Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da kad bude krenula nova sezona premijer lige na arenama, sbb ce imati ogroman odliv korisnika. Cime ce oni privuci ljude da ostanu kad im ostane samo bundesliga i tenis, ostale boranije tipa holandska, ruska i portugalska liga i ne racunam. Nadam se da ce tad imati u ponudi samo internet paket, jer ni ja nazalost nemam opciju za optiku

Poslednja izmena:
Ja mislim da kad bude krenula nova sezona premijer lige na arenama, sbb ce imati ogroman odliv korisnika. Cime ce oni privuci ljude da ostanu kad im ostane samo bundesliga i tenis, ostale boranije tipa holandska, ruska i portugalska liga i ne racunam. Nadam se da ce tad imati u ponudi samo internet paket, jer ni ja nazalost nemam opciju za optiku
Danas nudili 20% manju pretplatu za premijum paket ( sa 5000 na 4000).

Јуче гледам да женом Сурвајвер. Каже жена, онај хрватски водитељ ништа не говори. Ја јој кажем, ма то је за њихове канале. Пребацим на хрватску Нову и каже да се не може гледати на овој мрежи. *** овај СББ је гори од Илумината! Веома тајновито друштво, блокирају своје канале сами себи! 😃

ma lako se to resava, samo doplatis za hrvatski nettv+ i obavezes se ugovorom dozivotno...

U stanu imam ruter Ubee EVW32C-0N ali kada se povezem na firmin VPN ne mogu da surfujem netom, radi mi samo teams. Mislio sam prvo da je problem u vpn-u ali u drugom stanu imam orion i skroz normalno radi sve. Dosta kolega iz tima ima sbb i njima isto skroz okej radi VPN a meni ne. Resetovao sam ruter, zvao njihovu podrsku ali oni naravno pojma nemaju. Sta vi mislite da bi moglo da bude?

U stanu imam ruter Ubee EVW32C-0N ali kada se povezem na firmin VPN ne mogu da surfujem netom, radi mi samo teams. Mislio sam prvo da je problem u vpn-u ali u drugom stanu imam orion i skroz normalno radi sve. Dosta kolega iz tima ima sbb i njima isto skroz okej radi VPN a meni ne. Resetovao sam ruter, zvao njihovu podrsku ali oni naravno pojma nemaju. Sta vi mislite da bi moglo da bude?
Pokusaj da u podesavanju mreznih adaptera , na mreznom adapteru "VPN" (TCP/IPv4) dodas DNS od svog internet provajdera u firmi.

U stanu imam ruter Ubee EVW32C-0N ali kada se povezem na firmin VPN ne mogu da surfujem netom, radi mi samo teams.
Ne znam šta koristiš, meni se to dešavalo kada VPN klijent nije radio u split-tunneling modu nego je gurao sav saobraćaj ka firmi koja nije puštala napolje.
Kod split verzije razvrstava šta se tiče firme a šta ne...

Ugovor mi ističe u septembru, zvali me juče i ponudili da pređem sa eon ful na eon premijum i da plaćam 16 meseci po ceni ful-a a ostalih 8 meseci puna cena. Kakva su iskustva, može li se dobiti neka bolja ponuda?

Par postova iznad preneo sam jučerašnju ponudu od 20% na eon premijum (isto postojeći korisnik), tj 4000 din. 24 m.
Ako ti nije potreba da pređeš na premijum (HBO i HBO max), ja bih sačekao istek ugovora. Mislim da će biti malo boljih ponuda (zbog odlaska Premijer lige).

Nažalost i ja sam odlučio kao dugogodišnji korisnik da predjem na supernovu sa sbb-a.
Realno ne nude ništa za produžetak ugovora...
Zezaju se ..

Nažalost i ja sam odlučio kao dugogodišnji korisnik da predjem na supernovu sa sbb-a.
Realno ne nude ništa za produžetak ugovora...
Zezaju se ..
Realno trenutna ponuda MTS je neuporedivo bolja. Box 4 beli sa mobilnim brojem 30gb neta, neograniceni pozivi, 400mb brzina neta, za 2 godine košta 80.400, a prelaz sa eon ful na eon premijum 2 godine 104.000 i na to plus troskovi za najeftiniji paket za mobilni telefon 24.000 ..

Mene je mrzelo da se zezam sa tim,isteko mi ugovor prošle god. 5x smo se čuli što telefonom,što u poslovnici,standardna njihova priča..Samo prelazak na veci paket,12,15 sad verovatno 16 meseci pa posle placaš punu cenu.Naravno dosta nas ostane posle ugovora na isti pa ti placaj 5500din.Sportklub su realno ugasili,malo im 4000 din da otključaju pišljive kanale i video klub ko da ima šta da se vidi.Zaključao si HBO,kod supernove to je u paketu za 3300,smešno..Da se razumemo niti gledam i to nešto preterano,ali ne volim da vidim da je nešto zaključano a placaš ne baš malo.
Da su mi ponudili neku malo bolju glupost od skupljeg paketa verovatno bi ostao jer me mrzi da se zezam sa tim.
Za 4ti tv ih molim 5god be j..2%,traže jos jedan prikljucak.
Ovi iz supernove bez problema,"hocete 4ti tv,može,free...
Nem pojma...

Ne znam šta koristiš, meni se to dešavalo kada VPN klijent nije radio u split-tunneling modu nego je gurao sav saobraćaj ka firmi koja nije puštala napolje.
Kod split verzije razvrstava šta se tiče firme a šta ne...
Koristimo pritunl, povezujem se preko Pritunl clienta. Cudno mi sto mi svugde radi samo u stanu gde imam sbb ne radi. Nesto je podeseno na ruteru ali ne mogu da provalim sta, sad sam prikljucio telefon na wifi, uradio hotspot, laptop povezao na telefon i VPN normalno radi :D

Kako to misliš @shamanNS ..
Zvala ženska odma telefonom i dobila odobrenje.Samo račun iz sbb-a da slika i to je to.

I kod Supernove je max 3 TV-a tj 3 STB-a ili 3 CAM kartice za TV. 4., 5.... može na isti način koji si mogao i kod SBB-a: da instaliraš aplikaciju na SmartTV.

I Supernova se polako sprema da čak i bivšim ExeNet korisnicima koji nemaju to ograničenje max broja TV-ova i kojima DVB-C TV signal nije "zaključan" lupi limit na 3 TV-a po ugovoru.... pa da eto specijalno za tebe će da dozvole i 4. samo da pređeš sa SBB-a...

Može i na SmartTV, tj postoji Supernova "TV po tvom" aplikacija za Tizen (Samsung), WebOS (LG) poodavno a od nedavno i za AndroidTV su izbacili app.

Kod:
https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.mts.supernova.tv

Sad na kojim kinez boxevima radi / ne radi nemam iskustvo. Svakako odmah uzeti u obzir činjenicu da app zahteva Android 8.0 ili noviji.

Koliko znam na supernovoj ne može na smarttv,box .Valjda samo mobilni 2 kmd i 1 pc/lap.
To je mana poprilično.
Kod supernove moze preko pretrazivaca, android tv, smart tv, app na mob. Prednost u odnosu na eon je sto ne postoji ogranicenje na jedan smart tv nego mozes i 4 ako imas toliko tv-a. Ja konkretno imam jedan move box(kao eon stb), dva preko kartice, dva lg smart tv, dva moba i jedan komp. Ukupno 8 uredjaja i sve mi zaista radi perfektno. Net mi je 150/15. Na wifi nikad nije ispod 146/15 a mreza je radjena jos 2006 dok je bio kopernikus.

Znam da nisam mogao kad sam pokušavao pre par meseci,eon box,da koristim supernovu aplikaciju.Odnos stranice je bio kao na mobilnom.Ne mogu da se setim ni da sam je pokrenuo.To je nešto bilo zaobilaznim putem,pošto nije moglo da se instalira regularno

Par postova iznad preneo sam jučerašnju ponudu od 20% na eon premijum (isto postojeći korisnik), tj 4000 din. 24 m.
Ako ti nije potreba da pređeš na premijum (HBO i HBO max), ja bih sačekao istek ugovora. Mislim da će biti malo boljih ponuda (zbog odlaska Premijer lige).
@goks31 je dobio bolju ponudu...
Ja sam prošle godine kad su SBB bili u fazonu "ne nudimo ništa" za eon premium (svi HBO, cinemax uključeni) dobio ponudu 12 meseci 1499, pa 12 meseci 3999din, što je ponovo duplo bolje od ovog što tebi nude...

nije tema poređenje SBB-a sa drugim provajderima (šta je bolje šta ko nudi šta može ne može itd)

nije tema poređenje SBB-a sa drugim provajderima (šta je bolje šta ko nudi šta može ne može itd)
Postoji li posebna tema za poređenje provajdera i ako ne, da li bi bilo ok da se otvori? Jer izuzetno je zanimljivo i korisno imati direktna poređenja na jednom mestu.

Sada su zvali moju upravnicu ovi iz SBBa i ponudili su joj da uvedu u zgradu optiku. Jel neko dobio slican poziv ili ponudu?

Takodje su rekli da SBB nema veze sa Telekomom sto se tice uvodjenja optike.

Da li je neko imao slican poziv i ponudu i da li ce isto biti uslov tv paket?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno