Šta je novo?

Prečistač vazduha

Precistac ne moze biti tih ako je vazduh zagadjen, ventilator mora da gura vazduh kroz gusti HEPA filter i mora da se cuje. Ovo deluje kao igracka.

Navedeno je da jeste true HEPA filter. Ne razumem , zasto ti deluje kao igracka, u poredjenju sa npr. Mi 3C / 3H ?

Zato sto je 3H 70% veci po zapremini.

Levoit Core 300s: 22x22x36
Xiaomi 3H: 24x24x52

Zanimljivo, nisam to primetio. Svakako bi mi manje dimenzije vise odgovarale. Ali posto je ovo tehnologija o kojoj se odavno sve zna, ili je xiaomi manje efikasno napravio gabaritni proizvod, ili je ovo, sto ti kazes "igracka". Hvala , razmislicu jos

HEPA filter ne moze da se ocisti, kada se zapusi mora da se menja. Veci filter znaci da ce filter duze trajati, veci ventilator (ako je dobro dizajniran) znaci da ce za isti protok vazduha biti tisi od manjeg ventilatora. Doduse, sa 3H se vise ljudi javilo da posle nekog vremena krene da im zuji ventilator koji hladi senzor zagadjenja, ali koliko se secam reklamacije su im prihvacene i dobili su nove uredjaje.

Edit:

3H CADR: 380 m3/h
300S CADR: 240 m3/h

Ovo se uklapa sa drasticnom razlikom u velicini.

Da li u opšte mogu da se kupe filteri za Levoit kod nas?

Ja sam uzeo Levoit,lepo radi. Filter je bio u Tehnomediji, ali sam zaboravio koja cena.

Sa 3H nisam imao problem sto se tice zujanja, ali upravo ga zapakovah u originalnu kutiju sa kopijom racuna i sutra kurir dolazi da ga pokupi i salje za Bg, adresa Nepo System. Najomrazeniji servis u Srbistanu definitivno ali to je sto je. Rezime price, 3H je riknuo, tj. riknuo mu je senzor za detektovanje cestica - ukljucim ga, on pokaze recimo 20-30 i onda se u roku od jednog minuta spusti do 001 i ti je zabetoniran ceo dan. Pokusao sam sa fabrickim resetovanjem, ali nista. Zvao BC Group gde sam ga kupio i posto je izasao kod njih pre par meseci nesto preko 15k, kuriri su o njihovom trosku, bar to da ne placam. Inace da je bio ispod 15k kao sto sada moze da se nadje u nekim drugim online prodavnicama, morao bih da placam i posiljku.

Dobro je sluzio 3H, ali izneverio me sad kada se baba Marta oprasta sa ovim minusima od nas, kada se ponovo masovno lozi sve i svasta i Toplana samo roka tako da je Nis ponovo havarija zagadjen, napolju trenutno ne moze da se dise bukvalno bez gas maske. Zato je tu 3C koji je jos stariji i koji nije omanuo, slabiji, nije fancy kao 3H, nema senzore za temp. i vlaznost vazduha, ali je maltene necujan dok radi i za sada nije omanuo. Preciscava i dalje punom parom, tako da ce da zameni 3H jer ovi ako ga oprave, to ce biti okvirno za oko mesec dana, tj. koristice maximum zakonskog roka za to, imam jako losa iskustva sa Nepo servisom kao i dobar deo ljudi ovde. Zavisno od kvara, mozda dobijem i novi 3H, ali bitno mi je da oprave samo stvar i bude spremno za narednu zimu, jer je ova bila najzagadjenija moguca i morao sam da kupim 2 komada iako nisu bila u planu...

Pozajmio sam 3c drugarici i ona me pita jel si ti mirisao filter, ja onako zbunjen jok, kaze mirise na neki omeksivac kada radi. lagano je navukao miris posto susimo vec unutra, mi normalno nismo ni osetili. Kod nje nije reagovao npr na njen Ovlazivac neki Gorenje sa obicnom vodom ga koristila.
Kod mene je ovih dana uglavnom iskljucen uvece(preko dana rad od 06-18h) jer isusju vazduh pa zbog malecke ukljucujem ovlazivac .
Testirao sam ga zajedno sa ovlazivacem bukvlano sam stavio ejdan pored drugog na nekih 30cm razmaka, sipam Demi vodu za sada probao iz Lidla i Dobro i pokazuje oko 50 sa ukljucenim ovlazivacem.
Sinoc sam ga ukljucio oko 22h, ceo dan je bio ovlazivac ukljucen a on iskljucen, plus malo zadimio sporet vrednost ode u 400, na max brzinu za manje od 5 minuta spustio vrednost ispod 100.

Meni uopšte ne reaguje na ovlaživač ni sa demi vodom ni sa česmovačom. Ovlaživač je onaj rovus iz Top Šopa.

To je odlična informacija.

Ja imam godinama uređaj kojim merim čestice zagađenja, i na sve ovlaživače reaguju sumanuto. Isto tako reaguju i na inhalatore dečje koji rade po tom principu, jednostavno napune stan česticama, pre nego što se rastvore u vazduhu.

Koji prečišćavač vazduha tačno imaš i koji ovlaživač @FM Balkan ?

Ja sam ga platio upola od te cifre, imaju često akcije sa 50%, po punoj se ne isplati.

Ponovio sam reklamaciju i ovog puta detaljnije opisao to zujanje koje je poticalo od malog ventilatora na laserskom senzoru na šta mi je i ukazao @Jet Set Willy
Prihvatili su i zamenili mi uređaj, to je sve trajalo jedno 3 nedelje.

Uzgred video sam da ima da se nabavi na Aliju taj senzor ali šipment je 3x skuplji od njega.

I mene zanima. Treba mi pro varijanta. Ima li negde povoljna akcija?

Ako sam dobro razumeo, model 4 ima neki "visokoefikasni, majke mi bolji je od hepa filtera", umesto hepa filtera koji ide za model 3 ?

Mi 4 i mi 4 pro koriste elektrostatički nabojen (privlači čestice za vlakna) hepa filter manje gustine, ali navodno iste efikasnosti kao H13. Zbog ovog vazduh lakše prolazi kroz filter što doprinosi tišem radu. Imaju i neki jonizator koliko vidim..

Kako vam se cini ovi malo povoljniji koji su namenjeni za manje prostorije (meni za spavacu sobu treba oko 15m2):
  • Blueair Blue Pure 411
  • ARDES ARM8P01
  • Profi Care PC-LR 3075
  • TESLA AIR3
  • Trotec vazduha B 6 E
  • Trotec AirgoClean 15 E

Tesla je jedino oko 11.000, svi ostali su ispod 10.000din.

Ili da se odlucim za Xioami 3C (onaj najpovljniji koji je oko 12-13k din)?

3C je trenutno na Ananasu 10k dinara, nikad nije bio jeftiniji. Te no-name ne bih razmatrao.

Bas povoljno, porucio sam ga, hvala ti. Jeste malo gabaritniji, valjda cu naci mesta gde da ga uglavim.
btw jesi to slucajno natrcao da je povoljan ili negde gde se mogu pratiti veci popusti?

Bas povoljno, porucio sam ga, hvala ti. Jeste malo gabaritniji, valjda cu naci mesta gde da ga uglavim.
btw jesi to slucajno natrcao da je povoljan ili negde gde se mogu pratiti veci popusti?
Ne znam za njega gde je/kako video ali znam da sam ja video na IG jer ananas poprilicno bombarduje reklamama

3C cirka 10k na akciji kako rece @ivanbass1, a takodje i 3H koji recimo preko bazzar.rs moze da se naruci za manje od 15k trenutno. Prava pomama za ovim uredjajima definitivno ovih dana, prodavnice spuste cenu za koju crvenu, a narod kupuje kao blesav. Drugar hteo da pukne preko 30k za Pro model, ja ga nagovorih da kupi za te pare 2 x 3H i sad je prezadovoljan jer odrzava ceo stan sa ta 2 komada.

Posle skoro mesec dana zavlacenja, omrazeni Nepo System servis je morao da prizna da preciscivac koji sam poslao zbog reklamacije ne radi kako valja, jer ne treba mnogo mozga da ukapiras da ne radi detektor cestica. Kada su u servisu primili 3H koji sam im poslao zbog reklamacije, posle 2 dana su mi lagano odbili istu, ali su u cilju "odrzavanja dobrih odnosa sa klijentima" poslali uredjaj na dalje analize i evo posle skoro mesec dana cekanja danas javise da ce zameniti uredjaj i poslati novi. Srecom cela ova zavrzlama je bila van sezone zagadjenja, inace ti dzaba garantni rok kada mogu da te vozaju mesec dana i to po zakonu, ako za to vreme nemas alternativu to ti je sto ti je, ostecen si u svakom slucaju...

Ako ovaj Mi 4 reguliše prašinu i donekle čak, vrijedi doplate. Pitanje je samo u kojem radijusu eliminiše prašinu, pretpostavljam da elektrostatičkim nabojem ne može da uradi puno ?

Svaki od njih regulise prasinu u smislu da je skuplja iz vazduha zajedno sa ostalim sitnim i krupnim cesticama.

Vrh Dno