Šta je novo?

Star Wars Jedi: Survivor

osim estetskog elementa i lepo docaranog univerzuma falen order je bio prilicno dosadna igra na vec toliko puta vidjen kalup, nadam se da ce biti bar suvivor tip igre da nije samo u nazivu...ne nadam se da bi moglo bar da mirise malo na kotor ali eto nije lose sanjati :)

Samo da uvedu fast travel i bice dobro. Backtracking je bio gadan.

osim estetskog elementa i lepo docaranog univerzuma falen order je bio prilicno dosadna igra na vec toliko puta vidjen kalup, nadam se da ce biti bar suvivor tip igre da nije samo u nazivu...ne nadam se da bi moglo bar da mirise malo na kotor ali eto nije lose sanjati :)

Bila je akciona-avantura, sa metroidvania dizajnom nivoa i "Souls-like" borbom, vise "spiritualni nastavak" Jedi Knight-a nego RPG poput Jedi KOTOR. Tj vrlo slicno Sekiru.
Uzeci u obzir igre na kojma su radili, jos je i odlicno ispalo za prvu igru sa tako dugim SP iskustvom, cak sta vise odlicna SW igra sa odlicnom pricom i napisanim likovima.
Ne znam po kojoj logici moze da se ocekuje KOTOR kada nemaju iskustva sa RPG igrama.
Sto kaze kolega gore samo backtracking da se sredi, jer je u kecu bio bas gadan (pre mesec dana sam presao igru po 2. put i nisam mogao da svarim nikako)
I ne bih voleo dodatne RPG elemente i neko preveliko grananje u prici jer bi svakako uticalo na kvalitet iste.
Eventualno jos koju planetu da dodaju.

Btw zar ne stize i Kotor 1&2 remake ove godine i da ce sa time opipavati puls za potencijalni nastavak tj novu igru u tom fazonu?

Nigde nije spominjana dvojka niti izlazak tokom ove godine. KOTOR 1 Remake ce u najboljem slucaju izaci tek tokom 2023.

Bila je akciona-avantura, sa metroidvania dizajnom nivoa i "Souls-like" borbom, vise "spiritualni nastavak" Jedi Knight-a nego RPG poput Jedi KOTOR. Tj vrlo slicno Sekiru.
Uzeci u obzir igre na kojma su radili, jos je i odlicno ispalo za prvu igru sa tako dugim SP iskustvom, cak sta vise odlicna SW igra sa odlicnom pricom i napisanim likovima.
Ne znam po kojoj logici moze da se ocekuje KOTOR kada nemaju iskustva sa RPG igrama.
Sto kaze kolega gore samo backtracking da se sredi, jer je u kecu bio bas gadan (pre mesec dana sam presao igru po 2. put i nisam mogao da svarim nikako)
I ne bih voleo dodatne RPG elemente i neko preveliko grananje u prici jer bi svakako uticalo na kvalitet iste.
Eventualno jos koju planetu da dodaju.

Btw zar ne stize i Kotor 1&2 remake ove godine i da ce sa time opipavati puls za potencijalni nastavak tj novu igru u tom fazonu?
Meni je vise osecaj bio da igram neku AC igru sto se tice combata ili Tomb rider sa malo pentranja i skakanja tamo vamo..., dakle za izbegavanje, bas nikakav souls ili sekiro feeling nisam imao... obe pomunute igre zahtevaju bas dobar izazov u borbi da ne pricam o lootu i ostalim aspektima...Jedi knigt ok meni je ta igra tada davno bila fantasticna ali i bio sam mladji :), ovde je combat nekako neiteresantan, previse lagan i na najtezem i ne bas zabavan...ipak stvar ukusa neko voli neko ne....da je samo do price meni nije dovoljno...nema tog osecaja izazova

Iskreno deluje kao da nisi igrao igru, ili si je samo zapoceo i ostavio - koliko se secam batalio si posle prve planete.
Neverovatno koliko u svakoj temi moras da pljuckas po igrama - ako ti toliko igre ne odgovoraju, sto mucis nas i sebe, batali igranje i postedi svoje zivce muka.
Ili jos bolje uzmes i drljas 15-20g stare igre koje su ti legle, cisto zbog nostalgije jer te to ocigledno najvise radi i jer su izgleda da su ti svi novi naslovi tesko smece.

Igra itekako ima dobro razvijen borbeni sistem i izazovne borbe, posebno sa skrivenim boss-ovima na svakoj lokaciji.
Cak i na normalnoj tezini boss-ovi su vise nego izazovni. Uz to sam igrao na kontroleru, na kome je dosta lakse i za koji je igra dizajnirana i provodio sam se uglavnom "kao bos po trnju"
Prevashodno mislim na Oggdo Bogdo-a, Rabid Jotas i Nydak Alpha.
Cak se nisam lepo proveo ni sa standardnim boss-ovim - Taron Malikos i Ninth Sister.
Uglavnom sam ih zavrsio sa min health-a (uz potpuno apgrejdovan stim canister) ili zaginuo barem 1x.

Standardnu "boraniju" i kasnije varijacije koje sreces tokom igre mozes lako da pregazis, jer se counter tj njihov moveset vrlo brzo savlada.
Sekiro i druge "punokrvne" souls igre nude daleko veci izazov ali i ciljaju drugaciji auditorijum, kome je verovatno ova igra setnja u parku.

Poslednja izmena:
Iskreno deluje kao da nisi igrao igru, ili si je samo zapoceo i ostavio - koliko se secam batalio si posle prve planete.
Neverovatno koliko u svakoj temi moras da pljuckas po igrama - ako ti toliko igre ne odgovoraju, sto mucis nas i sebe, batali igranje i postedi svoje zivce muka.
Ili jos bolje uzmes i drljas 15-20g stare igre koje su ti legle, cisto zbog nostalgije jer te to ocigledno najvise radi i jer su izgleda da su ti svi novi naslovi tesko smece.

Igra itekako ima dobro razvijen borbeni sistem i izazovne borbe, posebno sa skrivenim boss-ovima na svakoj lokaciji.
Cak i na normalnoj tezini boss-ovi su vise nego izazovni. Uz to sam igrao na kontroleru, na kome je dosta lakse i za koji je igra dizajnirana i provodio sam se uglavnom "kao bos po trnju"
Prevashodno mislim na Oggdo Bogdo-a, Rabid Jotas i Nydak Alpha.
Cak se nisam lepo proveo ni sa standardnim boss-ovim - Taron Malikos i Ninth Sister.
Uglavnom sam ih zavrsio sa min health-a (uz potpuno apgrejdovan stim canister) ili zaginuo barem 1x.

Standardnu "boraniju" i kasnije varijacije koje sreces tokom igre mozes lako da pregazis, jer se counter tj njihov moveset vrlo brzo savlada.
Sekiro i druge "punokrvne" souls igre nude daleko veci izazov ali i ciljaju drugaciji auditorijum, kome je verovatno ova igra setnja u parku.
Ja ne pljuckam nego iznosim svoje iskustvo, tome sluzi forum i ne bih dalje ulazio u raspravu ako mislis da su samo pozitivni komentari dobrodosli - osnovna kultura na forumu je da ne treba komentarisati usera vec teme, dake drzis se igre a pusti mene ili bilo koga drugog da iznese svoj stav ovo nije tribina za navijanje pa da vredjamo "protivnicke" navijace...nikada se nisam osvrnuo na tebe, sta ti igras i davao omalovazavajuce komentare na tvoj izbor...kapiras razilku?
Da, batalio sam na 20-30% igre, vec posle par sati jasno mi je bilo sve u vezi ove igre...posle toliko odigranih igara tako sam u mogucnosti...to dolazi sa vremenom ali ima i do toga koje igre nekome leze ili ne, zato su ovo licna iskustva.Recimo souls igre ne igram jer su previse za moje potrebe i vreme ali nikada nisam podcenjivao te igre jer su to objektivno fantasticne igre koje imaju sadrzaj i unikatnost koju izuzetno cenim a osecaj lepo frustrirajuci...pa ko voli ne izvoli sto bi rekli...i da ne duzim dalje - malo vise zrelosti i ne padaj odmah u vatru...Odigraj Archolos pa ces uvideti razliku ovo ti je najdobronamerniji moguci savet...nije sve u grafici i nemoj da odustanes posle sat vremena...

I jos jedna mudrolija: Ako nekome doneses poklon a taj ga ne prihvati, kome ostaje poklon?

Poslednja izmena:
Nisi bio bas realan i Yoinbo je u pravu , stvarno zvucis kao da nisi ni igrao igru ili kao da si je probao na najlaksoj tezini.
Igra na najtezem modu i te kako parira souls igrama i teza je od sekira.
Combat je odlican i meni je bas legla igra samo da nema backteakinga .

@exste
Tvoj problem je sto o poklonu sudis na osnovu omota ne i na osnovu onoga sto se nalazi unutra.

Smatram da o igri ne moze da se sudi na osnovu 2-3h igranja ako moze da ponudi 10x toliko sadrzaja i otkljuca dodatne gameplay mehanike koje nisi ni video.
Da ne pricam o storytellingu, scenografiji i likovima koje nisi ni zagrebao kako treba... Meni kao fanu SW bilo je pravo uzivanje cak iako ne igram souls igre.

Fun facts - ne volim souls igre, ne kapiram hajp oko istih kao sto je sada Elden Ring stvorio ali kapiram da ljudi vole "git gud" igre.
Sekiro nisam zavrsio (iako me je tematika privlacila video da nije za mene), Nier sam obrnuo jednom...
Jedi Fallen Order sam obrnuo 2x jer:
1) volim SW
2) igra ponudila dobru pricu i likove koji su omogucili da se progleda kroz prste nekim nedostacima u dizajnu nivou i borbenom sistemu.
Backtracking i eksploracija u metroidvania stilu je najveca zamerka, zbog nedostatka fast travel opcije tokom SP, ali i pored toga kada se pogleda nivoi su fantasticno odradjeni po pitanju velicine i samog dizajna.
Igra takodje zahteva kontroler i verujem da je na m&k platformisanje i borba vrlo drugacije (losije) iskustvo, koje moze da utice (i verovatno jeste) na utisak o igri.
Kao sto rekoh ovo je vise unapredjeni JK Outcast nego KOTOR, iako i sam preferiram KOTOR igre i tu upotrebljenu rpg formulu.

Respawnu je ovo bila prva igra takvog kalibra i posmatrajuci njihov razvojni put i napredak koji su pravili sa svakim sledecim naslovom, imaju itekako potencijala da sa JK FO2 ispeglaju sve nedostatke koje je kec imao i da dobijemo naslov koji je i vise nego odlican

Da krenem ja sad sa pljuvanjem ili da pronadjemo temu o Jedi Fallen Order-u gde sam razjasnio koje go$no su napravili od igre i Star Wars univerzuma...i dan danas mi se digne kosa na glavi koliko su upropastili fenomenalnu ideju za TPS igru gde ne juris paukove po mapi da ih ubijas svojim macem...rekao bi covek da su napravili politicki korektnu igru sa sto manje nasilja prema ljudima :D

Ne moras. Ne treba ova tema da se truje bez veze, posebno zato sto igra jos nije ni izasla. Niti je blizu izlaska.

Evo pronasao sam ja, pa ko hoce da cita kako nisi pratio nista oko igre niti citao tadasnju temu i tako usled manjka informacija totalno promasio kupovinu. I doslo je do razocaranja i kmecanja sto nisi dobio neku drugu (Star Wars) igru nego souls like story driven akcionu avanturu.
Od ovog posta pa narednih stranu i po: https://forum.benchmark.rs/threads/star-wars-jedi-fallen-order.447348/page-8#post-6301595

Kalove animacije, pogotovu trčanje, i dalje su malo čudne…

Slazem se, ali s obzirom da je prvi deo bila prva SW igra u kojoj sam uzivao posle dugo dugo vremena, oprosticu im xD

Deluje da ce biti bombonica, jedva cekam.

Baš lepo izgleda.

Taman bi mogao da se obrne prvi deo dok ne izadje nastavak... :)

Ja sam krajem prošle godine obrnuo dva puta prvi deo, pre kupovine novog monitora i grafičke. Sećam se da je igra umela povremeno da secne.
Sad bih možda mogao da probam kako će da je tera 6800XT u 2K, čisto da se pripremim za nastavak.

Eto ideje. Sećam se da je prvi deo bio baš onako opuštajući i da sam sa uživanjem igrao.

Odlično deluje ovo, jedva čekam da ga igram sledeće godine preko PS Plus.

Gledao sam gde da kupim ovo krajem meseca: za one kao ja sa Xbox-om najpovoljnije je kod Argentinaca sa Mastercard-om (naša Visa od pre neki mesec kod njih ne funkcioniše, Master i dalje radi normalno)-košta oko 36 evra. Kod Turaka može i Visom i Masterom ali je znatno skuplje-oko 60 evra. Sad još da sačekamo da izađu reviews...

Ne treba review kad je u pitanju Respawn Entertainment ;) Njima verujem

Gledao sam gde da kupim ovo krajem meseca: za one kao ja sa Xbox-om najpovoljnije je kod Argentinaca sa Mastercard-om (naša Visa od pre neki mesec kod njih ne funkcioniše, Master i dalje radi normalno)-košta oko 36 evra. Kod Turaka može i Visom i Masterom ali je znatno skuplje-oko 60 evra. Sad još da sačekamo da izađu reviews...
Najoblja opcija je, po meni, uzeti mesec dana EA Play Pro, odigrati igru i onda otkazati pretplatu. To je 15e. Ionako sumnjam da ce vecina nas da je igra vise od jednom a i realno ce doci u standardni EA Play za godinu dana a on je obuhvacen vec sa GamePass-om.

Nazad
Vrh Dno