Iskren da budem ni ja ne čitam te dugačke postove, kao ni ovaj gore što se javlja, ali pošto ih mahom ja pišem 😉, evo ponovo zvaničnog odgovora Globaltela, tj. nadležnih službi A1 po ovom pitanju:
Ovakav fenomen u poslednje vreme sve češće prijavljuju korisnici dual SIM telefona, nezavisno od toga da li zaista imaju dve kartice u uređaju, a nezavisno i od modela odnosno proizvođača telefona.
Sumnjamo da je možda u pitanju neka loša serija chipset-ova za ove uređaje - svi proizvođači mobilnih telefona koriste chipset-ove svega dva ili tri proizvođača."
Tako da kao i uvek nismo dobili precizan odgovor već generički maltene koji je zasnovan na osnovu feedback-a jednog uzorka korisnika, ali niko se nije detaljnije i ozbiljnije bavio ovom problematikom, niti će po svemu sudeći...
U okviru ove teme se javljaju ljudi koji nemaju nikakve probleme, a imaju Dual Sim telefone, a pak ima i onih koji su otišli u A1 odavde jer smo već zaključili da na istom modelu uređaja, dakle isti chipset, kupljen u Mi Store-u na istoj lokaciji u gradu recimo A1 ima pun signal, a Globaltel mreža je u prekidu itd.
Precizniji odgovor neće dati nijedan operater naravno, a ko očekuje mrežu bez problema, onda jednostavno previše traži. Ali, za svoj novac ja tražim da operater odradi šta je do njega i makar mi pošalje drugu karticu. Problem sa nestankom mreže u Globaltelu nije ništa strašno bar iz mog dosadašnjeg iskustva, javljao se na 2-3 dana u par navrata na 1-2 min. i nakon toga je sve ok. Ovo isto može da se desi kod bilo kog drugog operatera, jer ako nisi imao ti ili ja, neko drugi je imao problem sa nestankom mreže, lošim protokom podataka i sjaset drugih zavrzlama. Ali to za to nisi znao, pa nisi ni bunio
Zaključak je da nema pravila, a operateri se pa najmanje trude da do istih dođu, samo je u Globaltelu fora što čovek može da proba, a da se pritom ne opeče kao kada potpiše ugovor na 2 god. kod zvaničnih operatera. I dodatno, koliko god plaćao neko tarifu ne znači da će dobiti nešto bolje zato što plaća više. Ja sam kao mts-ov sigurni platiša svojevremeno plaćao 3 postpaid broja na svoje ime i opet je bilo problema bez obzira na to kolika je bila cena mesečne pretplate. Kada sam se oslobodio ugovora napokon, došao sam ovde i pored evidentnih bug-ova i pritom odbio ponudu mts-a koju bi malo ljudi odbilo, ali svako ima svoje razloge zašto beži i zašto ostaje...