Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li si primetio ima li razlike u kvalitetu slike na uređaju u mreži i na uređaju van mreže?

Jel se ocekuje neka nova akcija 12 meseci po 1 rsd?Vidim da je supernova krenula u tu promociju.Obicno se prate po promocijama?

Ja znam vise ljudi koji su samo na drugo prezime potpisali u svom stanu i dobili gratis 8 meseci po dinar (ovo pricam za Nis). I ja sam prvi koji sam to uradio :) Nakon toga mozes da se vratis na svoje ime/prezime i opet si maltene nov korisnik. Mislim da treba da prodje 6 meseci izmedju 2 ugovora kako bi mogla da se opet ostvari akcija sa istim imenom i prezimenom, na ISTOJ adresi. Ovo ogranicenje je samo po adresi, ako se selite ili potpisujete ugovor u drugom stanu uvek mozete da imate akciju.

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni kako se otvara port u ovom UBEE routeru od SBB. Usao sam u router bez user i pass ( cak mi i to nije bilo jasno, kako je to ostavljen tako, otvoren )
I onda sam isao na PORT FORWARDING, stavio local IP i izabrao port TCP, posle za externi port ponvio, kao i za externi IP, medjutim, ne mogu da pristupim sa strane. Ima li neko iskustva sa ovim ?

ostavljen je 'otvoren' samo za pristup iz tvoje mreze, ne spolja.
mozda si iza cgnat, tu ne mozes otvoriti portove.

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni kako se otvara port u ovom UBEE routeru od SBB. Usao sam u router bez user i pass ( cak mi i to nije bilo jasno, kako je to ostavljen tako, otvoren )
I onda sam isao na PORT FORWARDING, stavio local IP i izabrao port TCP, posle za externi port ponvio, kao i za externi IP, medjutim, ne mogu da pristupim sa strane. Ima li neko iskustva sa ovim ?
Sta si ponovio za externi IP?:)

Ne bi trebalo, kakav externi isti? Externi je public ip sa kom pristupas tvom ruteru, ako zelis da ogranicis tako nesto...

Imali neko problema da mu sbb televizija prekida jer kod mene sk 1 se stalno pikselizuje cak I gubi sliku pa me zanima imali ko problema sa signalom za komplet sbb televizijom jer kanali su se krenuli pikselizovati na eon box D3 mini D3 eon app prvo je prekidao internet sbb a sad prekida sbb televizija komplet I premotavanje isto na eon pa ocekujem objasnjenje od sbb koji je razlog da se kanali pikselizuju na svim sbb platformama eon box D3 mini D3 eon app I moze li se to resiti ocito sbb ima neke probleme u radu interneta koji je prekidao pre dve noci I sad sbb opet prekida televizija sramota bre sk 1 tokom tenisa negledljiv drugi put u nedelju ista prica bokte vise radili nesto sbb na mrezi mozda kad je internet prekidao I sad komplet televizija

Imali neko problema da mu sbb televizija prekida jer kod mene sk 1 se stalno pikselizuje cak I gubi sliku pa me zanima imali ko problema sa signalom za komplet sbb televizijom jer kanali su se krenuli pikselizovati na eon box D3 mini D3 eon app prvo je prekidao internet sbb a sad prekida sbb televizija komplet I premotavanje isto na eon pa ocekujem objasnjenje od sbb koji je razlog da se kanali pikselizuju na svim sbb platformama eon box D3 mini D3 eon app I moze li se to resiti ocito sbb ima neke probleme u radu interneta koji je prekidao pre dve noci I sad sbb opet prekida televizija sramota bre sk 1 tokom tenisa negledljiv drugi put u nedelju ista prica bokte vise radili nesto sbb na mrezi mozda kad je internet prekidao I sad komplet televizija
Druze zasto ne bi povao sbb i rekao im sta te muci. Neka posalju ekipu da proveri sta se desava. Nikakvog prekida interneta nije bilo u Zr, mozda nesto nije u redu sa tvojom opremom. Ako ocekujes objasnjenje od sbb onda moras njih i pitati sta se desava.

Ja znam vise ljudi koji su samo na drugo prezime potpisali u svom stanu i dobili gratis 8 meseci po dinar (ovo pricam za Nis). I ja sam prvi koji sam to uradio :) Nakon toga mozes da se vratis na svoje ime/prezime i opet si maltene nov korisnik. Mislim da treba da prodje 6 meseci izmedju 2 ugovora kako bi mogla da se opet ostvari akcija sa istim imenom i prezimenom, na ISTOJ adresi. Ovo ogranicenje je samo po adresi, ako se selite ili potpisujete ugovor u drugom stanu uvek mozete da imate akciju.
Varijantu sa drugim prezimenom mi je potvrdio SBBov tehnicar kao mogucu sasvim. Ja nemam nazalost nikog koga bi mogao da prijavim na drugo prezime. Tako mi i treba kad sam zenu naterao da menja prezime na svadbi, sad jedino komsinicu da molim al plasim se sta ce traziti zauzvrat :D

Kako nemas nikog? Bilo kog prijatelja/prijateljicu.

U bre, pa cemu sluze bliski drugari inace?

Da li neko iskustveno mi moze reci da li SBBov Technicolor CGA2121 ima mozda jaci Wifi domet od Cisco EPC3928s? Ubi me ovaj Cisco sa dometom a CGA2121 hvatam od svih mogucih komsija

Pogledaj preko mobilnog koji kanal za wifi je slobodan, pa promeni kanal na tvom ruteru.

Pogledaj preko mobilnog koji kanal za wifi je slobodan, pa promeni kanal na tvom ruteru.
Menjao sam kanale, najcistije selektovao, dzaba, kad se udaljim 8-9m jacina signala padne ispod -70dbm , pa me zanima kako to izgleda sa CGA2121. Npr onaj Huawei HG8245Q2 razvaljuje i na 2.4 i na 5Ghz, prolazi kroz zidove lagano, kad mu se priblizis nivo je -30 i nesto pa nije ni cudo, mozes ga koristit za topljenje leda

Ja sam se, svojevremeno dok sam imao SBB, preporodio kad su mi zamenili Cisco sa Tehnicolor-om.
Na 5 m od Ciska signal skroz oslabi, a posle zamene svuda po stanu ekstra jak signal.
Mislim da je bolje ako mozes da zamenis.

Ja sam se, svojevremeno dok sam imao SBB, preporodio kad su mi zamenili Cisco sa Tehnicolor-om.
Na 5 m od Ciska signal skroz oslabi, a posle zamene svuda po stanu ekstra jak signal.
Mislim da je bolje ako mozes da zamenis.
Tako sam i mislio, ali avaj nece da zamene niti da donesu da probaju, cak sta vise tvrde da nece biti bolje, ali mogu da zamene ako potpisem ugovor i placam vise nego trenutno, imam d3 stari a oni traze eon paket da bi stavili technicolor. Plus Huawei i Xiaomi telefoni mi non stop padaju sa Ciscovog Wifi, ni to nije dovljno da ga zamene
Mislim da cu morati da ih otkazem ovih dana iako nemam alternativu

Poslednja izmena:
Budi malo kreativan da bi isti prestao sa radom ☺. Nove nemaju. Ili kupi svoj ruter do 2000din, zavrsice ti posao.

^^ Potvrdjeno kreativnost funkcionise kao mehanizam za zamenu.

Budi malo kreativan da bi isti prestao sa radom ☺. Nove nemaju. Ili kupi svoj ruter do 2000din, zavrsice ti posao.
Donece isti na zamenu, nece ovaj model.
Probao sam sa nekim TP link starim ruterom isto je bilo, zato i pitam da li je razlika osetna ili ne, i sta da kupim eventualno

Presao sam na SBB ali sad nemam kanal za video nadzor ulaza i lift. Dal oni mogu to da rese ili mora ko je ugradio kameru?

A sta si ranije imao? Pitaj najbolje upravnika zgrade. Ne znam kako ocekujes to da imas, jedino preko antenskog prikljucka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno