Šta je novo?

iPhone 13

Pozdrav drugari, od danas vlasnik 13P. Prvi IP u zivotu, da vidimo kako ce da legne u narednim danima. Napravio apple ID na USA/Delaware i sad polako dodajem apps. Ocekujte nebulozna pitanja :D

Takodje, ponovio se sa 13 PM. Maska smartish i cekam Spigen staklo od drugara iz DE.

Neka vas služe, @vojo77 jel 128 ili 256 verzija?

Podesio sam gboard umesto default tastature jer ona nema vibraciju, medjutim, iako sam stavio da mi gboard bude glavna tastatura, vrlo cesto aplikacije podizu default tastaturu. Jel to mora tako? Jel postoji neka alternativa?

Podesio sam gboard umesto default tastature jer ona nema vibraciju, medjutim, iako sam stavio da mi gboard bude glavna tastatura, vrlo cesto aplikacije podizu default tastaturu. Jel to mora tako? Jel postoji neka alternativa?
Mora. Obicno pali default tastaturu pri unosenju kredencijala ili slicno, zbog bezbednosti. Probaj da se naviknes na default tastaturu, nazalost Gboard (ili neka druga) za iOS nije na nivou Android aplikacije.

Poslednja izmena:
Ili daj pokušaj SwiftKey, koristio sam Gboarf dugo na Android ma, ali SwiftKey je bolje urađen za iOS od Gboarda(po meni)

Swiftkey je definitivno bolji ali sam ja na kraju odustao od istog iz razloga sto se nekad otvori, nekad ne, jednostavno baguje sve sto nije iOS default. Nije idealna ali nije ni losa, navikne se covek.

Ja sam uzeo pre nekih 45 dana od 256gb, bukvalno nema zamerki na telefon.
Moja prva zamjerka je kamera i onaj novi macro mode. Ako ga ne ugasis desava se bukvalno kao da se prelamaju kamere, tj malo jedna malo druga. Stavis ruku i brzo sklonis to se desava. Vec sam pomislio da je falican primjerak, ali nasao na redditu i apple forumu da je to uzrok.

^ meni na primer je to super, kad hoću nešto da slikam jako blizu macro automatski se prebaci. Ipak dobro je sto može da se ugasi pa kako kome odgovara.

Super je, koristicu i ja sigurno, ali bas sam se strecnuo kad sam vidio sta se desilo.😂
Prije se nije moglo gasiti, ali su azuriranjem ubacili jer su se ljudi zalili.

^ ja sam sa tim bio upoznat od samog početka da ima taj sistem macro pa nisam bukvalno ni obraćao pažnju.

Ako hoćete da se igrate sa makro modom negde gde nema dovoljno svetla, uđite u video i stavite blic na "ON" i tako gledajte

Da li je ikako moguce organizovati recent calls? Po kontaktu recimo? Ili da ne zove kad se dodirne kontakt vec na neki slide levo/desno? Takodje, izgleda da je jedini naci da povecas tastaturu da koristis zoomed view?

Sve te aplikacije su na US Store-u, a uglavnom su korisnici pravili nase ili Cro kad je trebao da se skine HBO Go, dok je bio aktuelan. US je sa najvecim brojem aplikacija. Dopunjavas balance kupovinom gift kartica. ID ti je mail adresa preko koje pravis nalog. Za US nadji na netu adresu nekog hotela, univerziteta (zapisi najprecizniji zip kod i telefon te ustanove)u drzavi gde se ne placa porez, kao sto su Delaware, Montana, Aljaska New Hampshire i Oregon.
Nalog mozes da pravis na web-u

Za telefon ces za verifikaciju da biras Srbiju i tvoj telefon (nike onaj koji ubacujes podstke gde kao zivis u US.

Kad ga napravis na ovoj strani, ides da ga dopunis sa svim dodatnim podacima (payment method oznacis kao none, adresa, zip kod, telefon koje si nasao na google mapama ili kako god vec zelis) posto na pocetku samo upises ime, prezime, US region, sifru i tvoj telefon za verifikaciju SMS-om. Neka te ne buni sto je nas telefon, a izabrao si US Store kao region.

Moze ovo i drugacije, preko telefona gde krenes da skidas besplatni aplikaciju i kad te pita za Apple ID, ide na pravljenje novog, ali i ovako je lagano.
Veliko hvala na ovom pojasnjenju.

Reci mi ako te ne mrzi, sta se dobija uz telefon? Posto su mi rekli u mts-u da ne ide nista. Odnosno pitao sam ih za punjac, rekli su mi da imaju punjac i da moram da doplatim 4200 za isti, e sad' u trenutku sam mozda pozurio i prihvatio taj, a ne znam nista o njemu. Msm verovatno je legitiman, samo ono, malo sam skeptican :)

^ ide samo kabl uz telefon, glava od punjača se kupuje, može preko operatera i original su a možeš i u istyle.

• Like
Reagovanja: dsa
Veliko hvala na ovom pojasnjenju.

Reci mi ako te ne mrzi, sta se dobija uz telefon? Posto su mi rekli u mts-u da ne ide nista. Odnosno pitao sam ih za punjac, rekli su mi da imaju punjac i da moram da doplatim 4200 za isti, e sad' u trenutku sam mozda pozurio i prihvatio taj, a ne znam nista o njemu. Msm verovatno je legitiman, samo ono, malo sam skeptican :)
Imas fake vs original i ja sam svoj uporedio kad sam ga juce uzeo i oridjidji je.

Kako si se privikao na ostre izice posle 11pro, ja danas posle duzeg vremena uzeh u ruku 11pro, koliko samo taj telefon bolje lezi u ruci od 12-13(pro)

^ po meni je teško 13 seriju nositi bez maske, mnogo klizav telefon u ruci.

Bas sam nekidan u iStyle gledao zeleni 13 pro, perverzija koliko dobro izgleda. Meni najjaca boja.

^ vrlo moguće, iskreno nisam ni probavao posto je odmah išao u futrolu. @eborko uvek kod Iphone izbace najbolju boju posle 6-8 meseci. Ja sam uzeo siera blue i meni je odličan ali se slažem da je zeleni najlepši.

^ ja sam imao 9:05h sot, oko 1.5 dan korišćenja i ostala mi baterija na 27%. Po meni je ovo nenormalno dobro. Noću padne za nekih 8-10h baterija od 1-3%. Telefon radi savršeno upeglano, nema trzanja, seckanja…. Jedino od app me nervira blic posto ne radi nešto najbolje, u prevodu kad se upali treba da uđe u novine 10 sec i onda radi sve ok, bilo je par update ali i dalje isto. Stavio sam adguard pro verziju i nema ni jedne reklame u app, safari… bukvalno nisam još naleteo da je bilo nekih banera ili iskakajucih reklama.

^ ja sam imao 9:05h sot, oko 1.5 dan korišćenja i ostala mi baterija na 27%. Po meni je ovo nenormalno dobro. Noću padne za nekih 8-10h baterija od 1-3%. Telefon radi savršeno upeglano, nema trzanja, seckanja…. Jedino od app me nervira blic posto ne radi nešto najbolje, u prevodu kad se upali treba da uđe u novine 10 sec i onda radi sve ok, bilo je par update ali i dalje isto. Stavio sam adguard pro verziju i nema ni jedne reklame u app, safari… bukvalno nisam još naleteo da je bilo nekih banera ili iskakajucih reklama.
Da li ti baterija bude napunjena na 100% pre spavanja pa izgubis tih 1-3% ili npr. bude na 56% ?

Nazad
Vrh Dno