Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni dobar boba fett. Uplatio sam godinu dana Disney, nije moglo manje... Valjda ce biti šta da se gleda (ima dosta tajlandskih serija :) da učim jezik)

yel.JPG

Ovo je nesto za mene, moracu da bacim pogled.

Invincible

Visoka ocena me je naterala da pogledam ovu animiranu seriju.

Posle Arcane-a sam se nadao da cu gledati nesto slicnog kvaliteta, ali ovo nazalost ne moze da se poredi ni u kom aspektu sa Arcane-om.
Sam kvalitet animacije je los i sam stil mi se ne svidja, ali prica je obecavala u neku ruku sto me je nateralo da na kraju i odgledam celu sezonu.
Osim dve epizode koje mogu da opravdaju visoku ocenu, ostatak epizoda je poprilicno los. Od mene 6/10.

Cobra Kai? Odgledao sam prvu epizodu aktuelne sezone i nekako mi je radnja serije previše centralizovana. Rat karate klanova, ko će koga savladati, svaki od likova ima nekog suparnika sa kojim su na ratnoj nozi itd... Voleo bih da se radnja malo proširi, jer serija ima ogroman potencijal koji se može bolje iskoristiti.

Za sad sam stavio na spisak, pa cu joj dati priliku... u najgorem slucaju ima samo jedna sezona.

Besa, sezona 2 puna propusta

Kako Uroš zna u kom hotelu odseda Petrit i jos ga ceka u sobi?
Kako ulazi u sobu one inspektorke interpola i ceka je unutra bez problema?
Kako Ana nalazi gde je otisla ona sa bebom?
Kako Uroš lagano izlazi iz Estonije i dolazi u Srbiju (covek koji je bio smotan do bola, a sada je ravan Niku Fjuriju, Dzejsonu Bornu ili Itan Hantu).
Prati muza od inspektorke interpola (Hana Selimovic) ulazi mu u auto i lagano preti. On poslanik, sa svim vezama i satro se uplasio i lagano predao ćerku bivsoj zeni. Glupost.
Bas su ga sa tim nekim stvarima us*ali.

Besa, sezona 2 puna propusta

Kako Uroš zna u kom hotelu odseda Petrit i jos ga ceka u sobi?
Kako ulazi u sobu one inspektorke interpola i ceka je unutra bez problema?
Kako Ana nalazi gde je otisla ona sa bebom?
Kako Uroš lagano izlazi iz Estonije i dolazi u Srbiju (covek koji je bio smotan do bola, a sada je ravan Niku Fjuriju, Dzejsonu Bornu ili Itan Hantu).
Prati muza od inspektorke interpola (Hana Selimovic) ulazi mu u auto i lagano preti. On poslanik, sa svim vezama i satro se uplasio i lagano predao ćerku bivsoj zeni. Glupost.
Bas su ga sa tim nekim stvarima us*ali.
vezano za Besu, u startu ona ima puno nelogičnosti. jedna od glavnih je što su napravili Interpol kao da je neka globalna agencija koja deluje gde hoće i kako hoće, hapsi, naređuje, skriva svedoke, pravi dogovore sa zaštićenim svedocima...
U stvarnosti je agencija za saradnju svetskih policija i to je to. Ako nekoj zemlji treba pomoć, uglavnom trećeg sveta, mogu da pošalju inspektore ili da koordiniraju borbu protiv pedofila, ali to je to uglavnom,

Expanse Season 6 za sada jako loše, zadnja epizoda je neviđeno đubre.
Valjda ce da poprave utisak, umesto rokačine za zadnju sezonu ovo gay romance limunada rang.
Jel. Moguće da Rick & Morty nema zadnja sezona na Netflix (naš)?
Ona epizoda kad se drogiraju zmaj i Rick je nešto najbolje što sam gledao od zlatnog doba kad je South park bio valjanje po podu od boleština 😂

S tajlanda :)

Pravdo sam ove savremene scenariste i glumce, kako tako. Reko da pogledam, eksperimenta radi, prvu sezonu Dextera. Dios mio, odgledah 4 epiozode, kao nista. Ovo danas se vuce i prenemaze, ko dijete za vecerom. Sve serije imaju ovaj problem. Nedostatak kvaliteta, koji nadopunjuju ispraznim efektima, borbama, nesuvislim dijalozima, dosadnim klifhengerima (ne znam kako se ovo prevodi).

Poslednja izmena:
Ah, te čari nepreciznog izražavanja... "kupiš ruter koji ima VPN (klijent!) u sebi" i onda koristiš podatke od tvog VPN provajdera što je u tvoj slučaju Express VPN da ruter konektuješ na VPN server i tako napraviš "tunel" kroz koji ostali uređaji u lokalnoj mreži koji se nalaze iza rutera takode prolaze kroz VPN tunel.

A naravno da postoji kod dosta VPN provajdera i opcijza da se kupi "bundle" od njih i već podešen ruter i sama usluga pristupa VPN serverima.

Pravdo sam ove savremene scenariste i glumce, kako tako. Reko da pogledam, eksperimenta radi, prvu sezonu Dextera. Dios mio, odgledah 4 epiozode, kao nista. Ovo danas se vuce i prenemaze, ko dijete za vecerom. Sve serije imaju ovaj problem. Nedostatak kvaliteta, koji nadopunjuju ispraznim efektima, borbama, nesuvislim dijalozima, dosadnim klifhengerima (ne znam kako se ovo prevodi).
Prva sezona Dextera po meni spada u najbolje sezone ikada u drama/krimi žanru, (i može se gledati i samo ona kao jedna zaokružena priča), isto kao i 5 sezona Breaking Bad, 1 sezona True Detective, 1 Farga itd.

Inače krenuo da gledam Ozark, zanimljiva mi je za sada posle par epizoda.

Dexter New Blood za mene veliko razocarenje. Cela sezona je mlaka, dosadna, nema nestrpljivog iscekivanja sledece epizode. Likovi su dosadni i neubedljivi pomalo neuriticni.
Da nije isti glumac ne bi povezao sa originalnim Dexterom. Kraj je vise manje ocekivan imajici u vidu neubedljivu pricu koja postaje besmislena kako vreme odmice.
Poslednju epizodu nisu ni morali da snime, totali fijasko.

Sve serije imaju ovaj problem. Nedostatak kvaliteta, koji nadopunjuju ispraznim efektima, borbama, nesuvislim dijalozima, dosadnim klifhengerima (ne znam kako se ovo prevodi).
Better Call Saul nema taj problem, po meni kvalitet cak raste iz sezone u sezonu, jedva cekam 6.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno