Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ja čak mislim da nije problem do Exynosa, nego do Samsunga. Mislim da je Samsung prilagodio i testirao sistem na SD verziji, a za Exynos rekao "ma sigurno radi i tamo, sve je to isto".

Većina problema je softverske prirode, samo grejanje i performanse su hardverske (a i to je pitanje da li 100% ili i softver ima neki udeo).

Do koga god da je ja nijedan problem nisam.primetio do sad ,javljam ako bude naravno,edge panel ne koristim pa ne mogu da proverim ovo sto je @sarulja91 rekao. Ostalo sve radi od starta kako bi i trebao da radi vrhunski telefon s tim sto cu da ponovim po 10000 put apsolutno nikakve bitnije razlike nema izmedju ovog i proslogodisnjeg modela,sramota na sta nam uzimaju novac. Malo poboljsali kameru i to je to,u radu su bukvalno identicni. Mislim da zbog ovolikog broja prituzbi u Evropi vise nece staviti ex,bilo bi najbolje da predju na dimensity sto se mene licno tice,imao sam prilike da vidim kako radi i to jos slabiji soc i prezadovoljan sam

Ima li nesto da nije bagovito?
U mom slučaju to je jedini bug koji sam primetio. Ovde su korisnici prijavljivali nekoliko bugova, lag i sl, međutim od toga ništa nisam primetio na mom primerku S22Ultra. Sve funkcioniše perfketno i fluidno. Jedino ovaj bug sa Clear view cover koji sam primetio.

Šta biste vi za te pare, da sve radi besprekorno? Svašta...

Omiljeni Benchmark forum momenat da ljudi koji nemaju uređaj komentarišu i da zaključuju o istom.

Da se razumemo, telefon je stvarno super, ali kao i kod svakog, bukvalno svakog se pojavi kroz sistem neki problem, neka softverska greška.

Da li ovom telefonu po specifikacijama nešto fali? Nije u mogućnosti programski da funkcioniše?

Jedino realno da sam primetio kao razliku je zvuk, koji mi se čini lošijeg kvaliteta nego ranije.

Dule je lepo rekao da je napredak u odnosu na S21 minoran i po 757x zaključujemo isto. Nema se posebno u čemu napredovati.

Ko ima love i voli, evo ti?! Kome je potreban novi uređaj, evo ti?!

Stvarno više...

Omiljeni Benchmark forum momenat da ljudi koji nemaju uređaj komentarišu i da zaključuju o istom.

Da se razumemo, telefon je stvarno super, ali kao i kod svakog, bukvalno svakog se pojavi kroz sistem neki problem, neka softverska greška.

Da li ovom telefonu po specifikacijama nešto fali? Nije u mogućnosti programski da funkcioniše?

Jedino realno da sam primetio kao razliku je zvuk, koji mi se čini lošijeg kvaliteta nego ranije.

Dule je lepo rekao da je napredak u odnosu na S21 minoran i po 757x zaključujemo isto. Nema se posebno u čemu napredovati.

Stvarno više...
Kako nema? @zoreli_ je imao telefon i kad je video odmah ga je prodao, a xda gori o pljuvanju exynos modela.

Stvarno više...
Zanemaricu sve bugove i kupiti i koristiti specifikaciju.
Citao sam temu sa namerom da kupim telefon i iznenadio se. Forum sluzi upravo da se informisemo.

@Lemaja Svake godine isto. Od S8 idetlntične priče.

Sintetički testovi, razlika u senzorima kamere, pregrevanje, throtlle...

Evo od svih problema koje smo spominjali, onaj freez i reset što se događao pre azuriranja i ekran kod kolege što je poblesavio, garantujem da bi možda 5 od 100 ljudi primetilo da ima neki problem.

Neverovatno minorne stvari nam smetaju, makar meni.

@pet Šta te konkretno odvratilo od kupovine?

^ ne bih rekao da je freez i reset minorna greska. Ja govorim da nije korektno da Samsung daje 2/3 sveta snap koji razbija kako radi a evropi exynos koji od samog početka ima brdo problema i dosta peglanja preko update. Verujem @dule2303 ili @Proday koji stalno koriste snap da je sve upeglano posto kad god sam koristio snap sve je radilo bez greske od S8+ koji je jedini imao 6gb rama dok ostali su tada imali 4gb.

Nisam mislio da je freeze i reset minorna, niti sam to rekao. Sve ove ostale stvari su sitnice, a znam da će biti ispravljene.

Snap je prisutan na više uređaja i za njega je optimizacija sjajna, kako samih aplikacija, tako i samog čipa.

Exy nažalost ide u hodu. Svake godine je početak bio ovakav. I posle upeglan.

I nešto u šta verujem je da od svih čipova, po gašenju Huaweia, Exy ima najveći potencijal.

^ sto Samsung najavljuje S22FE i S23 sa media tek cipsetom? Samsung ima jedino rešenje da pređe totalno na snapdragon ili media tek.

Sto se mediateka tice u op notd 2 sam ga koristio,dimensity 1200 je tamo i yo radi savrseno bukvalno,da li je do optimizacije ili sta ali je video materijal brze renderovao od s21u

Zanemaricu sve bugove i kupiti i koristiti specifikaciju.
Citao sam temu sa namerom da kupim telefon i iznenadio se. Forum sluzi upravo da se informisemo.
I šta si zaključio?

Par nas koji imamo telefon smo u potpunosti zadovoljni njime i nismo naišli ni na jedan problem o kojem pričaju oni koji su iste primetili na YT...

Na kraju će neko da zaključi da svaki telefon ima sve kumulativno sakupljene probleme koje su razni Youtuberi pojedinačno uočavali i da je u stvari to ultimativna istina te da na telefonu baš ništa ne radi.

No dobro, svako ima pravo da zaključi šta mu je volja i shodno tome dalje dela.

^ ne

Naravno, ne vredi raspravljati sa ljudima koji su previše zagriženi nekim brendom.
A to što neko nema nijedan problem i što je zadovoljan telefonom, to je zagriženost brendom, zanimljivo.

Svi koji cekaju telefone iz Gigxxx, do njih je izgleda, a ne do Samsunga. Sestra ih zvala i rekli joj da nemaju nikakve informacije kada ce biti isporuka, da bi joj posle rekao jedan decko kako je kupio kod njih, prodali su telefone manjim mob. shopovima da bi i oni nesto zaradili. Tako da sam ja otkazala, iz principa, mislim stvarno nema smisla ovoliko cekanje, bez ikakvih informacija.

Ako je tako treba ih pustiti da isporuce otvoris tel ,koristis ga 10 dana i vratis ,imas pravo posto nije kupljen direktno u radnji nego isporucen na kucu. Stvarno bezobrazluk

jeste možda off, ili za drugu temu, ali priča se da će Samsung sredinom godine da nudi skoro pa duplo jeftinije ekrane za zamenu tj.cenu, jer će biti reciklirani, pa ako nekome ne daj Bože ispadne telefon ili se ošteti, eto prilike da se to i zameni za neke iole normalne novce. U pitanju su zvanični kanali, ali da li će doći i do nas, videćemo.

Evo posle skoro mesec dana koriscenja uređaja, da napišem i ja da sam iskusio prvi malo veći bug. S22+ je u pitanju, koristio sam arena cloud aplikaciju, buds live slusalice povezane, baterija na nekih 75% i telefon se iz čista mira restartovao. Ali ono što mi je čudno je što se telefon izuzetno brzo resetovao, nisam uopšte čekao kao inače kad odradim restart. Nakon toga je nastavio normalno da radi, nije bilo nekog battery drain-a nenormalnog, zagrevanja ili slično. Tokom noći je potrošio nekih 3-4 % baterije, (od 00.00 do 6.30) što je prosek, uz bixby rutine i bez veze sa internetom.

Liči na soft restart, mada ne bi smeo tek tako od sebe. Jel bio malo topliji ili nije? Verujem da je software-ski bug u pitanju.

Isto ono što je već par ljudi prijavilo i što je navodno trebalo biti rešeno martovskom (velikom) nadogradnjom.

Nazad
Vrh Dno