Evo ga stiže u sredu 13.04. S22 Ultra (crni) - biz korisnik preko Yettel-a (uzet preko budžeta, naručen ) - nisam još stigao da apliciram za slušalice i punjač
Otkud znam, posle Mate 20 Pro - nisam oduševljen ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Recimo da sam više očekivao za 3 godine noviji telefon sa duplo više memorije (6/128 vs 12/256).
Kamera dobra ali ništa spektakularno. Onaj zoom 100x je čista kozmetika "da se deca igraju", ništa ozbiljno. Do 10x što je, koliko sam razumeo optički, nisam oduševljen kako stabilizuje i fokusira. Noćni mod je bio bolji na Mate, manje izveštačen...
Sam telefon je fluidan ali prepoznavanje face, otiska prsta - sve je kao šarena laža u odnosu na Mate. Čak i komande ekranom (traka za navigaciju - prevlačenjem) bolje rade na Mate.
Po meni je baterija dobra - za noć na WiFi je skinuo oko 3% a dan sa oko 4h upaljenog ekrana sigurno glat izdržava,
Ok, možda mi je prerano suditi ali Samsung Notes (zbog čega sam ga i uzeo) nisu doživele neko unapređenje u odnosu na Note 8 koji sam prethodno imao. Čak ima manje predefinisanih Template-ova nego ranije, olovka radi isto.
Huawei punjač-u (od 40W) treba oko 2h da napuni sa 15% do 100% dok Samsung od 15W (od A525g) puni za sat i 20 min.
Baš sam se namučio da sve sinhronizujem da imam funkcionalnu jedinicu... Te ne vidi TV, te neće da prepozna smart (Huawei GT) watch... Sve neće pa na kraju hoće, a možda i neće...
Možda je sve ovo bilo prerano suditi ali ovo su mi prvi utisci - onako laički bez emocija.