Šta je novo?

Zamena vram čipa kod gtx 1080 ti grafike

Pakii

Cenjen
Učlanjen(a)
14.10.2020
Poena
105
Pozdrav, stradao je jedan vram čip na grafičkoj karti 1080ti i sada pokušavam da nadjem zamenski.

Oznaka mog čipa je:
7DA77
D9VRL
Micron memorija u pitanju.

Dobio sam ponudu za drugi čip koji je takodje mikron ali umesto 7DA77 kod njega je 7JA77 oznaka.

Taj drugi čip je takodje sa 1080 ti grafike ali ima tu jednu različitu slovnu oznaku.

Mene interesuje da li vredi uzimati takav čip koji nije indentican kao prethodni iako je isti proizvođač micron i sa iste grafičke karte? Da li će raditi normalno da se ne zamajavam sa tim već da pokušam da nadjem indetnicni?

Prilozi

• IMG-35647bf9b373d8e9e699969ee0d4964d-V.jpg
    IMG-35647bf9b373d8e9e699969ee0d4964d-V.jpg
    157.8 KB · Pregleda: 53
  • IMG-adddaef07413bca664e76a0802dd5dcf-V.jpg
    IMG-adddaef07413bca664e76a0802dd5dcf-V.jpg
    139.3 KB · Pregleda: 52

Ovaj lik je menjao na RTX 2070 vram čip D9WCW 8ZA77 čipom D9WCW 8RA77 i izgleda da je proradila - prošla test i ušla u win bez problema

Trebalo bi da radi taj čip bez problema, bitno je da je ista veličina tj. kapacitet samo što rebaling i zamena mem. čipa nije baš izi-pizi. Mora da se pazi na temperaturu, okolne komponente, preheating, postepeno hlađenje itd...

Update

Da javim da je uspešno zamenjn vram čip i grafička radi odlično.

Po specifikaciji sa micron sajta bitno je da su donjih 5 oznaka isti kao sa fabričkog čipa, gornje oznake se mogu razlikovati.

Grafika normalno kopa, prošla sve testove radi bez problema. Grafiku nisam radio ja nego jedan vrhunski majstor iz Čačka pa ako nekad nekom bude trebala intervencija na karti, ploči ili napajanju može mi se javiti da prosledim kontakt.

I koliko te je to zadovoljstvo kostalo, garancija?

Vram čip me je koštao 5e i rad 50e.

Rad uključuje sve i nakuglavanje čipa, skidanje starog, stavljanje novog, stavlanje nove paste.

Čovek je veoma precizan i profesionalan nije skup uopšte. Čitavih 55e, imao sam sreću što je stradao samo jedan čip od 11 mogućih.

Garancija je stvar dogovora verovatno, ja ga znam lično pa to rešavamo lako.

U svakom slučaju jeftiniju popravku nisam imao.

Servisirao mi je ranije jednu z170 ploču takodje, zamenio jednu fazu i bios čip i za to uzeo 1500din. Ako nekad nekom ne daj Bože zatreba servis rado ću podeliti kontakt.

Hvala na informacijama,nije lose znati,zlu ne trebalo.

Meni treba neki takav profesionalac cak i za trivijalan posao kao sto je zamena paste i termal padova.
Nemam zivaca niti mirne ruke da to radim na kartama kao sto su RTX 3080 i RX 6800 / 6900 XT a imam ih u solidnom broju i moracu to kad tad.

Pre cu da platim, dovoljno je na jednoj karti nesto da zeznem i skuplje ce da me izadje...
Prave ih sad sa dzinovskim heatsinkovima, triple kulerima, karte su ogromne i samo kad vidim da treba 27 srafica da skinem krene stomak da mi igra :eek:

Ako je sudeci po ovom snimku gore, vredi tih 50e rad...

Nazad
Vrh Dno