Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ni meni na gt-king na mobilnoj eon app ne rade hbo/cinemax, nemam pojma zašto.
Nasao sam na par stranih foruma da je to zbog ROOT sistema. Uspeo sam nekako da ga unROOT-ujem ali i dalje nece. Takodje su neki uspevali na mnogo jeftinijim boxovima da to rese sa nekim aplikacijama poput hideroot i slicno. Probao sam da menjam rayne Custom Rom-ove ali bez rezultata. Ne znam da li ima resenje za to posto box nije jeftin i navodno se visoko kotira po kvalitetu.

p.s. Kada gasis na daljinac da li se box ugasi, imam i taj problem :)

Gasi se, pocrvene mu lobanje. Treba da čekiraš prve tri opcije u CEC control, ona koja ti je bitna je one key power off. To što je skup ne znači da je savršen, već smo naširoko pisali o tome. Dobar je za neke stvari, ali svaki kinez ima relativno loš OS i slabu (nepostojeću) podršku. Ovaj konkretno ima odličan čipset, dosta sirove snage, pogodan je za udoban surf na 4k tv-u u dnevnoj sobi i gledanje high bitrate 4k ripova kroz kodi, ili neki drugi player. Sa druge strane, nije sertifikovan za popularne streaming servise, a OS mu je onako, funkcionalan ali daleko od savršenog. Po meni ne vredi tih para koliko sada košta, pre bih kupio 2 firesticka + one USB/LAN hubove za svaki.

@psaras

slažem se...da tome dodam da mi je za 2 godine gt king 2 puta upadao u boot loop pa sam morao da radim fabrički reset...u poslednje vreme mi stalno krešuje hbo go aplikacija, iako nije ni startovana? odjednom prijavi da je aplikacija pala i da moram da je zatvorim...os je generalno nestabilan i drljav...podrška je prestala još decembra 2020, tada je valjda bio poslednji update...

jeste da je jaka sprava, ali kako vreme prolazi ti rutovani kineski boxovi su sve lošija kupovina, osim ako je nekome samo kodi dovoljan...

Gledaš HBOGO u SD rezoluciji?

BTW, nije podrška prestala, sad vidim da je izašao najnoviji fw 926P0 06.01.2022, inače, ja sam moj apgrejdovao na 917P0_wol_bt letos. Sad moram da probam ovu novu verziju, a taman sam sve utegao.

Inače, ako radite upgrade, pazite na serijske brojeve uređaja, i koji sw instalirate.

EDIT2 sajt je malo drljav, dole na dnu ima dugme "open" pa tu treba da se klikne par puta da bi otvorio novije verzije (kineska logika).

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: s5p
Gledaš HBOGO u SD rezoluciji?
ma ne, uzeo sam drugi box, instalirao sam je na samom početku...sad stoji kao rezerva i aplikacija je ostala, izlogovan sam iz nje, ali malo malo pa prijavi da nešto nije u redu iako je uopšte ne startujem...

probao sam pre neki dan update u gt king i prijavljuje da nema ništa novo?
a nemam baš volje da to radim manuelno, tu mi uvek nešto krene naopako :)

Ja ga od početka apdejtujem manuelno. Ako me ne bude mrzelo, napraviću za vikend kratak tutorijal, lako je, dosta su stabilnije ove nove verzije nego te početne, vredi se iscimati.

Imam android box beelink gt1 ultimate i gledam netflix u SD rezoluciji jel postoji neki nacin da to prebacim na HD, mozda modifikovanim Netflixom ili da ubacim neki drugi rom?

Instaliras libreelec na memorijsku i ubacis u svoj boks.
Skines addon netflix za kodi i gledas u 1080p

Neće mu raditi netflix addon na androidu.

Najbolje tako, kod mene je CoreELEC, mada i bez Netflixa nije lose imati tu opciju dual boot-a, dobijes dva sistema, a trosak jedna sd kartica.

Što se tiče GT-king, lepo funkcioniše opcija Local Update, to je kao OTA samo povuče instalaciju sa kartice/interne memorije. Skine se zip sa beelink sajta, raspakuje se na microSD. Dobije se .img fajl koji je u stvari rom, i folder "sd_card" gde se nalazi još jedan zip pod nazivom "galilei-ota-eng.member3.zip". Ode se na local update, odabere se taj "galilei-ota-eng.member3.zip" (ako je na microsd kartici, skroz je na dnu, jer aplikacija prvo pretražuje internal storage), i klikne "update", i gotovo za 4-5 minuta. Preporučujem posle toga wipe cache iz recoveryja ali nije obavezno. U recovery se ulazi tako što se isklkjuči supply cable, dole na dnu se pritisne reset dugme (ima rupica, mora spajalica), i dok je reset pritisnut uključi se kabl za napajanje. Kada se pojavi beelink logo drži se reset još 5 sekundi i zatim pusti, i ulazite u recovery. Inače, verovatno može kroz recovery clean install, kao na telefonu, wipe data/factory reset, pa install update from SD card, pa se izabere onaj .img, ali nisam probao, mrzelo me posle sve da podešavam, samo sam očistio cache posle apdejta.

fire tv stick.
kodi instaliran preko aptoide store
radi netflix addon. pusta 4k dolby vision

Pušta jer je sertifikovan, gt-king nije. 😉

sto nece biti reseno ni preko coreelec. Rekao si da "Neće mu raditi netflix addon na androidu." pa da zato mora corelec. Ne tvrdim da je suprotno, nisam ni probavao, ali fire stick je android i radi normalno.

Ništa te ne razumem, ali nije ni bitno. Hoće raditi na elecu na nesertifikovanim uređajima, na androidu neće. Na sertifikovanim će raditi kako god, aplikacija, kodi. Provereno i ponovljeno više puta.

Što se tiče GT-king, lepo funkcioniše opcija Local Update, to je kao OTA samo povuče instalaciju sa kartice/interne memorije. Skine se zip sa beelink sajta, raspakuje se na microSD. Dobije se .img fajl koji je u stvari rom, i folder "sd_card" gde se nalazi još jedan zip pod nazivom "galilei-ota-eng.member3.zip". Ode se na local update, odabere se taj "galilei-ota-eng.member3.zip" (ako je na microsd kartici, skroz je na dnu, jer aplikacija prvo pretražuje internal storage), i klikne "update", i gotovo za 4-5 minuta. Preporučujem posle toga wipe cache iz recoveryja ali nije obavezno. U recovery se ulazi tako što se isklkjuči supply cable, dole na dnu se pritisne reset dugme (ima rupica, mora spajalica), i dok je reset pritisnut uključi se kabl za napajanje. Kada se pojavi beelink logo drži se reset još 5 sekundi i zatim pusti, i ulazite u recovery. Inače, verovatno može kroz recovery clean install, kao na telefonu, wipe data/factory reset, pa install update from SD card, pa se izabere onaj .img, ali nisam probao, mrzelo me posle sve da podešavam, samo sam očistio cache posle apdejta.
Kod mene je slimbox, na preporuku kolege @salacue, radi bas glatko, a izgleda kao ATV.

Može i taj slimbox, nisam testirao, ja se držim oficijelnog roma. Ovo sam objasnio zbog kolege gore što mu baguje gt-king, a neće da se cima sa instalacijom roma. Šteta je da ostane na starom romu kad su ovi noviji ipak kudikamo stabilniji.

sto nece biti reseno ni preko coreelec. Rekao si da "Neće mu raditi netflix addon na androidu." pa da zato mora corelec. Ne tvrdim da je suprotno, nisam ni probavao, ali fire stick je android i radi normalno.
Hoće.
Firetv je serrifikovan uredjaj i zato pusta fhd

android uredjaj koji nisu sertifikovani su ograničeni na SD

S druge strane coreelec može da pusti fhd bez serifikovanja.

Jedno 500 puta smo na ovoj i srodnim temama objasnili sve oko Widevine DRM i to kako i zašto na CoreELEC ima veća rezolucija nego na Android sa Widevine L3....

Nema, fino ti je napisao shamanNS.

Zna se šta je AndroidTV OS i šta po licenci koja ide uz njega može da se menja od interfejsa / po launcher-u a šta ne može. To što rade Android SmartTV optimizovane aplikacije na stick-u ne znači da je na njemu AndroidTV OS.

Moguce da sam prebacio, Da li na Firestick moze da se instalira obicna nemodovana EON (mobile) aplikacija?
Mada Android TV je valjda bas ovo sto ste naveli, Android na kome rade Android SmartTV optimizovane aplikacije. Mislim, kako da ih razlikujem sem po tome?
Meni se Fire Stick ponasa kao bilo koji AndroidTV uredjaj samo nema Google i ima svoj launcher. Imao sam neke budzevine, ni tamo ni vamo (malo Android, malo Android TV), imao sam cist AndroidTV, cist Android (Mecool M8S, KM9pro, Tanix TX9s, Fire Stick 4k, Mi Stick, Chromecast with Google TV)... ovako na slepo, Fire Stick bih bez razmisljanja ubacio u AndroidTV uredjaje? Sad sto nema Google i Chromecast, za to bi rekao da je osiromasen/zakljucan AndroidTV a ne prilagodjen Android za telefone (touch).

Poslednja izmena:
Vrh Dno