Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Jel može obrazloženje?

Ovde u Nemačkoj ga ima svuda, ali mi mane Pixela (ono što sam video na recenzijama) ne ulivaju poverenje da je bolji od Ultre.
Nije Marinko neko ko treba da ti da objašnjenje ali s obzirom da je inicijalna izjava o Pixelu došla od nekog kome se bukvalno svaki komentar na ovoj temi sveo na to da se olakša na S22 bojim se da ćeš se načekati za obrazloženje - bar smisleno...

Cao ljudi, ovo je moj prvi post na forumu iako pratim benchmark na yt vec godinama. Veliki sam fan Samsung telefona i uglavnom sam koristio samo flagshipove pocevsi od legendarne Note dvojke, a omiljeni telefon do sada mi je s7 edge, bas sam ga voleo. :)
Uglavnom dosta off topica, interesuje me ovako kad se saberu vasi utisci iz ove teme generalno, da li ste zadovoljni ovom novom serijom telefona ili ste ipak ocekivali mnogo vise? Moje misljenje je da ovoj seriji fali bar malo inovacije da bi uredjaj bio zanimljiviji, a pozitivno je sto su poboljsali fundamentalne stvari.
Trenutno cekam S22+ (iz Yettela, porucen 5. marta) da zamenim s20 ultra. Naravno napisacu i ja svoje utiske kad dobijem uredjaj.
Zadovoljan sam sa S22 Ultra, a prešao sam na isti sa S20 Ultra. Nijedan problem o kojima se pisalo na ovoj temi nisam iskusio na S22U, a zamerke su mi na bateriji (mogla je biti bolja, oko 5h SOT imam) i što je zvučnik za nijansu slabiji u odnosu na zvučnik na S20 Ultra. Sve ostalo je, po mom mišljenju i iskustvu sa S22U, odlično.

Evo jedna informacija za sve koji čekaju telefon, s22 ultra beli poručen u mts-u 25.02, stigao 1.04, drugi s22 ultra beli poručen 25.02 u telenoru, stigao danas 14.04, a iz A1 još uvek čekam takođe s22 ultra beli poručen 25.02, još uvek me nisu ni pozvali, ali kažu da je rezervacija vidljiva i čekaju isporuku uređaja koja je otežana :D Nešto mi je tu čudno, mts i yettel imaju uređaje, a za A1 nema ali dobro.

Zadovoljan sam sa S22 Ultra, a prešao sam na isti sa S20 Ultra. Nijedan problem o kojima se pisalo na ovoj temi nisam iskusio na S22U, a zamerke su mi na bateriji (mogla je biti bolja, oko 5h SOT imam) i što je zvučnik za nijansu slabiji u odnosu na zvučnik na S20 Ultra. Sve ostalo je, po mom mišljenju i iskustvu sa S22U, odlično.
Drago mi je da si zadovoljan i da sve radi kako treba. Kod S20 ultra imam najvise problema sa kamerom (autofokus) i pregrevanjem, takodje mi je dosadila i sama tezina telefona, zato sam se odlucio za plus nakon sto sam ga drzao u ruci. Dizajn ove serije je stvarno savrsen ove godine.

@Nenad92 Aj, nek je veselo!

Inovacija fali, ali ako već pratiš industriju vidiš i sam da nema ozbiljnog nadmetanja poslednjih par godina, odnosno tri, od kada je Huavej banovan. Kašičica čini čuda, ali i mobilna industrija, odnosno potrošačko društvo, kapitalizam dosegao/la je neki maksimum.

Glavna stvar ovom uređaju, odnosno softveru što fali je optimizacija po ličnom stavu, a tu se opet vraćamo na kašičicu.

Godinama se ovde iste teme vrte i većinom učestvujemo u istom sastavu sa sličnim pogledima na uređaje.

Poenta priče, uživaj u uređaju koji će u predstojećim periodima bivati sve bolji.

Da, primetio sam da ste bas aktivan community cak i samo po broju postova individualno, zato sam bas postavio neko generalno pitanje koje je vezano za ovu seriju i kako se gleda na nju u odnosu na neko globalno stanje telefona koje imamo danas zato sto ste svi tech entuzijasti vec duze vreme.
Slazem se da je doslo do prezasicenosti i da stvarno ne postoji konkurencija. Nadam se da ce se uskoro pojaviti neki novi uredjaj koji ce opet malo prodrmati trziste. Fold i flip su neki zadnji pokusaji, ali po mom misljenju neuspesni. Ne bi ljudi i danas ovako masovno kupovali "obicne" telefone, da je ideja savitljivih telefona stvarno potrebna danasnjem coveku.

Mozda je vec pitano ali me zanima da li je neko presao sa S21 ultra na S22 ultra i kakvi su utisci oko baterije i kamera?

Nosim iphone 11 pro max i Mate 20X (cija baterija rastura 10h sot) i zbog posla mi treba jos jedan mobilni.

Ovde u Španiji S22U 256GB je od 950e a S21U oko 750e, te ne znam da li se isplati tih 200 evra razlike (mada mi se vise sviđa oblik S22U). Bitne stvari su mi baterija i kamera.
Minorne razlike u bateriji i kameri , jedino oblik i olovka .

Jel' kod nekog operatera dostupan S22U za kupovinu, uđeš u poslovnicu, zaključiš ugovor i dobiješ telelefon ili i dalje traje isporuku iz preordera i ne može da se kupi S22 serija u poslovnicama operatera?

Jel' kod nekog operatera dostupan S22U za kupovinu, uđeš u poslovnicu, zaključiš ugovor i dobiješ telelefon ili i dalje traje isporuku iz preordera i ne može da se kupi S22 serija u poslovnicama operatera?
Koliko vidim na sajtu mts-a i yettel-a je uređaj dostupan za kupovinu, dok kod A1 još uvek piše uskoro. Do skoro je na sajtu mts-a pisalo rezerviši uređaj, međutim od skoro piše kupi uređaj.

Juce poziv od A1. Stize sledece nedelje. Rezervisao 24 februara, valjda. Više se i ne sećam. S22 ultra crni

Kakav šou sa tim operaterima i Samsungom, još malo maj mesec, a još telefoni nisu isporučeni iz preorder perioda.

Meni, u Yettelu, rekli da stiže do 15. aprila moj telefon, a sada kažu za još 10ak dana.

Nema samo Samsung problema sa isporukama. I drugi veliki proizvođači su imali probleme sa isporukama telefona koji su trajali mesecima. I sad ih nije lako naći u legalnim tokovima. Jednostavno je tako.

I ljudi i dalje daju novac istom tom Samsungu.
Fan sam Samsunga, ali ne bih mogao toliko da čekam na S22 uređaj. Meni su usporučili isti još 8. marta, ali moralo su ovo bolje da organizuju. Ako kasne sa isporukama, onda su trebali da one koji su izvršili preorder obaveste o tome. Da daju precizne informacije kada će biti isporučn uređaj i koliko će se kasniti. Ovako ispada saće samo što nije i tako u krug.

Tako će biti i sa slušalicama i punjačima kome sleduju - informacije o isporuci će dobiti tek kad im kurir stigne pred vrata a do tada kod dobavljača biće omerta...

Ne sumnjam da će tako biti za slušalice i punjač. Par članova ovde je i napislao da ih je kriri samo pozvao i rekao siđite po paket kada su dobili slušalice i punjač. Ako Samsung već deli te slušalice i punjač, zar nije logično da se iste isporuče uz telefon. Dakle, ako je neko preoroderova kod operatera, zvaničnog dilera i sl. Samsung ima evidenciju da je npr. u MTS preodrovano 2000 telefona, onda isprouči MTS-u 2000 slušalica i kupci dobiju iste uz telefon. Skroz mi je bezveze način na koji dostavljaju poklone.

Ne sumnjam da će tako biti za slušalice i punjač. Par članova ovde je i napislao da ih je kriri samo pozvao i rekao siđite po paket kada su dobili slušalice i punjač. Ako Samsung već deli te slušalice i punjač, zar nije logično da se iste isporuče uz telefon. Dakle, ako je neko preoroderova kod operatera, zvaničnog dilera i sl. Samsung ima evidenciju da je npr. u MTS preodrovano 2000 telefona, onda isprouči MTS-u 2000 slušalica i kupci dobiju iste uz telefon. Skroz mi je bezveze način na koji dostavljaju poklone.
A jos jaca fora je sto ja zivim cca 700 metara od kancelarije xyz-a koji deli poklone, a ko zna kad cu ih dobiti 😀

iz a1 javili za biz korisnike da ima s22 obican crni, rekoh neka, cekam zeleni s22+ kao sto sam i nameravao pa koliko god trebalo. Za kolegu stigla ultra, da je stigla jos jedna za mene (bila je i ta mogucnost) porazmislio bih se da li da prelazim u tesku kategoriju. Svakako je stigla ta tura najavljivana za jos pre dve nedelje.

Evo jedna informacija za sve koji čekaju telefon, s22 ultra beli poručen u mts-u 25.02, stigao 1.04, drugi s22 ultra beli poručen 25.02 u telenoru, stigao danas 14.04, a iz A1 još uvek čekam takođe s22 ultra beli poručen 25.02, još uvek me nisu ni pozvali, ali kažu da je rezervacija vidljiva i čekaju isporuku uređaja koja je otežana :D Nešto mi je tu čudno, mts i yettel imaju uređaje, a za A1 nema ali dobro.
Narucio u A1 s22+, oko 1.3. Zvali su me 11.4. da je telefon spreman za isporuku i pitali da li sam jos uvek zainteresovan. cekam da stigne krajem sledece nedelje (posto sam morao da prebacujem broj u A1). Nadam se najboljem. Doduse nije zeleni koji sam porucio jer ga nemaju na stanju, nego beli, al svakako ide maska preko njega pa nece biti problema,

Drago mi je da si zadovoljan i da sve radi kako treba. Kod S20 ultra imam najvise problema sa kamerom (autofokus) i pregrevanjem, takodje mi je dosadila i sama tezina telefona, zato sam se odlucio za plus nakon sto sam ga drzao u ruci. Dizajn ove serije je stvarno savrsen ove godine.

S20 ultra je polu-proizvod što se tiče autofokusa. Mislim mozda i što se tiče celog sistema kamere je eksperimentalni proizvod ako ništa drugo. N20u iako jako sličan hardware, radi već kako treba, s20u koliko god da su peglali sa update-ima, nikad to nije radilo ni blizu kako treba. Kao kad su krenuli prvi MILC aparati, veliki senzor i očajan autofokus bas ne idu u kombinaciji.

Što se tiče i fotki i snimanja, bićeš jako zadovoljan sa s22, u odnosu na s20u. Tj generalno sve je bolje nego na s20u sem naravno baterije.

Danas mi je potvrđeno da dobijam punjač i sluške. (naručen 18.02. stigao 01.04.). Ravno 2 nedelje sam čekao na mejl sa potvrdom.

Da li ima neko da je narucio u Gigaxxx s22 ultru, naime na sajtu pise da mobilni imaju na stanju.Juce sam ih nazvao i na moje pitanje zasto mi jos uvek nije isporucen ako imaju na stanju doticni Mladen mi odgovara da kao vidi da imaju neku malu kolicinu na stanju al kao to ide automatski a na sajtu je greska.Pola sata posle poziva promene i pise da se proveri da li imaju na stanju da bi danas opet stavili skoro za sve boje da imaju na stanju :) Sta je to ako ne prevara i dovode kupce u zabludu.Naravno vade se na Samsung da im pomera rokove.

Ja sam poručio S22 plus 01.03. u Gigaxxx. i još gore indijanac ga platio. Juče kada sam pozvao da pitam šta se dešava sa mojom porudžbinom rekoše mi da nemaju nikakvih informacija, uređaji kasne, javiće mi i to je to. Prste svoje kada nisam izgrizao, sramota. Za sekundu sam pomislio da odem po svoj novac nazad i jednostavno odustanem ali sam se smirio 🙂
Koristim redmi 5 biće to ugrade fantastičan samo da ga dočekam..

E sad da li je to stvar gig... ili samsunga pitanje. Mozda im posebno ire isporuka za preorder a posebno za normalnu kupovinu ko bi ga znao u svakom slucaju mnogo kasne

Ne znam da li je do ovog poslednjeg malog apdehta od pre neki dan....Ali primetuo sam da u Kameri kad okinem na 50mp fotku manje mu treba da je ucita ,da je prikaze,odmah instant je obradi..pre mu je trebalo 2,3 sekunde...jel ste primetili?

Evo ga stiže u sredu 13.04. S22 Ultra (crni) - biz korisnik preko Yettel-a (uzet preko budžeta, naručen ) - nisam još stigao da apliciram za slušalice i punjač
Otkud znam, posle Mate 20 Pro - nisam oduševljen ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Recimo da sam više očekivao za 3 godine noviji telefon sa duplo više memorije (6/128 vs 12/256).
Kamera dobra ali ništa spektakularno. Onaj zoom 100x je čista kozmetika "da se deca igraju", ništa ozbiljno. Do 10x što je, koliko sam razumeo optički, nisam oduševljen kako stabilizuje i fokusira. Noćni mod je bio bolji na Mate, manje izveštačen...
Sam telefon je fluidan ali prepoznavanje face, otiska prsta - sve je kao šarena laža u odnosu na Mate. Čak i komande ekranom (traka za navigaciju - prevlačenjem) bolje rade na Mate.
Po meni je baterija dobra - za noć na WiFi je skinuo oko 3% a dan sa oko 4h upaljenog ekrana sigurno glat izdržava,

Ok, možda mi je prerano suditi ali Samsung Notes (zbog čega sam ga i uzeo) nisu doživele neko unapređenje u odnosu na Note 8 koji sam prethodno imao. Čak ima manje predefinisanih Template-ova nego ranije, olovka radi isto.

Huawei punjač-u (od 40W) treba oko 2h da napuni sa 15% do 100% dok Samsung od 15W (od A525g) puni za sat i 20 min.

Baš sam se namučio da sve sinhronizujem da imam funkcionalnu jedinicu... Te ne vidi TV, te neće da prepozna smart (Huawei GT) watch... Sve neće pa na kraju hoće, a možda i neće... :(

Možda je sve ovo bilo prerano suditi ali ovo su mi prvi utisci - onako laički bez emocija.

@Djilkosh_Ns , opa dva komada, najmanji i najveći 😀, jel' su oba za tebe ili...?

Vrh Dno