Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je moguce raskinuti ugovor koji je istekao a potpisati novi na clana porodice i dobiti ovaj popust? Nestvarno mi je kao njihov clan vise od 18 godina ne dobijam nikakav popust

mislim da mozes da dobijes neke pink kanale kao postojeci korisnik.

Kod dobijes na mojsbb pa ga onda ubacis u EON. Ali taj kod imaju samo najskuplji paketi
Kod kako ti kazes nemaju samo korisnici Total Tv usluge. Od digitalnog duo Light paketa imaju svi pravo na Eon smart Tv aplikaciju.
@gagale ako nisi korisnik Total tv usluge,odnosno taj drug koji ti je dao nalog,odes na moj sbb,izaberes tab,, Uredjaji,, pa tu imas opciju ispod klasicnih uredjaja da izaberes Eon smart(slicica televizora na kojoj pise Eon). Tu ukucas taj kod koji ti se pojavio na boxu. Moras da znas da postoje dve Eon aplikacije,jedna za telefone i tablete i druga za smart televizore i Android boxeve. Koliko vidim obicnu Eon aplikaciju nisi mogao da instalras. Postoji modovana Eon aplikacija,potrazi negde ovde na forumu,ili ce ti je neko vec poslati. Na nju se logujes klasicno kao na tabletu. Ne zaboravi da ce ti za nju biti potreban mis ili neki airmouse daljinac.

Da li je moguce raskinuti ugovor koji je istekao a potpisati novi na clana porodice i dobiti ovaj popust? Nestvarno mi je kao njihov clan vise od 18 godina ne dobijam nikakav popust
Meni je istekla obaveza pre godinu dana i tada nisu nista ponudili kad sam pitao. Pre neki dan su zvali telefonom i trazio sam 25% popust ali su rekli da to ne moze ali ce se konsultovati i javice se ponovo... Ponudili su mi 6 meseci po dinar da ostanem na Eon full...
EON FULL / SD - 6M po 1 din/UO 24 PINK / Promo paket 24 meseca PINK tako pise u ugovoru pa sam pristao. Kod mene u ulici ne postoji izbor... Nisam mogao nigde da predjem, ovde je telekom 8/1 max....

Da li za raskid saradnje nakom isteka ugovorne obaveze, moze da se obavi i najava mail-om, a da neko drugi vrati opremu i isplati tih 30 dana otkaznog roka? Pitam jer se kuca kao i priključak vodi na ujaka, a on zivi u inostranstvu. Kada se sbb uvlačio 2013, dao je ovlascenje mami, svojoj sestri da u njegovo ime uvuče kablovsku. Sada bili do poslovnice, mama i ja, dali im ugovor koji je ona potpisala 2013 kao i njen matični broj na njemu, ali sad ne priznaju to, traži novo ovlašćenje za raskid. Kazem im imate ovlascenje od uvlacenja, nece, hoce novo. Pitam onda jel moze preko mail-a, jer sam negde pročitao da moze lično ili pismenim putem mail-a. Kažu moze, ali mi nisu delovali uverljivo. Pa reko da proverim jel neko uspeo tako, jer se trenutno ne isplati slati novo ovlašćenje, overa u ambasadi 80 eur, dhl 100 eur, a s obzirom koliko su bezobrazni, i pokušavaju na svaki nacin da te zadrže jos koji dan, mozda na kraju i platim to sve, samo da ih ne vidim vise nikad. Svakako prosla optika mts, godinu dana dinar, vece brzine, pogotovo upload, plus posle godinu dana opet jeftinije nego kod sbb sad.

Meni je bilo potrebno ovlascenje da neko u moje ime razduzi opremu, istekao ugovor .

Nisam se upustao isreno, no zanimljivo. A sta ako jednostavno prestanes da placas? Polse koliko, 2 meseca, ukinu signal i nikad ni ne potpises ponovno ukljcivanje. Dug platis zbog kamate.
Ako ces po Zakonu mozda se isplati ili da nadjes nekog ko ce "prisustvo" treceg lica rastegnut shvatiti te overiti ovlascenje.

Nisam se upustao isreno, no zanimljivo. A sta ako jednostavno prestanes da placas? Polse koliko, 2 meseca, ukinu signal i nikad ni ne potpises ponovno ukljcivanje. Dug platis zbog kamate.
Ako ces po Zakonu mozda se isplati ili da nadjes nekog ko ce "prisustvo" treceg lica rastegnut shvatiti te overiti ovlascenje.

Ukinu signal.. i daju izvrsiteljima da kolektuju dug :) . Pa onda izadje ceh jedno 2 god pretplate :) .

Od danas imam Eon premium paket. Nisam znao da samo Eon smart box ima sve opcije a drugi uredjaj nema, posto sam uzeo za dva tv-a. I gledam sad na sajtu da mora da se dokupi uredjaj. Da li mora smart box ili moze neki drugi iz sbb-a?

A realno to je glupo. U mts-u ti svaki uredjaj radi isto, na svakom mozes da gledas video klub.

Od danas imam Eon premium paket. Nisam znao da samo Eon smart box ima sve opcije a drugi uredjaj nema, posto sam uzeo za dva tv-a. I gledam sad na sajtu da mora da se dokupi uredjaj. Da li mora smart box ili moze neki drugi iz sbb-a?

A realno to je glupo. U mts-u ti svaki uredjaj radi isto, na svakom mozes da gledas video klub.
Potpisao si ugovor za najjači paket i posle toga si na sajtu video da mora da se dokupi uređaj? :)

Ne moraš ništa da dokupljuješ ako jedan od ta dva televizora ima Android TV (ili je na njega povezan neki kompatibilni Android box), samo iskoristiš slot za TV aplikaciju.

Pa kako da znam. Ne razumem zasto ovako rade. Na mts-u je moglo sve. Imas dva uredjaja oba isto rade. Ja u sobi imam smart tv, ali je slab za ono sto meni treba stremio, kodi itd. Dole u dnevnoj je isto smart ali neki stariji tako da tu sigurno ne moze eon aplikacija. Jedino da kupim za dole smart box pa da isntaliram aplikaciju.

Na jednom (glavnom) koristiš EON box, a na drugom EON tv aplikaciju + D3 koji si dobio za drugi tv uređaj. Prilično ok pokriveno i skoro kompletno iskustvo. Nema SBB tu politiku da oprema sve televizore istim uređajima. Neće imati ni konkurencija ako ikad napravi čestit box...

Pa kako ja da pokrenem tu aplikacuju ako nemam smart tv, da pucam pare za neki smart box, a uzeo sam najjaci paket. Danas u Srbiji nemaju svi smart tv.

hteo si eon . . .

Pa kako da znam. Ne razumem zasto ovako rade. Na mts-u je moglo sve. Imas dva uredjaja oba isto rade. Ja u sobi imam smart tv, ali je slab za ono sto meni treba stremio, kodi itd. Dole u dnevnoj je isto smart ali neki stariji tako da tu sigurno ne moze eon aplikacija. Jedino da kupim za dole smart box pa da isntaliram aplikaciju.
pogledaj u store od tv da li ima aplikacija EON tv i nju aktiviraj

Pa kako ja da pokrenem tu aplikacuju ako nemam smart tv, da pucam pare za neki smart box, a uzeo sam najjaci paket. Danas u Srbiji nemaju svi smart tv.
Dobro, onda na drugom, koji nije smart, koristiš D3 uređaj. Koliko znam (osim ako nije mini) imaš vraćanje, video klub... sve kao i EON box (osim pakovanja drugih aplikacija). Ne treba da pucaš pare za nove uređaje.

Meni je istekla obaveza pre godinu dana i tada nisu nista ponudili kad sam pitao. Pre neki dan su zvali telefonom i trazio sam 25% popust ali su rekli da to ne moze ali ce se konsultovati i javice se ponovo... Ponudili su mi 6 meseci po dinar da ostanem na Eon full...
EON FULL / SD - 6M po 1 din/UO 24 PINK / Promo paket 24 meseca PINK tako pise u ugovoru pa sam pristao. Kod mene u ulici ne postoji izbor... Nisam mogao nigde da predjem, ovde je telekom 8/1 max....
Stari korisnik + nema konkurencije na adresi? Odlično si prošao, bravo!

Kolege da me isprave ako grešim (jer sam korisnik iz EON vremena), ali mislim da još samo D3 ima VOD, D3 mini svakako nema. Ti možeš da ih pitaš u poslovnici da ti daju BESPLATNO još jedan EON box ili makar D3 (koji ide uz Light pakete i stare, ne EON pakete). Nemaš šta da izgubiš, mogu samo da te odbiju. Diskretno i ljubazno insistiraj, jerbo Premium si korisnik, iskoristi to u razgovoru, "plaćam premium paket", "nemam kompletnu uslugu na drugom televizoru", itd.

Kolege da me isprave ako grešim (jer sam korisnik iz EON vremena), ali mislim da još samo D3 ima VOD, D3 mini svakako nema. Ti možeš da ih pitaš u poslovnici da ti daju BESPLATNO još jedan EON box ili makar D3 (koji ide uz Light pakete i stare, ne EON pakete). Nemaš šta da izgubiš, mogu samo da te odbiju. Diskretno i ljubazno insistiraj, jerbo Premium si korisnik, iskoristi to u razgovoru, "plaćam premium paket", "nemam kompletnu uslugu na drugom televizoru", itd.
Ma ne treba mi eon box, roditelji svakako nemaju pojma kako to radi, samo nesto da ima VoD

Koliko znam, VOD na D3 boxu nije isti kao Video klub na EON boxu. VOD ima naslove koji se plaćaju, a Video klub potpuno radi po principu SVOD (Subscription Video on Demand), pa svi naslovi u okviru paketa mogu da se gledaju bez doplate. VOD takođe nema neke kataloge iz EON Video kluba, bar ih nije bilo.

U decembru sam uveo optiku kod roditelja. Upozorim da ne diraju kablove i kabliće, pokažem osnovno na EON boxu... Zove majka (71) u 23h i kaže: "Ja ću ovo sve da počupam! Ne mogu da prebacim na željeni kanal, stalno se ažurira nešto..." :ROFLMAO: Ali smirio sam situaciju, danas zna sve korake, čak je i napredan korisnik. Samo strpljivo...

Koliko znam, VOD na D3 boxu nije isti kao Video klub na EON boxu. VOD ima naslove koji se plaćaju, a Video klub potpuno radi po principu SVOD (Subscription Video on Demand), pa svi naslovi u okviru paketa mogu da se gledaju bez doplate. VOD takođe nema neke kataloge iz EON Video kluba, bar ih nije bilo.
Hoces da mi kazes da i ako uzmem d3 necu imati sve isto kao na eon boksu?

Da li neko zna kakva je procedura za raskid ugovora koji je istekao kod SBB-a (optika je u pitanju). Prošlo je više od 6 meseci od istek ugovora i prešao bih kod drugog provajdera pa me interesuje da li je potrebno njih da cimam da dođu da isključe te uređaje ili mogu sam da iskopčam sve i odnesem u poslovnicu ?

Usput koji je najbolji period u mesecu da se to sve završi da ne bih plaćao bespotrebno još neki mesec (da li sad da odem pred kraj mesec ili ) ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno