Šta je novo?

Hardver UPS

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

nemanja_tr

Poštovan
Učlanjen(a)
28.03.2018
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 3770
GPU
GTX 1060
Zvuk
Harman Kardon AVR132 / Monitor Audio / Jamo / Magnat
Laptop
Lenovo 330-15IKB
Mobilni telefon
Motorola EDGE 20
Steam
https://steamcommunity.com/id/nemke92/
Pristup internetu
  1. ADSL
Pozdrav drugari,
treba mi preporuka za neki UPS, ne najgori i ne najskuplji :) Uzeo bih par komada za office, kolko se secam modeli od 100tinak eura mogu da guraju racunar nekih 2 sata, posao ne sme da stane.
Hvala unapred!

Izvinjavam se zbog duplog posta, tek sada vidim da oni bukvalno drze par minuta u toj cenovnoj klasi. Generalno racunari su mali potrosaci, r5 sa integrisanom i po 2 monitora. Ja bih zeleo da bar 4 racunara budu funkcionalna nekih sat-dva nakon nestanka struje. Hvala

Nisi naveo koliko trose racunari. Npr APC BX700U

Edit: racunaj da ako imas ispod 100W potrosnju racunara u svakodnevnoj upotrebi trebace ti jaci od 2000VA da izgura sat-dva. Ovaj moj od 1400VA moze da izgura ~30min za ~90W potrosnje, po njegovoj proceni.

Poslednja izmena:
Hvala na brzom odgovoru ;) ne bi trebalo da trose preko 120W, monitori su mali potrosaci a sto se kompa tice prepravio bih power plan pa da na taj nacin kupim jos koji minut.

Pa vidi, racunaj da ces potrositi 300+ evra po racunaru za UPS koji ce izdrzati sat-dva. Tu bih vec krenuo da razmisljam o upotrebi agregata, ako stvarno imate nestanke struje u tom trajanju.

Bukvalno sam i ja nakon svega pomislio, agregat ili paneli sa akumulatorima :) Nezgodno je jer je u pitanju stambena zgrada, a mi na visokom prizemlju. Uporedicu sve, mozda se vise isplati neki skuplji UPS koji moze da gura par recunara.

Izvinjavam se zbog duplog posta, tek sada vidim da oni bukvalno drze par minuta u toj cenovnoj klasi. Generalno racunari su mali potrosaci, r5 sa integrisanom i po 2 monitora. Ja bih zeleo da bar 4 racunara budu funkcionalna nekih sat-dva nakon nestanka struje. Hvala

Cisto primera radi, iskljucio sam komp sa mreze da vidim realno stanje. ~40 min je bilo potrebno da se baterija istrosi do ~25% sa nekih ~72W potrosnje u proseku.
(kolone sa slike su trenutna, min, max, avg vrednost sa leva na desno)

Prilozi

• UPS.png
    UPS.png
    13.2 KB · Pregleda: 18

Ovo dođe kao kućni UPS? Ima li neko da prodje ovo ili slično kod nas?

Drugari zeleo bih da ozivim ovu temu, obzirom da vise nismo u zgradi, resili smo da uzmemo agregat.
Dakle 9 racunara, 18 monitora, 2 stampaca, 1 ruter, 1 switch. (ispisacu kasnije sta koliko trosi otprilike, mada svakako bi brightness iso na minimum kao i prepravka powerplana)
Da li neko ima preporuku za agregat, ja iskreno pojma nemam o tome, cuo sam da su Honde pouzdane... dizel ili benzin, bilo kakav savet je dobrodosao.
Unapred hvala!!

Edit: Zamolio bih moderatora da naziv promeni naziv teme u "koji agregat" i eventualno prebaci u drugi podforum kako bi se vise ljudi ukljucilo u konverzaciju. Hvala!

Vrh Dno