Šta je novo?

Syncler app

Neko ko je kupio neka ti da , moze na 5 uredja kada se kupi
Meni je dao kolega @Drug clan na drugom forumu, probao sam mjesec dana sa real debridom ali navikao nekako na elementum u kodiju i slabo sam je koristio.
 
Nisam koristio nikad bez Syncler+ varijante, pa ne znam sta i kako funkcioniše bez, ima sve na sajtu. Imaš razne varijante, malo smara što za one najniže cene prihvata samo kripto, a kod resellera su malo više cene gde prolaze sva plaćanja, ali pogledaj sve, jer su cene na kraju različite.

RD i ne moraš da uplatiš, možeš all debrid trial. (mada je real debrid popularniji i verovatno daje malo više rezultata).

Mislim da cosmos provider package (Bouncy npr) može da se doda i bez syncler+ varijante.
 
E pa tu je caka gde je autor Synclera hteo da zaradi.

Ono sto je na Venomu, ili bilo kojem Kodi addonu besplatno, na Syncleru se placa u vidu te + verzije. Najveca prednost + verzije kod Synclera je sto ti je omogucen pristup ogromne Real Debrid baze filmova i serija dok u free varijanti nije. Mislim jeste nesto ali bas bas malo u poredjenju kad mozes da koristis cached torente. Oni su odradili to tako sto su limitirali provajdere na free verziju Synclera. Dok je pun potencijal provajdera dozvoljen za dzabe na Kodiju.

Cena zaista nije nista.. mislim da je negde oko $20 za jednu godinu. To se uplati, dobije se kod kojim se otkljucava Syncler+ verzija. Ali krastavac cinjenica je da se ovde placa, pa makar i tako mala cena, a na Kodiju i njegovim addonima je sve to besplatno. Osim Real Debrida koji se placa naravno, za 6 meseci 16 evra.

Znaci neka racunica za godinu dana koriscenja svega...

Kodi je 32 evra
Syncler+ je 32 evra + $20 manje vise.
 
Da, cena nije neka razlika. Ovde vidim prednost da se namesti nekom ko nije vičan Kodiju ili kome Kodi ne radi kako treba ili mora boks.
 
Da, ali glavni feature synclera je jednostavnost i dizajn (subjektivno), kodi je mnogima pretežak, ružan ili sta već. Kome to ne smeta i ne vidi prednost, nema razloga ni da razmišlja o syncleru.

Svakako preporučujem svima da probaju bar tu besplatnu varijantu i da zaključe da li vide neku prednost u svemu tome, lako je posle uplatiti.

Plus sto moze da se deli, ispadne stvarno smešno.
 
Poslednja izmena:
Ok uspeo sam da dodam kosmos package i Trakt nalog. Ne sinhronizuje personal liste, a dobijam par linkova od 1gb i manje za recimo Eiffel. U Venomu dobijam 1bdremux, 3 kom 1080p i 1kom 720p od keširanih.
Verovatno nešto fali ili mora ovaj express package.
 
Venom pretrazuje torente, sve ove javne torent sajtove.. free Syncler ne. Zato se na Venomu dobija mnogo linkova a na Syncleru samo ti omanji. Mada cak i sa free verzijom na Syncleru nekada se pojavi veci link, mada mnogo manje nego kada se instalira express paket. Sa Expressom se dobije isto ono sto i na Venomu.

Zbog toga se Syncler+ placa. Dobro i zbog jos nekih stvari kao koriscenje tvog cloud prostora na debridu i koriscenje licnih listi sa Trakta, precizniji auto play u smislu da mozes neke karekteristike linkova podesiti tipa da ne zelis recimo 4K, da hoces da ti pokazuje linkove samo vece od 5GB itd.
 
Da kapiram. Lepo izgleda, funkcionalan i fluidan.
 
Ako imaš rd i nećeš da plaćaš syncler+, ima cinema, sa rd radi sve odlično
 
To je trenutni problem zbog hakovanog opensubtitles sajta, uskoro sledi fix. A biranje jezika titlova imas pod settings/app and data management/preferred languages (jeste malo glupo).

Koji su tenutno podržani sajtovi za titlovanje ?
 
Direktno iz aplikacije samo opensubtitles, a naknadno iz plejera možeš sve zavisno od toga u čemu puštaš.
 
Meni sada ovaj Exo player radi kao zmaj. Odlicno je sto su ubacili da mogu da se skidaju titlovi a da ne prekida film/seriju kao pre.
ExoPlayer je Google-ov media player za Android koji se razvija kao potpuno odvojena biblioteka. Po feature-ima, optimizaciji, brzini, customizaciji je daleko, daleko ispred od ugradjenog MediaPlayer-a.
 
Ja nisam nikada instalirao CinemuHD, ali zar ta aplikacija ne nalazi samo hoster linkove, tako sam negde procitao?
CinamaHD se više ne razvija, napuštena je koliko znam, postoje samo neki modovi koji omogućavaju da i dalje radi. Uvek je radila i sa real debrid om, to uopšte nije sporno, ali to pitanje čemu syncler kad postoji cinema ili nešto drugo se svodi na ono najosnovnije : kome se šta sviđa i da li ga zadovoljava.

Meni recimo I cinema HD i mnoge slične aplikacije (pa i kodi) izgledaju amaterski ili ružno. Veće mi je zadovoljstvo da vidim nešto što je dizajnirao neko ko bar malo ima pojma. I lak voice search bilo odakle u svakom trenutku. 2 sekunde do željenog sadržaja.

Da, ima besplatnih varijanti koliko hoćeš, uopšte nema potrebe to potezati...

Aplikacije koje nude free piratske varijante out of the box će uvek biti ugašene pre ili kasnije. Od čuvenog terrariuma, pa nadalje. I Tvzion - preteča synclera isto.

Syncler deluje da je na dobrim osnovama jer ne nudi ništa u startu, kao Kodi. Sve moraš sam da ubaciš, čak mora neki od debrid servisa da bi uopšte dobio nešto.

Verovatno bi najbolje od svega bilo da postoji neka open source varijanta slicna syncleru koja takođe u startu ne nudi ništa, pa da se konstantno razvija nevezano za sve. Nije ni ovo dobro, jedan čovek radi na tome kad ima vremena...
 
Poslednja izmena:
Ma Kodi ima skin Titan Bingie koji je preslikan Netflixov UI, ali je haos zahtevan. Isto i Aura MOD skin je odlican i takodje podjednako zahtevan. Eventualno onaj Shield bi mogao da ih potera da rade kao Syncler, i naravno PC.

Syncler je relativno mlada aplikacija i bice tu jos nekih unapredjenja vremenom. Ovo sto je uradjeno sada sa Exo playerom za titlove mi je najbolji update do sada zbog cega se po prvi put ozbiljno dvoumim da li da skinem Kodi sa boxa ili da ga ostavim. Opcija offset subtitles je ta koja mi drzi Kodi na boxu jos uvek. Mada ako open subtitles ima dovoljno odgovarajucih titlova onda offset nece ni trebati. Za sada jos testiram da vidim koliko tacne titlove kace, jer sam do sada na Kodiju vise koristio titlovi.com nego open subtitles pa nisam dovoljno siguran. Ali me ne bi cudilo ni da u nekoj blizoj buducnosti i Exo player ubaci offset opciju.
 
Ako koristiš mx player, možeš real time da uskladiš titlove, ali očigledno svako ima neku svoju naviku...
 
Kako se ovo povezuje sa fajlovima na PC-ju, da li ima server kao Plex ili se podele folderi preko mreze kao za Kodi? Opet je Plex krenuo da mi puca, ne mogu vise da ga trpim 🤯
 
Koristio sam synclare i cinema sa RD istovremeno i cinema se meni bolje pokazala, fluidnije sve ide i prevodi skoro auto.
 
Ako koristiš mx player, možeš real time da uskladiš titlove, ali očigledno svako ima neku svoju naviku...
Znam, ali meni se ne svidja mx player. Izmedju njega i Kodija uvek bih birao Kodi.

A Exo mi se svidja najvise jer je bukvalno deo Synclera i mislim da najbolje je sinhronizovan sa Traktom iz tog razloga. Syncler zvanicno jos uvek nema Trakt scrobbling, bice uskoro kako je rekao developer, ali preko Exo playera radi prilicno dobro maltene uvek. Recimo preko Kodi playera nekada hoce, ali cesce ne prati na Traktu sta gledas preko Synclera.

Doduse puna scrobbling mogucnost Trakta ne radi na Syncleru jos uvek, ali bice uskoro. Tada ce sve ono sto se desava u Syncleru biti vidljivo i na tvom Trakt nalogu i preciznije ce se prenositi podaci iz Synclera u Trakt i obrnuto.
 
Nije mi bas jasno,instaliran kosmos ali izbacuje greske kod videa?
 
Kosmos je bezveze. Kosmos ja koristim samo u vidu Oriona ali za njega moras imati Syncler+.

Kosmos bez Synclera+ je tu cisto da se kaze kako aplikacija radi besplatno. U principu Syncler moze raditi i bez plus verzije i Real Debrida zajedno, samo klot Syncler, ali pitanje je kako ce raditi. 95% neispravnih linkova, los kvalitet slike i zvuka, bufferovanje, nedostupnost materjala starijeg cak i godinu dana.

Syncler+ omogucava isntaliranje nekog od express provajdera i besplatan nalog na Orionu u vidu kosmos provajdera koji je daleko bolji nego Kosmos Bouncy provajder, koji je iskreno po meni bezveze u bilo kojoj varijanti. Express provajderi daju rezultate i sa Pirate Baya, i Rarbga, i Rutora i jos 15-ak drugih javnih torent sajtova i imate sve zivo u zavisnosti koji debrid servis se koristi.
Real Debrid ima daleko najvise stvari cuvane na svom serveru. Dok su Premiumize i All Debrid podjednaki. Pre je Premiumize bio bolji, ali sada je krenuo All Debrid da dobija na popularnosti pa ga stigao sa cached torrentima.
Jedini servis koji ima vise sadrzaja od Real Debrida je Easynews, ali on nije podrzan u Syncleru. Easynews ima kompletno drugaciji sadrzaj od onoga sto se moze skinuti sa javnih torent sajtova takodje. Ali to otom potom, kada i ako se doda podrska nekada za njih u Syncleru.

Da remiziramo.

1) Syncler se moze koristiti bez icega ali radi katastrofa, i mnoooogo vise nece raditi nego sto ce raditi.
2) Syncler se moze koristiti besplatno (znaci bez + verzije), ali sa Real Debrid premium nalogom (ili Premiumize i All Debrid) gde radi malo bolje od katastrofe. Radice ali u velikoj vecini slucajeva to je losiji kvalitet slike i takodje gomila linkova koji su neispravni. Isto i za stariji sadrzaj, pogotovo serije, nije pouzdano resenje.
3) Syncler sa + verzijom i premium Real Debridom radi kao zmaj. Stotine linkova koji rade od remuxa za filmove pa do manjih YTS enkoda. HEVC, 3d, dupli audio, ne Holivudski sadrzaj itd. u 99% slucajeva linkovi rade. Osim kada sam debrid servis nema nekih problema, sto se retko desava ali ima dana kada se desi. Ali to nije krivica Syncler aplikacije.
 
Poslednja izmena:
Kosmos je bezveze. Kosmos ja koristim samo u vidu Oriona ali za njega moras imati Syncler+.
Znaci da ako koristim syncler+ i neki express addon nema potrebe da drzim i kosmos uopste ili samo preporucujes umesto bouncy-a nesto drugo?
 
Upravo.

Bouncy je nekada dobar jer Express (Jackedup) provajder moze imati problema da pretrazi neke stvari sa kvacicama, apostrofima ili malo drugacije napisanim u nazivu torenta nego sto pise naziv na Traktu/TMDb-u odakle Syncler vadi biblioteku. Ali to je vise izuzetak nego pravilo da bi bilo vredno drzati provajder koji kad pretrazuje nesto se vuce kao prebijena macka i oduzima dobrih 30s pa i do minuta na pretragu linkova.

Ja umesto tog Bouncyja imam Orion i neuporedivo je brzi.
Orion se moze koristiti sa besplatnim nalogom ali je ogranicen da pretrazi 100 linkova po jednom danu. E sad bas jos i da placam Orion.. opet nije skupo, ali nema potrebe za tim. 100 linkova po danu za dz nije tako losa varijanta. Ogranicis recimo da ti trazi 10 linkova po jednoj pretrazi bilo to dal je film ili epizoda serije i imas 10 pretrage po danu sa njim.

Ko ne zna Orion je najbolje implementirati u Syncleru preko Orion sajta. Tako ce raditi 100%.
Odete na njihov sajt (ostavio bih ovde al ne znam da li je dozvoljeno, ali lako se nadje na netu), napravite besplatno nalog. Nakon toga, na Orionovom sajtu ide se na addons, pa packages, pa ima tamo Syncler opcija, ali vec treba biti tu a vi idite samo na get started. Sada ce da vam ponudi da izaberete karakteristike pretrage koje zelite. Uvek se preporucuje da za Orion stavite Kosmos, a ne Express. Razlog tacno ne znam, ali pretpostavljam da se ne bi javljale neke greske usled konflikta dve iste vrste provajdera. Kazu da je uvek najbolje imati jedan Kosmos, jedan Express. Imate dalje link limit, tu stavite 10 ili mozete i manje ili vise... uglavnom ta cifra oznacava koliko ce linkova pretrazivati na Orion indekseru, a besplatni nalozi rekli smo da imaju limit od 100 linka po jednom danu. Pa vi sad racunajte kako vam odgovara. Moje licno misljenje da nema potrebe stavljati vise od 10, ali kako hocete. Dalje imate da izaberete sta hoce da pretrazuje od linkova. Tu je jedino razumno staviti samo torrent. Ima jos i hoster i usenet ali radi samo sa torrentima. Dalje imate jos neke karakteristike tamo da izaberete po zelji. Kada zavrsite ide se na generate gde ce te dobiti link (plave boje je) koji trebate da unesete u ono polje na syncler/install stranici gde ste instalirali i druge provajdere. To je deo koji je isti kao kad instalirate druge provajdere. Znaci odete u Syncler na provajder pakete, kliknete install (kosmos) ono vas uputi na syncler/install stranicu, unesete tamo prvo kod koji vam je dat u Syncleru, pa onda i ovaj link prekopirate sa Orion sajta, potvrdite na sajtu, potvrdite u samoj aplikaciji i to je to.
 
Hvala ti...

Pitam se da li ima uopšte potrebe za cosmos package-om ako imam syncler plus i RD? Šta gubim ako stavim samo jedan dobar Express?
 
Pa i nema pravo da ti kazem. Al ajde kao ne skodi da imas jos neku kao opciju, a i besplatno je :)
 
Sad može da se skine APK na sajtu u Downloads sekciji pod advanced.

Screenshot-20220223-223813-2.png


 
Da li ima neko slobodan slot za Syncler+, platio bi naravno? pokusavam da vidim da li je Syncler+ za mene, mada mi Venom + AD radi posao.
 
Namestio Syncler+ sa real debrid i stvarno lepo radi. E sad, ubacio sam samo ovaj express, medjutim dobijem ovu gresku za sadrzaj kog nema na rb serverima.

Moze pomoc, gde gresim?
 

Prilozi

  • Screenshot_20220322-132947_Syncler.png
    Screenshot_20220322-132947_Syncler.png
    402.1 KB · Pregleda: 26
Kada nema nesto na RD-u, onda je najjednostavnije da se ode na neki javni torent sajt, nadje taj sadrzaj i pokusa da se skine torent ili prekopira magnet u Real Debridu da oni skinu taj torent. Nakon toga trebalo bi biti dostupno i za onog koji je skinuo ali i za sve ostale korisnike RD-a.

Mada cisto sumnjam da nema to na RD-u. Moze da bude do formatiranja anime epizoda (verujem da je to anime?). Tu se sve aplikacije tog tipa pa cak i Kodi muci sa njima jer aplikacije i Kodi addonovi najcesce epizode traze u formatu SxEx, dok anime ako se ne varam drugacije obelezava epizode. U tim situacijama ne preostaje nista drugo nego da se gleda sadrzaj sa RD clouda. Ubaci se na cloud (isti postupak kao kada hocete da skinete nesto preko RD-a downloadera) i potom se u Syncleru ode na Debrid Manager (to je kada pretisnete nazad pa se pojavi onaj prozor skroz levo) i da od tamo se pusti sadrzaj.

attack on titan 2015 film.jpg

attack on titan 2013 serija.jpg

ima gomila nekih attack on titan, jel to nesto od ovoga sto si trazio?
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno