Šta je novo?

Zvucnici za Kenwood KRF-V4530D AVR

sinda

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Quantum Velocity cpu waterblock)
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk Max
RAM
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
GPU
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Storage
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2
Zvuk
EK WATER Custom loop (EK Coolstream PE360mm+EK Coolstream PE240mm)
PSU
Corsair HX 750i
Kućište
InWin 303
Monitor
AOC 24"
Mobilni telefon
OnePlus8
Pozdrav dobri ljudi,kao prvo,sve najbolje u novoj godini! :) E sad,posedujem par godina pomenuti risiver,uzeo ga za neku smesnu cifru onomad,u varijant,neka stoji,nece da se baci :)Kako u zadnje vreme imam prilike s vremena na vreme da pogledam po koji film/seriju(Netflix,HBO GO,STREMIO),odlucih se da se pocastim (mozda) sa novim setom zvucnika...uredjaj je spojen optikom na Hisense H50U7b TV,dva front-a+sub,sve to iz nekog starog Genius kompleta,i u odnosu na zvuk sa TV-a,ovo je daleko daleko bolje....e sad,moje pitanje se odnosi na to koliko je pametno ovaj AVR uparivati sa nekim kvalitetnijim setom zvucnika?Ono,nista preterano,planirao sam istu varijantu-dva fronta(podnostojeci ili bookshelf/monitor) + sub (aktivni),da radi u 2.1 varijanti,ali da sve bude kvalitetnije...samo da napomenem da se na sistemu gledaju iskljucivo filmovi i serije i ponekad tuc-tuc-tuc muzika sa yt....da li je ovaj risiver sposoban da pruzi nesto vise sa nekim kvalitetnijim setom zvucnicika?Novo ili polovno (KP) uopste nije bitno...

p.s-slika u prilogu je tu da se vidi prostor i kako je sve trenutno (na brzinu) postavljeno.Takodje,od mesta gde se sedi pa do samog TV-a ima nesto manje od 3m.

Svako misljenje i savet su dobrodosli!

Prilozi

• IMG_20220102_204110.jpg
    IMG_20220102_204110.jpg
    267.4 KB · Pregleda: 244
Edifier R1850DB (BT, optical input, sub line out.) + subwoofer i ne treba ti to pojačalo.

Dok ne pazariš neki sub, oni sami sviraju za sve pare. Ovde su oko 200e, ne znam kod nas da li ih ima.

edit: vidim na KP jednu ponudu od 270e, HU.

zvučnici + kenwood.

kompjuterska mlatimudija (čak i ona pod novim hype imenom edifajer) je tek malo bolja od geniusa koji imaš.
to važi i za soundbar+vufer i slične abominacije.
Niti iim je ugrađeno pojačalo kvalitetnije od stand-alone AVR, niti su zvučnici približno jaki/ kvalitetni.

canton, Infinity, Heco, Mordaunt Short, KEF , Dali, Elac . Sve pomenuto možeš da uzmeš za prihvatljivu svotu i da u mid-tier cenovnoj klasi imaš odličan zvuk.

zvučnici + kenwood.

kompjuterska mlatimudija (čak i ona pod novim hype imenom edifajer) je tek malo bolja od geniusa koji imaš.
to važi i za soundbar+vufer i slične abominacije.
Niti iim je ugrađeno pojačalo kvalitetnije od stand-alone AVR, niti su zvučnici približno jaki/ kvalitetni.

canton, Infinity, Heco, Mordaunt Short, KEF , Dali, Elac . Sve pomenuto možeš da uzmeš za prihvatljivu svotu i da u mid-tier cenovnoj klasi imaš odličan zvuk.
Ok,znaci Kenwood ipak nije za baciti :) Za Edifier sam cuo u zadnje vreme,dosta ljudi ga hvali,mada nikada nisam imao priliku da ih cujem uzivo. Ovi sad Genius sto imam,cuje se to da kazem ok donekle,samo mi fali te zvucne sirine,ako tako mogu da se izrazim....nekako mi je skucen zvuk...pa zato kapiram da bi se sve dosta popravilo sa kvalitetnijom zvucnicima

Skoro u svojoj potrazi za zvucnicima sam snimio Elac Elt 7 zvucnike na KP, za nesto ispod 100 evra. Nisam ih uzeo jer su 4 oma a tebi bi to odgovaralo. A woofera ima za 50-100 evra koliko hoces.

Skoro u svojoj potrazi za zvucnicima sam snimio Elac Elt 7 zvucnike na KP, za nesto ispod 100 evra. Nisam ih uzeo jer su 4 oma a tebi bi to odgovaralo. A woofera ima za 50-100 evra koliko hoces.
Nasao sam taj oglas....bas sam gledao sta bi se moglo uzeti,mislim da cu ici na neku podnostojecu opciju,da izbegnem kacenje na zid,i kojekakve stalke....

@lepi kokan
Da li si imao mozda priliku da cujes Magnat? Videh u oglasima ovaj model (slika u prilogu),cifra deluje smesna...u pitanju je Art. Nr. 144 108 (tako se valjda model zove) na znam kakvi su oni u odnosu na brendove koje si naveo?

Prilozi

• Screenshot_20220103-224821.jpg
    Screenshot_20220103-224821.jpg
    66 KB · Pregleda: 213
Nisam čuo pomenute, ali magnati koje jesam nisu bili ništa spektakularno.
Opet, svako ima svoje zvučne afinitete, i moguće je da će da ti se svide. Ukoliko je moguće, probaj ih.

Uz taj Kenwood dobro bi došle neke podnostojeće kutije:
...

Uz taj Kenwood dobro bi došle neke podnostojeće kutije:
...
Uh,taj JBL mi izlazi iz okvira budzeta :) Za sad su kandidati taj Magnat podnostojeci sto sam spomenuo,ili obicne manje kutije pa cu praviti stalke,tu sam smeknuo Infinity Reference 11 MK2 ili Canton GLE 420.Sve ovo pomenuto mi je ovde u NS pa cu otici da poslusam uzivo. U principu mi ne treba audiofilski zvucnik,posto ce se furati filmovi/serije i televizijski program uopsteno,tako da mi je tu budzet oko 100-120e max za par tih prednjih monitora.

drž se ti cantona i infinitija. što bi rekli okupatori, jul tenkmi lejter.

Pozdrav dobri ljudi,kao prvo,sve najbolje u novoj godini! :) E sad,posedujem par godina pomenuti risiver,uzeo ga za neku smesnu cifru onomad,u varijant,neka stoji,nece da se baci :)Kako u zadnje vreme imam prilike s vremena na vreme da pogledam po koji film/seriju(Netflix,HBO GO,STREMIO),odlucih se da se pocastim (mozda) sa novim setom zvucnika...uredjaj je spojen optikom na Hisense H50U7b TV,dva front-a+sub,sve to iz nekog starog Genius kompleta,i u odnosu na zvuk sa TV-a,ovo je daleko daleko bolje....e sad,moje pitanje se odnosi na to koliko je pametno ovaj AVR uparivati sa nekim kvalitetnijim setom zvucnika?Ono,nista preterano,planirao sam istu varijantu-dva fronta(podnostojeci ili bookshelf/monitor) + sub (aktivni),da radi u 2.1 varijanti,ali da sve bude kvalitetnije...samo da napomenem da se na sistemu gledaju iskljucivo filmovi i serije i ponekad tuc-tuc-tuc muzika sa yt....da li je ovaj risiver sposoban da pruzi nesto vise sa nekim kvalitetnijim setom zvucnicika?Novo ili polovno (KP) uopste nije bitno...

p.s-slika u prilogu je tu da se vidi prostor i kako je sve trenutno (na brzinu) postavljeno.Takodje,od mesta gde se sedi pa do samog TV-a ima nesto manje od 3m.

Svako misljenje i savet su dobrodosli!

Pre mnogo godina sam baš takav uređaj prodao ovde na benchmark oglasima za nekih 100 eura ako se dobro sećam. Nadam se da to nije baš taj Kenwood koji je stigao do tebe. Ali ću svakako da podelim moje iskustvo sa tim uređajem.

Prvo sam u 4audio kupio ganc nove Monitor Audio B4 podnostojeće zvučnike. Kutije su privremeno bile nakačene na neko staro 2x30W Panasonic pojačalo. Kasnije sam skupio pare za profesionalnu zvučnu karticu M-Audio Delta 2496, kvalitetne Oelbach kablove i sve što je bilo neophodno. Falilo je samo pojačalo. Našao sam tog Kenwood-a vrlo povoljno i pazarih ga. Pošto je taj Kenwood imao veću snagu nego moj privremeni Panasonic, nisam mogao da ocenim kvalitet reprodukcije. Tada mi se činilo da svira bolje jer je glasnije. I tako sam nekoliko godina koristio taj receiver dok me kolega nije ubedio da se manem tog Kenwood-a i kupim NAD jer je NAD mnogo bolji. Ja nisam hteo u početku jer je na papiru NAD daleko lošiji ako se gledaju brojke, ali sam na kraju ipak popustio.

Odem u 4audio, iskreširam 400 eura za NAC C326bee i dok sam se vraćao kući u glavi mi se vrtela samo jedna misao. Šta ako sam pukao 400 eura nizašta? Šta ako NAD nije bolji ili je samo za nijansu bolji? ALI, čim sam ga povezao i pustio prvu stvar, ja sam se iste sekunde raspametio. Razlika je bila neverovatna. Ja prosto nisam mogao da verujem koliko je ceo sistem bio hendikepiran zbog tog smrdljivog Kenwood-a. Ne samo da ga je NAD prešišao kvalitetom, boljom stereo slikom, nego ga je prešišao i snagom koja je po specifikaciji na strani Kenwood-a. 5x60W vs 2x50. Od tog momenta je bilo čisto uživanje slušati muziku, igrati igre, gledati filmove. Sve je došlo do izražaja. Detalji, brzina, snaga, stereo razdvajanje, kompletan preporod.

Pre 2 godine sam ceo taj komplet prodao drugaru za 400 eura, i prešao na studijsku opremu.

Sve u svemu, poslušaj šta ti drugi ovde govore. Reši se tog Kenwood-a što je pre moguće. Šta god da budeš kupio sviraće bolje nego to smeće.

Sve je to lepo sto ti pricas,ali poredis uredjaj od 400e vs uredjaj od 100e (u mom slucaju je kenwood kostao 35e) :) i svestan sam ja da ce neki drugi kvalitetniji AVR dati totalno drugaciju i kvalitetniju zvucnu sliku,ali lagano,doci ce i to na red. Sada sam krenuo sa zamenom zvucnika,risiver ce takodje u nekom momentu biti zamenjen (polako postajem svestan u sta sam se upustio,ovome nema kraja :) ). Sutra mi stize centralni zvucnik,pa cu okaciti kompletan setup koji sam na kraju pazario :)

Sve je to lepo sto ti pricas,ali poredis uredjaj od 400e vs uredjaj od 100e (u mom slucaju je kenwood kostao 35e) :)
Nije NAD toliko dobar koliko je taj Kenwood loš. On je toliko loš, da ne vredi ni tih 35 eura. Za te pare možeš da nađeš neki matori Technics, Onkyo, Yamahu iz 80ih ili 90ih koji će svirati mnogo bolje. Pa čak i matori Kenwood iz tog vremena svira mnogo bolje od tog AVR-a. Taj konkretan model je čista prevara.

Bas cudno da ti je delovao toliko lose...doduse,ti si furao stereo vs stereo mod,kapiram da je tu ovaj kenwood stvarno boolja u odnosu na neko krsteno stereo pojacalo,ali recimo ja sad kad pustim neki film u Dolby Digital 5.1,stvarno sam prezadovoljan kako sve to sada zvuci sa novim setom zvucnika....pa cak i neki FLAC u stereo modu mi zvuci super.U odnosu na ovo sad,Genius zvucnici na istom ovom risiveru su svirali kao da si prebacio ćebe preko zvucnika...ali dobro,u svakom slucaju,uradicu i zamenu risivera u dogledno vreme,cisto zbog podrske boljih kodeka za 5.1,ovde sam ogranicen samo na Dolby Digital.

@sava1979
Na koji budzet konkretno mislis?

Poslednja izmena:
Nije NAD toliko dobar koliko je taj Kenwood loš. On je toliko loš, da ne vredi ni tih 35 eura. Za te pare možeš da nađeš neki matori Technics, Onkyo, Yamahu iz 80ih ili 90ih koji će svirati mnogo bolje. Pa čak i matori Kenwood iz tog vremena svira mnogo bolje od tog AVR-a. Taj konkretan model je čista prevara.

Imao Yamahu A-520, ona je iz tih vremena 80-tih i 90-tih. Prodao je skoro za 50 evra, bila u dobrom stanju. Odlično pojačalo, pogotovo za taj novac. Verujem mnogo bolje od tog Kenwooda.

Imao Yamahu A-520, ona je iz tih vremena 80-tih i 90-tih. Prodao je skoro za 50 evra, bila u dobrom stanju. Odlično pojačalo, pogotovo za taj novac. Verujem mnogo bolje od tog Kenwooda.
Svi uređaji iz tog doba, pa čak i Kenwood su bili odlični. Nije se štedelo ninačemu. Dugmići i kućišta su bili od metala. Ovaj njegov Kenwood je najobičniji plastikander sa najjeftinijim komponentama unutra i lažnim karakteristikama. Na slikama izgleda impresivno, a zapravo je smeće koje nema ni 2x40W.

U pravu si. Imao sam tu Yamahu, zatim Harman Kardon HK6500 koji se počeo proizvoditi 1991. čini mi se, isto odličan uređaj. I još uvek ih ljudi kupuju i traže iako ne izgledaju savremeno, nemaju daljinski, nemaju digitalne ulaze...

E ovako....ajd da rezimiramo pricu :) posle dosta razmisljanja,odlucio sam se na kraju da idem na podnostojecu varijantu umesto bookshelf zvucnika,kako bih izbegao dodatne troskove oko stalaka (krsteni stalci da lice na nesto su 100+€) pa bi se cifra planirana za zvucnike popela jos vise...sve u svemu,odem da cujem one Magnate sto sam okacio pre par postova,posto su mi bili tu ispred nosa,a i cena je bila primamljiva....pustio mi covek neki diskac,na stereo pojacalu,meni odmah osmeh na licu :) neverovatno lep i prijatan zvuk,odmah sam se zaljubio :) nisam nista ni hteo dalje da gledam,za tu lovu,to je bilo to. Posle sam porucio takodje Magnat centralni zvucnik,svemu tome dodao Genius sub,i to je sada sto se zvuka tice 10 levela iznad onog Genius seta koji sam imao pre ovog Magnat seta...u poredjenju sa ovim,Geniusi su svirali kao da je cebe prebaceno preko zvucnika...Sledeca stavka je neki kvalitetan AV risiver,ali to kad dodje vreme. Tu necu stedeti svakako :) i neki sub da se lepo uklopi u sve ovo. Za zadnje zvucnike nisam jos nista smislio,tu moram prvo prostor da resim,ali to je to za sad.

Prilozi

• PXL_20220119_175611836.jpg
    PXL_20220119_175611836.jpg
    299.8 KB · Pregleda: 119
  • PXL_20220119_170524102.jpg
    PXL_20220119_170524102.jpg
    315.7 KB · Pregleda: 158
Poslednja izmena:
Tako lepa prostorija, sve super, a onda vidim Kenwood-a na stolu, i polako mi krece ona kisela bljuvotina iz stomaka. Ako ti se ikada ukaže prilika da čuješ nešto bolje (skuplje), moj savet ti je da zaobiđeš priliku, jer ćeš posle toga tog Kenwood-a zajedno sa tim Magnat zvučnicima politi benzinom i zapaliti.

Ja sam isto tako bio prezadovoljan kombinacijom NAD+Monitor Audio. A onda sam poslušao Dynaudio Evoke 30 u kombinaciji sa Krell pojačalom i PS Audio predpojačalom, i skontao da je moj setup gomila jeftinog smeća bez obzira što je ceo setup koštao skoro 1000 eura.

Ali hej, ako si ti zadovoljan. Super.

Tako lepa prostorija, sve super, a onda vidim Kenwood-a na stolu, i polako mi krece ona kisela bljuvotina iz stomaka. Ako ti se ikada ukaže prilika da čuješ nešto bolje (skuplje), moj savet ti je da zaobiđeš priliku, jer ćeš posle toga tog Kenwood-a zajedno sa tim Magnat zvučnicima politi benzinom i zapaliti.

Ja sam isto tako bio prezadovoljan kombinacijom NAD+Monitor Audio. A onda sam poslušao Dynaudio Evoke 30 u kombinaciji sa Krell pojačalom i PS Audio predpojačalom, i skontao da je moj setup gomila jeftinog smeća bez obzira što je ceo setup koštao skoro 1000 eura.

Ali hej, ako si ti zadovoljan. Super.
Tebra,pocinjes da preterujes,ali stvarno. To o cemu ti pises su setup-i od par hiljada evra,na tako nesto mi nepada na pamet da bacam novac,imam i precih stvari u zivotu.Da ima boljih stvari-naravno da ima,tako mozemo u nedogled. Budzet je budzet,i svako se u njega uklapa. Ti u svoj a ja u svoj. To bi isto bilo kao kad bi ti meni rekao da si prezadovoljan kako ti ide tvoj GOLF R od 300-400ks,a onda ti ja na to kazem,hej,pospi to benzinom i zapali,jer te ja sa mojim Aventadorom preskacem kao od sale....besmislena je prica stvarno,otisao si predaleko.

Drugari,aj da ne otvaram novu temu....sta uzeti od AV risivera? Tu do 200€,kakav je izbor ( KP)?
Videh da se fura Harman Kardon/Denon/Onkyo....koji model se pokazao kao ok? Da ima sve te novije kodeke za filmofiliju :)

Evo samo iz iskustva da ti kazem da zaobidjes Sony 540, 550, 740 i 750. Iako imaju arc i slicno, ne radi Dolby Digital + (Netflix/Disney itd). I nema leka. Slicno godiste kod Denona i Onkyo ima slican problem. Posto nemaju update firmware ne moze da im se pomogne.

Slucajno sam naleteo na tu informaciju, a to mi je bilo mozda i najbitnije i gadno bi se zeznuo. Zbog toga uzeh str-dn850 i prezadovoljan sam. Ja sam licno hteo Sony da bi mi CEC i ARC radili kako treba, i tako i rade. A bas zbog novijih kodeka nisam hteo da gledas ista starije.

@sinda Moj predlog je, da te podnostojece Magnate izvuces malo od zida, makar do ivice komode!

@sinda Moj predlog je, da te podnostojece Magnate izvuces malo od zida, makar do ivice komode!
Sad su na nekih 10-15cm od zida,kapiras da je to malo? Sve preko toga kad se izvuce napred,bude mi nekako lose estetski :)
@s16
Uzimao si nov taj Sony? Ovaj moj Kenwood bez problema ucitava DD sa netflixa....samo je bitrate za zvuk izgleda jadan...nebo i zemlja Netflix u poredjenju kad skinem neki film sa punim bitrate-om za Dolby Digital. Mogu tek da zamislim kako se cuje DTS i ostale napredne zezancije....to me najvise i vuce sad da menjam risiver :)

Probaj testa radi da izvuces, pa vidi razliku u zvuku bass-a i uopste zvucne slike (stage) !? nije to estetski nesto mnogo "ruzno", tebi je bass reflex pozadi i trazi mnogo vise od zida, ali do komode je, da kazemo prihvatljivo. Malo ih zarotiraj ka unutra da napravis "sweet spot", gde sedis kad gledas filmove i slusas muziku ono sred ekrana .:)

Ta Yamaha i model A-720 su odlični. Posebno Phono sekcija. Ja sam na žalost većinu svojih modela morao da poklonim. Nisam imao srca da ih prodam. Supruga mi je zabranila da ih skupljam. Njen moto je prodaj staro, pa kupi novo - nema čuvanja :sick:

Nazad
Vrh Dno