Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

^ ima i toga da svaki primerak može imati neku falinku. Da se ne lažemo S22U je vrh ponude ali opet treba da dobijemo kao i ostatak sveta bolju verziju.

Nadam se da nisi ozbiljan kad si napisao da imas sot preko 4h i da si zadovoljan???? Jevo da ti kazem.ja uvek oko 7h sota tako da eto ti ozbiljna razlika,mozemo i kameru da uporefimo ali ces se razocarati sigurno posgotovo sa stabilizacijom
Vrlo sam ozbiljan kad kažem da imam SoT preko 4h ali eto prihvatam i da grešim i da drugi znaju bolje koliki mi je SoT...

A što se tiče chipseta nikad nisam ni negirao da je SD superiorniji od Exy...

Ova dva mini dopunjavanja su bila zbog toga što je telefon bio priključen u autautomobilu zbog AA, ali i da nije toga sigurno bi izgurao sa tu oko 6h SoT.

Disclaimer - ja govorim o svojim potrebama i načinu korišćenja, ne o tome koliko bih imao SoT kada bih renderovao neki video jer mi to i nije u planu.

Prilozi

• SmartSelect_20220418-134607_Device care.jpg
    SmartSelect_20220418-134607_Device care.jpg
    122.3 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
Paradoks da fun edition zvaničnim kanalima dolazi sa jačim chip-om, a perjanica ne može.

Kada budu svima davali istu verziju sve ce biti ok,kao i svi ostali proizvodjaci
Ja ti verujem da imas sot preko 4 sata ali da li je to normalno za tel od 1200e i jos uz to da budes zadovoljan,samo pitam

To kod Samsunga teško da će da se desi, barem ne u skorije vreme.

^ istina na žalost. Po meni neka exynos stavlja u A seriju to jest u niže klase a u premijum modele snapdragon i opet će prodavati svoje čipove.

Ljudi, tu smo valjda da razmenjujemo korisnička iskustva na ovoj temi, bar članovi koji su uzeli neki od telefona iz nove serije.
Svako ko uđe da isčita ovu temu moći će sam da izvuče zaključak, tj. da izvaga da li su neke stvari za njega nepremostive prepreke pri kupovini.
Koristim samsung dugo, i eto imao sam taj soft restart juče, opet za mene lično nedovoljno da bih odmah popljuvao proizvođača i prodao telefon, nekome bi to bio razlog da se odmah oprosti od telefona.
SOT je na S22+ za moj obrazac korišćenja zadovoljavajući, 6+ sati, nije mi telefon non stop u rukama, a čak i da jeste, dopuniću ga 15 minuta i izguraću dan (mada se to uistinu dešava retko).

Ostale bagove nisam još uvek primetio, što ne znači da neću u budućnosti, ali generalno sam zadovoljan telefonom za sada, pregrevanja nisam primetio do sada, sintetički testovi meni ne igraju neku preveliku ulogu, razlika u kameri između sd i exy modela me takođe ne dotiče preterano, jer koristim mirrorless aparat za neke ozbiljnije fotke, ali razumem ljude koji se bune jer im je to glavna karakteristika kada biraju telefon.

Poenta je da ima dovoljno materijala na temi za svakoga da promisli i odluči šta želi, i da se bez potrebe neki ovde upiru objašnjavajući kako je cela serija promašena, kada će opet biti i veliki broj zadovoljnih korisnika.

Kada budu svima davali istu verziju sve ce biti ok,kao i svi ostali proizvodjaci
Ja ti verujem da imas sot preko 4 sata ali da li je to normalno za tel od 1200e i jos uz to da budes zadovoljan,samo pitam
Nisam rekao da sam zadovoljan sa 4h SoT, ali već sa 6+h SoT od čega je recimo pola od toga bila igra u pitanju koja više jede bateriju od nekih drugih app, pa recimo da sam zadovoljan.

Kakva je tendencija Samsunga sa promocijama? Da li mislite da ce s22 serija biti na nekoj promociji uskoro?

Gde nesta ona dama iz italije sa samsungom u kutiji...baš me zanima šta bi na kraju sa nadogradnjama i telefonom generalno?!?

@Lemaja ako te smirio ios i još razmišljaš o samsungu; i za tebe stoji ponuda za 21 snap 256, ne moraš ni da mi doplatiš 🤣🤣😇

@Proday iskreno tvoja preporuka me preporodila, da bih se vratio na Samsung mnogo toga treba da promene. Iskreno po meni je ios mnogo bolja opcija trenutno. Extra fluidan, kamere, baterija…. Sve super radi.

Na telefonuu starom 2 god sot 4 sata 24h koriscenja ostane mi bar 50% baterije. Slazem se da zavisi od koriscenja ali pohvaliti se sot od 4h je diskutabilno.
Svakako hvala na zeljama, izgleda da, ili hvalis telefon ili idi dalje. Realnosti nema.
To sto se hvali, sot 4 sata, i ima bagova ali nista strasno drugi nude po mnogostruko povoljnijim cenama.
Gde si ti pročitao da se neko hvali sa SoT od 4h, probaj da nađeš taj komentar pošto sam ga ja izgleda nekako propustio?

Izgleda da si ti sve pogrešno shvatio počevši od toga da ja imam tendenciju da branim Samsung pa do toga da se neko hvalio sa 4h SoT i vice versa...

U razloge zašto je to problem (ne) shvatiti, stvarno ne bih ulazio u to a još manje te zadržavao u temi o telefonu koji te ne interesuje, otprilike kao ni mišljenja drugih koji se kose sa tvojim zaključkom da je telefon pun bagova.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, koliko traje ucenje navika softveru za normalizaciju trajanja baterije. Necu nista da pisem o trajanju baterije na s22 dok ne prodje taj period :D

Jedno pitanje, koliko traje ucenje navika softveru za normalizaciju trajanja baterije. Necu nista da pisem o trajanju baterije na s22 dok ne prodje taj period :D
2 године, док не деградира батерија😂

Otprilike 4 dana, maksimum 7.

Onda sam ja nevidjeni baksuz kome je na kraju opet zapao felerican primerak, al ja 3 sata SOT-a jedva mogu da dobacim. Izgleda da ce biti vracen telefon. Danas je Timer podesen na 50minuta uspeo da pojede 5% baterije

Prilozi

• Screenshot_20220418-165614_Device care.jpg
    Screenshot_20220418-165614_Device care.jpg
    55 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_20220418-165606_Device care.jpg
    Screenshot_20220418-165606_Device care.jpg
    54.7 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_20220418-165544_Device care.jpg
    Screenshot_20220418-165544_Device care.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 46
  • Screenshot_20220418-165532_Device care.jpg
    Screenshot_20220418-165532_Device care.jpg
    46.7 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20220418-164301_Device care.jpg
    Screenshot_20220418-164301_Device care.jpg
    60.8 KB · Pregleda: 44
  • Screenshot_20220418-165550_Device care.jpg
    Screenshot_20220418-165550_Device care.jpg
    59.7 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Onda sam ja nevidjeni baksuz kome je na kraju opet zapao felerican primerak, al ja 3 sata SOT-a jedva mogu da dobacim. Izgleda da ce biti vracen telefon. Danas je Timer podesen na 50minuta uspeo da pojede 5% baterije
Nije faleričan primerak nego relno stanje (osim ako nemaš ultru ili plus). Više videa sam šerovao ranije gde su ljudi pričali da im je 3.5h otprilike maks korišćenja na malom 22...do 4 kad dobace, presrećni.

Nije faleričan primerak nego relno stanje (osim ako nemaš ultru ili plus). Više videa sam šerovao ranije gde su ljudi pričali da im je 3.5h otprilike maks korišćenja na malom 22...do 4 kad dobace, presrećni.
I posle Flip 3 i Note 10 ne valjaju 🤣 Hvala bogu te nisam čekala ovaj čudesni dobačaj tehnološkog napretka.
Vredi li šta bar to noćno snimanje ili i dalje oni sa telefonima od 200-300e bolje snimaju koncerte nego Samsungove perjanice po ceni zlatne poluge?

Pa problem je sto ga nisam koristio kao zahtevan korisnik, i dalje masu stvari radim na starom telefonu. Kad bi krenuo sa igricama i malo vise na drustvene mreze jedva bi izvukao 2 sata sota
I posle Flip 3 i Note 10 ne valjaju 🤣 Hvala bogu te nisam čekala ovaj čudesni dobačaj tehnološkog napretka.
Vredi li šta bar to noćno snimanje ili i dalje oni sa telefonima od 200-300e bolje snimaju koncerte nego Samsungove perjanice po ceni zlatne poluge?
vredi, kamere su i vise nego dobre i na s22 obicnom. Nocni mod skroz dobar, i video i fotografija ali nije nesto vau. Npr moj trenutni mi note 10 snima mnogo bolje nocne slike, sa dosta vise detalja, kontam da je to zbog mnogo vise pixel-a. Nisam ni ocekivao neki vau efekat, ipak s22 nije flagship koliko god to samsung tvrdio. Uzeo sam ga najvise zbog dimenzija

Poslednja izmena:
Zasto je svim Samsung telefonima google play u top 3 potrosaca baterije? Jel to generalno zato sto ljudi skidaju nesto ili to u pozadini bleji i skida bateriju?

Pa problem je sto ga nisam koristio kao zahtevan korisnik, i dalje masu stvari radim na starom telefonu. Kad bi krenuo sa igricama i malo vise na drustvene mreze jedva bi izvukao 2 sata sota

vredi, kamere su i vise nego dobre i na s22 obicnom. Nocni mod skroz dobar, i video i fotografija ali nije nesto vau. Npr moj trenutni mi note 10 snima mnogo bolje nocne slike, sa dosta vise detalja, kontam da je to zbog mnogo vise pixel-a. Nisam ni ocekivao neki vau efekat, ipak s22 nije flagship koliko god to samsung tvrdio. Uzeo sam ga najvise zbog dimenzija
Ajde postavi te "bolje" noćne fotke sa Mi Note10. Nešto mi govori da nema teorije da budu bolje na Mi Note.

@djamsi Ако си инсталирао /ажурирано гомилу апликација недавно(што би донекле оправдало да Google Play поједе 10% батерије) пробај да очистиш кеш и рестартујеш телефон, ако те мрзи враћај им то па нек се они ломатају са њим, ово је један од најлошијих резултата потрошње што смо видели досада на форуму, а има још чланова са S22 малим, качили су боље, немој се задовољавати овим, мењај то, тражи нови.

@djamsi Ако си инсталирао /ажурирано гомилу апликација недавно(што би донекле оправдало да Google Play поједе 10% батерије) пробај да очистиш кеш и рестартујеш телефон, ако те мрзи враћај им то па нек се они ломатају са њим, ово је један од најлошијих резултата потрошње што смо видели досада на форуму, а има још чланова са S22 малим, качили су боље, немој се задовољавати овим, мењај то, тражи нови.
Bas poučen iskustvima drugim, nisam povukao iz bekapa aplikacije, nego sam ručno instalirao sve što mi treba.
Ajde postavi te "bolje" noćne fotke sa Mi Note10. Nešto mi govori da nema teorije da budu bolje na Mi Note.
Slikacu uporedo, mnogo više detalja izvlaci mi note 10

Prilozi

• 20220415_195236.jpg
    20220415_195236.jpg
    150.3 KB · Pregleda: 83
Pikseli ne znaci i bolje fotke. Ako je senzor takav da ne moze da upije puno svetlosti, dzabe pikseli. Pixel-i su najbolji primer telefona kako u stvari ALGORITAM radi to sto treba da uradi.

Pikseli ne znaci i bolje fotke. Ako je senzor takav da ne moze da upije puno svetlosti, dzabe pikseli. Pixel-i su najbolji primer telefona kako u stvari ALGORITAM radi to sto treba da uradi.
Ok nisam bas toliki mag za fotografiju, ali na prvu loptu deluju bolje slike na s22, ali kada se zumira ili prebaci na racunar nivo detalja i ostrine je prilicno osrednji na s22 ocinom malom da naglasim jos jednom

Znaci da ga zove neki GCam da se to popravi :).

nadam se da je vidljiv album. Izvinjavam se na "ne zanimljivim" fotografijama, mrsko mi bilo da izlazim napolje. Mozda i gresim ali kad uvecam slike na isti nivo, mnogo manje zamucenja vidim na mi note 10 u 90% fotografija.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno