Dimitrije95
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 21.04.2022
- Poena
- 11
Fujitsu luca ili daikin FTXC35C RXC35C? Za grejanje,jedini izvor grejanja. Koja je pouzdanija
Mislim da nećeš pogrešiti bilo koju marku da odabereš ,samo mislim da je bolja opcija ako biraš daikin FTXF35 to ti je noviji ulazni model daikinaFujitsu luca ili daikin FTXC35C RXC35C? Za grejanje,jedini izvor grejanja. Koja je pouzdanija
Neće, tome služi izolacija cevi.Hvala na odgovoru. Svestan sam da kondenz crevo i nije baš nešto što deluje da će da traje večno, više su me brinuli bakarni vodovi jer je jedan hladan, drugi vruć, pa da ovaj hladan ne stvori (nekako) kondenzaciju u zidovima i da mi ne napravi vlagu.
Fujitsu Luca12 je jača klima nego Daikin FTXC35C RXC35C.Pouzdane su i jedna i druga ali što se snage tiče sve je na strani Luca modela klime masivnija spoljna jedinica zatim veće brzine izduva i više snage na -7 i -15 stepeni.Zavisi i od prostora u koji bi ugradio klimu možda ti odgovara i Daikin nisi dao podatke o površini i izolaciji.Fujitsu luca ili daikin FTXC35C RXC35C? Za grejanje,jedini izvor grejanja. Koja je pouzdanija
Ne bih išao sa cevima direktno iz klime u zid već gledano sa desna na levo, ona ima već pola metra cevi u sebi plus cevi koje će ići prema plafonu pa na tavan. Samo da skinem i zamenim. U najgorem slučaju, ako ikada dođe do pucanja glavnog voda, ostaje mi neupotrebljiva bakarna cev u zidu/tavanu, moraću novu da sprovodim.Neće, tome služi izolacija cevi.
Moraš da budeš svestan da se neke stvari dešavaju i uređaji kvare, doći će vreme pre ili kasnije kad će uređaj morati da se skine a zid zbog toga razvaljuje. Tad ćeš da se kaješ 🙂
Pouzdaniji Daikin jer je kod LU slaba tačka panel, odnosno podizač panela. Ali sad već pričano šta bi bilo kad bi bilo. A te dve klime ne bmogu da se porede, Fujitsu neuporedivo jači izduv a na papiru je malko jači u duvanju al u praksi duplo jači. Na -5 Daikin već značajnije popušta a Fujitsu i dalje delotvoran. Ali nije sve kao što izgleda, glavna mana Fujitsu je što ne možeš da mu namestiš fksnu brzinu jer on kako dostiže temperaturu smanjuje duvanje, tako rade Fujitsu i zbg toga nisu pogodni za grejanje kroz otvorena vrata.Fujitsu luca ili daikin FTXC35C RXC35C? Za grejanje,jedini izvor grejanja. Koja je pouzdanija
Samo da se razumemo, to što se pojavljuje greška motora ventilatora ne znači nužno da je motor neispravan.Pre neki dan sam pitao u vezi Vox klime i greske E4 na sta mi je Nuk odgovorio da se radi o gresci motora ventilatora unutrašnje jedinice.
Skinuo sam motor i on ima oznaku YYK13-4 medjutim motor sa tom oznakom ne mogu da pronadjem kod nas.
Da li neko zna kako da otkrijem koji zamenski motor mogu da iskoristim?
Sto bi ga vraćao ako je majstor već zavario cev?Kako se zove "muški" deo holendera, onaj sa spoljnim navojem, majstor prilikom postavljanja klime ga je odsekao da bi zavario cevi, sada bih da ga vratim.
15 metara linija x 2500dinara = 37500Kako je 47000 ugradnja, za sve 5 klime ili? Napisao si 47k x5, nije mi jasno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari