Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

@sarulja91 je u pravu ( preduhitrio me sa odgovorom ) ... nema više da flešneš nemca DBT ili bilo koji nebrendiran FW na Yettel ili A1 preko Odina pa da dobiješ ažuriranja , to je Samsung od ove godine sprečio promenom kodova . Znači preflešuješ A1 (TOP) sa DBT i tvoj S22U više neće dobijati mesečna ažuriranja . Ja lično sam se uverio na S21U (iz bivšeg Telenora MSR ) flešnuo aprilski DBT i kad su svi dobili majsko ažuriranje meni nije stiglo - zakucan na april . Malo nervira što nisu ažuriranja u isti dan ali bolje ništa ne dirati .... tačnije , najbolje sačekati i nov model uzeti posle nekoliko meseci od izlaska i izbeći kasnije frustracije posle početnog oduševljenja (na žalost ) .

Da se pridruzim i ja. Uzeo sam s22 ultra. Prelazim sa s10+. Za sad ne vidim neku razliku. s10+ mi bolje lezi u ruci.
Ono sto sam mislio da cu da primetim ekranu tj osvezavanju za sad nemam neki wow efekat.
Veci wow efekat sam imao sa s8 na s10+ nego sad.
Ali tek nekoliko sati je kod mene mozda se promeni utisak.
Nećeš promeniti utisak. Ja sam prešao sa Note 10+ na S22U. Kao prosečnom korisniku, meni skoro sve isto, osim bolje kamere i nešto svetlijeg ekrana, kod novijeg modela. Posebno kada su na oba telefona (prethodnom i sadašnjem) isti softver i verzija, pa još i i ista podešavanja, nikakve razlike nema. Ovo sa osvežavanjem 120 Hz je baš neubedljivo.

Mi na A1 od Aprila ne mrdamo... A vi na EUY već 2 update-a u Junu...

Utisak posle 3 meseca korišćenja S22+ modela: Baterija duže izdrži na S10 (koji uporedo koristim) u odnosu na S22+ koji nema ni 50% aplikacija koje koristim na S10... Ili ja ne umem da koristim telefon ili je baterija felerična ili aplikacije koje koristim nenormalno "cede" bateriju.

Uporedo imam prilike da koristim i A32 (i za iste/slične akcije) imam utisak da mu je potrošnja baterije optimizoavnija.

Dođe mi da pošaljem telefon u A1 ali se bojim da mi zbog baterije i mog sumnjičavog stava prema istoj neće niko pomoći. Kakva su vaša iskustva po tom pitanju?

Navodno najviše kameru, a meni prvi utisak da je kamera zabagovana, odnosno da nije fluidno kada se prelazi s jednog na drugo sočivo. Na prethodnom ažuriranju je bila bolja.

Hajde neko ko nije azurirao da pokaže samo koja mu je verzija kamere?!

Prilozi

• Screenshot_20220610-135715_Camera.jpg
    Screenshot_20220610-135715_Camera.jpg
    55 KB · Pregleda: 34
Kod mene je 12.0.01.69, poslednji apdejt je iz aprila

Ima vest o tome šta je donelo ovo poslednje ažuriranje, prvo stiglo za Snap. Mada me i interesuje šta su z...

Od junskog onog prvog telefon stvarno jeste fluidniji i baterija je bolja.

Nije se dešavao reset, pregrevanje, lag, niti su se vratili za desync s videom i BT.

Mali editovani dodatak: Počeo sam da ga koristim na maximum processing speed I to je donelo stvarno ozbiljno unapređenje i iskustvo u radu uređaja.

Dakle, kada stigne junski apdejt na nesrećni Yettel da ubijem mogućnost za naredne apdejte? ;) Mada sam i sada više nego zadovoljan i kamerom i baterijom...

Sta moze da se desi ako platim samkey i promenim CSC sa TOP na EUY?
Citam na Redditu i Samsung forumu da od CSC-a zavisi brzina interneta, jacina signala i jos nesto ali mi to nekako ne pije vodu.
Drugo pitanje, ako budem menjao, je li bolje u EUY ili EUX?

Da li može kamera na S22 seriji da uhvati veoma visoke objekte?
Znam da sam viđao slikanje pejzaža u maltene 360 stepeni po horizontali, ali me interesuje jel može isto da uradi i po vertikali.

Da li može kamera na S22 seriji da uhvati veoma visoke objekte?
Znam da sam viđao slikanje pejzaža u maltene 360 stepeni po horizontali, ali me interesuje jel može isto da uradi i po vertikali.
Isto panoramom, samo okreneš telefon naopačke. Prvo za 90° da se promeni orijentacija i onda opet za 90° i to je to. Ako brzo okreneš, neće stići da se rotira.

Pozdrav
Razmisljam da kupim ovaj tel e sada zbunilo me sto ga dosta kudite , a sada me zbunili i oglasi da je skoro ista cena za Snapdragon verziju ili čak i jeftinija od Exynosa
Pa koja je verzija bolja za kupovinu ?

Pozdrav
Razmisljam da kupim ovaj tel e sada zbunilo me sto ga dosta kudite , a sada me zbunili i oglasi da je skoro ista cena za Snapdragon verziju ili čak i jeftinija od Exynosa
Pa koja je verzija bolja za kupovinu ?
Jako je mala razlika s obzirom da su i Snapdragon i Exynos rađeni u istoj fabrici na istoj tehnologiji.
Snap je bolji samo na papiru zbog veće frekvence ali se brže greje i više "trotluje". U svakodnevnom korišćenju nema nikakve razlike.
Ono što može da te brine jeste lutrija sa procesorima jer može da ti se zadesi da dobiješ faličan telefon jer je samo 30% procesora izašlo kako treba, ostali su falični, brže se greju, sporije rade itd.
E sad svuda u svetu ti dobiješ telefon, vidiš da je faličan i vratiš ga nazad, dobiješ drugi. Kod nas stvarno ne znam kako bi to izveo.

Ali kao što kolega već reče, uzmi onaj za koji imaš garanciju. Meni je note 10 crkao mesec dana pre isteka garancije, izašlo bi me kao nov telefon popravka.

Što više razmišljam mislim da ću ponovo kupiti Iphone a prodao sam ga da bi se posle godinu dana vratio na Android.
Ali mi se jako dopada taj kockasti dizajn kod S22 ultra

Ima vest o tome šta je donelo ovo poslednje ažuriranje, prvo stiglo za Snap. Mada me i interesuje šta su z...

Od junskog onog prvog telefon stvarno jeste fluidniji i baterija je bolja.

Nije se dešavao reset, pregrevanje, lag, niti su se vratili za desync s videom i BT.

Mali editovani dodatak: Počeo sam da ga koristim na maximum processing speed I to je donelo stvarno ozbiljno unapređenje i iskustvo u radu uređaja.
Gde si to aktivirao,proceding speed??

@paja1989 Settings>Battery and device care>battery>More battery settings>processing speed.

Mada, možeš i prečicu u notifcation centru, dakle na zavesici.

Promenio sam CSC na EUX i i dalje nema OTA update-a, konkretno ovog drugog junskog.

Da li sam zeznuo OTA flašovanjem novog firmware-a pre neki dan preko Odina, ne znam.

Vrh Dno