Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Pozz :). Da li je neko imao bilo kakav problem sa mikrofonom sa Mi10T Pro? Imam ga nekih 12 meseci i poslednjih dana, npr. 2 nedelje, mi ljudi sa kojima razgovaram prijavljuju da im krci veza i kao da udaram po mikrofonu dok pricamo. Ocistio sta sam mogao, skinuo zastitnu foliju i isto! Guglao nista slicno ne nadjoh. Pa hilfe ako Boga znate.

Telefon sam uzeo u A1, u maju, prošle godine. Već primećujem da je autonomija baterije oslabila. Nikada mi se nije desilo da iscuri do te mere da se telefon sam isključi, pa ostavio telefon preko noći i na 15% , s sinoć je bio sigurno na oko 20-30% i jutros vidim, telefon mrtav. Punjenje baterije od 0-100% takođe traje nerealno brzo.
Trenutni SOT je 1h12min, konstantna, normalna, upotreba..(ništa nasilnički) ,već je spala na 77%.

Telefon sam uzeo u A1, u maju, prošle godine. Već primećujem da je autonomija baterije oslabila. Nikada mi se nije desilo da iscuri do te mere da se telefon sam isključi, pa ostavio telefon preko noći i na 15% , s sinoć je bio sigurno na oko 20-30% i jutros vidim, telefon mrtav. Punjenje baterije od 0-100% takođe traje nerealno brzo.
Trenutni SOT je 1h12min, konstantna, normalna, upotreba..(ništa nasilnički) ,već je spala na 77%.
Koji update si poslednje radio ?

Nađi šta ti ždere bateriju, to najčešće bude problem. Kojim punjačem puniš?

Instaliraj charge monitor i isprati par punjenja da vidimo šta se dešava.

Nađi šta ti ždere bateriju, to najčešće bude problem. Kojim punjačem puniš?

Instaliraj charge monitor i isprati par punjenja da vidimo šta se dešava.
Ne ždere ništa konkretno. Sve regularno.
Punjač je onaj što je išao u pakovanju.

12.5.8.0

Sada je na 47%..a tek ga koristim 2h. Uz ovakvu autonomiju, teška priča da izdrži ceo dan. Najmanje 3x punjenja za 1 dan, ..gruba procena..što je apsolutno neupotrebljivo.

Prilozi

• Screenshot_2022-02-04-13-12-35-227_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-02-04-13-12-35-227_com.miui.securitycenter.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_2022-02-04-13-14-44-306_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-02-04-13-14-44-306_com.miui.securitycenter.jpg
    31.3 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_2022-02-04-13-12-51-638_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-02-04-13-12-51-638_com.miui.securitycenter.jpg
    55.4 KB · Pregleda: 17
  • Screenshot_2022-02-04-13-14-31-226_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2022-02-04-13-14-31-226_com.miui.securitycenter.jpg
    59.9 KB · Pregleda: 17
Dve stvari možeš da probaš odmah, lakše ti je drugi punjač, teže factory reset uz nadu da će to da se sredi nečim od ta dva.

Nije isključeno ni da je rikavela, dešava se. Nadam se da imaš garanciju.

Nije uobičajeno, moj telefon ima godinu dana i autonomija ne mrda, a ne mazim bateriju niti malo.

Sad će da se smoriš verovatno, jutros pre 7 je skinut sa punjača, iako izbegavam punjenje preko noći, jer nema potrebe ali zaspah, sad je 95%...

Dve stvari možeš da probaš odmah, lakše ti je drugi punjač, teže factory reset uz nadu da će to da se sredi nečim od ta dva.

Nije isključeno ni da je rikavela, dešava se. Nadam se da imaš garanciju.

Nije uobičajeno, moj telefon ima godinu dana i autonomija ne mrda, a ne mazim bateriju niti malo.

Sad će da se smoriš verovatno, jutros pre 7 je skinut sa punjača, iako izbegavam punjenje preko noći, jer nema potrebe ali zaspah, sad je 95%...
Rekao sam da sam telefon uzeo u A1 .
Ovo nije normalno ponašanje baterije, za 3h31min baterija već na 33% .
Koristim NeoNeo, telefon je na data i plus ga koristim kao hot spot, ali i pre mesec dana je radio normalno. Sve je krenulo da se dešava od pre par dana.

Probaću sa drugim, originalnim, punjačem od Huawei P30Pro . Factory reset mi se ne radi.

Battery saver kada uključiš, on bi trebalo da ugasi pozadinske procese, da li se nešto promeni?

Battery saver kada uključiš, on bi trebalo da ugasi pozadinske procese, da li se nešto promeni?
Pustiću da baterija iscuri do nekih 5% , pa ću da izmerim kompletnu autonomiju, pa ću da ga napunim sa drugim punjačem, pa ako se identično bude ponašao, aktiviraću battery saver . Idem korak po korak, dok ne uočim neke promene.
Opet, kažem, autonomija je bila u zoni očekivanog, sve do pre par dana. Mesec dana ga koristim kao hotspot, plus konstantno na data (NeoNeo)..ali i pored toga nisam uočavao neke velike promene.

Ako će ti biti od neke koristi, ja retko punim bateriju do kraja niti je praznim, jer je na ispravnom telefonu autonomija baš poprlična. Obično se puni od 20-30% do 70-80%, što originalnim punjačem traje oko pola sata i to uradim svaki dan. Ako me zadesi u kolima jer 30-40 minuta idem na posao, napuni se 50tak procenata u autu, i to je dovoljno za 24h (moje upotrebe).

Ako će ti biti od neke koristi, ja retko punim bateriju do kraja niti je praznim, jer je na ispravnom telefonu autonomija baš poprlična. Obično se puni od 20-30% do 70-80%, što originalnim punjačem traje oko pola sata i to uradim svaki dan. Ako me zadesi u kolima jer 30-40 minuta idem na posao, napuni se 50tak procenata u autu, i to je dovoljno za 24h (moje upotrebe).
Znam za ta pravila punjenja i pražnjenja. Punim ga kako me zadesi, nema pravila, nekada ,kada spadne na 20-30% ,nekada na 60-70%, sve zavisi, punim do 100%,nekada do 80-90% .

Da li je polečelo iznenada, postepeno ili posle nekog apdejta? Pokušaj kalibraciju, napuni do 100% pa ga koristi dok se ne isprazni na 0 , sačekaj jedno 15 min, napuni ga do kraja ali mora biti isključen. Kada se napuni isključi punjač, uključi fon i opet ga stavi da se puni. Ja sam imao problem sa mojim realme telefonom preko noći je gubio 15% pa sam to rešio kalibracijom.

Da li je polečelo iznenada, postepeno ili posle nekog apdejta? Pokušaj kalibraciju, napuni do 100% pa ga koristi dok se ne isprazni na 0 , sačekaj jedno 15 min, napuni ga do kraja ali mora biti isključen. Kada se napuni isključi punjač, uključi fon i opet ga stavi da se puni. Ja sam imao problem sa mojim realme telefonom preko noći je gubio 15% pa sam to rešio kalibracijom.
Mislim da je odjednom krenulo.
Možda je i postepeno, jer nisam obraćao pažnju. U septembru mesecu sam koristio YouTube ,ne na WiFi, već na data, 8 punih sati , na poslu. Punjač nisam nosio. I baterija je bila na 10% kada dođem do stana. Sa tih 10% je mogao da izdrži još sat-2, uz neku normalnu upotrebu.

Dakle, nekih 10-12h bez punjača, uz 8h konstantne YT reprodukcije. Tako je baterija funkcionisala.

Juče sam ga punio sa originalnim punjačem od Huawei P30 Pro, pošto je punjač sporiji, prijavio je da će ga napuniti kroz 2h, međutim, napunio je bateriju veoma brzo do 100%, nerealno brzo. Vratio sam originalni punjač od Mi10T Pro, stigao je do 20% i odjednom je napunio bateriju do 70%. Nije prošlo ni minut .

Probaću da formatiram bateriju.. nisam razumeo korak kada napunim do 100% sa isključenim telefonom..
1. Kada se napuni do 100% , diskonektujem punjač.
2. Uključim telefon.
3. Čim podigne sistem, opet ga stavim da se puni, iako je na 100% ?
4. ..i do kada ga, tako napunjenog, držim na punjaču ?

Poslednja izmena od urednika:
Sada se baterija ispraznila potpuno, sistem je odbrojao onih par desetina sekundi i telefon se ugasio. Uključim ga ponovo, podigne se sistem, baterija na 39%. Evo, još je koristim..
Mislim da sve ovo ukazuje da je baterija odradila svoje.

Riknula baterija. Nema sta drugo. Valjda ti je jos u garanciji?
Da, rekao sam već..uzeo sam u A1, u maju, prošle godine.
Zvao sam A1, moram da ga odnesem na servis.
Što se mene tiče..Xiaomi, nikad više.
Planiram da sačekam jesen, uzeću Pixel 7.

Mislim da je odjednom krenulo.
Možda je i postepeno, jer nisam obraćao pažnju. U septembru mesecu sam koristio YouTube ,ne na WiFi, već na data, 8 punih sati , na poslu. Punjač nisam nosio. I baterija je bila na 10% kada dođem do stana. Sa tih 10% je mogao da izdrži još sat-2, uz neku normalnu upotrebu.

Dakle, nekih 10-12h bez punjača, uz 8h konstantne YT reprodukcije. Tako je baterija funkcionisala.

Juče sam ga punio sa originalnim punjačem od Huawei P30 Pro, pošto je punjač sporiji, prijavio je da će ga napuniti kroz 2h, međutim, napunio je bateriju veoma brzo do 100%, nerealno brzo. Vratio sam originalni punjač od Mi10T Pro, stigao je do 20% i odjednom je napunio bateriju do 70%. Nije prošlo ni minut .

Probaću da formatiram bateriju.. nisam razumeo korak kada napunim do 100% sa isključenim telefonom..
1. Kada se napuni do 100% , diskonektujem punjač.
2. Uključim telefon.
3. Čim podigne sistem, opet ga stavim da se puni, iako je na 100% ?
4. ..i do kada ga, tako napunjenog, držim na punjaču ?
Au baš čudno. Ono što znam kako se radi kalibracija, napuni ga njegovim punjačem do 100%, koristi ga dok se ne ugasi, sačekaj jedno 10tak min, stavi ga da se puni isključen do 100%( ako se uključi, isključi ga). Drži ga jedno 5 min kada dođe do 100%, skini ga sa punjača i uključi ga, kad se uključi stavi ga opet na punjač jedno 10tak min. Savetujem ti da se o ovome informišeš na netu. Ne moguće je da je riknula baterija ili najbolje odnesi u servis da oni vide.

Naravno da ce dobiti zvanicnu verziju, ali ne pre druge polovine februara, a verovatnije u martu-aprilu.

Meni tek juče dođe 12.5.8
Mi 10T Pro iz Mi Store-a

Kako vas sluzi mi 10 t/pro?
Ja nemam problema izuzev par softwareski. Sluzi me vise od godinu dana i postavljam pitanje sebi dal se isplati prelazit na drugi..!?

Kako vas sluzi mi 10 t/pro?
Ja nemam problema izuzev par softwareski. Sluzi me vise od godinu dana i postavljam pitanje sebi dal se isplati prelazit na drugi..!?
Hvala Bogu, evo skoro godinu i po dana... I dalje ubija proximity "senzor", pali ekran non stop, a sve ostalo odlicno

Baš je dobar, ali prevelik i težak za moj ukus. Ne menjam dok ne zatrokira. Proximity nepouzdan, ali nije neka drama ko ne lepi telefon za lice. Uglavnom radi.

Slomio mu ekran pre 15ak dana. Inace najbolja kupovina ikada.

Meni baterija već rikavela. Ako odnesem u servis, čekaću najmanje 10-15 dana .
pa cekaj da se skroz isprazni pa je onda puni, a kad je punis a ona bila na 50%, onda ti to traje kratko.

Ako neko bude menjao bateriju, neka javi posto zamena i cenu same baterije, da znamo sta nas ceka. Ovim baterijama je rok 3 godine, tako sam negde procitao.

Isto mi se desavalo na Mi 10.. za noc mi je skidao i do 40%, doduse punjenje baterije je trajalo sasvim normalno. Punim ga sa punjacem i kablom iz kutije. Uradio sam Clean install i od tada vise nemam drainova preko noci.. Probaj kad budes imao vremena da uradis clean install za pocetak, nista te ne kosta.

Isto mi se desavalo na Mi 10.. za noc mi je skidao i do 40%, doduse punjenje baterije je trajalo sasvim normalno. Punim ga sa punjacem i kablom iz kutije. Uradio sam Clean install i od tada vise nemam drainova preko noci.. Probaj kad budes imao vremena da uradis clean install za pocetak, nista te ne kosta.
Pozz :). Da li je neko imao bilo kakav problem sa mikrofonom sa Mi10T Pro? Imam ga nekih 12 meseci i poslednjih dana, npr. 2 nedelje, mi ljudi sa kojima razgovaram prijavljuju da im krci veza i kao da udaram po mikrofonu dok pricamo. Ocistio sta sam mogao, skinuo zastitnu foliju i isto! Guglao nista slicno ne nadjoh. Pa hilfe ako Boga znate.
Neko nešto?

Je l desavaju bagovi da posivi ekran, zakljucam, otkljucam i sve bude ok. Najvise mi se desava na vanced youtube.

Nazad
Vrh Dno