Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ti lokalni kanali placaju Supernovi/Telekom-u da se emituju u njihovoj mrezi, zato jedino i postoje ! Meni licno ne smetaju, od 313 kanala koliko ukupno imam, posle skeniranja i selekcije obrisem vise od pola, trenutno ukupno imam 98 kanala koji su memorisani kod mene ! zaista se slazem da je sve u HD !!!
Oni bi praktično i ostali svima dostupni preko IPTV-a, tj. aplikacije i Move Boxa, ali ih treba izbaciti iz DVB-C kako bi se oslobodio prostor za HD kanale. Ili nek se isprse za nove frekvencije. Već je maltene sigurno da stiže još Arena kanala, ako nešto ne promene, ponovo će leteti HD kanali iz ponude.

@Muki.Beograd Moguće je da nemaju prava za AMC u HD-u, možda je SBB ekskluziva. Ali zato BBC Earth, ID sigurno nisu ekskluziva, jer su dostupni bili u HD-u. A čak je BBC Earth još u HD-u na aplikaciji.

@Markic AMC kod EXE.net i posle kada je postao deo supernove, bio je u HD!!! ne znam da l' je jos uvek?! moze da se proveri sa ekipom iz EXE threada?

Poslednja izmena:
@Markic AMC kod EXE.net i posle kada je postao deo supernove, bio je u HD!!! ne znam da l' je jos uvek?! moze da se proveri sa ekipom iz EXE threada?
Bio je do juce. Sada je SD nazalost... Takodje su kao i kod klasicne sn prebacili u sd euronews, france 24, DW, hrt 3 i hrt 4. BBC earth i ID su HD.

Poslednja izmena:
Prvi problem je što nigde ne postoji neka zvanična lista kanala, po kojoj bismo mogli da se jasno orjentišemo šta imamo, a šta nemamo... Na sajtu je lista užasna i puna pogrešnih informacija. I čovek onda uopšte ne zna koji kanali su uključeni u paket koji plaća. Za to verujem da itekako RATEL može da reaguje. To je čist primer netransparentnosti.

Prvi problem je što nigde ne postoji neka zvanična lista kanala, po kojoj bismo mogli da se jasno orjentišemo šta imamo, a šta nemamo... Na sajtu je lista užasna i puna pogrešnih informacija. I čovek onda uopšte ne zna koji kanali su uključeni u paket koji plaća. Za to verujem da itekako RATEL može da reaguje. To je čist primer netransparentnosti.

Kod njih nema, ali zato ovde mozes da vidis listu (doduse ne mozda za sve sn lokacije).

korisnici exe-neta (supernova) imaju najbolju programsku šemu
Bila je mnogo bolja do pre nedelju i vise... Izbacili su par dobrih HD kanala nazalost koje je imao samo EXE, a neke prebacili u SD (10tak manje HD kanala nego pre par nedelja). U jednom momentu dok ih nije otkupio telekom imali su skoro 400 kanala. Ko sto rekoh pre - pogresni ljudi odlucuju sta treba korisnicima, a sta ne...

Poslednja izmena:
Baš sam sad pogledao frekvencije i vidim da kod mene nisu aktivne sledeće frekvencije: 522000,650000,754000,762000,770000.
Tako da ja nemam u ponudi sledeće kanale: Rts nauka, Kuvo tv, Docubox, Toxic rap, Rts klasika, 101 tv itd.
Sve te kanale imam u aplikaciji TV to tvome na telefonu.
Neko je pisao za lokalne kanale i ja se u potpunosti slažem da ih ima previše i bezveze je da kod nas ima TV Požega, Novosadska tv, TV Apatin, TV Bap itd kao i u ponudi u Vojvodini budu kanali sa Juga Srbije. Takođe neko je pisao i za kanale iz Makedonije da nema u ponudi slažem se da treba da ubace neki kanal iz Makedonije i Bugarske.

kaze on imamo drugi ruter koji kosta 5000 dinara pa ce raditi bolje reko samo ti njega ugradi za dzabe
Ne mogu da verujem da niko ne reaguje na ovo napisano, ovog "tehničara" treba prijaviti jer hoće pare da stavi u džep!
Da je meni to rekao obesio bi ga o LAN kabl.

Nije on hteo da uzme licno pare vec da me zaduzi za tu novu opremu da dam potpis da sam preuzeo uredjaj i da prihvatam da mi naplate povezivanje tog novog uredjaja za NET
Dali ima neka opcija kad se udje u video klub da imam search i da trazim film kao kod sbb video kluba?

Nije on hteo da uzme licno pare vec da me zaduzi za tu novu opremu da dam potpis da sam preuzeo uredjaj i da prihvatam da mi naplate povezivanje tog novog uredjaja za NET
Dali ima neka opcija kad se udje u video klub da imam search i da trazim film kao kod sbb video kluba?
Prijatelju, nikakva oprema se ne plaća i to što ti je on nudio je čista pljačka.

Problem je sto to rade razni podizvodjaci. Meni kad su uvodili net su uvalili neki krs adapter za Tc 7210. Vidim ja restartuje se kad ubodem usb,kad se na 5Ghz nakaci Mibox... Cak sam pitao i ovde u temi. Jednog dana je poceo da se restaruje na svakih pola sata. Zovem tehnicku,naravno nemaju pojma. Padne mi na pamet da nema dovoljno snage,pogledam i vidim neki krs od 1A. Pozovem tehnicku,sutra dodje ekipa,donese original adapter. Kad sam im vratio stari covek ga pogleda i prekrsti se.
Drugi slucaj:
Kum moj uvodi Sn paket pred novu godinu. Posto se ne razume pozove mene da razgovaram sa monterima. Rekao sam im da hocu TC 7210,da provere tj zamene sve skretnice jer je signal na starom Thompsonu bio oko 35db. Kazu oni dobar je stari modem
nece da menjaju,doneli jedan Move box,jedan stb a treci ce da donesu za neki dan. Kazem im da se pokupe i idu kuci. Zovu iz Sn u toku dana kuma da pitaju zasto ih je vratio. On im kaze da nisu doneli ono sto je trazio. Izvinjavaju se i krajem dana dodje nova ekipa koja je donela sve sto smo trazili. Dosao sam bio sa posla pa sam bio prisutan kad su ugradjivali,menjali kablove i skretnice. Nista ne treba potpisivati ako nije onako kako je dogovoreno.

To sam i ja imao kod njih - normalno na kablu , pa me ubedjivali iskljuci ovo ukljuci ono , te vi to merite sa wi fi i nikako mi nisu prznavali reklamacije
Jednom su zamenili ruter ali u pocetku je dobro bilo i posle opet krs da nekad ni google.rs nisam mogao da otvorim
Doslo je ono famozno poskupljenje od 100 din , pred novu godinu i tako sam uspeo da otkazem uslugu bez penala . Uzeo sam MTS optiku box 4 i zadovoljan sam u ovih godinu dana koriscenja njihove usluge . Sigurno tu veliku ulogu igra i lokacija stanovanja .
Moj predlog ako imas uslova otkaci SN - dok su bili RV stvarno nisam imao problema u njihovom zadnjem mandatu , sve su dobro radili i reklamacije ako si imao re[avali u roku dan - dva .
Ovo je odgovor na post od horror

To sam i ja imao kod njih - normalno na kablu , pa me ubedjivali iskljuci ovo ukljuci ono , te vi to merite sa wi fi i nikako mi nisu prznavali reklamacije
Jednom su zamenili ruter ali u pocetku je dobro bilo i posle opet krs da nekad ni google.rs nisam mogao da otvorim
Doslo je ono famozno poskupljenje od 100 din , pred novu godinu i tako sam uspeo da otkazem uslugu bez penala . Uzeo sam MTS optiku box 4 i zadovoljan sam u ovih godinu dana koriscenja njihove usluge . Sigurno tu veliku ulogu igra i lokacija stanovanja .
Moj predlog ako imas uslova otkaci SN - dok su bili RV stvarno nisam imao problema u njihovom zadnjem mandatu , sve su dobro radili i reklamacije ako si imao re[avali u roku dan - dva .
Ovo je odgovor na post od horror
Sve sem optike kod Supernove je mlaćenje prazne slame!
Evo ja sam na novoizgrađenoj Supernova optičkoj mreži već godinu dana i za svo to vreme nisam imao ama baš ni jedan jedini problem, tako da samo optika i ko ima mogućnosti da pređe! ;)

Prilozi

• Supernova.jpg
    Supernova.jpg
    164.3 KB · Pregleda: 84
Džabe i optika loklano ako se to posle sliva u raspalu Kopernikus mrežu. Plus uradi za promenu koji test ka ne-Supernova serveru ;)

Evo ja sam na novoizgrađenoj Supernova optičkoj mreži već godinu dana i za svo to vreme nisam imao ama baš ni jedan jedini problem, tako da samo optika i ko ima mogućnosti da pređe! ;)
Slazem se sa tobom , kada su me zvali zbog raskida i nudili debele pogodnosti , pitao sam ih za optiku gde zivim , nije bilo mogucnosti . Uzeo MTS optiku ,pre 20ak dana istrosio bonus 12 x 1 din i jedina neprijatnost sa tv boksom koja je resena u roku sat vremena . U pitanju je box 4 Beli

Ko ima mogucnosti da bira izmedju optike i bilo cega drugog (kabl. parica , bezicno) i izabere ovo drugo zbog eventualne ustede od 100-200 din mesecno ili dve rupice u zidu, sam je kriv i ne treba da kuka okolo na sudbinu kletu. Ovo nije upuceno nikome konkretno ovde na forumu nego uopste ( imam "pacijenata" u okruzenju )

Prilozi

• 12566667414.png
    12566667414.png
    44.4 KB · Pregleda: 76
  • 12566674898.png
    12566674898.png
    46.3 KB · Pregleda: 66
  • 12566686937.png
    12566686937.png
    46.6 KB · Pregleda: 65
Uopste nije "mlacenje prazne slame" ako si na coaxu ! nemam bas nikave probleme sa internetom, jedino to sa TV koji ne zavisi od mreze ! Problem je do lokacije i lokalne infrastrukture !
Pise ti u lokaciji Beograd, koji si deo ? kod mene NBGD blok 21, nema optike niti ce je i biti, nema ni telekom optike ista prica...ja licno nemam pojma, gde je Supernova opticka mreza po Beogradu ?!!!

evo i slika, ping kao na optici !!!! jedino su naravno tebi brzine vece, jer takav ti je paket

Poslednja izmena:
Neko je od ukucana daljinski zaj***o i sad samo sa daljinskim od tv-a mogu da menjam kanale.
Jel zna neko kako da podesim ovaj supernovin da ponovo radi? Kad pritisnem dugme treperi na ruteru zeleno ali ne menja kanal itd.
U pitanju je ovaj daljinac

Prilozi

• IMG_20220106_191019.jpg
    IMG_20220106_191019.jpg
    174.4 KB · Pregleda: 54
u potpunosti se slažem sa @Alister ja nikada nisam imao problem sa internetom na coaxu još od vremena RV pa sve do danas sa supernovom
jedini problem sam skoro imao kada mi je crk`o spliter koji sam sam zamenio
rad i kvalitet interneta zavisi od mreže, infrastrukture i lokacije (rečeno milion puta) i od samih uređaja-modema, rutera ,konektora, kablova, loših majstora
boga mi, nije ni optika svugde perfektna na supernovi, jer ima korisnika koji su se žalili ovde na forumu

Neko je od ukucana daljinski zaj***o i sad samo sa daljinskim od tv-a mogu da menjam kanale.
Jel zna neko kako da podesim ovaj supernovin da ponovo radi? Kad pritisnem dugme treperi na ruteru zeleno ali ne menja kanal itd.
U pitanju je ovaj daljinac
pozovi korisnički servis i traži zamenu
kaži da ti se pokvario....oni su dužni da ti zamene jer je tokom trajanja ugovora svaki uređaj pa i daljinski pod garancijom
zna se da garancija ne važi ako fizički oštetiš a to kod tebe nije problem

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno