Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Stavlja se niskoekspandirajuca pur pena.
Apsolutno ne utice na skidanje klime, pricam iz iskustva.
Prvi put su mi na moj zahtev zacepili i unutrasnju i spoljasnju rupu, a drugi put samo spoljasnju.
Ne vidim razliku.

Nebi valjalo pur pena radi kad treba dase skine, dali cevi imaju izolaciju i namotana bandaz traka , toje trebalo spolja da stavi rozetnu i malo gipca
Da imaju bandaz traku i izolaciju..da najbolje je spolja da mogu to da uradim..sada nema sanse..obzirom da sam na 2 spratu 🙄
Stavlja se niskoekspandirajuca pur pena.
Apsolutno ne utice na skidanje klime, pricam iz iskustva.
Prvi put su mi na moj zahtev zacepili i unutrasnju i spoljasnju rupu, a drugi put samo spoljasnju.
Ne vidim razliku.
Probacu sutra sa niskoekspandirajucom penom..

A crevo od kondeza.. kao da ide ka gore?

Testirao potrosnju mog Fresh Mastera. EmaXx je bio u pravu skoro uvek je na maksimumu zato i ide cesto u defrost. Potrosnja se krece od 1350w-1730w. Pretezno radi na nekih 1550w-1600w. Nadam se da ce ova Midea da je malo pocupa kad je budem ugradio. U Defrostu trosi od 800w-950w.

Tu gledaj naci uzrok velikih toplotnih gubitaka i to sto prije sanirat. Inace poklanjas pare elektrodistribuciji. Kakav je plafon/pod sa izolacijom?
Druga klima ce sigurno pomoc. Msm lako ti je to testirat, uzmi kakvu grijalicu od 2kw npr i pusti da radi u toj sobi i prati kako se onda ponasa Fresh Master. I jos jedan savjet ne gasi ih. Nastimaj temperaturu i ne diraj.

• Like
Reagovanja: gfx
Pa ova klima radi na gornjoj granici mogućnosti. Nemoj se iznenaditi ako i rikne posle par sezona.

U petak ce doci da montiraju mideu. Malo sam se igrao i primecujem da smanji potrosnju struje kada se pojaca brzina ventilatora sto mi nije logicno. Sto manja brzina ventilotora ona vise podize potrosnju. Na primer kada sa "brzog vetra" pojacam na "super brzi vetar" smanji potrosnju za 300w.

Testirao potrosnju mog Fresh Mastera. EmaXx je bio u pravu skoro uvek je na maksimumu zato i ide cesto u defrost. Potrosnja se krece od 1350w-1730w. Pretezno radi na nekih 1550w-1600w. Nadam se da ce ova Midea da je malo pocupa kad je budem ugradio. U Defrostu trosi od 800w-950w.
Probaj da temperaturu ostaviš na 22 stepena i ne diraj klimu 24h dakle postavi temp preko daljinca bez iFeal, bez surbo opcije bez ičega...samo klot temp i srednju jačinu duvanja. Nakon toga proveri potrošnju...

Klima radi bolje nego na 0 sa snegom.

Prilozi

• Screenshot_2022-01-13-00-42-53-522_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-01-13-00-42-53-522_com.android.chrome.jpg
    102.3 KB · Pregleda: 45
U petak ce doci da montiraju mideu. Malo sam se igrao i primecujem da smanji potrosnju struje kada se pojaca brzina ventilatora sto mi nije logicno. Sto manja brzina ventilotora ona vise podize potrosnju. Na primer kada sa "brzog vetra" pojacam na "super brzi vetar" smanji potrosnju za 300w.
Veći protok efikasnije " skida " toplotu sa izmenjivača, pa kompresor može uz manji br obrtaja da napravi isti učinak.

Nego, meri li neko temp izduva pri ovim minusima... Moje tesle na trenutnih -7, u II brzini i potrošnji od 435W daju oko 38c, sobna temp 23c

Poslednja izmena:
Odlično je noćas izdržala ovaj minus i bez problema održala temperaturu

S obzirom da je i moj Galanz on/off elegantno obavio juče i tokom noći posao...

Vidiš, moj Beko nije, lepo se zaledio i stao

I kod mene je -9º vanjska temperatuta i klima ide isto u defrost kao da je 0º napolju svakih 50 minuta (5 minuta je u defrostu) jel to ok, ineteresuju me i druga iskustva korisnika.
Da, to radi normalno ,ali kad je bila 0 sa snegom posle defrosta je znala da povuce preko 1800W dok sa -9 isla do 1400W ,a i na -9 bi trebalo da izgubi i na snazi.

Mislim da nije pisao o ostim klimama :cool:

Samo htedoh da napišem da ako jedna on off klima stara 11 godina može nešto, nema razloga da to isto ne može i jedan inverter.

Kod mene radi, jutros -5, juce -7 i uglavnom je i preko dana bio minus, nastimana na 21, drzi temperaturu na 19 do 20, ako dobro dole nalozim u prizemlju, uspijem podici temp, za jos jedan stepen, Nema smisla povecavati temperaturu, maksimalno zagrije sobu na 20, koliko kod da povisim, Mislim da je jutros bila u defrostu, sve je mirovalo(krilca su bila dole, ne znam kako da prepoznam defrost), nisam uspio uhvatiti koliko je to trajalo. Sat za struju, radi i on, al cekam kraj mjeseca.
Mislim da ovo nije njen maksimum na ovu sobu od 20m2. Da li grijesim ne znam!!!

treperi ti oznaka za uključeno kada je u defrostu

Da treperi ali treperi i kad je toplije i udje u tu fazu mirovanja, samo tad su krilca u gornjem polozaju. Prvi put sam je sad zatekao da miruje, krilca oborena na dole. Kad kazem miruje, ne radi ventilator ni na vanjskoj ni unutrasnjoj.

ne treperi kada je u stanju mirovanja, samo kada je u deforstu

Da treperi ali treperi i kad je toplije i udje u tu fazu mirovanja, samo tad su krilca u gornjem polozaju. Prvi put sam je sad zatekao da miruje, krilca oborena na dole. Kad kazem miruje, ne radi ventilator ni na vanjskoj ni unutrasnjoj.
Koliko sam shvatio kod mene, kad podigne krilca i ne duva onda miruje, a kad ostanu krilca na dole i trepteri on/off onda je defrost.

Da li je neko bacio pogled na unutrasnjost spoljne jedinice i video ciji je kompresor unutra?

Nazad
Vrh Dno