Šta je novo?

Lost Ark - Hack and Slash MMORPG ( ex Project T)

Jel igru pre 11 februara mogu da skinu samo ovi sto su kupili igru?

Mogu svi da skinu i sad ali danas kreću founderi.

moze da se preload
unpack i install 11.02. ili sad ako se uzme neki founder pack

Jel se zna mozda na kom serveru ce da budu Arapi i bogatije nacije?

Al ce da pucaju serveri 11-og

Poslednja izmena:
kliknuo na server pre sat vremena 14k queue. sad sam 10k :)

Ma to samo dok ljudi ne ukapiraju da je igra tipičan korejski p2w grind, posle će da bude pustara kao i sve igre koje su došle odande. Da ne bude zabune ovo pričam kao neko ko je igrao gomilu takvih igara u poslednjih par decenija.

@illidan ne mrdaj odatle.
@Ivke77 videcemo, za +15 na opremu ne moras da se iskesiras. Za +25 (ili je sada 20 max ne znam menjali su) ako hoces sve onda mora da radi swipe a ako si f2p i imas nekoliko altova na main-u mozes da maksjes oruzje. One kristale sto idu do lvl10 za magije mozes kao f2p na 7 max valjda, posle je neisplativo unapredjivati.

Ma to samo dok ljudi ne ukapiraju da je igra tipičan korejski p2w grind, posle će da bude pustara kao i sve igre koje su došle odande. Da ne bude zabune ovo pričam kao neko ko je igrao gomilu takvih igara u poslednjih par decenija.
Slažem se...svi trejdmarkovi tipičnog korejskog MMO-a su tu: komično prenaglašena oružja i oklopi, vizuelni i zvučni dizajn, titlovi koji kazuju jedno a glasovni glumci drugo, bezvezna priča, tehnikolor HP bar za bossove sa nekoliko tuceta "života" koje treba da im skineš, "hodnik" nivoi, smorni fetch questovi, obasipanje igrača svim i svačim od starta, gomila sistema bez propisnog objašnjenja, klasično azijsko "rafinisanje" opreme koje će da ti izvadi dušu na visokim nivoima...sve je tu.

Sad samo čekamo da prođe "medeni mesec" i da ljudi skontaju da je i ovo KR MMO kao i drugi, sa svim šta ide uz to...

Nije tu toliko problem igra,koliko smo mi zasiceni sa svim i svacim!Godinama igras igre na isti kalup i ne mozes ocekivati da ces ti doziveti neku igru kao sto je dozivljava neko ko ima 15 godina!Prosto nam je igracki rok istekao i tu je kraj price!

Ma kakvi istekao rok, kad je dobra igra oduševim se ko klinac i posle skoro 40 godina igračkog staža a igram i igre na isti kalup pa mi uopšte ne smeta ako su dobre.

Ne znam gde ste pohvatali da je ova igra na isti kalup kao ostali MMO, jeste na KR MMO kalup ali kako sam ja čuo oni imaju neke od najboljih MMO igara s tim što većina nikad neće doći na zapadno tržište.
Ja sam MMO noob dok SP (A)RPG igram brdo, krenuo da igram jer prvo što mi se sviđa je što ima ARPG način borbe, dinamičan i osećaš moć a ne zamahujem ispred neprijatelja pola sata i ima sve ostale MMORPG elemente.
A niko drugi nije još smislio nešto revolucionarno svi uzmu WoW i onda nešto urade malo bolje dok nešto drugo zeznu.
I ovo sad će biti popularno pa će malo da se stabilizuje broj igrača, svi se popalili jer igra na istoku beleži samo porast igrača za razliku od ostalih gde samo pada dok igra ne zamre.

Kako sam ja skontao igra je P2W jedino u Guild vs Guild okršajima koji su totalno opcijoni, dok ovako je Pay2Progress, može da swipuješ i onda za 2-3 meseca budeš glavni baja sa svom max. opremom i sa desetine hiljada €/$ manje na bankovnom računu, ili igraš 6-12+ meseci, zezaš se sa društvom i dođeš dotle.

Možda će Ashes of Creation doneti nešto novo, ali i to kako napreduje može da ispadne raspad kao NW world dok ga ne zakrpe a i pitanje kakav će imati osećaj i koliko će toga značajnog novog doneti.

Da, za one koji zele da budu World first definitivno je heavy p2w, za one koji bi da imaju vise od jednog karaktera maxanog definitivno je p2w. Za one ljude koji imaju jednog main-a i nekoliko altova taj p2w nije toliko izrazen. E sada zavisi koliko cega osoba moze da tolerise. Ja, na primer, igram Genshin Impact, grdju gatcha igru i brtutalniji p2w model nisam video. Da bi imao vecinu stvari (ne sve) treba pucati oko 5000$ mesecno. Sta f2p tu ima da trazi. Ne igram igre na mobilnom upravo zbog preagresivne p2w mehanike, iako GI pikam na PC ona je u svojoj sustini mobile Gacha igra. Ono, sve mu dodje stvar percepcije.

Sto se Lost Arka tice, videcemo. Ako sve u igri moze da se predje sa f2p opremom onda taj p2w element nema tolikog uticaja. meni je bitnija zezancija i zajdnicko ucenje mehanike bosa, bezbrojni fjelovi krunisani uspehom nakon mukotrpnog vezbanja. Ljudi se kunu da igra to moze da pruzi, ne znam ali ako moze onda je, meni, to dovoljno. Naravno zavisi mnogo toga i od ritma ukoliko ne ostave dovoljno vremena f2p igracima da se leveluju nego izbacuju novi sadrzaj prebrzo kako bi ih naterali da trose novac i stvorili im FOMO onda ce da bude bezveze ali to niko ne moze sada da kaze.

Arcibalde, delujes mi kao neko ko izgleda prati ovu igru vec duze vreme.
Igra mi deluje zanimljivo, vidim da postoji i RMT, pa bih poceo ozbiljno da je farmam.
Koje su po tebi najbolje klase za solo PVE content?
Citao sam da su to ove 3:
  • berserker - cistokrvni dps
  • bard - support
  • gunlancer - tanky support dps

I zanima me koliko je lako farmati gold ili sta je vec aktuelno za prodaju, ako imamo jednog main lika i nekoliko altova?

Ako bi mogao da izaberes 2 klase koje ce da igraju zajedno u party i da farmaju end game content, koje bi to bile, jel berserker i gunlancer (bar sam tako citao po redditu) ?

please wait a little while....

Screenshot_220210_171054.jpg

oni nisu normalni, kad da igram? u 3am?

Arcibalde, delujes mi kao neko ko izgleda prati ovu igru vec duze vreme.
Igra mi deluje zanimljivo, vidim da postoji i RMT, pa bih poceo ozbiljno da je farmam.
Koje su po tebi najbolje klase za solo PVE content?
Citao sam da su to ove 3:
  • berserker - cistokrvni dps
  • bard - support
  • gunlancer - tanky support dps

I zanima me koliko je lako farmati gold ili sta je vec aktuelno za prodaju, ako imamo jednog main lika i nekoliko altova?

Ako bi mogao da izaberes 2 klase koje ce da igraju zajedno u party i da farmaju end game content, koje bi to bile, jel berserker i gunlancer (bar sam tako citao po redditu) ?
Pa vidi, pratim samo teoretski, igrao sam samo ovu poslednju betu. Sto se tier 1 i 2 tice farmati gold je tu uzaludno jer se u T3 dobija valjda 10x vise golda. E sada nesto su oko golda menjali nisam povatao tacno sta i kako ali, valjda, bice ga manje i lakse ce ga se farmati. U principu idu na to da ce se gold farmati samo jednim karakterom a da ce se materijali za unapredjivanja farmati sa altovima. Mozda gresim ali mi se cini da hoce da idu u tom smeru. E sada kako ce golda biti manje onda ce i cene, fiksne, koje se placaju za razne stvari kao neka vrsta gold sink-a biti nize.

Sve u svemu gold ce se farmati samo jednim karakterom, AKO sam ih dobro razumeo a altovima ces da farmas dodatne resurse da unapredjujes stvari. Meni to deluje mnogo bolje odnosno manje zahtevno u smislu vremena.

Igru su pravili na nacin da sa svakim likom moze da se igra. Sto se levelovanja tica mozes da maxujes i Barda, solo. Sto se end game content-a tice mozes da igras bilo kojom klasom nebnitno je, neke stvari su 4 player neke stvari su 8 player instance. Ove 4 player tehnicki mozes da soliral ali je teze dok 8 player ne mozes da soliras uopste. Ne drzi me za rec mozda gresim oko toga. Uglavnom, zbog toga je ne bitno sa kime igras mozes sa svima. E sada ako igras Barda ili Paladina od tebe se ocekuje da lecis a ako igras sa Gunlancer od tebe se ocekuje da znas kada da Tauntas bossa i prekines mu napad posto je to jedina klasa koja to moze da uradi. Ne govorim o couteru, posto svaka klasa ima najmanje jednu magiju sa counter efektom koji prekidaju specifican napad bossa kada ga se sa tom magijom pukne u odredjenom trenutku najcesce u glavu.

Slusao sam direktora kada je pricao, planovi su da ima vise horizontalne progresije i da ne zele da brzo izbacuju nove Raid-ove koji bi donosili novu opremu vec zele to usporiti kako bi i f2p mogli komotno da stignu i farmaju. To mi se konkretno svidja. Kako rusherima ne bi bilo dosadno ubacice dosta drugog sadrzaja kako bi igru ucinili zanimljivom a ako ljudi nisu zainteresovani za to uvek mogu igrati neku drugu igru dok ne stigne novi Tier.

E da, solo content, ako mislis na endgame tower, chaos dungeons mozes igrati sa bilo kime, ostalo nije solo i isto igras sa bilo kime. Ako mislis na levelovanje do max levela isto mozes sa bilo kime. Uglavnom igras sa cime ti se svidja.

edit: Dve klase da igraju zajedno, pa pre bih DPS i Healer, mada i Gunlancer ima onu stitcinu pa moze i on. Sta znam, bas ne zelis da igras u 4 player grupi?

Sedim u queue 3 sata i onda zabode i moram cancel. Posle opet queue od 20.000.............

Nisam imao pametnija posla pa pogledao par videa o klasama i sad me YouTube bombarduje Lost Arkom...

Lol...small indie company, pls understand... :LOL:
A F2P još nije ni počeo...

Ubacili su JEDAN dodatni server zakljucali 5 od 9 a preostala cetiri imaju que od 10k...

edit: onaj celavi je mogao i da ostane da orbitira, nije morao da se vraca...

.....

I sta sad, jel server Zinn privremeno blokiran za kreiranje novih likova ili trajno?
Koliko sam citao, to je najpopularniji EN PVE server.

To je najpopularniji server tacka :D
Najbolja odluka ikad sto je moja ekipa otisla na Thirain ocekujuci ovako nesto, samo nismo ocekivali da i thirain bude ovako pun.

Nema veze gde su serveri gildovi su se dogovorili i podelili servere medjusobno. Na Zinnu je na primer najveci broj gildova iz skandinavskih zemalja i gildova ciji clanovi komuniciraju na engleskom. Thirain je kao Zinn backup server ali ispade da je i on sada blokiran. Nego meni vise nista nije jasno, da li stvarno ne moze da se udje u party ako niste sa istog servera ili moze?

Nazad
Vrh Dno