Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
The undeclared war - ko je voleo Spooks ova serija će mu leći. Prilično dobro prikazuje šta se u svetu događa poslednjih godina. Na žalost ima malo epizoda i nije takvog kvaliteta ali je ok 6,5/10.
Uvek sam govorio da su Englezi majstori za špijunske serije, od ambijenta i atmosfere do priče i glume.

Chris Pratt u ulozi Stivena Signala (pod opsadom, Niko) 😂 samo sa manje akcije 5,5/10.

Poslednja izmena:
Supernatural 4. sezona
dobra je mada lošija od prethodnih sezona, sve se gura na glavnu priču
ala se nagruvao Sem... Din pored njega izgleda maltene kao pero laka kategorija

Cini mi se da su se u pocetku i vise oslanjali na urbane mitove i legende, tj istrazivanje istih kao svojevremeno u X-files, a kasnije sve vise odlazili u drugu krajnjost.
u prve dve sezone pogotovo. u 4. su radili na neka dva nova tipa čudovišta

Poslednja izmena:
Suspicion (Pod senkom sumnje), sa Umom Turman u glavnoj ulozi.
Postavljen prevod za prvu epizodu:)
2505D77E-43B9-4C00-9D09-D7301CA795D8.jpeg
Počeo sam da prevodim ovu seriju i za sada deluje prilično zanimljivo.
Ne znam kako će se priča razvijati do kraja, ali ovih par prvih epizoda, obećavaju.
Nisam je odgledao celu pa ne mogu da dam konačnu ocenu (prevodim i gledam, jednu po jednu epizodu), ali za sada mi nije jasno zašto je ocenjena sa 6.1/10, jer ja bi joj dao minimum 7.5/10. Nadam se da nisu us..li kraj, pa je to rezultiralo lošom ocenom, mada kakav god da je, bolja je od mase hvaljenih. Produkcija i glumci su odlični, što se i očekuje od Apple-a, pa ako vas ne mrzi i nemate šta pametnije, počnite da gledate, baš me interesuje još nečije mišljenje.;)
BTW Nisu baš toliko pričljivi, pa očekujem da ću izbacivati prevod svakih dan, dva.
Dakle, brzo će biti prevedena, tako da ću dati sve od sebe, da svako veče pred spavanje, odgledate po jednu epizodu.

Meni se ipak prilično sviđa Westworld za sad. Ono iz prve sezone je tačno kao jedna od epizoda iz Black Mirror, a ovo sad je kao neka druga epizoda iz Black Mirror. Da ne spojlujem, ali mislim zbog toga što je u prvoj sezoni bio park, a postepeno su otkrivali da je park, a sad je poznato da je to sve spoljašnji svet, al gledaš dalje sad šta se dešava.

Suspicion (Pod senkom sumnje), sa Umom Turman u glavnoj ulozi.
Postavljen prevod za prvu epizodu:)
Pogledajte prilog 348947
Počeo sam da prevodim ovu seriju i za sada deluje prilično zanimljivo.
Ne znam kako će se priča razvijati do kraja, ali ovih par prvih epizoda, obećavaju.
Nisam je odgledao celu pa ne mogu da dam konačnu ocenu (prevodim i gledam, jednu po jednu epizodu), ali za sada mi nije jasno zašto je ocenjena sa 6.1/10, jer ja bi joj dao minimum 7.5/10. Nadam se da nisu us..li kraj, pa je to rezultiralo lošom ocenom, mada kakav god da je, bolja je od mase hvaljenih. Produkcija i glumci su odlični, što se i očekuje od Apple-a, pa ako vas ne mrzi i nemate šta pametnije, počnite da gledate, baš me interesuje još nečije mišljenje.;)
BTW Nisu baš toliko pričljivi, pa očekujem da ću izbacivati prevod svakih dan, dva.
Dakle, brzo će biti prevedena, tako da ću dati sve od sebe, da svako veče pred spavanje, odgledate po jednu epizodu.
Dobra je serija, odgledao je u cugu.... U pravu si za ocenu, a kraj je vise nego dobar ( i neocekivan )

Joj, kakva glupost Stranger Things, sad pogledao i poslednju epizodu sezone do kraja. Tj. moglo je to tako i fino da ispadne s ovakvom pričom, ima tu dobrih stvari, ali recimo te dužine epizoda su nenormalne. Previše vremena za razne patetike, i još da se čeka da takve dužine epizoda daju i za 5. sezonu, i onda stvarno... Kako su se u poslednje vreme baš počeli da preteruju s tim nestandardnim dužinama epizoda.

Stranger things s4 9/10

Lično mi priča u s4 ima smisla, u s2 i s3 mi je delovalo kao da je priča usiljena a sad deluje logično, pošto najzad dobijamo objašnjenja za neke fenomene.
Klinci su porasli, morali su na to da misle i da završavaju ranije.
Will totalno nepotreban lik.

Управо гледам задњу епизоду и слажем се са тобом. У задње две епизоде су све објаснили. Иако нисам љубитељ хорора, опет ми је интересантна ова прича.

Вил је само једна карика која није приказана у целој серији. По новим схватањима ова карика је обавезна, али је ипак морала веома тихо бити приказана. Нећу више да објашњавам како ме "Украјинац" не би казнио.

Načekaćemo se na zadnju sezonu ST, minimum 2 godine a vrlo verovatno i duže.

Bolje da su poslednju epizodu podelili na dva dela, taman bi eto bilo 10 epizoda, a meni, a verujem i svima, lakse da se iskombinuju sa gledanjem.
Sinoc sam imao okvirno sat vremena da odvojim za gledanje, pa umesto da zavrsavam stranger things, zapoceo sam novu seriju jer nisam hteo da seckam finale koje je nasnimljeno tako kako je nasnimljeno. Da ne pricam koliko mi je suludo da jedna epizoda bilo koje serije traje duze nego vecina filmova... bukvalno kao neki marvel/dc film.

Dobro, ima nas raznih... meni se bas svideo taj format i uzivao sam u tih skoro dva i po sata poslednje epizode. Razumem da mozda vecini to tako ne odgovara, ali meni se svidelo.

Isto tako mi se svidjao i format epizoda Sherlock-a sa Cumbertatch-om, koje traju po sat i po.

EDIT: Verovatno mi se ne bi svidelo da je pola tog vremena iskorisceno da se "vestacki" produzi epizoda ali ovde je sve bilo na mestu.

Dobro, ima nas raznih... meni se bas svideo taj format i uzivao sam u tih skoro dva i po sata poslednje epizode. Razumem da mozda vecini to tako ne odgovara, ali meni se svidelo.

Isto tako mi se svidjao i format epizoda Sherlock-a sa Cumbertatch-om, koje traju po sat i po.

EDIT: Verovatno mi se ne bi svidelo da je pola tog vremena iskorisceno da se "vestacki" produzi epizoda ali ovde je sve bilo na mestu.
Te od sat i kusur sam i izgurao bez nekih problema, tj nije mi bio problem, ali dva i po sata je bas previse po mom misljenju.

Jasno, ali vi ljudi gledate filmove od po dva i po sata?
Mislim sve više i više filmova toliko traje danas…

Samim tim ne shvatam sto je toliki problem poslednje epizode… vidiš traje dva i po sata i onda iskalkulises kada ćeš je gledati, kao i sto bi neki film gledao.

A sto se izlaska pete sezone tiče, sve su samo glasine trenutno, pisanje će se navodno završiti do kraja godine da bi snimanje pocelo sledeće. Samim tim možemo očekivati petu sezonu 2024.
Naravno tu be računam da opet neka pandemija pomrsi račune oko snimanja i sl.

Pa problem je ako nemam dovoljno slobodnog vremena ili jednostavno nemam volju/snage (npr. umor) da bih odvojio dva i po sata u cugu, sto je slucaj u poslednje vreme. To je i jedan od razloga zasto jedva da gledam filmove u zadnjih mesec, dva, ali zato cesto mogu da stignem da odgledam jednu epizodu neke serije, a mozda i dve za redom.

Sigurno ima tu i neke psihicke blokade izmedju toga sta je serija, a sta je film i koliko svako od nas misli koliko bi tako nesto trebalo da traje. Iskreno, ja najvise volim kada je neka serija sa epizodama od po ~45 minuta, to mi nekako najbolje lezi. Naravno, druga je prica ako su animirane serije u pitanju, tu mi je 20ak minuta taman.

Film od dva i po sata, ako je dobar, ima dinamičnu radnju, prikaz likova, zaplet i rasplet. Uglavnom je zaokružena priča koja ima rep i glavu (ne govorim o Marvel filmovima koji se uzdaju u nastavke i ostale prequel sequel bulšite).
Serija sa epizodom od dva i po sata, ako je dobra, i dalje je bloated. Ako je osrednja, što je bio slučaj za finale 4. sezone ST, onda je zamarajuća. Nije se desilo toliko toga da opravda runtime.
Pogledaj Barry-ja koji u pola sata napravi takav pomeraj radnje, a da sve deluje izuzetno dobro upakovano i realno. To je serija koja poštuje tvoje vreme i drži pažnju.

Što se 5. sezone tiče, mislim da su rekli da će biti kraća, možda naprave tek par epizoda, ko zna. I da, biće poslednja, pomenuto je milion puta. I da, biće spinoff-ova, kreatori su otvorili upravo novi studio, Upside Down Pictures.

Od kud znaš?
Da li su objavili tačan datum kada izlazi ta sezona?
I kako znaš da je poslednja da posle nje više neće snimati?
Od ranije su planirali 5 sezona a pre emitovanja četvrte su to i potvrdili. Puna kapa, moglo je da se završi i posle ove da su hteli. Pa ovi bi već uveliko bili tinejdžeri i više od toga da ima više od pet sezona. Reče jedan od glavnih glumaca da nemaju ni u naznakama kada će početi snimanje poslednje sezone, razmak od dve godine za neko buduće emitovanje je neki minimum pa može se desiti da izađe realno neke 2024-25 godine. Kako god se okrene glavni junaci više nisu ''klinci'' u tom slučaju.

Btw, Čikatilo jako dobra serija, problem su titlovi, prva sezona užasno prevedena, odavno nisam na tako nešto naleteo, čovek koji je prevodio permutuje neka slova, neke reči bez određenih slova koja su prosto progutana, psovke i kada trebaju i kada ne, ''džiberski'' odrađen posao, ruski znam solidno pa to mogu odgovorno i da tvrdim. Za drugu sezonu nema prevoda i ko zna kada će ih biti, sami Rusi valjda nisu titlovali kao što to uradili za prvu sezonu i za druge serije, tako da...

Sad završio Stranger Things, jedva prelazna ocena. Ima tu malo krtine da se probere, ali u suštini predugačko, prerasplinuto, prepre...

The Morning Show (sezona 1)

Već kačena i pominjana ovde pre par godina, i konačno došla na repertoar. Jako prijatno iznenađenje i definitivno zaslužuje visoku ocenu kod mene, te se s nekom zebnjom spremam za drugu sezonu jer verujem da neće biti tog kvaliteta iz više razloga.
I dalje ne znam šta je to u meni prelomilo da bacim pogled na ovo. Da li je to sama radnja serije, mada verujem da su svi jutarnji programi sveta waste of time, mada sam ubeđen bio da se u pozadini krije nešto drugo i nisam se prevario.
Da li je to Jannifer Aniston, pa i ne baš, iako mi je uvek (ha! u Prijateljima samo), bila zanimljiva, jer drugo nešto s njom u ulozi nisam ni gledao i ne može biti taj okidač.,
Na kraju shvatim da je to Reese Witherspon iz dva dobra razloga. Big Little Lies i totalno potcenjena Little Fires Everywhere. A s druge strane osim vrlo zanimljive priče i dešavanja, ova serija me kupila i fantastičnom glumačkom ekipom. da je prosto neverovatno koliko je Amerka bogata glumcima (anonimusima za mene), sa takvim potencijalom i uglavnom prosečnim filmovima u karijeri. Definitivno su me najviše privlačili dijalozi Billy Crudupa, čovek oduvao, ako bih morao nekog da izdvojim, a od ženskog dela ekipe gde se ne zna koja je bolje iznesena ulogu, spomenu bih, pazi sad - Gugu Mbatha Raw :D

Druga sezona mene nije tako odusevila kao prva.

Nakanih se i ja konačno da pogledam četvrtu sezonu Stranger Things, šta znam, ne znam šta bih rekao, pomiješani utisci.

Đeca kao i vazda nadmudre vojsku, nacionalnu bezbjednost, federalne agente... Oni još uvjek jedini uz par ljudi znaju o čemu se radi i još uvjek sve lagano zataškavaju. Ostali svi s Marsa pali i misle da je neka kletva bačena na njih, zemljotresi itd... Da ne pričam o Džimu i Džojs koji ulaze i izlaze iz zatvora u Rusiji kao na autobuskoj stanici. :)
Mislim, znam da je ovo serija za široke narodne mase i uzraste, ali iako tinejdžeri u glavnim ulogama mišljenja sam da je mogla biti malo ozbiljnija s obzirom na tematiku.
Highlight sezone mi je Edijev solo u Upside down-u, ono je stvarno bilo dobro. :D

PS: Will izgleda gay postao ili je zamisao režisera bila da je stvarno onako osjetljiv? U svakom slučaju degutantan, baš nepotreban lik skroz kao što neko reče. :)

Meni se Tokyo Vice ništa nije dopao.Glavni glumac predosadan,užasno tupavo glumi.Sem dve scene sa jakuzama,jedva sam čekao da ga ugasimnadao sam da će da ubiju onog dosadnog novinara koji mi je išao na nerve!

Što se 5. sezone tiče, mislim da su rekli da će biti kraća, možda naprave tek par epizoda, ko zna.
Ovo je vrlo verovatno, s obzirom na to kako je izgledala poslednja epizoda (mislim da je otuda i trajanje episode neuobicajeno dugo). Obicno kada pocne sezona, prvih par epizode sluze kao uvod u pricu i zaplet, a sada smo imali poslednjih 40-ak minuta zadnje epizode koji su odradili taj deo posla. Ni malo me ne bi iznenadilo da poslednja epizoda izadje relativno brzo i da bude drasticno kraca nego inace. Mozda cak i u formi filma.

5.sezona izlazi 2024, a nakon nje ce biti i 6. U stvari 6.sezona ce biti spin off i nece biti direktno bazirana na glavne likove...
David Harbour je otkrio da snimanje pocinje tokom 2023. I glavni lik ce biti kako neko rece gore, "nebitni" Will Byers.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno