Šta je novo?

Huawei P30/Pro/Lite

174 i kod mene. Ne znam dal ima veze kod mene je C431 verzija sistema jel on namenjen za operatere ili neki region nekih drzava? nesto sam citao da kod tog C431 znaju kasnit azuriranja..

Razmislja li se polako o promeni telefona uzimate li nesto u obzir. Pitam cisto informativno, ipak smo zaglavili na A10, evo A12 pusten, pa...

Razmislja li se polako o promeni telefona uzimate li nesto u obzir. Pitam cisto informativno, ipak smo zaglavili na A10, evo A12 pusten, pa...
Standard trenutni mi dozvoljava P40 Pro, Mate 40 Pro al to malo sa guglom me brine a i njihova takodjer zaglavljenost na Androidu 10 pa jos ne znam sta da radim. Samsung i Xiaomi me ne privlace naviko sam na Huawei Emui i kameru njihovu na hisilicon kirin i optimizaciju njihovu.. Stvarno posle ovog p30 pro ne zna covek sta da uzme vise.

Ja bukvalno ne vidim nista od nadolazecih modela, a od postojecih jedino S21 ili Mi 11.
Vidim da ce Xiaomi 12 imati hardverskih problema, za One Plus nemam neki stav. Jedino cekati, da se vidi novi S22, ali bice papren sto se cene tice.

Uzeh da punim telefon u zadnje vreme "sporim" standardnim punjacem. Izbacio iz upotrebe onaj koji smo dobili uz fon.
Dopuni on, samsung 5V 4,5A, punjac telefon relativno brzo treba mu nekih 2 sata do 100% ali ja ostavim to uvek 3h na punjacu.
Primetio sam da vrlo brzo, spusti sa 100% na 99% a zatim na i 98,97,..
Ovo se ne desava sa originalnim brzim.
Zna li neko o cemu se radi?

Ako nekom treba snimač poziva za ovaj ili bilo koji drugi Huawei telefon, neka mi pošalje PM(poslaću mu link ka YT).
Sinoć sam sasvim slučajno(inače nemam naviku da gledam YT preko telefona), naleteo na YT kanal gde je postavljen link ka malom dodatku za telefon apk(462kb) za Huawei telefone, koji omogućava odlično snimanje razgovora.

Prilozi

• Screenshot_20220204_123337.jpg
    Screenshot_20220204_123337.jpg
    141.6 KB · Pregleda: 56
To je bas Huawei-eva aplikacija, nativna. Mislim da je svi imamo. Sa VoLTE snima se u m4a, zvuči perfektno.

Prilozi

• Screenshot_20220204_165901.jpg
    Screenshot_20220204_165901.jpg
    45.9 KB · Pregleda: 36
I ja ne znam sa čim bih mogao zameniti P30 Pro. Razmišljam o Note 10+, on je nekih 100-tinjak evra skuplji, ali pitanje je da li je uopšte bolji.

Jedino sto je P30 Pro bas nezgodan za rukovanje koliko je sav klizav, nikako ne moze da se nosi bez futrole mada kad pogledas vecina telefona danas su takvi.

To je bas Huawei-eva aplikacija, nativna. Mislim da je svi imamo. Sa VoLTE snima se u m4a, zvuči perfektno.
Može biti...možda je meni to snimanje bilo isključeno, pa kad sam instalirao taj mali dodatak...sam ga uključio.
Mada...zašto ga ima u listi aplikacija ako je nativna?

Prilozi

• Screenshot_20220204_184035_com.android.settings.jpg
    Screenshot_20220204_184035_com.android.settings.jpg
    65.5 KB · Pregleda: 43
Jel se dešava nekome da neće da se puni brzo telefon? Kad uključim tel na punjač sporo se puni i posle više pokušaja (više puta ubacim kabl) se upali brzo punjenje. Ja sumnjam na punjač ili na konektor. Šta vi mislite?

Meni se to dešavalo na P20 Pro i bio je problem do kabla. Najbolje ako imaš da nađeš kod nekog adapter i odgovarajući kabal pa da testiraš.

Probaću pa cu da vidim. Moguće da je kabl popustio.
Probaću pa cu da vidim. Moguće da je kabl popustio.

Koliko je ovaj telefon još uvek popularan govori to da sam prodao moj bukvalno 7 minuta nakon postavljanja oglasa na KP... Bez cenkanja, pritom uopšte nije bio najjeftiniji na oglasima.

Znam da nije 100% tacna a da li je uopste tacna ova apk?
Nakon god i po, 97%, na osnovu dve sesije?
Hvala

Prilozi

• Screenshot_20220206_142033_com.digibites.accubattery.jpg
    Screenshot_20220206_142033_com.digibites.accubattery.jpg
    86.6 KB · Pregleda: 42
Koliko je ovaj telefon još uvek popularan govori to da sam prodao moj bukvalno 7 minuta nakon postavljanja oglasa na KP... Bez cenkanja, pritom uopšte nije bio najjeftiniji na oglasima.
Ja moj sinoć manjao za Samsung Note 10...zapeo prijatelj da se menjamo, pa da se menjamo...

Ne, nema potrebe.

Ali kad je prijatelj zapeo, šta da se radi 😄

Meni je posle nešto više od dve godine na P30PRO oslabio USB port. Mislio sam da je do kabla, kupio drugi, isto Huawei 5A, ali nema razlike. Stavim telefon na punjač i ako ga smao popnem, moram posle toga da proverim da li se puni ili ne.
Bateriju i dalje punim tako što je 1 ili 2 puta dnevno dopunim po nekoliko minuta.

Koliko me je u početku nervirao, baš sam se navikao i nemam ideju šta bih uzeo kao zamenu. Ipak je prebacio 2 godine, bliži mu se kraj za primarni telefon.

Znaš kako je...moraš pomoći prijateljima u nevolji, a... ponekad i sebi. ;)
Pojavila mi se potreba za olovkom, i to je razglog što sam "popustio" :)
Inače P30 Pro sam koristio u 4 navrata, a ovo mi je treći put da uzimam Note 10(uz 2 puta Note 10 plus).

Poslednja izmena:
Ja moj sinoć manjao za Samsung Note 10...zapeo prijatelj da se menjamo, pa da se menjamo...
Ja se lomim :giggle:
Između Note 10 plus i A52s. Malopre sam držao A52s u ruci i mogu reći da sam se malo razočarao.. Posebno kad ga uporedim sa P30 pro. Displej... Jednostavno to nije to, jeste 120Hz ekran, ali nema taj kontrast, boje... Ajde što izrada nije na tom nivou, ono je plastičan telefon, ali mi ekran nekako nije legao... Bez uvrede za bilo koga ko nosi taj telefon, ne pljujem ga, ali ja sam nekako više očekivao...

Ne može ni S serija da se baš nosi sa Note serijom po kvalitetu, a kamoli A serija.
E sad, što se tiče tvoje dileme koji uzeti...to moraš sam da odlučiš, da li ti je bitniji kvalitet ili kvantitet (duža podrška).

Sta mislite o bateriji ovoj? Jutros oko 8 izutra je napunjena baterija 100%
6.5h ukljucenog ekrana i ostalo 20% inace dva sim broja u njega imam aktivna. Da dodam jos setih se da sam odprilike pola proveo u zatvorenom prostoru a pola vremena odprilike u poslu nekom voznji pa je i 4G pomalo radio prenos podataka al vise wi fi.

Prilozi

• Screenshot_20220208_235431_com.huawei.systemmanager.jpg
    Screenshot_20220208_235431_com.huawei.systemmanager.jpg
    34.4 KB · Pregleda: 28
Na P30 Pro crklo punjenje.Cuje se zvuk punjenja kada se stavi na punjač,ali ne puni.
Koji bezicni punjač uzeti za P30 Pro? Da li neko puni sa bezicnim punjacem?
Koliko brzo napuni bateriju?

@
Sta mislite o bateriji ovoj? Jutros oko 8 izutra je napunjena baterija 100%
6.5h ukljucenog ekrana i ostalo 20% inace dva sim broja u njega imam aktivna. Da dodam jos setih se da sam odprilike pola proveo u zatvorenom prostoru a pola vremena odprilike u poslu nekom voznji pa je i 4G pomalo radio prenos podataka al vise wi fi.
To je totalno OK...

Pozdrav kolege.
Imam 2 problema na P30 pro sa viberom.
Prvi se ogleda u tome da mi sistem sam promijeni vrstu naloga za bekap vibera. Umjesto klasicnog google naloga, sistem nakon odredjenog perioda, postavi Huawei drive nalog koji nemam i necu da koristim.

Screenshot-20220217-085400-com-viber-voip.jpg

Nema nacina da ovo promijenim, kada kliknem na "promeni podesavanja" samo mi izbaci ekran prijave na huawei drive...Kada se uradi update viber app, iskljucivo preko playstore, vrati se neko krace vrijeme normalna bekap forma, na cekirani gmail - bekap na google nalog. Posle par dana uradi ovo isto, vrati na huawei drive sam od sebe.
Drugi problem je da sistem, pored svih setovanja, stavlja viber u neku vrstu hibernacije i poruke cesto kasne a poziv je u stand by nemoguc, samo dodje obavjestenje o propustenom pozivu. Iskljucio sam sve opcije ustede baterije, sve u specijalnom pristupu, cekirao manuelno odredjivanje, sa sve one 3 opcije ispod strikirane, uzalud...Probao i sa app PNF, nista.
Hvala unaprijed na pomoci.

Pozdrav kolege.
Imam 2 problema na P30 pro sa viberom.
Prvi se ogleda u tome da mi sistem sam promijeni vrstu naloga za bekap vibera. Umjesto klasicnog google naloga, sistem nakon odredjenog perioda, postavi Huawei drive nalog koji nemam i necu da koristim.

Screenshot-20220217-085400-com-viber-voip.jpg

Nema nacina da ovo promijenim, kada kliknem na "promeni podesavanja" samo mi izbaci ekran prijave na huawei drive...Kada se uradi update viber app, iskljucivo preko playstore, vrati se neko krace vrijeme normalna bekap forma, na cekirani gmail - bekap na google nalog. Posle par dana uradi ovo isto, vrati na huawei drive sam od sebe.
Drugi problem je da sistem, pored svih setovanja, stavlja viber u neku vrstu hibernacije i poruke cesto kasne a poziv je u stand by nemoguc, samo dodje obavjestenje o propustenom pozivu. Iskljucio sam sve opcije ustede baterije, sve u specijalnom pristupu, cekirao manuelno odredjivanje, sa sve one 3 opcije ispod strikirane, uzalud...Probao i sa app PNF, nista.
Hvala unaprijed na pomoci.
Kada izadje novija verzija na Huawei app gallery, automatski se azurira na tu verziju a onda ti kao opciju za beckup daje samo Huawei nalog.... Cim se bude pojavila nobija verzija na Google play store telefon ce je azurirati i vratice ti se opcija za beckup na google nalog... Resenje: Onemoguci da se viber automataki azurira preko App gallery i na taj nacin ce samo povlaciti verziju sa Google play

Ali ja uopste ne koristim app gallery. Nisam nikad setovao ona prva podesavanja za dozvole da bih uopste usao u nju...Kako ona to AU radi a da usao u nju nisam, nemam huawei nalog, nemam huawei id, nije mi jasno ? Ima li nacina da se onemoguci ili izbrisu ova huawei sr... od app ?

Nema potrebe da imas Huawei nalog da bi radila. Verovatno stoji automatsko azuriranje u njoj pa se viber azurirao.

Bas se razmisljam o kupovini OP Nord 2. Prakticno ne dobijam nesto vise, A11 sa update na 12, i to neko brzo punjenje koje meni i ne znaci uopste.
Sta vi mislite o zameni telefona, ipak su zaglavili na A10? Hvala

Vrh Dno