Šta je novo?

Hardver 1TB ili 2TB hard disk za laptop

• Začetnik teme Začetnik teme walent
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

walent

Poštovan
Učlanjen(a)
15.09.2017
Poena
70
Pozdrav, tražim hard disk za laptop, našao sam napr ST2000LM015 ili WD20SPZX, ali me buni što ima dosta ocena da se brzo pokvari, a trebalo bi mi za sigurno skladištenje podataka na laptopu. Takođe me zanima kada je laptop često u pokretu, ili kada se drži pod nagibom, da li je štetno za HDD, te da li je bolje uzeti SSD? Ako bih uzeo SSD, koliko je pouzdan za skladištenje, t. j. postoji šansa da ako se pokvari da su podaci nepopravljivi? Da li imate neke konkretne preporuke za modele 2.5 HDD ili SSD (onda max 1tb zbog cene).

Backup je obavezan šta god radio sa diskovima tj. koji god kupio. Klasičan disk koji se vrti na 5400 ili 7200 obrtaja za OS bih izbegao jer je sve sporo, od podizanja OS-a, otvaranja aplikacija, antivirus skeniranja (ako koristiš). Kupiš SSD i kupiš eksterni disk za backup i rešena stvar (preporuka je da se backup ima na više mesta).

Backup je obavezan šta god radio sa diskovima tj. koji god kupio. Klasičan disk koji se vrti na 5400 ili 7200 obrtaja za OS bih izbegao jer je sve sporo, od podizanja OS-a, otvaranja aplikacija, antivirus skeniranja (ako koristiš). Kupiš SSD i kupiš eksterni disk za backup i rešena stvar (preporuka je da se backup ima na više mesta).
Laptop ima već nvme za OS, tako da primarno se vodim cena/kapacitet. Pretpostavljam onda najbolje jedan unutra i jedan napolje za backup, oba HDD.

Nazad
Vrh Dno