Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Takođe, dosta altova se odlično drži kroz btc odnos.
Samo da sacekamo da BTC sklizne ispod 20K pa ce novi krug altova. Samo je pitanje vremena.

LTC se drzi jer je realno cena odavno previse niska, nema previse lufta da pada. I sada smo 20% ispod cene na kojoj se akumuliralo, to je vec ocaj za sebe. Dobro se sad drzi ali ako btc ode ispod 20K bice masakr. Ajkule su namirisale krv...

quote:

"Tron withdraws 948 million TRX ($48M) from Binance "to safeguard the blockchain industry and crypto market." Tron DAO USDD is crashing, the current price is $0.9756. Tron is using the 948 million TRX $48M from Binance to make sure that their stablecoin don't crash. They don't have to worry about safeguarding the blockchain industry and crypto market."

Tako nekako. Dash takodje sada ima "idealnu" cenu za investiranje , mirise da nece dozvoliti da padne ispod 40$ sta god uradili sa btc , eth.
Mozda ce uskoro , u ova mutna vremena, da izleti novi lider , koji ce da odradi jedno x100 i iznenadi sve nas. Neki novcic koji je eto godinama veoma ispod isplatljivosti...

Mnogo altova ima dobru cenu za investiranje :D Ja pratim Beam i ne znam kad ga uzeti ako ne sad na 0.10$

Da li se jos nekome cini da ovaj zadnji pad pokazuje da nema nedodirljivih? Rekao bih da je market gurno oba prsta u oci ljudima koji su mislili da ce btc i eth mnogo bolje proci kao sto je inace bio slucaj.. Takodje verujem da ce trend vrlo brzo da se okrene jer je moral ljudima konacno dotucen

..kaze jedan prodao sam cak i espresso aparat da kupim lunu i dobio sam depressor :)
Kod koga li je sada sav taj prodati btc, tj ko ga poseduje

Da li se jos nekome cini da ovaj zadnji pad pokazuje da nema nedodirljivih? Rekao bih da je market gurno oba prsta u oci ljudima koji su mislili da ce btc i eth mnogo bolje proci kao sto je inace bio slucaj.. Takodje verujem da ce trend vrlo brzo da se okrene jer je moral ljudima konacno dotucen

pre bih rekao da su kitovi brknuli prst u oko svima nama.
Ono cega se kao secam , pojava kripta je upravo bio odgovor na krizu iz 2008. godine. Nažalost čim su se 2017-18 umešale banke. Sada forsiraju da kripto reaguje kao fiat. To nekako nije prirodno. Kako god najveca je ovde opasnost. da ta tehnologija koja se , eto razvijala godinama "van" uticaja bankarskog lobija , biva ugušena. Naravno moguće da su to oni sami stvorili , pa će sami i da ugase , ali mislim da će to biti ipak teže učiniti. Na kraju ipak vise verujem u kripto nego u $ ili evro. Pući će oni uskoro. Na kraju krajeva i da grešim debelo , ostaje mi da verujem u reči Klausa Švaba da do 2030 godine neću imati ništa i biću sretan. Samo da mi nabavi veštaačku kožu da pokrijem intimne delove ...

Saylor i Microstrategy ne mogu biti likvidirani. Jedino ako uniste BTC uzece i njemu te 4 milijarde. Mozda je ispao noob i kupovao i na jakim cenama ali nije budala da proda. Moze i da bude budala, ali svojom odlukom, nema nacina da se likvidira njegova pozicija. Klasican cold wallet, osim za mali kredit od USD250M gde mora da doda kolateral ako BTC bude 3k.

Kako sam ja čitao, ne mora da bude tačno, Drunken Sailor je kupovao BTC uz poveliki margin. Sve i da mu je BTC u cold wallet-u, mora da ima neki collateral kad margin call jednom stigne.

Većina zaduženja mu je na 10 god sa senior notes.
Znači, likvidiraće ga ako za 10 god obore BTC na 20k a on u medjuvremenu ne proda ništa na višim cenama.

O njemu se priča samo zato što je najeksponiraniji, i zato što je uletao u BTC prilično neodgovorno. Nema ništa od te likvidacije sada.

Koliko vidim, vecina ovde steka u ETH, pa nervni slom… Po meni, ovaj prethodni silni pad altova (i tri put manji pad BTC - ETH) nije bio realan, i sad se nivelise. BTC +4% danas, Solana +18%, taman ono sto se izgubilo manjim padovoma BTC, sad se izjednacava.

Čitam i ne verujem da već ljudi razmišljaju o kupovini altova sada kad se sve raspada i narod troši pare da plati račune i hranu.
Nije ni čudo što 90% ljudi u trading gubi pare.
Ako već hoćete da puknete pare daću vam ja USDT adresu pa pošaljite, umesto kupovine altova.

Čitam i ne verujem da već ljudi razmišljaju o kupovini altova sada kad se sve raspada i narod troši pare da plati račune i hranu.
Nije ni čudo što 90% ljudi u trading gubi pare.
Ako već hoćete da puknete pare daću vam ja USDT adresu pa pošaljite, umesto kupovine altova.
Bukvalno ovo. Kakvi altovi kakvi bakraci...

FED podigao kamatne stope 0,75%, vide koliko debelo kasne za inflacijom. Yield curve kreće da se izvrće celom dužinom. Bond yield u eurozoni za samo par nedelja pošandrcao, Grčka i Italija pred bankrotom. Kakvo crno kupovanje magle, pravi problemi tek dolaze.

FED podigao kamatne stope 0,75%, vide koliko debelo kasne za inflacijom. Yield curve kreće da se izvrće celom dužinom. Bond yield u eurozoni za samo par nedelja pošandrcao, Grčka i Italija pred bankrotom. Kakvo crno kupovanje magle, pravi problemi tek dolaze.
Baš zato jer svi misle da će propast i otvaraju short pozicije "sigurice" može da se desi konta efekat, barem kratkoročno.

To najvise vazi kada krene bull, a kada se zagazi u bear onda je dosta manja verovatnoca. Ali trebalo bi da dodje do laznog oporavka, ne moze i samo da tone. Nije btc luna, valjda :D

Jel neko prati Krisa? Jos od proslog ciklusa ga znam kao realnog u proceni stanja, ali ga nisam ispratio u toku ovog bulla sta je pricao.

Cekajte rasplet oko Celsiusa jer ce tu tek biti turbulencija a pri tome ne mislim na likvidacionu cenu. Traze resenje ali sve se vise cini da je situacija bezizlazna.

Baš zato jer svi misle da će propast i otvaraju short pozicije "sigurice" može da se desi konta efekat, barem kratkoročno.

To je standardna mudrost, ali ne važi u ekstremnim situacijama. Stablecoin-i nisu, menjačnice su nelikvidne, celo kripto tržište je trulo do srži. Stalno slušam te priče da treba šortovati ili svingovati, ali to ti je kao da pokušavaš da surfuješ cunami. Ako hoćeš da zaradiš na slomu, igraj na flight to safety, moje zlato je recimo do sad poraslo 4x prema BTC.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno