shamanNS
Znamenit
- Učlanjen(a)
- 11.08.2007
- Poena
- 1,155
Sumnjaš u mog ćaleta?ovako cisto sumljam da je neko zaboravio da podnese na vreme.
Sumnjaš u mog ćaleta?ovako cisto sumljam da je neko zaboravio da podnese na vreme.
HCP će vršiti prepravku nekoliko modela fiskalnih kasa. Nakon prepravke bi imali ulogu štampača koji povezan na računar radi po novom režimu fiskalizacije.Ne znam vise sta je pametno, da li cekati HCP da objavi da je moguce prepraviti fiskalni stampac P2-DS ili kupiti novu android kasu, bio sam u servisu i oni predlazu iskljucivo kasu koja je sa dugmicima DP 150 MX, kazu da je za tu kasu mesecni trosak samo 550 dinara, dok za android kasu je 1800 dinara mesecni trosak, i da je vrlo moguce da android kasa posle isteka garatnog roka moze da se pokvari i da joj popravke nema.
Sto ti kazes budalastina bez ikakve garancije, tako da ovaj HCP ce da zavrsi u kanti za smece najverovatnije...
Imamo mogućnost reprogramiranja uređaja, gde bi oni u novom sistemu e-fiskalizacije radili kao printeri. Uz ovu uslugu, vi dobijate printer, LPFR servis, HCP printer driver za 99 eur za prvu godinu. Ukoliko ste zadovoljni našim servisom, obaveza u drugoj godini bi bila 60 eur i to su svi troškovi. Uslov je da je uređaj f-onalan, jer ne dajemo garanciju na reprogramiranje.
U ovom slučaju, dodatno Vam je potreban neki PC (Windows 7 ili 10), čitač kartice i Bezbedonosni element koji ste nabavili od Poreske uprave.
Koji SW koristite? Da li je on sertifikovan kao ESIR?
Pos terminal ti izdaje na korišćenje banka, u tvom slučaju PŠ, i plaćaš proviziju na svaku transakciju. U zavisnosti od vrste kartice, kod PŠ, ide od 0.9 do 1.5%., ako ne ostvariš preko 100k prometa mesečno, plaćaš nadoknadu od 1200din. Mislim da je PŠ najpovoljnija po tom pitanju.Offtopic
Ne razumem se u POS terminale a ubacio bih jedan u ugostiteljski objekat koji bi se koristio samo za placanje i koji bi pokrivao sve kartice...sta je najpovoljnije uzeti pokusao bih da izbegnem mesecno placanje ako je moguce vise bih voleo da ga kupim i da zavrsim sa tim...inace banka mi je PŠ a kasu kupujem int rasterovu..hvala unapred za odgovor
Fakture koristite kao i do sada, ne ide preko kase. Kasu koristite samo za fizicka lica.Pozdrav,
Mi smo sportski objekat i do sada smo koristili galeb GP 100 kasu, prodajemo i robu tako da je to sa uslugama nekih 50-60 artikala. Uzeli smo N910 pro od Galeba, nemam pojma da li smo se zeznuli, ali šta je tu je sad.
Iščitao sam temu i gledao malo tutorijale pre nego što od aprila krenemo sa novom kasom i jedna stvar mi nije jasna. Pošto imamo saradnju i sa firmama, do sada smo koristili servis MojeFakture za izdavanje predračuna, avansa i krajnjih računa pravnim licima. Da li smo sada uslovljeni da i to ide preko nove kase ili je kasa isključivo za fizička lica, a sa fakturama za pravna lica možemo da nastavimo kao i do sada?
Hvala vam
hvala!Fakture koristite kao i do sada, ne ide preko kase. Kasu koristite samo za fizicka lica.
Citaj post linkI šta je sada najjeftinija opcija. Otac mi ima malu radnju, kasu Galeb MP55 čini mi se. Izdaje veoma mali broj računa dnevno. Šta je najpovoljnije za njega?
Niste dobro razumeli.Eto jeftinog rešenja za mali broj računa.
Da li sam ga dobro razumeo da kad god ti se ubije aplikacija, moraš opet da je povežeš sa sertifikatom, da kucaš 8 digit šifru i 6 digit PAC?
Slažem se da je ovo ograničavajuće i sigurno da nije pogodno za sve preduzetnike. Za one koji pružaju usluge preko interneta (npr. držanje časova jezika) ili prodaju preko interneta sasvim korektno obavlja posao. Za sve ostale, verovatno je da je neko drugo komercijalno rešenje bolja opcija.Još gore. Čak i ako je telefon samo za tu namenu, aplikacija se ne ubije, nakon 15 min, ipak ide novo kucanje PAC Ili PIN.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari