Šta je novo?

Xbox Series X / S

Pazi ja koji dolazim sa PC- i kupio sam Series X nemogu da igram na 30 fps-a bar meni je neigrivo,odziv na komande je sporiji i neprecizniji.
Uvek performance mod.
Velika je razlika.
I cekam Witcher 3 nexgen patch da ga odigram trenutno igram Cyberpank 2077 nexgen i prezadovoljan sam.

I ja sam prešao na Series X dok se ne sredi situacija sa grafičkim karticama. Iskreno me čudi da nema više ljudi sa XboX kad se uzme u obzir povoljni Game pass + jeftina kupovina sa drugih prodavnica (Argentina, Turska, Indija). Možda nisu upoznati. Pričao sam kolegi skoro i nije mogao da veruje dok mu nisam lično pokazao :)
Nabaviću i PS5 ali to je samo zbog ekskluziva.

I ja sam prešao na Series X dok se ne sredi situacija sa grafičkim karticama. Iskreno me čudi da nema više ljudi sa XboX kad se uzme u obzir povoljni Game pass + jeftina kupovina sa drugih prodavnica (Argentina, Turska, Indija). Možda nisu upoznati. Pričao sam kolegi skoro i nije mogao da veruje dok mu nisam lično pokazao :)
Meni burazer uzeo PS5 tako da cu odigrati i sonijeve ekskluzive a on microsoft-ove 😁😁

Mislim da je definitivno problem u tome što ljudi kod nas nisu upoznati sa Xbox-om. U Srbiji je generalno uvek važilo da je PS kralj konzola, za druge dosta ljudi i ne zna. Nećete verovati, ali ima ljudi koji su iz onoga "Xbox nema igre" što se odnosilo na ekskluzive, pomislili da Xbox nema ni multiplatform naslove, pa recimo dosta često ljudi pitaju, a jel imaš ti Fifu i GTA na Xboxu...

Stanje se sad malo promenilo sa ovom generacijom, bar ovde na forumu, ljudi se interesuju, istražuju, saznaju za Game Pass, ali definitivno Microsoft još mora da poradi na marketingu i dostupnosti u ostalim zemljama, da se ljudi van tech zajednice upoznaju sa konzolom.

Za one koje interesuje plaćanje passa na mesečnom nivou,makar kod mene evo već drugi mesec skida regularno iz Turske po 350din trenutno,što je bagatela 😁

Budimo realni ni SX i PS5 ne pokreću sve u 4K/60FPS, a kamoli 4K/120FPS što se ludački reklamiralo, iskreno sve konzole su imale manje više nahajpovan marketing, a što se mene tiče ja sam prelomio da uzmem SS da zamenim One X zbog 60FPS u Destiny 2, to najviše igram i to mi je bilo najbitnije, i naravno brža učitavanja jer D2 se na One X baš dugo učitavao i to mi je bilo baš bezveze, ostalo mi je bilo čist bonus još su uložili u FPS boost i sada Far Cry 5 igram u 60FPS i tako još neke igre koje su i na One X radile u 30FPS.
A jedino mi je žao za Dying Light 2 i CP2077 što nemaju 60FPS neki mod iz razloga što su first person, nadam se da će to rešiti, mislim oba developera su objavila da će pokušati to da reše pa ćemo videti šta i kako.
A kada su third person igre u pitanju može slobodno da radi u 30FPS nemam problem, evo igram Witcher-a, a pošto mi vuče verziju za običan One radi u 30FPS, a grafika je više nego dobra, ali ja sam baš zadovoljan konzolom i nemam nameru da prelazim na SX u bliskoj budućnosti, dok god D2 radi u 60FPS ja sam srećan :D

A i vidim dosta ljudi je kupilo Xbox, pogotovo S i cenim da uživaju i da se igraju samo tako, tema je aktivna i MS je ubo sa ovom generacijom, a ekskluzive će tek dolaziti :)
Ne ne, ti si u pravu skroz, ali opet imaju ljudi pravo da se osećaju preveslano kad im je prodat jedan proizvod a "obećan" drugi. Ovako ako izuzmemo celu tu priču u pitanju je apsolutno genijalna sprava.

Pisali smo da za Cloud Gaming mora da se koristi VPN prilikom pokretanja igre, posle može i da se isključi.

Da li i na koji nacin cistite xbox? Imam seriju X skoro godinu dana, nisam nista pipao tamo oko kulera, treba li to malo usisati/ocistiti?
I posle koliko ga treba odneti u servis da se promeni pasta, ocisti itd.

Ja se generalno trudim da mi uvek oko konzole bude čisto, a za čišćenje konzole se ne brinem, bar ne još, One S mi je star 6 godina i do prošle godine se koristio svakodnevno bez ikakvog čišćenja, eno ga i dan danas radi.

Mislim da je još relativno rano za neke intervencije takvog tipa, pogotovo oko paste, jedino ako nisi primetio da ti je konzola bučna. Mada sam čuo da su ljudi jednostavno usisivačem izvlačili prašinu putem gornjeg otvora.

Konzola nije ni predvidjena da se cisti, menja pasta. Nije vam to zastareli gpu pa ako to uradite, mislite da cete dobiti 3 fps-a vise u igri.
Razumno je da je oko konzole cisto, i eventualno da malo izduvate kompresorom ventilator i delove gde izbacuje vazduh i to jednom na godinu ili dve.

Sve ostalo je suvisno.

Vazi, onda cu tako da je izduvam samo.
Inace sam je polozio horizontalno, rekao bih da tako manje prasina ulazi.
Btw, hteo sam da uzmem neku stariju igru, i nemam opciju 'buy as gift' buduci da mi samo tako prolazi kupovina. Prvi put mi se desilo da ne mogu tako da kupim igru, jel moze to nekako da se zaobidje

Prilozi

• IMG_20220222_155241.jpg
    IMG_20220222_155241.jpg
    157.2 KB · Pregleda: 72
Ne mogu X360 igre da se kupuju kao gift, jedino da je kupiš direktno. Kačeno je ovde u temi kako prolazi kupovina tih starih igara, koliko se sećam odeš na Buy, pa izabereš ponovo istu karticu i onda opet Buy.

Moj postupak npr:
1) Prebacio region na Tursku, restartovao konzolu naravno
2) Napravio nov nalog. Ušao u prodavnicu koja je posle restarta sa turskim cenama.
3) Tu sam odabrao game pass pretplatu i dodao svoju platnu karticu. Od podataka stvarno ime i prezime, ostalo random turska adresa.
Prošla pretplata od 350 din i to je to.

Metal Slug 3 free na storu

Cyberpunk developeri će istražiti FPS mogućnosti na Series S zbog pritiska javnosti lol, ali misle da neće moći 60 FPS.

Iskreno, meni je svejedno. Ja sam casual gamer i za ove pare da mogu da igram nove igrice meni je dovoljno.

Moze to opusteno da se nasteluje na 60fps. Doduse na dinamickoj 900p-1080p rezoluciji.

Cim poznati clan sa kp spusta series x iz dana u dan,sigurno ga u hu ima na kilo.Cena je sad 570e

Ocekujemo na kp novi bundle,ima ga na stanju u hu

Prilozi

• 56106AFF-7A97-4833-A45C-0B1CDA704507.png
    56106AFF-7A97-4833-A45C-0B1CDA704507.png
    1.2 MB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Ja sam pisao pre godinu dana ali me strasno napljuvase ovde.

po meni je S konzola super ali za odredjenu publiku :
-ko cesto putuje, izuzetno je mala i lako je ponesete
-za bas nezhtevne ljude, koji ni ne primecuju razliku izmedju full HD i vecih rezolucija, i koji nemaju pojma sta je 30fps i 60fps
-za klince
-za nekoga ko ce godinama da igra starije igre

Ali posto je ovo Bench forum i realno su ljudi malo pismeniji, znaju sta je ray tracing, sta je 60fps i veca rezolucija, smatrao sam da je za ljude koji ovde pisu Series S bezveze (osim naravno ako finansije igraju presudnu ulogu) i da treba doplatiti tih 250-300e ili koliko vec za Series X.

Ako hocete da igrate igre koje ce da izlaze u 2022/23/24 i da se zalite na 30fps i malu rezoluciju, vi ste u sustini bacili te pare, bolje da ste dodali odmah u startu i uzeli X.

Nije te niko napljuvao, nego je tvoj stav "S je totalni promasaj, sto ce se vrlo brzo pokazati" delovao malo snobovski.

Na stranu Benchmark 4K 240Hz PC elita, danas vidimo kakvo je stanje na kraju ispalo - S konzola je skoro pun pogodak, nikako totalni promasaj. :)

Ja sam razmišljao da uzmem Series S samo za Forza Horizon 5. Ali Series S je baš za specifičnu grupu ljudi - koji bi da uzmu klincima, kojima je budžet ograničen, koji nisu zahtevni po pitanju grafike i broju FPS-a, kojima ne smeta 512GB memorije u vremenu kada igre zauzimaju sve više i više.

Po meni, najveća mana te konzole je što nema optički uređaj, jer bi onda mogla potpuno da zameni sve prethodne generacije Xbox konzola. Kompaktna, povoljna, energetski efikasna, a da podržava Xbox Classic, 360, One i Series diskove? Bila bi pun pogodak! Da ne širim priču i ne pravim offtopic, mislim da je za većinu ovde Series X bolja kupovina, ma koliko atraktivno delovao Series S na prvi pogled.

Naravno, ovo je samo moje lično mišljenje, a znate šta kažu za mišljenje. :ROFLMAO:

Pa moze da zameni jer dosta starih igara imas vec na gamepassu, a ostalo mozes da kupis kao digital.
Inace, ne bih ti savetovao da uzmes XsS za FH5, igra na toj konzoli bas izgleda lastgen.
Bolje sacekaj da se cene smire, pa onda uzmi XsX.

Meni ide na živce što svaki put kad čujem neku vest o xbox-u moram u glavi da premotam koja je koja generacija..

Nazad
Vrh Dno