Šta je novo?

Hardver Sklapanje racunara

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Bokila

Poznat
Učlanjen(a)
12.02.2022
Poena
25
Pozdrav,
Novi sam na forumu. Zelim da se posavetujem oko sklapanja racunara. Da napomenem nikada do sada nisam sam sklapao racunar.
Hocu da kupim novi racunar zarad igranja CSGO-a, i samo iskljucivo njega i nicega vise. Gledam neke komponente i ne znam da li to daje jednu solidnu celinu ?
Procesor: AMD Ryzen 5 5600G
Maticna ploca: za sada neodredjeno ali B550M
Ram: Kingston 2x8 GB 3200MHz
Memorija: 480GB ssd samsungov, tj vec stari koji posedujem
Kuciste: takodje u ovom trenutku nepoznato.
Gledam iskljucivo procesor sa integrisanom grafickom jer cu igrati samo CSGO
Hvala na razumevanju i odgovoru.

ne gledam da li cu proci jeftinije vec da celina bude kvalitetna.
Počni od posta 44. Samo neme potrebe da kupuješ RGB RAM. Kod mene je sklopljen zbog deteta.

Hvala na odgovoru.
Iskljucivo bih uzeo AMD procesor, ne gledam da li cu proci jeftinije vec da celina bude kvalitetna.
Ne bih bio isključiv i ne uzimao u razmatranje i Intel platformu, s obzirom da Ryzen više nije ispred Intela, ako se uzmu u obzir poslednje 2 generacije procesora koje je izbacio Intel.

Kakva je integrisana grafika između Ryzen 5 5600G i recimo intela i5-10500 u praksi. Odnos cene je prilično veliki

Postovani,

Sta mislite o kupovini ovog racunara ?

Ne bih bio isključiv i ne uzimao u razmatranje i Intel platformu, s obzirom da Ryzen više nije ispred Intela, ako se uzmu u obzir poslednje 2 generacije procesora koje je izbacio Intel.
Postovani,
Uzimao sam u obzir to i kvalitet integrisane graficke, jer se ovde iskljucivo radi o procesoru sa integrisanom grafickom. Iskustva koja sam cuo od ljudi koji su igrali na intelovim integrisanim grafickama su da je amd bolji sto se toga tice.

Da, ako će integrisanu, AMD je još uvek zakon. 5600G je dobar izbor.

Druga varijanta je Intel 12100, Asus H610-A ili ASRock B660M Pro RS i bilo koja grafička koja je 1050Ti tier ili jače...jača varijanta, ako nađe neku polovnu grafičku po ok ceni. 12100 je kod nas 160€ a 5600G 285€. Za cenu 5600G može da uzme i procesor i matičnu...
Ako neće da se mlati sa tim, onda 5600G.

Predlog za kućište: SilentiumPC Regnum RG6V ili neki Signum/Ventum, šta nađe...

Poslednja izmena:
Razlika između Radeon Vega 7 (Ryzen 5 5600G) i Intel UHD 630 (i5-10500) je 6% u korist AMD (prema sajtu PassMark).
Moram da se ispravim i izvinim članu dzonihsv. Pogrešno sam pročitao sa sajta Cpu-world oznaku integrisane grafike za procesor Ryzen 5 5600G. Ako je za tu grafiku tačna oznaka Radeon Graphics (for Ryzen 5 5600G) onda bi ispravljena poruka glasila:

Razlika između Radeon Graphics (Ryzen 5 5600G) i Intel UHD 630 (i5-10500) je 96% u korist AMD (prema sajtu PassMark).

Ne treba meni da se izvinjavaš ništa, nema potrebe. Hvala svakako, ali opet ponavljam, nema potrebe. Bitno je samo da ostanu tačne informacije jer će neko da gugla to kroz 3-5 dana ili godina, pa nije fora da Benč ispadne mesto loših informacija. A i mi ovde redovno učimo jedni od drugih i generalno ostavljamo tačne informacije, pa bolje da taj sistem ne menjamo.

Posto planiram da igram samo csgo kao i do sada, od te integrisane graficke mi ne treba nista jace. Uzecu AMD Ryzen5 5600G ili Ryzen 7 5700G.
Ja bih išao na 5600G...sudeći po benchmarcima, razlika u fps na 1080p je jednocifrena a razlika u ceni je 90e, što je poprilično.

Što se ploče tiče, moja preporuka ti je Asus TUF B550M kod Mađara za nekih 110e.
Ako mora kod nas, imaš MSI B550 Pro-A za 15000...

Nazad
Vrh Dno