Šta je novo?

Problem sa kloniranjem HDD-a na SSD

Ok druže...
Probaću baš taj program, da ga testiram i naučim nešto novo... Što se kaže, ne treba se vezivati "kao pijan plota" za jednu stvar, kao ja Ghost, pa onda greške, problemi itd... 😆
Tačno tako. Ja sam matora konjina koja je isto jako dugo koristila Ghost jer je jednostavno radio bez greške. Ali vreme ga je pregazilo, došli su novi diskovi, nove tehnologije, a sa njima i novi programi. Nikako se ne treba vezivati za jedan program. Treba naći onaj koji tebi leži i radi.
Hvala još jednom!
Cenim pomoć!
Tu smo da pomognemo šta treba.
Glavna razlika je da neki program i lakše legne od drugog. Bolji je onaj sa koim postigneš uspeh.
Tačno tako. Najbolji je onaj koji završi posao.
Nema potrebe za tim. Svi smo dugogodišnje kolege i najmanje što možemo da učinimo je da se poštujemo.
Da nema potrebe, nebi bio na listi. A on je od poštovanja i vaspitanja operisan. Tako da...

Slažem se i otpozdravljam. Sa metalcima nema izmirenja.

(A za dobro obavljen posao svima čestitam) :)

Za Kokana, Alesxu i sve ostal drugare u studiju

@ArmaSoldier
"prepotopski" = пре потопа, сигурно си које год да си годиште чуо за потоп ,-)

Искрено иако сам некад пребацивао системе кад мењам делове/компјутере итд,
мој савет је већа промена на компјутеру = идеално време за нову инсталацију:
накупи се ту доста ђубрета, багова, репова, малвера + Виндовс сам себе квари ,-)
Јесте да мало смори али опет исплати се на дуже време + данас није тешко пребацити профиле бар, ако не програме и остало.

@vladat1
Кул песма, ја генерално не бирам: волим све што ми се свиди, али да се уозбиљимо да металац бије турбо фолкера... ма дај :giggle:

Искрено иако сам некад пребацивао системе кад мењам делове/компјутере итд,
мој савет је већа промена на компјутеру = идеално време за нову инсталацију:
накупи се ту доста ђубрета, багова, репова, малвера + Виндовс сам себе квари ,-)

Slažem se tim, ali ima i specifičnih situacija. Na glavnom računaru su mi kamere, NAS, Office i gomila drugih legalnih programa. Ajde programe znam da instaliram, ali da podesim softver za kameru i NAS nema šanse. Evo za verovali ili ne WIn 10 mi se napunio na 120 GB i to "klot". Prešao sam na 10 sa Win 7. I tako zadnjih 6 godina. Baš zbog toga što win zna da zakuca sam sebe evo jedne dobre teme

Za nekoga sa "klot" sistemom i malo programa, full backup i nije nešto naročito potreban, windows mogu da se čisto instaliraju za 15ak minuta. važno je sačuvati lične fajlove a programi se daju skinuti dovoljno lako. Meni bi trebalo bar par nedelja da sve dovedem u red, moji W su od W7 pa preko W8/8.1 na W10 i sada na W11 samo kao upgrade a promenjeno na nekoliko sistema sa relativno većim brojem drugih HW-a. (nekoliko MB, CPU, memorija, grafika i diskova). Zato mi je preko potreban svakodnevni backup sistemskog diska sa svim programima. Jedan HDD samo za backup se već više puta isplatio. Iz više razloga je daleko bolja opcija nego clone. MR čak ima opciju da se restore uradi na novom sistemu na kome clone može da ne uspe.

Razlika je u tome što je AOMEI brutalno jednostavan i pregledan. A i lično sam ga koristio nekoliko puta baš za tu namenu koja tebi treba. Sa harda od 500GB, koji na sebi ima 20GB podataka, sam uspešno klonirao na novi SSD od 128GB. Dakle provereno radi.

Inače, svi ti programi rade manje više istu stvar. Jedini razlog zbog kojih ih ima toliko, je taj da se nekada u nekim specifičnim scenarijima dešava da neki program jednostavno neće da radi. Ili odradi sve kako treba, ne prijavi grešku, ali sistem ne bootuje. Ne moraš ti koristiti AOMEI. Ako sve uspešno odradiš sa Acronisom ili sa Macrium Reflect ili nekim trećim alatom, to je ok. Ti treba da nađeš alatku koja se TEBI sviđa i koja TEBI završava posao. Prosto. :) Zato je taj Strelec USB jako dobra stvar jer ima sve moguće alate koji ti mogu zatrebati.
Upravo odradio klon sa AOMEI... Odličan je! Naravno, preko butabilnog Streleca (...ludo pakovanje!)
Sve prošlo kako treba, jedino što mi je ostavio jednu sistemsku particiju vidljivu... ali istem radi...
Hvala još jednom!

Upravo odradio klon sa AOMEI... Odličan je! Naravno, preko butabilnog Streleca (...ludo pakovanje!)
Da. Odličan set alata.
Sve prošlo kako treba, jedino što mi je ostavio jednu sistemsku particiju vidljivu... ali istem radi...
Digneš opet strelca, pokreneš Paragon Partition Manager i sakriješ tu particiju što ti smeta.
Hvala još jednom!
Nema na čemu.

admin tools/ computer management / disk management, desni klik, change drive letter and path / remove

5x3YxLGsj8w5xw8VNjVkgE.jpg

Vrh Dno