Šta je novo?

Dobre radne stolice

Jel neko ima iskustva sa recliner stolicama sa nosacem za laptop.
Mislim o ovako necemu:
99fcf8b09b55446c4b6eabd862027411.jpg
Bitno mi je da se ima podignute noge i ledja da idu vise horizontalno tako da se kicma vise polozi u lezeci polozaj nego u sedeci, tako da se opterecenje na kicmu skroz ukloni.
Ja sam imao neki budz od auto sedista koji sam napravio prema svojim merama i to mi je savrseno funkcionisalo,
mogao sam da provedem dugo sati u ovom polozaju bez da me boli kicma i bio sam super produktivan, ali izgledalo je kao budz pa sam ga izbacio iz kuce (ima slika na benchu u rubrici moja soba).
Sada sam na kombinaciji lezaljke i nekog laptop standa kao sto je ovo
FL96KECK437FWFC.jpg
Ali bih hteo nesto profesionalnije i sa mnogo vise sundjera i anatomije.
Zanima me da li ste imali iskustva ili culi da postoji nesto slicno kod nas ili da se moze uveze.
Unapred hvala.

Poslednja izmena od urednika:
Što se tiče ergonomije, za taj setap bi bolje bilo da se koristi i neka bežična tastatura. U ovom položaju kucati na tastaturi od laptopa mi deluje kao mučenje.

Što se tiče ergonomije, za taj setap bi bolje bilo da se koristi i neka bežična tastatura. U ovom položaju kucati na tastaturi od laptopa mi deluje kao mučenje.
Nije posto imam 17" laptop, pa mi je dovoljno velik i ekran i tastatrura.
Doduse, kada sam imao budz od sedista auta sam imao bezicnu mis i tastaturu i 24" monitor. Ali mi radi 17" laptop kako treba.

Ma ja više gledam položaj tastature koja je skoro vertikalna, nije baš dobar položaj za karpalni tunel. Bolje je neka bežična pa makar je držati na stomaku, prirodniji je položaj ruku.

Ma ja više gledam položaj tastature koja je skoro vertikalna, nije baš dobar položaj za karpalni tunel. Bolje je neka bežična pa makar je držati na stomaku, prirodniji je položaj ruku.
Pa to se podesi sa ovim drzacem za laptop, da ruka bude pod uglom od 90 stepeni kao kada se normalno sedi za stolom za tastaturu, isto tako i monitor da bude u ravni ociju.

Onda ok. Ja gledam ovu sliku i već zamišljam bolove koje bih osećao sa tako vertikalnom tastaturom nakon jedno pola sata.

Bolje opet nabudži kvalitetno auto sedište, ništa ružnije neće biti od ovoga. BMW sport, ili još bolje Mercedes AMG sportsko sedište svakako je i vizuelno lepo i anatomski bolje od ovih ležaljki.

Da li se jos nekom MARKUS klacka levo-desno (nova, tek sklopljena), ima li leka ili da je vratim? Pokusao sam da pritegnem sve srafove, ali i dalje se klacka...

moj kupljen pre par godina se klacka od prvog dana ali jedva. nije se pogorsavalo, meni ne smeta
Znaci nisam jedini... Ne smeta toliko, tj. ne oseca se klackanje kad sam "zavaljen", ali cim se uspravim klati se ko lud. Ne znam da li je uopste vredno gubljenja vremena na reklamaciju. Necu pare nazad, hocu istu stolicu samo da se ovoliko ne klacka.

Moram baš da se zavalim ulevo ili udesno da malo mrdne. Tu sam negde na 105 kila kao najteži korisnik.
Takođe ima par godina i nisam nešto primetio da se promenilo od prvog dana.
Prijavi i zameni ako ti smeta, duga je garancija na mehanizam.

Ja sam imao do pre neki dan solidnu novu stolicu, ali sam ubrzo primetio da nepravilno sedim i na kraju shvatio da se stolica krivi levo desno (ne previse, ali dovoljno da mi kicma stoji iskrivljena tokom celog dana sedenja). Pop...eo sam kada sam video da joj nema popravke i odmah je bacio u smece. Takav kvar ne bih pozeleo ni najgorem neprijatelju.
U pitanju je ovaj model
https://salondvam.com/index.php?id_product=408&controller=product

Pre neki dan vidim na pijaci polovne robe gomilu ovih stolica (najlon u NSu). Ne bi me cudilo da su i drugi imali slicne probleme

Sto se tice klackalice kod ikea stolica i ja je imam kod

HUVUDSPELARE​

white-red-room.jpg

kao da je neki delic ili plastika ostala unutra.. a nema sile rasklopiti, kao da je iz jednog dela iskovana (markus)

Ja sam imao do pre neki dan solidnu novu stolicu, ali sam ubrzo primetio da nepravilno sedim i na kraju shvatio da se stolica krivi levo desno (ne previse, ali dovoljno da mi kicma stoji iskrivljena tokom celog dana sedenja). Pop...eo sam kada sam video da joj nema popravke i odmah je bacio u smece. Takav kvar ne bih pozeleo ni najgorem neprijatelju.
U pitanju je ovaj model
https://salondvam.com/index.php?id_product=408&controller=product

Pre neki dan vidim na pijaci polovne robe gomilu ovih stolica (najlon u NSu). Ne bi me cudilo da su i drugi imali slicne probleme
Nadam se da je nisi platio ovoliko, jer ima za 100e da se uzme, a bila je i za 8.000 dinara.

Nadam se da je nisi platio ovoliko, jer ima za 100e da se uzme, a bila je i za 8.000 dinara.
Platio sam je 11k, pre nekih tri godine.
Prvi put sam se susreo sa njom u jednoj programerskoj firmi, i jako mi se svidela zbog toga moze da se zavalis jedan dobar ugao plus mesh sa kojim se ne uparis.
Ali ubrzo su svi tockici popucali i nisam mogao naci zamenu za njih, pa onda jos ovo klackanje levo desno i na kraju epilog u smece.

Ja imam markusa, ali nemam nikakvo klackanje levo desno. Jedino sto mene malo smara je taj neki prazan hod kad se stolica zakljuca u neki polozaj, tj. nije 100% fiksirana u taj polozaj, vec se malo setka napred-nazad u zavisnosti dal sam potpuno naslonjen ili ustajem iz tog polozaja. Doduse moram da priznam da me je to najvise nerviralo u pocetku, posle sam se nekako i navikao valjda, pa vise ne obracam paznju.

Ja kod Markusa imam minimalno klackanje levo-desno, nisam ni primetio dok nisam probao :)

Ja uzeh Steelcase reply, mogu reći sve mi odgovara, jedino bi mi odgovaralo da nasloni za ruke mogu još malo ka napred da se pomere (ima podešavanje samo po visini). Da li to može naknadno nešto da se dokupi, drugi naslon, kao rezervna oprema?

Da li je M 296/CH najbolji izbor stolice do 200€ ?

Platio sam je 11k, pre nekih tri godine.
Prvi put sam se susreo sa njom u jednoj programerskoj firmi, i jako mi se svidela zbog toga moze da se zavalis jedan dobar ugao plus mesh sa kojim se ne uparis.
Ali ubrzo su svi tockici popucali i nisam mogao naci zamenu za njih, pa onda jos ovo klackanje levo desno i na kraju epilog u smece.
Garancija? Ako ti je težina u okviru dozvoljene.

Razocarao me malo Markus s obzirom da ga imam neke 3-4 nedelje a vec se istanjilo punjenje na sredini sedalnog dela. Ne spadam u superteskase (imam 80 kila) a sedim oko 5-6 sati dnevno
Prebrzo je to, sta treba da kupujem nekakav jastuk vec posle 2 meseca?

@Django92

Kakvi su ti utisci posle mesec dana i u kojoj radnji si kupio ?

Razmišljam Markus stolicu da uzmem, jedina u tom cenovnom rangu koja je taman za moju visinu (2m), sve do sada su mi bile do ramena i nikako kao čovek da mogu da se naslonim...

Razmišljam Markus stolicu da uzmem, jedina u tom cenovnom rangu koja je taman za moju visinu (2m), sve do sada su mi bile do ramena i nikako kao čovek da mogu da se naslonim...
Zeznuces se zesce ako imas 2 metra a zelis da ti glava bude na naslonu.
Ja imam 181 i glava mi prelazi iznad naslona malo. Tebi ce vrat biti na naslonu a glava iznad
Ko zeli da sedi pravilno i uspravno Markus je los izbor ako ima preko 185

Zeznuces se zesce ako imas 2 metra a zelis da ti glava bude na naslonu.
Ja imam 181 i glava mi prelazi iznad naslona malo. Tebi ce vrat biti na naslonu a glava iznad
Ko zeli da sedi pravilno i uspravno Markus je los izbor ako ima preko 185
Znači nemam uopšte sreće haha, jel' imaš možda neki predlog stolice?

Ja sam 194 i nije mi nizak markus za glavu, ne znam kakav je to markus koji je nizak nekom od 180.

Ja sam 194 i nije mi nizak markus za glavu, ne znam kakav je to markus koji je nizak nekom od 180.
Onda sam ja naglo porastao a nisam primetio ili ti sedis pogrbljeno, trece nema jer svaki Markus je isti zar ne
Ja sedim potpuno uspravno da su mi cela ledja ravna sa naslonom
@Relinkosed, najbolje probaj pa odluci. Nemam predloge za druge

Obavezno probati markus pre kupovine .. ja sam isto 190 i kusur i lumbalni deo uopste nije bio komforan za mene na prvu, pa sam odustao i ne zalim

Ovo je tačno.
Markus nije problematičan kod naslona za glavu, već kod nesrazmerno visokog podupirača lumbalnog dela koji je pravljen za Šekila O Nila, dok je sedalni deo kratak taman za Denija Devita.

To su glavne mane stolice, previsok lumbalni deo i prekratak sedalni deo.

Nazad
Vrh Dno