Sve tačno, osim možda ovog dela da počinje da teče od pravnosnažnosti odluke, jer je tu praksa neujednačena (može biti i od izvršnosti). U svakom slučaju, niko ne pazi na zastarelost po službenoj dužnosti, mora da se uloži prigovor... Ja jesam😉, ali ne treba tražiti savete na netu...rok zasterevanja na komunalne racune je 12 meseci. zastarevanje se prekida pokretanjem sudskog postupka. rok zasterevanja na sudsku odluku (npr. resenje o izvrsenju) je 10 godina od dana pravosnaznosti odluke. nisam lojer, proveriti.
efektiva.rs
i sta to znaci na kraju?vkaom slucaju takva resenja nije ni donosio sud vec sam izvrsni poverilac a sud je samo stavljao peacat ( jer jelte stizalo je u danu po 60 -100 000 predloga na izvrsno odeljenje suda)
Ti predmeti nemaju u sebi ni verodostojnu ispravu ni opomenu i sudije masnovo ukidaju resnjea o izvrsenju po bilo kakvom prigovoru.
Dogovor sa upravom suda 2016 godine da "veliki " izvrsni poveriocu se mogu izjasniti elektronskim putem kako ne bi na stotine hiljada podnesaka stampali i sud ih zdruzivao predmetima ( misleci da ce mogi traziti promenu sto je i bio cilj zakonodavca, da rastereti sud ,odnosno da popravi izvestaj neresenih starih predmeta zbog evropske unije ).Da da, permutovao sam članove.
Nisam znao to za komunalne poverioce i izjašnjavanje elektronskim putem. Kako je moguće da tih izjašnjenja nema u predmetima?
Kakva priznanica, napravite kupoprodajni ugovor nema potrebe za bilo kakvom improvizacijom.Kupujem automobil preko oglasa, prodavcu i meni bi odgovaralo da to zavrsimo u kesu, suma je "ni tu ni tamo", blizu 10k. Procedura naravno ima objasnjenih vrlo "plasticno" na vise mesta ali niko se ne bavi nekom "dobrom praksom" kada se novac isplacuje. U modelu svih ugovora stoji da se isplacuje cena na dan preuzimanja vozila, da li to fakticki znaci da je sama predaja vozila ujedno i potvrda da je vozilo isplaceno ili pri kesh transakcijama uvek postoji rizik da tu neko krene sa pricom "nisam dobio novac" i da tuzi, blokira prenos vozila, itd.? Da li postoji neka vrsta potpisane izjave da je novac primljen, da li je treba overiti kod notara?
Kakva priznanica, napravite kupoprodajni ugovor nema potrebe za bilo kakvom improvizacijom.
I onako je kupoprodajni ugovor neophodan da bi prebacio auto na sebe.
Dogovor sa upravom suda 2016 godine da "veliki " izvrsni poveriocu se mogu izjasniti elektronskim putem kako ne bi na stotine hiljada podnesaka stampali i sud ih zdruzivao predmetima ( misleci da ce mogi traziti promenu sto je i bio cilj zakonodavca, da rastereti sud ,odnosno da popravi izvestaj neresenih starih predmeta zbog evropske unije ).
No suportno nadanjima vecina poverioca ( osim 2-3% predmeta parking servisa ) su se izjasnili da u svim predmetima zele da postuapk nastavi sud te su navedeno na jednom podnesku deponovali u sudskoj upravi da na primer : Izvrsni poverilac Infostan se izjasnjava da u svim postupcima u skladu sa cl 547 zio zeli da postupak nastavi sud. Kako je Infostna u tom trentuku imao oko milion aktivih izvrsenja u sudu (prvi drugi treci) suludo je bilo da stampaju milion podneska ukojima se izjasnjavaju ponaosob za svaki predmet jednu istu recenicu da postupak zele da nastavi sud.
Kad je zakonodavac ostao izigran i broj starih sudskih predmeta se nije smanjio odnosno izvestaj i dalje uzasan, onda je 2019 clanom 166 odredio da po sili zakona svi(osim radno/porodicno) sudski predmeti prelaze kod javnih izvsitelja.
Nisam siguran za auto ali notar kod kupovine nekretnine garantuje da je sve čisto. E sad, ne znam da li rade i sa kupoprodajom vozila. Čini mi se da sam ja kod notara overavo kupoprodajni ugovor kada sam prodavao svoj stati auto (platio je kupac overu, a radio se ugovor o poklonu 😀). Pozovi nekog notara i pitaj, to te makar ne košta, a posle ***. plati overu ugovora kod njega da te ne boli glava (ako već može). 10k i nije baš mala cifra da bi se "zezao na slepo".kazu da je auto pod zalogom za neki kredit ili potrazivan od izvrsitelja
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari