Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Vidim da je preveden kod Hrvata, a kod nas ?
Mislim da ne...
Ali možda je objavljen u nekom od SF časopisa koje je uređivao Boban Knežević (npr. Alef), ili u hrvatskim časopisima Sirius ili Futura...
Tu bi prevodi svakako trebalo da budu bolji i manje novopečeni...

Ponovo pročitao Kudžo, i završavam Sapiensa, pa ću napisati utiske...

Inače, za mene infro dana da Čarobna knjiga radi reizdanja The Sandman Neil Gaiman-a, koje će za razliku Beli put/Darkwood edicije biti tvrdo koričeno i većeg formata 21,5 x 33 cm u odnosu na 17 x 26 cm...

Za sad su izdali samo prve tri sveske (toma), a ja sam brže-bolje kupio treću (Zemlja snova) koja mi je nedostajala da kompletiram kolekciju, jer je u prethodnoj ediciji štampana u malom broju primeraka pa je nije bilo ni za lek....

Pošto ću time kompletirati sve tomove, neću kupovati celu novu ediciju, već ću se zadovoljiti "miksom" (10 tomova stare i jednan tom nove edicije) mada je ova nova edicija Čarobne knjige, fakat bolja, i da tek počinjem skupljanje svakako bih je uzeo...

Izvinite za mali off, koji i nije off jer se The Sandman izučava na odseku mitologija i književnost na Oksfordu...

^ i meni! Sapiens nemam na srpskom, Deus imam. Može i 21 lekcija :)
Hvala!

@shamanNS pošalji onda, molim te, i meni da dočitam kako treba... Mučim se malo sa ovim novohrvatijanskim...

Uf bre, mrzi me extremno slati jednom po jednom... trebalo je da ćutim :D :D Kad nije dozvoljeno ovde u temi da zveknem link... Još ću na kraju morati da okačim na BalkanDownload i da ovde na temi samo odgovaram sa "ima na BD" :D

Uf bre, mrzi me extremno slati jednom po jednom... trebalo je da ćutim :D :D Kad nije dozvoljeno ovde u temi da zveknem link... Još ću na kraju morati da okačim na BalkanDownload i da ovde na temi samo odgovaram sa "ima na BD" :D
Moze i lancano, onaj ko je prvi dobio u PM salje sledecem i tako... :)

Pa evo ja sam pre x strana okačio link ka svojoj kolekciji knjiga pa nije bilo problema.
Taman ću da dodam engleske verzije koje si mi slao mojoj kolekciji pa neka ljudi skinu odatle.

I ja sam ranije, rekoše da je dozvoljeno

Ponovo pročitao Kudžo, i završavam Sapiensa, pa ću napisati utiske...

Inače, za mene infro dana da Čarobna knjiga radi reizdanja The Sandman Neil Gaiman-a, koje će za razliku Beli put/Darkwood edicije biti tvrdo koričeno i većeg formata 21,5 x 33 cm u odnosu na 17 x 26 cm...

Za sad su izdali samo prve tri sveske (toma), a ja sam brže-bolje kupio treću (Zemlja snova) koja mi je nedostajala da kompletiram kolekciju, jer je u prethodnoj ediciji štampana u malom broju primeraka pa je nije bilo ni za lek....

Pošto ću time kompletirati sve tomove, neću kupovati celu novu ediciju, već ću se zadovoljiti "miksom" (10 tomova stare i jednan tom nove edicije) mada je ova nova edicija Čarobne knjige, fakat bolja, i da tek počinjem skupljanje svakako bih je uzeo...

Izvinite za mali off, koji i nije off jer se The Sandman izučava na odseku mitologija i književnost na Oksfordu...
The Sandman - Gaiman-ov strip?
Baci pogled na Fibrina izdanja, Marko radi sa mnogo boljim materijalima i stampa mnogo bolja izdanja nego CK i generalno bilo sta sto sam imao prilike da vidim na nasem trzistu. Skoro su na nivou DC Absolute izdanja samo bez subera.
Od CK-a sam samo "francuze" mogao da podnesem sto se tice kvaliteta i to je zato sto su ih isti stisli i ocekuju odredjen standard, posebno za Asteriksa. Jedino ako ti smeta hrvatski.
Doduse kod nas samo Rotografika radi dobra izdanja, dok izdanja stampana u Simbolu treba izbegavati.(ili je obrnuto) Uglavnom jedna od tih je skoro uvek bukirana od strane CK-a, ali opet to nije nivo koji Sunjic isporucuje - covek je bas ono "od ljubitelja za ljubitelje"

Ako si vec spreman da izdvojis lovu za tako nesto barem uzmi nesto sto ce da ti potraje.
Btw imam absolute Preachera, Parker Martini oba izdanja, New Frontier i Kingdom Come. U Srbiji mi stoji Sandman od Fibre, tako da sam mogao da uporedim direktno.
Generalno uvek preferiram Fibru da uzimam za out of print, stvari - sto zbog veceg formata, sto zbog kvalitetnijih materijala.
Darkwood takodje nije los, ali im je generalno broj naslova ogranicen.
Ili ako si u mogucnosti vidi uzmi ona 3 DC Sandman Omnibusa (imam keca), mada bih ti opet preporucio Fibrino izdanje zbog odnosa cene-kvaliteta.
Fibru imas u AF-u, kod "drugog" Marka. :)

Baci pogled na Fibrina izdanja, Marko radi sa mnogo boljim materijalima i stampa mnogo bolja izdanja nego CK i generalno bilo sta sto sam imao prilike da vidim na nasem trzistu. Skoro su na nivou DC Absolute izdanja samo bez subera.
Od CK-a sam samo "francuze" mogao da podnesem sto se tice kvaliteta i to je zato sto su ih isti stisli i ocekuju odredjen standard, posebno za Asteriksa. Jedino ako ti smeta hrvatski.
Doduse kod nas samo Rotografika radi dobra izdanja, dok izdanja stampana u Simbolu treba izbegavati.(ili je obrnuto) Uglavnom jedna od tih je skoro uvek bukirana od strane CK-a, ali opet to nije nivo koji Sunjic isporucuje - covek je bas ono "od ljubitelja za ljubitelje"

Ako si vec spreman da izdvojis lovu za tako nesto barem uzmi nesto sto ce da ti potraje.
Btw imam absolute Preachera, Parker Martini oba izdanja, New Frontier i Kingdom Come. U Srbiji mi stoji Sandman od Fibre, tako da sam mogao da uporedim direktno.
Generalno uvek preferiram Fibru da uzimam za out of print, stvari - sto zbog veceg formata, sto zbog kvalitetnijih materijala.
Ili ako si u mogucnosti vidi uzmi ona 3 DC Sandman Omnibusa (imam keca), mada bih ti opet preporucio Fibrino izdanje zbog odnosa cene-kvaliteta.
Asteriks iz CK meni deluje sasvim ok, pristojnog kvaliteta, a povez izdrzava ozbiljno habanje posto ga sin koji ima 7 godina nemilice raubuje, bez nekih ostecenja za sada.
Njihove knjige su mi vec dosta losijeg kvaliteta, posebno povez, ali ima ponesto zanimljivih naslova da se pronadje.

Hvala, znam sve i sam, FIBRA je zadala domaći svima na ovim prostorima, ali već sam pre par godina kupio ceo komplet BP/Darkwood, a juče eto kompletirah i sa ČK trećim tomom, treba da stigne i fizički pa javljam utiske kakav je kvalitet...
Imao sam u rukama Fibrno izdanje The Sandmen (meki povez, to je valjda ono prvo) i kvlitetom nije mnogo odskakalo od naših...
Ukratko, ubedio sam sebe da nema potrebe da ponovo kupjem sve, a i kakve su stvari kod nas finansijske konstrukcije, ko mi garantuje da će ČK izgurati ediciju do kraja (tek su na prva tri toma), (nije izgurao ni BP, pa je srećom Darkwood preuzeo), pa bi moglo da se desi da započnem sakupljanje kolekcije iznova a ona nikad ne bude kompletirana.

Što se tiče prevoda, nemam ništa posebno protiv hrvatskog prevoda, ali radije bih čitao Skrobonjin prevod, jer između svezaka stripa ipak imaju čitave disertacije na temu mitologije (raznih autora) pa kontam da bi mi taj vanstripski deo bilo teško čitati na hrvatskom...

Sandman od Fibre je tvrdokoričen i sto se veličine i kvaliteta tiče skoro je isti sa DC izdanjem... Fibra 30e/tom, DC 100e (doduše prva 2 su 50-80e). Imam DC omnibus i Fibrin Sandman. Da sam na tvom mestu uzeo bih Fibrino i prodao to meko
Za CK se slažem jesu rizik za završetak započetih serijala mada ne i za francuze.. I jedino su im francuzi na nivou jer to zahtevaju vlasnici licence zbof brenda. Kvalitet im nikako nije na nivou Fibre. Doduše dosta kopiraju Fibre srobde izdanja rice (krenuli da štampaju oop od Fibre) i generalno sta je popularno ali sadržajno upitnog kvaliteta
Darkwood radi isto odlična izdanja za vaše uslove ali su vrlo upitni da završe serijal ili ga razvlače godinama...

Filip David-Kuća sećanja i zaborava

~200 strana knjiga ali na momente mučna i teška za čitanje ali se čita u jednom dahu.

MIodrag Majić-Ostrvo Pelikana

Ne znam, čudne su mi njegove knjige nekako, ne mogu da se postavim prema njima i kažem da li mi se sviđaju ili ne.
I Ostrvo i Deca Zla su mi tu negde, izjednačene ali opet nešto fali, ne štima, jbm li ga.

Било једном у Холивуду - Квентин Тарантино
Филм сам гледао двапут и баш ми се свидео. Књига даје дубљи увид у ликове и доста опширнију радњу. Такође, крај је потпуно другачији, али свеједно, веома упечатљив и леп. Све у свему, добра књига.

Погледај дом свој, анђеле - Томас Вулф
Књига је обимна и једном сам већ покушао да је прочитам и стигао сам до 150.стране и стао. Овај пут се нисам дао обесхрабрити, иако сам такође у неколико наврата мислио да одустанем, и прочитао сам је целу отпочетка. Има доста небитних делова, којих се не сећам већ после 5 страна и генерално је књига неузбудљива, да не употребим неку тежу реч. Књига је пуна живописних описа хране, тако да ми је више пута током читања потекла вода на уста или сам устајао да нешто презалогајим. Све је тако до последњих 100 страна где се осећања разбуктавају и где се смрт описује из више углова и више временских дистанци - искрено, то је искупило књигу по мени. Сам крај књиге је такав да делује да га је писац писао у неком бунилу или тежем поремећају психе, нисам га разумео. Иначе, писац је умро у 38.години живота, а књига је издата кад је имао 27.

"Moon is harsh mistress" iliti "Luna je okrutna ljubavnica"
Robert Hajnlajn, definitvno moj omiljeni SF pisac
Kažnjenike šalju na Mesec, kolonija se razvija pod upravom sa Zemlje...
Hajnlajn je odličan ne samo u opisivanju tehnike (bio je mnogo toga u životu) budućnosti, medjuljudskih odnosa, već i psihologije, diplomatije,... sve ćete to naći u ovoj knjizi. Nije non stop akcija kao Starship Troopers (Svemirski vojnici).
Knjiga za preporuku.
Čitao sam u elektronskom obliku na ebook reader-u.

Nazad
Vrh Dno