Šta je novo?

Hardver Koji HDD/SSD za laptop

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Running

Cenjen
Učlanjen(a)
01.01.2017
Poena
195
Prije par dana sam kupio Lenovo Gaming laptop, i vidim da je dosla fioka za 2.5" disk da se ubaci, pa kontam da ubacim nesto kad vec ima, nek' se nadje.

Ima u njemu vec M.2 SSD 512 GB, pa ne znam je l' pametno ili isplativo kupovati SSD kao neku backup i storage particiju.

Ako je HDD u pitanju 500GB ili 1TB cijena 50ak eura gore/dole.

Ja u svom laptopu u 2.5" mestu držim 1TB HDD. Konkretno Seagate BarraCuda 5400rpm. Na kraju krajeva, sve zavisi i od tvojih potreba.
Hvala, potrazicu taj. Potrebe su takve da nista ne stavim ne bi mi smetalo. Nego kontam kad je vec dosla ta ladica da je ubacim. Disk bi se koristio za backup systemske particije, i tako ti materijali kojim se ne pristupa svaki dan tj. storage drive. Nego nisam u toku sta kupiti proizvodjac/model, ali eto pogledacu taj Seagate.

Opet za cijenu tog od 1TB ne mogu SSD ni od 250GB, a bzvz da je sekundarni disk manjeg kapaciteta od primarnog, bas zbog backupa.

I vidim da je proizvodjac namjenio da tu bude HDD (iako naravno moze SSD), jer ga u uputstvima raznim tako spominje.

Uzmi bilo koji kršten HDD od 1TB koji ti odgovar po ceni.
Kod mene je neka Toshiba u fioci već mnogo godina, isto 2,5'' i 5400rpm.
Napuni se to solidno prema afinitetima i potrebama a ne razmišljaš mnogo. Npr. sve oko posla je na tom D disku (plus backup na cloud i eksterni) i ne brinem se ako klinci zeznu nešto sistemski. Još dodatno natrpano crtanim filmovima, muzikom, stripovima, knjigama, serijama...

Nazad
Vrh Dno