Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
GPON najaci net u najacem paketu?1000/100 ili ima jaci?

Da li se uz mobilni paket dobija onih 100gb neta kao kod MTS-a?

Pa to je što je, Supernovi svi paketi imaju 10:1 odnos download/upload. Osim specijalnih paketa samo za ExeNet korisnike..

Nisu još uvek okačili PDF sa tim novim paketima ali u "Dodatne informacije" sekciji na stranici sa paketima piše:

Internet brzine od 150/10, 150/15, 250/20 i 1000/100 Mb/s dostupne su samo na optičkoj infrastrukturi.

Tako da bi iz toga trebalo da može da se zaključi da za 1 Gbps paket odnos i dalje ostaje 10:1.

Pa sta je drugo i moglo da se ocekuje od njih. A ono sto sam primetio je da u tom nekom novom paketu Super plan 3, stoji 1 cam + 1 movie stb dok je u ostalim (i ovom najslabijem) 1+2 odnosno 3. Ja ne znam kako takvi ljudi (msm na te genijalce koji kreiraju pakete i vode sn) uopste imaju posao. Msm znam.. ali nije za pricu.. Srbija... Zalosno je sve ovo.

Jos gore sto je ista firma, box mts paketi odlican up/down odnos, a ovde... Umesto da makar izjednace brzine na optici ili makar uzmu varijantu koja je kod nas na bivsem Exe netu, oni i dalje teraju neku svoju debilnu pricu. To isto mislim i sto se tice televizije (od ogranicavanja do guranja SD kanala).

Ne vidim problem da na optici budu brzine 200/80 i 400/160 i 1000/400 kao kod mts optike, da korisnici najslabijeg paketa (ako bas mora cg-nat jer ga kod mts optike nema) imaju cg-nat, ostali naravno dinamicku adresu, najslabiji paket 1+2 sto se tv-a tice, veci paketi za po jedan cam/stb vise. Niti ce ih to nesto previse ostetiti, niti bilo sta, a moze samo da poveca broj korisnika i zadovoljstvo. Ali *** tako ja poslovno razmisljam, dok oni genijalci imaju neku svoju "logiku". Nadam se da neko normalan od njih cita ovo...

Pa i ne treba da postoji. Sta ce jedna firma 2 brenda? Ne vidim svrhu. A opet ima razlike kod MTS-a guraju IPTV a zna se koja je njegova prednost i korist za pojedince (tu ne milsim na korisnike vec na...) a ovde ide DVB-C sto je po meni mnogo bolja varijanta za nas korisnike. Drugo ne gura se fiksna linija tok je kot onih box paketa to u 21 veku osnova....

Forumaši, može li neko da mi kaže da li su dobri parametri za internet?
Kao prilog postavljam sliku parametara signala iz modemaFirefox_Screenshot_2022-03-16T16-38-59.257Z.png

Prilozi

• Firefox_Screenshot_2022-03-16T16-38-59.257Z.png
    Firefox_Screenshot_2022-03-16T16-38-59.257Z.png
    53.8 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Mala pomoc,uz paket sam dobio i HBO GO,nisam ga koristio mozda nekih mesec dana,imam precicu u chrome-u,sad kliknem na nju i vodi me na hbo max sajt.
Pokusam da se ulogujem preko operatera i dobijam ovo sa slike????
Nemoj da ideš preko operatera, samo ukucaj email adresu i pass koji koristiš.
U mom slucaju, kada se logujem preko email-a i pass dobijem obavestenje da mi je istekla pretplata i da je potrebna obnova?! Kazu u call centru da je u pitanju administrativni problem.

Vi sto ste koristili Super Par paket 80/8 za 2700 din da li ste imali taj isti paket kao opciju za produzenje ugovora ili ste presli na nesto novo? Vidim sad je najnizi paket 100mb sa nekim MOVE skalamerijama za 3000 din, koja bi cena bila za 100 mb ali bez MOVE?

^ a od kada su ti paketi od 100? da li neko ima pdf cenovnik?

p.s vidi stvarno sad je 100 a ne 80 zamalo da izvisim sreca cale nije bio jos uvek da potpise 😁 ali je i 3400 ne 3100 :unsure:

Meni istice ugovor u avgustu u MTSu i posto nece biti nikakvih poboljnosti verovatno,odoh ja u SN.Jer ovaj Plan 4 Beli je razlika samo 300 dinara u odnosu na Box plavi a imas sve kanale plus brzi net.

Da bih dobijao listing odlaznih poziva na email (uz racun) rekli su mi da je neophodno da potpisnik ugovora podnese zahtev u poslovnici. Ok, uradimo tako i jos se mailom obratim sluzbi da mi potvrde da je zahtev zaveden, oni mi to i potvrde mailom sa tacnim vremenom kad je zahtev zaveden. Pocetkom marta stigne mi racun ali nema nigde listinga i ja im posaljem mail u kojem navodim da mi listing nije stigao iako je podnet zahtev u poslovnici i za to imam jos i pisanu potvrdu na mail sa tacnim vremenom kada je podnet zahtev. Stize mi povratni mail da je prigovor prosledjen. Dve nedelje se nista ne desava, ne stize listing, saljem im ponovo mail da vidim zasto se sve toliko oduzilo i meni stize mail u kome navode, pazi sad "Zahtev za izdavanje specifikacije ostvarene potrošnje telefonskog saobraćaja, podnosi vlasnik ugovora ličmno u najbližem korisničkom centru." itd itd :D WTF ?! Cekaj bre, na mail u kome sam naveo da sam bio u poslovnici, podneo zahtev na listing, dobio potvrdu na mail da je zahtev zaveden, ti mi odgovaras sa ovakvom random porukom ?!

Da li je kod supernove zaključan box il šta već,ili je kao kod eon boxa,da može da se koristi android tv?
Vidim kod komšije koji je na supernovi to zaključano,a sa druge strane vidjao sam da se prodaju polovnjaci box pahuljica iz supernove gde može da se koristi kao android tv.
Pretpostavljam da je zaključano.

Nije zakljucano. Ima tema za modding supernova boxa

Ne bi trebao modding ako uređaj "nije" zaključan kao što tvrdiš.

@Djolekg Taj box nema AndroidTV OS kao Eon box već "običan Android" / Android za telefone / AOSP.

Nije da se nešto razumem u box,ali bi mogao da pratim korake da bi ga stavio u funkciju koja meni odgovara.
Npr trenutno sam na eon boxu,gde imam eon,supernovu,kodi.To bi isto želeo ako predjem kod supernove,+hbo max,i to su te aplikacije.
Zato sam pitao dal može da se skarabudzi,moduje box kod supernove.
Ili je najbolje rešenje dati 50e za Mi box S i završiti priču,a njihov box(supernova) staviti na neki sekundarni tv u kuci.

Uvek je bolje imati box koji ne treba gimnastika i budženje ;) Plus ako si na Eon box stekao naviku da Cast-uješ svašta na njega eto to je jedna od stvari koje ne mogu da se zbudže na Supernovin Move box... Mi Box naravno ima to jer jeste kršten & sertifikovan AndroidTV box.

Ne radi mi RTIS 1 na tv aplikaciji… Greska prilikom reprodukcije sadrzaja.

I meni... Od sinoć.

Pitanjce, koje sve opticke modeme nudi Supernova i koji reprodukuje najmanje anomalija/problema u radu od njih?

Da li su to ukinuli 1000mbps optiku i stavili da su brzine iste na optici i koaksu?
PS: I smanjili brzine opet na nekim paketima.

Prilozi

• IMG_20220319_143343.jpg
    IMG_20220319_143343.jpg
    82.1 KB · Pregleda: 120
Da li su to ukinuli 1000mbps optiku i stavili da su brzine iste na optici i koaksu?
PS: I smanjili brzine opet na nekim paketima.
Kažu da je do 350 Mbps samo na coax-u, dok za optiku važi još uvek 1 Gbps!;)

Na sajtu su malo zbunili buduće a i postojeće korisnike sa tim...

Kakva su vaša iskustva sa Supernovinim Thomson ruterom ?
Kako on radi na brzinama interneta do 100mb/s?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno