Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Evo jos malo podataka o S22 SD. Radi odlicno, zvuk je def. tisi nego li na S21, sto rece @nidzakv u gornjem postu, signal, standby potrosnja, wifi... prste u odnosu na Exy pandan.
Sto se potrosnje tice moj way da mu doakam je non-stop ukljucen battery saver iz cijeg je zagrljaja oslobodjeno par aplikacija koje mi stalno trebaju i tu se cela prica zavrsava. Meni baterija izgura ladno 48H (svadba :D) (po celu noc, kada sam kuci, radi mi internet radio) pa ko voli nek' navali na S22. Svakako ima moju preporuku!

Evo Pecinog videa o najboljim telefonima u prvih 6 meseci. Očekivano S22 Ultra je ubedljivo odneo titulu najboljeg telefona.

Poslednja izmena:
Pa jeste najbolji. Ali ne ovaj sa Exy...

Svaki kome osnovne funkcije rade kako treba (pozivi bez prekidanja gde se sagovornici čuju međusobno, dobar signal i bez nasumičnih reseta).
Pa radi to sve na S22 Ultra Exy. Ako nekome to ne radi, neka odnese uređaj na reklamaciju.

U pravu si, mnogo je bolje da se kojim slučajem nekom pokvari nešto na SD, za koji mnogi (da ne kažem svi u Srbiji) nemaju garanciju. Sigurno će bilo koji servis to mnogo brže da im reši - naravno uz pristojnu naknadu...

Neka moja informacija je, doduse neproverena, da ako se telefon kupi u HK i sa racunom donese kod nas, garancija vazi svuda osim u Srbiji i ostalim krimogenim drzavama u okruzenju, tipa CG, BiH.. Npr, u HU ne bi trebalo da ima problema. Nije provereno, jer se nije desilo da se telegon reklamira uopste, tj da dodje do kvara.

Ljudi koji ovde prijavljuju prekide tokom razgovora i da vas druga strana ne cuje...banalno pitanje, kakav vam je signal i da li je aktivan VoLTE?

Pitam zbog toga sto i na ovom a i na drugim forumima se objavljuju slike gde se vidi ocajan signal sa aktiviranim VoLTE, sto znaci kratko trajanje baterije i problemi sa razgovorima ako je VoLTE aktivan.

OK, pošto to definivno nije slučaj kod svih Exy, kao što nisam siguran da ima bilo kog modela koji je u manjoj ili većoj meri bug free ja ću se generalno složiti sa Pecom čak i ako je mislio uopšteno na S22U, bez obzira na procesor.
Za flagship telefone je i polovina procenta ovih kvarova apsolutno neprihvatljiva!

A za takvom kontrolom kvaliteta ne bih rekao da može biti "best buy".

Ili kupiti nešto što radi out of box i ima garanciju u Srbiji 😉😋
Zato sam i pitao - šta ima bolje, pod pretpostavkom da oba rade kako treba a da ispunjava pomenuti uslov.

Btw ima li neki relevantni izvor koji će da potvrdi "polovinu procenata kvarova" tj da je polovina prodatih telefona sa exy falična i da ima pomenute kvarove?
Evo kakav je signal sa aktiviranim VoLTE

Prilozi

• Screenshot_20220702-134030_Chrome.jpg
    Screenshot_20220702-134030_Chrome.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 49
Poslednja izmena:
Ma kakav relevanti izvor...sve je to u domenu naklapanja i preuveličavanja...naša posla.
Imao sam sve S i Note serije(osim S22), svi su bili sa Exy. Ni jedan se nije pokvario, niti sam imao bilo kakvih problema, a imao sam samo jedan sa Snapdragonom i pogodite šta...on se jedini pokvario...
I sad ja treba da kažem....ne valja Snap, jer se meni pokvario!?

Ja za sada nemam ni jedan problem sa drop-om signala, prekidom razgovora itd. Sve radi kako treba, osim sto kao i na svim Samsung modelima ukljucujuci i Snapdragon ume da drop-a WiFi. Testa radi sam uzeo na istoj poziciji gde je slabiji prijem Fold3 i tadasnji S21U, Snap vs Exy, direktan duel i pobedu oko signala je odneo Exynos. Ne branim nikoga, i ja pizdim od Samsung politike da u Flip3, Fold3, Tab S8 Ultra moze da ide svuda Snap, ali jednostavno je tako. Ili kupimo i cutimo, ili zvocamo sami sebi.

Pa da i čovek bude bez uređaja 2 nedelje, a oni samo upisu novi software i ide priča iz početka.
Kao što rekoh, S22 Ultra radi savršeno. Ako neko ima problem mora da ga reši kroz garanciji. Neka oni upušu novi softver, ali ako se problem nastavi opet rekalmacija.

Kao što rekoh, S22 Ultra radi savršeno. Ako neko ima problem mora da ga reši kroz garanciji. Neka oni upušu novi softver, ali ako se problem nastavi opet rekalmacija.
Apsolutno se slažem sa tobom, ali teorija je jedno, a praksa drugo opet kažem taj korisnik je lepo platio to, a biće bez uređaja i tako može par puta. Znas i sam kako je u Srbiji i sa sevisima. Prava korisnika nula, ali to je neka druga tama. Nije mi bila namera da pokrecem raspravu, ali sramota šta Samsung sebi dozvoljava, ali može im se jer nema konkurencije trenutno u Premium Android segmentu.

Pozdrav svima!

Nakon strpljivog čekanja, više od tri meseca, stigle su mi juče sluške, buds pro. Pride, mada mi to nije sledovalo po pravilima preordera, "Super Fast Wireless Charger Duo (with Adapter and Cable)". Smatram da se strpljenje ipak isplatilo. 🥰 ... Da ne zaboravim, malo čudna dostava. Nema veze sa kurirskim službama. Bio sam i suviše srećan, da bih se setio da pitam devojku koja mi je poklone donela, za koga zapravo radi 😂

Apsolutno se slažem sa tobom, ali teorija je jedno, a praksa drugo opet kažem taj korisnik je lepo platio to, a biće bez uređaja i tako može par puta. Znas i sam kako je u Srbiji i sa sevisima. Prava korisnika nula, ali to je neka druga tama. Nije mi bila namera da pokrecem raspravu, ali sramota šta Samsung sebi dozvoljava, ali može im se jer nema konkurencije trenutno u Premium Android segmentu.
Da, ali nas ovde ima dosta kojim radi savršeno i par onih kojima se resetuje pri pozivu (razgovoru), onda je njihov uređaj faličan. Ne vidm kako taj problem rešiti nego kroz garanciju. Tražiti novi uređaj ili povraćaj novca.

Druze kad odes tamo gde si kupio mob i kazes gasi mi se mob kad me neko pozove, veruj mi, u radnji ce da popadaju od smeha kad izadjes. Hocu da kazem da je to izuzetno tesko dokazati. Serviser ce da ubaci karticu, uradi FR, proba par poziva, sve ce da radi naravno i da ti vrati telefon.

Druze kad odes tamo gde si kupio mob i kazes gasi mi se mob kad me neko pozove, veruj mi, u radnji ce da popadaju od smeha kad izadjes. Hocu da kazem da je to izuzetno tesko dokazati. Serviser ce da ubaci karticu, uradi FR, proba par poziva, sve ce da radi naravno i da ti vrati telefon.
Upravo tako, jako je tesko dokazati da mi se dogadja da u toku primanja poziva zamrzne ceo telefon i da pomaze samo restart. Zao mi je iz razloga sto mi je ovo 4. samsung iz flagship serije, sa prethodna 3 nisam imao takvih problema, ali nije ih ni globalno bilo, kao sto ih sada ima, te mi to vec budi sumnju da nije poneki uredjaj felerican sto je potpuno normalno, vec da ih ima dosta, sto se vec ne moze nazvati izuzetkom.

Meni je od svega najupečatljivije da gubi vezu sa satom koji mi je na ruci a telefon u ruci. To me baš nervira i dešava se nekoliko puta dnevno.

Pitanje za one koji cesto menjaju Samsung telefone (@Proday , @zoreli_ i ostale da ne nabrajam 😁 )... Da li koristite Samsung smart switch, da preko kabla prebacite sve sa starog na novi tel ili radite sveze instalacije? Ja oduvek radim sveze, a pitam da drugu odradim to posto hoce da ustedi vreme... Oba su na One ui 4.1...
Preporuka za čistu instalaciju od početka , sa Gugla povučeš sms/kontakte/pozive i podešavanja a posle preko Samsung Pass lozinke. Ja sam na S21FE preko Smart Switch-a prebacio sve sa S21U i telefon nije radio dobro / brljavio je stalno . Resetovao sam ga i "prodisao" je , jedino fotke / muziku a aplikacije i njihova podešavanja nemoj .

@sarulja91 , pa kad je FE stalno na 120hz (na steroidima) a S22U adaptivno , i da - verujem ti , oseti se. Jedino što FE "pojede" bateriju brže .

Samsung S22 Ultra 5G exynos vs Samsung S22 Ultra 5G snapdragon, apsolutno minimalna razlika, jedan bolji u jednoj specifikaciji drugi je tu negde ili obrnuto, kod nas tek ne može da se poredi, većina koristi i kupuje zbog dostupnosti exynos modele dok mali procenat ''nabavlja'' snapdragon, tako da priča ''nisam čuo da se kod nas neko žali na snapdragon'' apsolutno ne prolazi, ko ne veruje neka malo pretraži Samsung forume o snapdragon modelima. Komentari i iskustva su isti, snapdragon komentari: WiFi nedostupan, baterija se prazni za 2 sata SoT, pregrevanje telefona, gubi se signal mobilne mreže... isti problemi.
Konkretno moj slučaj sa Samsung S22 Ultra 5G, već sam pisao ali da ponovim, i posle najnovijeg ažuriranja firmware-a radi odlično, jedino što sam primetio je da se malo zagrejao na +38°C direktno izložen suncu dok sam koristio gimbal i snimao video zapis i fotografije u trajanju od 30min, telefon je bio podnošljivo zagrejan, ali iskreno bilo koji drugi model mobilnog telefona u istim uslovima teško da će ostati hladan...

Foruma o iskustvima i komentarima ima prilično - koga interesuje može da se potrudi sam...
Nekoliko linkova o poređenju exynos vs snapdragon:

https://www.trustedreviews.com/versus/samsung-galaxy-s22-ultra-exynos-vs-snapdragon-4236321

https://www.androidauthority.com/snapdragon-8-gen-1-vs-exynos-2200-3122407/

https://www.sammobile.com/news/gala...-snapdragon-variants-take-different-pictures/

https://www.notebookcheck.net/Samsu...os-2200-is-Europe-being-cheated.623025.0.html

Slažem se. Obzirom da većina ima exynos modele, logično je da oni imaju više bagova.

Ravno 3 meseca kasnije 🤣

20220703_110614.jpg

Ja cenim da je tu malo problem kod Samsunga. Opet imaju 2 ista uredaja sa razlicitim CPU ispod haube. Moguce da postoji neka caka u pisanju FW za te telefone sa razlicitim procesorima. Tipa kad isprave gresku na Ex onda napreve na zmaju i obrnuto... Najbolje bi bilo za firmu da se fokusira na jedan CPU ispod haube i ujedno bi bilo lakse otklanjanje problema... Treba sve optimizovati i to za 2 razlicita procesora. 🤷‍♂️

Dodatak na potrošnju baterije na s22u modelu. Vrlo vrlo slično trajanje baterije na 21fe. Do mene je vrv, odnosno mojih naloga i minimalnog kompromisa da bilo šta ugasim ili ne koristim.

Oni kojima se telefon resetuje prilikom poziva, probajte da stavite opciju samo 3G u setovanjima mreze i pokusajte tako par dana pa javite utiske.

Vrh Dno