Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Meni savrseno i preko stakla,mozda u mrklom mraku ne otkljucava instant ali otkljuca,jedino sto sa staklom ne radi otisak ali face id radi super

Drugari, kako vama funckionise Face ID. Telefon koristim svega par sati i vec dobijam polako nervni slom. Dodao sam i dodatnu sliku za recognition, ali uspe svaki 5 pokusaj. Osvetljenje je ok, nije savrseno ali normalno osvetljenje u stanu. Pokusao i sa brisanjem i dodavanjem ponovnog obrasca mrka kapa. U odnosu na Mi note 10 koji sam koristio do sada, prelazak sa konja na magarca za sada. Valjda ce se nesto ispeglati
Tako je godinama sa faceid kod Samsunga, dok sam ga koristio došlo mi je par puta da razbijem telefon. Jednostavno ga isključi i koristi otisak prsta.

Imas opciju da ti posvetli dmalo displej kada ga otkljucava pa ukljuci i to i iskljuci opciju da oci moraju da budu otvorene. Jednu facu slikaj po danu drugu u slabo osvetljenoj prostoriji

Имао сам ја ту фолију на N20U, добра је што се тиче знојења руку, прашине, све клизи са ње, али је приказ катастрофа, видећеш црне тачке по екрану на некој светлој позадини, после неколико месеци ја сам је због тога скинуо и бацио, да знаш шта те чека...
Jel to do.mat folije bas ili? Upravo.me to.nervira,znojenje ruku,leto ,otisci sve se vidi....sta ostali oreporuvuju da li uzimati Matt foliju?

Jel to do.mat folije bas ili? Upravo.me to.nervira,znojenje ruku,leto ,otisci sve se vidi....sta ostali oreporuvuju da li uzimati Matt foliju?
До фолије је, ја користим Дарк Мод и опет се види, не саветујем да се ставља на екран, на леђа може, како хоћеш ја преносим моје искуство.

Imas opciju da ti posvetli dmalo displej kada ga otkljucava pa ukljuci i to i iskljuci opciju da oci moraju da budu otvorene. Jednu facu slikaj po danu drugu u slabo osvetljenoj prostoriji
bukvalno sedim na ugaonoj i slikam oba obrasca za otklucavanje, glavni i pomocni i probam da otkljucam i jedva. Prvo izbaci 3,4 puta gresku da nije prepoznao. A bukvalno skoro se nisam pomerio, svetlo isto...
Tako je godinama sa faceid kod Samsunga, dok sam ga koristio došlo mi je par puta da razbijem telefon. Jednostavno ga isključi i koristi otisak prsta.
izgleda da ce to da bude resenje
uradio sve to ...

Mozda glupo ili offtopic slightly pitanje al vezano za s22u pa aj.
Kupio sam zagg-ovu foliju, prva nesto losa bila pa poslali drugu, drugu stavio al kao masu prasine da je bilo a nije prasina nego vise kao lijepak.. ne znam svakako *****ao se, zalio se i poslali mi trecu. Ne bih da je sjebem jer necu vise da trazim replacement pa da li neko moze da mi preporuci dje da ponesem tel i masku da mi montiraju jer kod mene ili ima previse prasine ili sam nesposoban da stavim sve sa onom easy install plastikom itd... ispratim sve 100% al opet se sjebe :D

Ako pratis proceduru ne mozes da se *****es,svako ce tinstaviti isto kao i ti ,samo pazi na prasinu ,imas onaj stiker koji lepinprasinubza sebe pa s njimpredji displej pre nego sto krenes da lepis

Drugari, kako vama funckionise Face ID. Telefon koristim svega par sati i vec dobijam polako nervni slom. Dodao sam i dodatnu sliku za recognition, ali uspe svaki 5 pokusaj. Osvetljenje je ok, nije savrseno ali normalno osvetljenje u stanu. Pokusao i sa brisanjem i dodavanjem ponovnog obrasca mrka kapa. U odnosu na Mi note 10 koji sam koristio do sada, prelazak sa konja na magarca za sada. Valjda ce se nesto ispeglati
Stavi celo lice u kadar, ono da se ne vidi glava sa ramenima već samo lice.

Mozda glupo ili offtopic slightly pitanje al vezano za s22u pa aj.
Kupio sam zagg-ovu foliju, prva nesto losa bila pa poslali drugu, drugu stavio al kao masu prasine da je bilo a nije prasina nego vise kao lijepak.. ne znam svakako *****ao se, zalio se i poslali mi trecu. Ne bih da je sjebem jer necu vise da trazim replacement pa da li neko moze da mi preporuci dje da ponesem tel i masku da mi montiraju jer kod mene ili ima previse prasine ili sam nesposoban da stavim sve sa onom easy install plastikom itd... ispratim sve 100% al opet se sjebe :D
Ne znam ko može, ali ta zagg kad se zalepi prvih 24h bude sve nekako muzgavo i čudno...kad prođe dan skroz druga priča

Kada se već priča o folijama, zaista bih preporučio svima Spigen NeoFlex. Uopšte se ne primećuje da je na ekranu, lako se postavlja i što je najbitnije služi svrsi. Kada se telefon koristi, prsti sami klize.

Koliko se sralo po pixelu 6 pro, ispada puno bolja kupovina za mnogo manje para. Steta sto ga nema kod operatera, pometlao bi sve samsung, xiaomi flegshipove u prodaji

Htedoh da podelim stanje baterije s22+ petog dana upotrebe. Skrinsot je neposredno pre nego sto sam telefon stavio na punjenje na 12% preostale baterije.

Inace, konteksta radi, koristio sam telefon vremenski otprilike 80% na wifi, 20% na 4G. Bez igrica, samo drustvene mreze, aplikacije za dopisivanje (wapp i viber), browsing i aplikacije za slusanje muzike i aplikacije koje koriste usluge lokacije (YT Music, cargo, glovo) koje su vise radile u pozadini, tako da i njih treba uzeti u obzir. Bixby rutine ukljucene za stednju baterije nocu (radi samo mobilna mreza od 01h do 07h) + za 2G rezim mreze kada sam na poznatom wifi. Ostalo sve na default (adaptivni rezim ekrana, adaptivna stednja baterije, VoLTE, itd.). Brigthness je u nekim delovima dana bio na 100% zbog jakog sunca.

Sve u svemu, cini mi se da baterija postaje bolja svakog dana, jer prva dva dana nije islo iznad 3.5h i 4h.

Prilozi

• Screenshot_20220413-231748_Device care.jpg
    Screenshot_20220413-231748_Device care.jpg
    58.2 KB · Pregleda: 96
uf ovo je odlican rezultat za bateriju. poslednji samsung sto sam imao je bio s20+ i njegov problem sa faceunlock je bio u tome da je otkljucavao i kada burazer pogleda na telefon a pri tome nismo blizanci. tad sam rekao wtf sasmung, why are you doing this to me !?

Koliko se sralo po pixelu 6 pro, ispada puno bolja kupovina za mnogo manje para. Steta sto ga nema kod operatera, pometlao bi sve samsung, xiaomi flegshipove u prodaji
Ma da...naročito u Srbiji gde 99% ljudi nije ni čulo za "marku" Pixel. Apsolutno se ne bih mogao složiti sa tvojom konstatacijom, mada bih ga prvi uzeo da ima normalnu garanciju.

Mozda je vec pitano ali me zanima da li je neko presao sa S21 ultra na S22 ultra i kakvi su utisci oko baterije i kamera?

Nosim iphone 11 pro max i Mate 20X (cija baterija rastura 10h sot) i zbog posla mi treba jos jedan mobilni.

Ovde u Španiji S22U 256GB je od 950e a S21U oko 750e, te ne znam da li se isplati tih 200 evra razlike (mada mi se vise sviđa oblik S22U). Bitne stvari su mi baterija i kamera.

Ne isplati se, uzmi 21u i uživaj.

Nego da pitam ljude sa 22u jel primete neujednačenost između zvučnika...kažu retki na yt da je donji primetno dominantniji?!

Pa čini mi se da je oko zvučnika ista priča kao na S21U. Jači je donji svakako.

Ne isplati se, uzmi 21u i uživaj.

Nego da pitam ljude sa 22u jel primete neujednačenost između zvučnika...kažu retki na yt da je donji primetno dominantniji?!
Baš sam to nisoć priemtio gledaćji klip u kojem je baš to kostatovano, da je donji zvučnik glasniji od gornjeg. Međutim to se isto oseti i na S20 Ultra, a i na S21+ modelu
Možda je vec pitano ali me zanima da li je neko presao sa S21 ultra na S22 ultra i kakvi su utisci oko baterije i kamera?

Nosim iphone 11 pro max i Mate 20X (cija baterija rastura 10h sot) i zbog posla mi treba jos jedan mobilni.

Ovde u Španiji S22U 256GB je od 950e a S21U oko 750e, te ne znam da li se isplati tih 200 evra razlike (mada mi se vise sviđa oblik S22U). Bitne stvari su mi baterija i kamera.
Lično bih pre išao na S22U, noviji model, atraktivniji, duže će imati podršku, nije 200 evra neka velka razlika. Naravno S21U je i dalje fantastičan uređaj, sa kojim nema greške.

Probao i to ne vredi. Jedino sto sam primetio da manje puta se zaglupi ako drzim zatvorene oci.
Nešto tu nije kako treba, Face ID na S22U radi fantastično, i u mraku je sasvim ok, pošto posvetli ekran i preprozna lice, po danu i pod veštačkim svetlom radi 1/1 bez greške.

Ako pratis proceduru ne mozes da se *****es,svako ce tinstaviti isto kao i ti ,samo pazi na prasinu ,imas onaj stiker koji lepinprasinubza sebe pa s njimpredji displej pre nego sto krenes da lepis
A pratim al ne znam jel zivim u pustinji il sto jer kod mene ima previse prašine konstantno probao sam i u kupatilu nakon tusiranja i x minuta da je proslo al dzaba.
Ne znam ko može, ali ta zagg kad se zalepi prvih 24h bude sve nekako muzgavo i čudno...kad prođe dan skroz druga priča
Da da al u mom slucaju ostalo je katastrofa :D al evo nova mi stoji u kutiji i cekam momenat da je probam stavit ali uh

face ID radi, ali 3 puta sporije nego na p30pro, i fingerpint senzor radi sporije ali ne u toj meri
meni ne smeta toliko ali se eto primeti, baterija se lepo formira meni zavrsava pricu iako je debelo slabija od vec spomenutog p30pro koji sam imao - to sam i ocekivao u neku ruku, nikako punjac da uzmem oridjidji jer ovo sporo punjenje me ubija
nikakve bagove usporenja restarte nisam imao, tel je hladan i brz

poyy

Čini mi se da je ovo malo ažuriranje dodatno z standby. Nisam siguran 100%, ali deluje da je dodatno poremećeno, ali je zato fluidnost bez greške. Animacije su bolje.

Face ID meni radi super. Dva različita ugla i tipa osvetljenja.

@sylver83 Male su razlike između 21 i 22, pa ko šta veli.

Zvučnici, pa logično je da je donji glasniji, dok je gornji slušalica i znatno manji otvor, a i suludo malo, znači i od položaja šake, jer šaka lako utiče na odbijanje, odnosno pravac zvuka. Retko koji telefon ima pravi dual speaker.

Ma da...naročito u Srbiji gde 99% ljudi nije ni čulo za "marku" Pixel. Apsolutno se ne bih mogao složiti sa tvojom konstatacijom, mada bih ga prvi uzeo da ima normalnu garanciju.
Jel može obrazloženje?

Ovde u Nemačkoj ga ima svuda, ali mi mane Pixela (ono što sam video na recenzijama) ne ulivaju poverenje da je bolji od Ultre.
Ima i OPPO 5X Pro, ali je i tu situacija ista.

Kako stvari stoje, ja se nadam skorom izlasku Sony Xperia (jel beše 1 III Model najbolji u njihovoj ponudi?) i Xiaomi 12 Ultra, pa da vidim. Ne znam jel se još neki očekuje koji bi mogao da parira S22 Ultri?!

Na papiru mogu da pariraju Oppo Find X5 Pro i mozda ce moci Vivo X80 Pro+, kao i Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 Pro, ...
U realnosti, za sada ne, ali ovi tek treba da izadju, pa cemo videti...

Cao ljudi, ovo je moj prvi post na forumu iako pratim benchmark na yt vec godinama. Veliki sam fan Samsung telefona i uglavnom sam koristio samo flagshipove pocevsi od legendarne Note dvojke, a omiljeni telefon do sada mi je s7 edge, bas sam ga voleo. :)
Uglavnom dosta off topica, interesuje me ovako kad se saberu vasi utisci iz ove teme generalno, da li ste zadovoljni ovom novom serijom telefona ili ste ipak ocekivali mnogo vise? Moje misljenje je da ovoj seriji fali bar malo inovacije da bi uredjaj bio zanimljiviji, a pozitivno je sto su poboljsali fundamentalne stvari.
Trenutno cekam S22+ (iz Yettela, porucen 5. marta) da zamenim s20 ultra. Naravno napisacu i ja svoje utiske kad dobijem uredjaj.

Nazad
Vrh Dno