Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Iz ovih prvih nekoliko utisaka na yt, deluje da će kamera biti osetno bolja, pogotovo low light i stabilizacija.

S22 8/128= 89999-10000 za sluške da se uzme (ako može)= oko 683€
Nije loše, nije loše...

Izbacio je Telenor. Kakvi su to deraci koze za cene telefona 😁

Ovo je super ponuda, realno ništa skuplje od S21 Ultre, došlo je do toga da niti mogu nešto spektakularno novo ponuditi, niti mogu podići cene.
150k i sluške (240e u redovnoj prodaji) za 256/12 je odlično, sreća pa ne uvoze 8GB/128GB verziju.

Realni benefiti S22U:
  • Olovka
  • Note dizajn vole mnogi, za muškarce sjajan izbor
  • 45W punjenje (samo da ne bude kao S20U brzina)
  • CPU i bolje hlađenje (upitno)

Minus:
- Dizajn kamera pozadi nedefinisan, teško za održavanje, a i mnogo se klacka kada se koristi na stolu u kombinaciji sa olovkom.

Sve u svemu: da im nije olovke, ove godine ne bi imali šta da predstave

Poslednja izmena:
Razmišljao sam o nabavci S22/S22+ modela koji bi nasledio trenutni Pocophone F1, ali izgleda da ću preskočiti ove godine, pa ću pojuriti samo bateriju da zamenim.

Koja cena se očekuje na KupujemProdajem za S22 Ultra 12GB, i posle koliko meseci kreće da pada cena na KP?

Moj savet je da uzmeš sada dok traje promocija ili u junu-julu da ganjaš zvanične promocije, jer ako se ponovi situacija kao sa S21U prošle godine na KP, teško da ćeš išta pronaći za više od 150€ nižu cenu, sve manje od toga jednostavnije nije isplativo, preskup je uređaj da bi se igrao za 100€ razlike, garancija je garancija.

Koliko vidim, uspeli su da opeglaju software kako treba na kamerama. HW je isti kao na S21. Sve se na kraju svede na optimizaciju i algoritam.

@zoreli_ Daj dva odmah, da zaokružimo na pola milke :D.

Biće verovatno, ali je pitanje rata. Nije ista cena na rate, uvek je veća čini mi se. Ovde računaj da je i pretplata uključena. Na pretplatu za Total12 ode 52,776, resto je cena uređaja. Ispada 187,223 rsd.

Mene S22+ nije bas odusevio, ali sacekacu jos detaljnije testove i cenu na KP pre konacne odluke. Mislim ako se SoC i autonomija ne pokazu dobro, te pare cu radije da potrosim na Rio Mare tunjevinu. 😅

Biće verovatno, ali je pitanje rata. Nije ista cena na rate, uvek je veća čini mi se. Ovde računaj da je i pretplata uključena. Na pretplatu za Total12 ode 52,776, resto je cena uređaja. Ispada 187,223 rsd.
Kad sam uzimao tablet u preorderu mislim da je bila ista cena u MTSu kao i u radnjama,a dobih ga na rate... mada,proslo je vise od godinu,ne smem 100% da tvrdim da govorim istinu. Oni i zaradjuju od pretplate,uredjaj je tu samo da im olaksa da te dobiju kao pretplatnika. Inace serija tableta S8 prolazi neopazeno na forumu :)

MTS i A1 će imati normalnije cene, ovo u Telenoru je van svake pameti.

Bas me zanima razlika u brzini s21u i s22u,msm da ce biti od 5%-10% ne vise.

@pinocio Jeste, ispod radara je prošla serija S8 Tab-a, ali vidi samo cenu za Ultra model. Pre laptop nego tablet za taj novac. Mogli su da se ispruže neki combo recimo, kombinacija telefon+tablet za neki novac.

Nego, kako ste obaveštavali, stvarno sam se ponadao satu !

Sad sam razočaran sa "samo" Buds Pro !
(Njihova jedina prava mana je što su mnogima neudobne, i sad više ne vrede prilikom prodaje puno)

Cena od 140 000 din (AKO se prodaju sluške) je sve samo ne povoljna, ali i dalje golica maštu !

@pinocio Jeste, ispod radara je prošla serija S8 Tab-a, ali vidi samo cenu za Ultra model. Pre laptop nego tablet za taj novac. Mogli su da se ispruže neki combo recimo, kombinacija telefon+tablet za neki novac.
I svi modeli sa 128Gb. Tek mi sad drago sto sam uzeo s7+.
Al me brine ovo ludilo sa cenama tehnike,gde to vodi!?

a pokloni uz preorder stizu tek za par meseci

E to bi bila odlična ponuda + bi mogli malo da nagrizu kolac ipad-a i isforsiraju samsung ekosistem, dex. Generalno samsung vidi sta sve applu prolazi i ne mora da ispituje tržište previše niti da bude preterano inovativan- samo malo niza cena tu i tamo neki bundle i svi su u fazonu dobro smo prošli da smo uzeli apple bili bi odrani a dere i samsung😆

Najviše me interesuje ovde kakav je novi exynos. Ali sve u svemu plafon je dostignut, fokus se očigledno prebacuje na fold uređaje.

Valjda će brzo 2 obična modela na oko 600,700e

Mogli su u pola cene recimo neki tablet da daju, ili tako neki deal. Razumem da su svi halapljivi sada, ali opet mislim da bi im to bio potez koji bi zadao domaći drugima.

Kako su svi brzo progutali cenu od 150k kao povoljnu.

Nazad
Vrh Dno