Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ne nego , ako pogledas bolje, ima par strastvenih Samsung fanova ( kao i Iphone u drugim temama) koji brane zivotom brend. Ja sam recimo, planirao da preorderujem S22 obican , u fazonu prvi premium telefon posle nekog vremena, sve mi se dopada kod njega, medjutim ispratio sam desetine recenzija i doneo racionalnu odluku da to nije ~300 e vredniji telefon od proslogodisnjeg S21.

Često se kroz celu temu provlači "300 evra skuplji telefon", neko je čak napisao za ultru 500 evra skuplji telefon par stranica pre. Ja ne znam odakle te cifre. S21 I S22 koštaju isto, mene kao korisnika. Čak i da uzmem s21 sada na kp, za godinu dve, na sledećoj zameni telefona cu opet isto izgubiti, jer će jedan od drugog opet biti procentualno isto jeftiniji.

Još je interesantnije ako gledamo preko operatera. S21 je nekom momentu koštao i više nego kad se pojavio, a pre par meseci dok ga je bilo u Telenoru, koštao je praktično isto kao sada S22, tj skuplje. Jer nema Samsung popusta i sluški.

@s16 objasnio sam već i to...te 300+ 500+ eura cene se odnose na ljude sa telefonima poslednje generacije (koje najviše i pogađa tj.boli taj slabi napredak iz generacije u generaciju).
Znači slikovito, imam s21u sad i treba da ga prodam, kupim novi s22u. Za s21u će da dobijem 700-750e, a za s22u moram u startu da dam 1.200-1.250e što je tih 500e razlike.
Ljudi koji sa starijih telefona prelaze su tu u neku ruku spašeni...imaš i spreman si da daš 1200e za telefon, nema šta puno da razmišljaš. To što bi ti ja u trenutnoj situaciji pre savetovao da kupiš taj polovan s21u + playstation 5 nego novi s22u npr je već druga priča 😉😇

Ja kazem za sebe, imam ponudu za S21 oko 500 e , dok je novi S22 oko 800e. Ne znam sta sad tu nije jasno.

Meni nikada nije jasno kako ljudi tako računaju. Prodajte sada polovna S21U i kupite novi S21U u leglanoj radnji dodaćete opet oko 400 evra za isti telefon. Čekajte da se prvo S22 Ultra pojavi u prodaji i pojavi na oglasim pa tek na leto računajte koliko treba dodati.

Da li bi sada primetili nije ni vazno, ne bi smela da postoji merljiva razlika uopste, zar ne?

Kad placam nesto, i to ne nesto sto kosta malo, ne zelim da znam da neko u drugoj zemlji/drugom kontinentu dobija bolje, a pritom mi se prodaje kao isti proizvod.

Ne znam, mozda je do mene.
Nije do tebe svakako...

Najgore je što to nije slučaj samo sa telefonima već i sa dugom tehničkom robom pa čak i automobilima gde se razlikuju karakteristike/performanse i mogućnosti modela za severnoameričko tržište i za ostala tržišta uključujući i evropsko.

Konkretno, ovde u Srbiji i ne mogu zvanično da instaliram FordPass a recimo u USA putem FordPass između ostalog mogu i da startuju svoje automobile daljinski i još neke stvari a sve zbog toga što recimo američki Ford Fusion ima fabrički FordPass Connect modem dok evropski Ford Mondeo nema tu opciju...

Meni nikada nije jasno kako ljudi tako računaju. Prodajte sada polovna S21U i kupite novi S21U u leglanoj radnji dodaćete opet oko 400 evra za isti telefon. Čekajte da se prvo S22 Ultra pojavi u prodaji i pojavi na oglasim pa tek na leto računajte koliko treba dodati.
Ne razumeš ti tu bolest i srećan si čovek zbog toga, veruj mi 😉🙌 ...bez da uvredim ikoga, i sebe smatram za bolesnog, znate me već

Pa ovo je baš strašno. Zamalo da poručim s22+, srećom dođoh ovde da pročitaj koju. Ah, izgleda će Mate 20 X još dugo da se koristi kod mene... Firma rešila da se otvori a ja mu zamenu izgleda ne mogu naći...

Pa ovo je baš strašno. Zamalo da poručim s22+, srećom dođoh ovde da pročitaj koju. Ah, izgleda će Mate 20 X još dugo da se koristi kod mene... Firma rešila da se otvori a ja mu zamenu izgleda ne mogu naći...
Pa kad već firma plaća, ne vidim što ne bi iskoristio priliku i probao?! Dok se sam ne uveriš u to da li ti nešto odgovara ili ne, džaba šta kažu Pera, Mika, Žika. Čak šta više, obzirom da nosiš 20X, idi na 22 Ultra ako su voljni toliko da se ispruže...+ će ti biti malen.
Btw extra sprava taj mate 20X!
@zoreli_ kojih bre 2-3 meseca; pre će biti 2-3 nedelje (mislim na cenu, ne na upeglan softver) 😉

Nisu voljni toliko da se ispruže :) i sa s22+ sam fino rastregao cenu, ali su mi progledali kroz prste jer sam za sebe i kolegu uspeo da izboksujem još malo dodatnog popusta (kolega hoće iPhone 13 mini). Moja inicijalna misao je bila neka hvala, ne mogu uzeti ništa što mi odgovara više od ovoga :D I onda kao ajde, s22+ obećava, možda da se naviknem nazad na normalne dimenzije telefona (godinama furam ove velike, 2 generacije Samsung Note, LG G pro 2, LG V10, mi max 3 a sad evo Mate 20 X)... Možda ću stvarno umesto telefona uzeti tablet neki za po kući, mada i to mi nije toliko potrebno... Eto ako neko ima neku pametnu ideju šta uzeti u A1 tu sam, može i privatna poruka :D

@petarboj Uzmi s22+ i uživaj...samo nemoj da očekuješ tu autonomiju sa 20x ;) Kamerom, ekranom, brzinom i svim ostalim ćeš sigurno biti zadovoljan.

Pozdrav. Videh sad na sajtu kad se promenio u Yettel da vise nema preordera za s22 seriju, a cene koje su izlozene su jos vece nego kod Telenora. Hocemo li mi dobiti po ceni po kojoj smo rezervisali ili ne? Posto vise ne mogu da pristupim ni stranici sa rezervacijom, osim sto je imam u mail-u, kao potvrdjenu narudzbinu.

Pa sigurno da ćeš dobiti ako si preorderovao.

Ako neko vidi ponudu bolju od total 12 za 1560din (50% popusta bez telefona na 2 god) neka javi.

@Proday definitivno to ne očekujem, ovo fura 2 dana lagano, mislim da će mi 22+ izdržati bar jedan, ako ništa drugo igrice ne igram na telefonu :) Neki bezični punjač pćza preko noći ili dok sam na poslu, čisto da me ne smara kačenje kabla, i ćao...

Jedino, malo sam se skenjao zbog ovih 2200 problema. Najviše mi upala u oko brzina otvaranja aplikacija.

Meni nikada nije jasno kako ljudi tako računaju. Prodajte sada polovni S21U i kupite novi S21U u leglanoj radnji dodaćete opet oko 400 evra za isti telefon. Čekajte da se prvo S22 Ultra pojavi u prodaji i pojavi na oglasim pa tek na leto računajte koliko treba dodati.

Pa da, bas je to i moja logika ali izgleda da je manjinska jer los je taj S21u, nije on 400 e vredniji telefon od s21u.

Ja bi sacekao nekoliko meseci da se sredi softver i onda ga uzeo na oglasima za kes.

Ne samo da je veca sad za privatne nego uopste ne vidim vise onaj banner za preorder. Mada mi to nije ni bitno, samo me interesuje hoce li ostati uslovi pod kojima je poruceno.

Lagani lapsus, ili je mislio na papir garanciju.

Samo da naglasim da Samsung USA preorderi isporuku počinju 15 Marta a vi ovde kukate za 10-11 Mart ;)
Pre****li smo i Amere :D

@S.O.A.D
Kada sam, pre neki dan, pokušao preorder na kraju mi je napisalo isporuka za preordere kreće od 15 Marta

Nazad
Vrh Dno