Šta je novo?

Acer Nitro 5 i CPU ventilator

nekiusername

Zapažen
Učlanjen(a)
06.11.2021
Poena
21
Pre nekog vremena postavio sam pitanje na forumu vezano za gorenavedeni laptop i njegovim problemom sa ventilatorom. U međuvremenu ventilator je i dalje nije radio, ili ako je to je bilo pa kao i da ne radio, sve do pre 5 dana kada je odjednom proradio, pa ponovo stao, sada neće ni da se pokrene uopšte. Nakon malo istraživanja i testiranja zaključio sam da nešto koči ventilator da se obrće, kada ga malo pokrenem dok radi, laptop, on krene ali jako sporo uz propratne zvukove krčenja i malo škripanja, pa stane kada se ugasi laptop i posle ne radi, dok ga ne pokrenem ponovo sa iglom ili nečim tankim. E sad u slučaju da podmazivanje ventilatora ne učini ništa, preostaće mi onda da nabavim ventilator, e sad problem je u tome što na internetu njega ni nema na stanju, gde god da pogledam, pa sam nadošao na ideju da pokušam ovde u Beogradu da nađem prodavnicu ili prodavca na KP koji ima ventilator na stanju ili da ga naruči, e sada da li imate neku preporuku koju prodavnicu da nađem(ako ima takvih) i koji prodavac na KP je pouzdan.

Ja sam bas pre neki dan imao Acer Nitro V17 VN7-793G na servisu, vlasnik pusac, zaribali oba ventilatora, porucio oba na Aliexpress, najskuplji ikad poruceni, oko 53e sa isporukom ce da izadju. Ove postojece sam probao da sredim, ne rasklapaju se pa ne moze lepo da se ociste ali sam ih odkravio da mogu da hlade koliko toliko dok ne stignu novi jer su propali i u disbalansu pa mislim i da se otvarali i da sam podmazao bilo bi isto, propali lageri.
Kako sam radio, spric i igla i prvo uspricao izmedju magneta i osovine Axel Sgrasso sredstvo za odmascivanje rerni, izaslo crnilo, to ostavio 10 minuta pa isprao isto spricem toplom vodom. Onda isto ubacio cist etanol 96% alkohol da ispere vodu i da se brze osuse. Onda susenje 24h, dobro je kad ima sunca i lep je dan pa se to ubrza inace bih ostavio i 2-3 dana da se osuse. Bolje se okrecu pa sam dodao na kraju i masinsko ulje malo i ako to ne ide na magnet vec na osovinu ali ovo je bas uzas bilo zapeklo od duvana, smrt za uredjaje.
Skini ventilator i ispod imas tacnu oznaku modela, izgleda ovako nekako:
IMG_20220219_111344.jpg
Po toj oznaci trazi na Aliexpress.

Ja sam bas pre neki dan imao Acer Nitro V17 VN7-793G na servisu, vlasnik pusac, zaribali oba ventilatora, porucio oba na Aliexpress, najskuplji ikad poruceni, oko 53e sa isporukom ce da izadju. Ove postojece sam probao da sredim, ne rasklapaju se pa ne moze lepo da se ociste ali sam ih odkravio da mogu da hlade koliko toliko dok ne stignu novi jer su propali i u disbalansu pa mislim i da se otvarali i da sam podmazao bilo bi isto, propali lageri.
Kako sam radio, spric i igla i prvo uspricao izmedju magneta i osovine Axel Sgrasso sredstvo za odmascivanje rerni, izaslo crnilo, to ostavio 10 minuta pa isprao isto spricem toplom vodom. Onda isto ubacio cist etanol 96% alkohol da ispere vodu i da se brze osuse. Onda susenje 24h, dobro je kad ima sunca i lep je dan pa se to ubrza inace bih ostavio i 2-3 dana da se osuse. Bolje se okrecu pa sam dodao na kraju i masinsko ulje malo i ako to ne ide na magnet vec na osovinu ali ovo je bas uzas bilo zapeklo od duvana, smrt za uredjaje.
Skini ventilator i ispod imas tacnu oznaku modela, izgleda ovako nekako:
Pogledajte prilog 336351
Po toj oznaci trazi na Aliexpress.
Hvala na odgovoru, da li će ventilator privremeno barem dok ne stignu da rade punom brzinom ili ne? Takođe da li ovo deluje istinito, tj. da m neće možda prevariti. https://www.aliexpress.com/item/330...;636.74;-1;-1@salePrice;RSD;search-mainSearch Ovo je ventilator koji paše mom laptopu.

Zavisi od tezine kvara i dotrajalosti, nekad budu kao novi, ako se rasklapaju pa moze lepo da se ocisti magnet i osovina i podmaze. Ovo sa pranjem je malo budzenje ali kad nemas alternativu mora tako da bar nekako rade dok ne dodju novi.
Radnja otvorena 2017, ok ocene, deluje mi sve ok.

Vrh Dno