubedio ;)

... sve je argumentovano, neistina apsolutno nije, nikog ne ubeđujem niti je moguće ubediti odraslog čoveka, sve je potkrepljeno činjenicama i iskustvima korisnika Exynos tj. Snapdragon modela, može sve lepo da se pročita na samsung forumima, koga interesuje a mrzi ga traži neka se javi na pm pa ću poslati linkove.

Koliko dugo se ceka na telefon iz MTS-a? Prosle nedelje sam porucio S22+ u NS, i jos me niko ne zove. Zvali su me pre 4 dana da me obaveste da je zahtev prihvacen i to je to.

Vredi li doplatiti još para u odnosu na S21 FE i uzeti S22+ ? Znam da je donekle glupo pitanje, ali nisam video da postoji neka prevelika razlika u kameri u kratkoj pretrazi, a nisam toliko vičan telefonima da iz specifikacija provalim da li postoji i kolika je razlika u performansama ili nekim drugim prednostima.

Vredi li doplatiti još para u odnosu na S21 FE i uzeti S22+ ? Znam da je donekle glupo pitanje, ali nisam video da postoji neka prevelika razlika u kameri u kratkoj pretrazi, a nisam toliko vičan telefonima da iz specifikacija provalim da li postoji i kolika je razlika uokviru performansama ili nekim drugim prednostima.
S21 FE: lakši 20g ; snapdragon 888 5nm izrada ; za naš region samo verzija sa 128GB ; kamera lošija, video max u 4K ; punjač sporiji od 25W ; plastična leđa ; sintetički testovi lošiji rezultati velika razlika ; baterija kraće traje ; cena jeftiniji za 450€ (500€)

S22+: teži je ; leđa staklo (victus +) ; dual-sim kombinacija sa e-sim ; bolje osvetljenje 1750 nits ; veća rezolucija i površina displeja 6.6 inches ; čipset za naše tržište uglavnom lošije exynos ali ima model sa 256GB ; kamera daleko bolja video u 8K ; stereo zvuk iz zvučnika AKG ; brzo punjenje od 45W i ulaz na telefonu USB type-c 3.2 ; autonomija mnooogo duža ; sintetički testovi mnooogo bolji rezultati ; cena skuplja za 450€ (950€)

Suštinsko pitanje šta tebi konkretno treba.

A da je S22+ bolji telefon od S21 FE iako oba podržavaju 5G mrežu jeste bolji.
Taman koliko je i skuplji. 🙂

Vredi li doplatiti još para u odnosu na S21 FE i uzeti S22+ ? Znam da je donekle glupo pitanje, ali nisam video da postoji neka prevelika razlika u kameri u kratkoj pretrazi, a nisam toliko vičan telefonima da iz specifikacija provalim da li postoji i kolika je razlika u performansama ili nekim drugim prednostima.
Не.

U načelu ne vredi, al samo ti znaš da li ti je neka opcija preko potrebna koju ima 22+ a 21fe ne (naravno treba gledati i šta bi izgubio time ako odeš na 22+).

S21 FE: lakši 20g ; snapdragon 888 5nm izrada ; za naš region samo verzija sa 128GB ; kamera lošija, video max u 4K ; punjač sporiji od 25W ; plastična leđa ; sintetički testovi lošiji rezultati velika razlika ; baterija kraće traje ; cena jeftiniji za 450€ (500€)

S22+: teži je ; leđa staklo (victus +) ; dual-sim kombinacija sa e-sim ; bolje osvetljenje 1750 nits ; veća rezolucija i površina displeja 6.6 inches ; čipset za naše tržište uglavnom lošije exynos ali ima model sa 256GB ; kamera daleko bolja video u 8K ; stereo zvuk iz zvučnika AKG ; brzo punjenje od 45W i ulaz na telefonu USB type-c 3.2 ; autonomija mnooogo duža ; sintetički testovi mnooogo bolji rezultati ; cena skuplja za 450€ (950€)

Suštinsko pitanje šta tebi konkretno treba.

A da je S22+ bolji telefon od S21 FE iako oba podržavaju 5G mrežu jeste bolji.
Taman koliko je i skuplji. 🙂
Samo bih dodao da je razlika u punjenju (S22 Ultra) 25W vs 45W od 0-100% samo 5 minuta.

Zavisi šta tebi treba. S21FE je odličan model više sredje klase i nudi dosta za cenu po kojoj se prodaje. S22+ je flagship sa nešto boljim specifikacijam u skoro svemu u odnosu na S21 FE, ali je i osetno skuplji.

Sada imam veliku nedoumicu sa pojavom Asus Rog 6 telefona. Po svemu Rog je bolji sa karakteristikama a na S22 Ultra je bolja kamera i ima olovku. Tako da sada ne znam koji je bolje kupiti jer je cena ista?

Meni je totalno nejasno kako su mi se napravili neki mikrorisevi na staklu (s22+), jer ga apsolutno nikada ne nosim u torbici niti ga ubacujem u dzep sa kljucevima, kovanicama i slicno. Za ledja i stranice koristim onaj nilkin superfrosted shield, kojim sam bas zadovoljan. Prethodni modeli koje sam imao (s10 i s20+) su imali onu predefinisanu zastitu ekrana koja mi je bila sasvim ok, pa sam verovatno ispao iz stosa sto se tice stavljanja zastite na ekran, ali ocigledno cu morati da stavim nesto sto ne ometa otisak prsta, a i da zaustavim dalje stvaranje riseva po staklu. Jel imate neki predlog a da nije whitestone dome?

Nazad
Vrh Dno