Šta je novo?

Hisense Energy Pro HiNano 12

Da si samo u pretragu ukucao "muse", ne bi je kupio sigurno.. I nove su lutrija, kao i hisense hi nano.

Pa i na 20 stepeni duva toplo, mi je tako stalno držimo jer je više nego dovoljno.
Na 25 duva vrelo da ne može da se izdrži u sobi, i jako brzo se gasi, jer probije zadatu temperaturu
Sad je nešto toplije u sobi i ona grije toplo napolju je 5 stepeni, a daljinski pokazuje 20. Na samom izlazu jeste toplo, ali isto je i na maksimumu. Naštimao sam na 30 to jest njen maximum, ali ja nemam taj osjećaj. Da sad ne spamam više, javim se poslije kad nazovem servis. Ipak mislim da ovde nešto nije kako treba. Ne isključujem ni mogućnost da je meni u sobi bilo previše hladno, a ja malo paničim. Možda ipak klimi treba dati vremena da odradi to sto ja želim, a neko je ovde rekao da ona pokušava, da odrati to što jeftinije uz minimalna naprezanja i troškove,

Poslednja izmena:
Pa i ja sam uzeo Muse na preporuku ovde, nisam jos ugradio ali mislim dasam se zeznuo debelo
jos ubedili daje Muse zamena za Violu ali ne verujem
Stavi da radi na auto i stavi zeljenu temp i onda ce podici temp. Na fix fan 1 i 2 nece sa daljinskim koji se dobije uz klimu.

Ej sad'.. nisi ti od juće baš. :cool:

Ovogodišnji modeli su tek sada osetili minuse.. svaka preporuka je bila neosnovana.
A bilo je i nekih problema sa turbinama.
Komsija serviser mi je rekao da je jedna serija imala problema sa turbinama. Nisu Energy Pro HiNano i ovi skuplji modeli zaboravio sam.

Naravno, cim to pitas verovatno je losa ugradnja. Zovi taj servis da popravi to.
Neka neko ko ima tu klimu proba da stavi vecu temp. Pa cemo znati da li moze ili ne moze da duva toplo iz nje.
Veovatno nova muse ima problem. Koleginica ugradila, radila nekoliko dana reče nije zadovoljna.Podesila temperaturu na 30 i nema toplog izduva, dođem kući i na mom tadiranu postavljeno 23 i daje dosta topliji vazduh. Mislim da nije problem do ugradnje jer servis radi veoma profesionalno poštujući sve ono što se ovde mnogo puta spominjalo, naravno uvek postoji mogučnost i da je neki problem prilikom ugradnje. Svakako bih na njenom mestu ili zvao njih da provere rad ili merio temperaturu izduva. Vidljivo je svakako da ima na forumu primedbi na novi muse i različitih zadovoljstava sa hisensom.

Uf kolko ste me sad bacili u razmišljanje. Kupio sam Hisense klimu pre jedno 3 nedelje. U ponedeljak 03.01 dolaze monteri da je nameste, živ nisam dal će da radi kako treba. Doduše, nije ovaj model iz naslova teme, već neka 18k btu, pa ću da vidim u ponedeljak.

Stop paranoji, postoji garancija. Niko se jos nije zalio da nekome za nesto neka firma nije ispostovala garanciju. Za muse odma dodje energy net, za hisense menjaju cele uredjaje, onaj momak je zamenio tipa jedno 6 klima u temi sa tavanom razlicitih proizvodjaca i to su mu vracjali pare i davali pare i za montaze sto je dao.
-----------------------------------------
Ne padajte na propagandu da kupujete stare prevazidjene modele zbog "sigurnosti".
To ko da kupujete svi sada GOLF 2 posto je to "proveren uredjaj".

2022ga godina je, to su VASE pare, treba da dobijete najvise za svoje pare.

moderan uredjaj
  • ekoloski gas
  • wifi
  • visoku efikasnost
  • kvalitetnu i profesionalnu montazu(3m cevi, vakumiranje, gumice(amortizere).

Pa koliko smo mogli videti, uglavnom su dobijali da ne kažem šta. Ne sećam se kada je bilo ovoliko pritužbi na uređaje kao ove godine. I to ne od ostrašćenih klimadžijai starih znalaca sa foruma, već od ljudi koji su po prvi put na forumu, a neki se po prvi put i greju na klime.

Jednom će valjda neko i da shvati da nekome u klimi, bojleru, frižideru, mašinama za veš i sudove, rasvetu u kući i automobilu WIFI uopšte nije potreban.
Kao i da je najveća marketinška žvaka "ekološki gas" u paru sa "visoka efikasnost", ali to tako lepo zvuci, još ako ima WiFi...

Stop paranoji, postoji garancija. Niko se jos nije zalio da nekome za nesto neka firma nije ispostovala garanciju. Za muse odma dodje energy net, za hisense menjaju cele uredjaje, onaj momak je zamenio tipa jedno 6 klima u temi sa tavanom razlicitih proizvodjaca i to su mu vracjali pare i davali pare i za montaze sto je dao.
-----------------------------------------
Ne padajte na propagandu da kupujete stare prevazidjene modele zbog "sigurnosti".
To ko da kupujete svi sada GOLF 2 posto je to "proveren uredjaj".

2022ga godina je, to su VASE pare, treba da dobijete najvise za svoje pare.

moderan uredjaj
  • ekoloski gas
  • wifi
  • visoku efikasnost
  • kvalitetnu i profesionalnu montazu(3m cevi, vakumiranje, gumice(amortizere).
U stanu imam Violu 2017 god pred zimu kupljena i ubiva kako radi, hteo sam isto Violu ali nema nigde, ipak toje proverena klima plus ima Wifi
Cekam bolje vreme da ugradim pa ce da vidimo

U stanu imam Violu 2017 god pred zimu kupljena i ubiva kako radi, hteo sam isto Violu ali nema nigde, ipak toje proverena klima plus ima Wifi
Cekam bolje vreme da ugradim pa ce da vidimo
Dok je ne probas neces znati da li ispunjava tvoje želje. Pusti sad forum, sacekaj i vidi. A posle ćeš nam ispricati utiske, jos nije ovo jaka zima. Lepe novogišnje praznike ti žellim.

Ne sećam se kada je bilo ovoliko pritužbi na uređaje kao ove godine. I to ne od ostrašćenih klimadžijai starih znalaca sa foruma, već od ljudi koji su po prvi put na forumu, a neki se po prvi put i greju na klime.
Ne računajući Nemanju, većina ovih što su se javili u poslednje vreme su kupili neke jeftine klime, montirati li ih u objekte sa sumnjivim gubicima (niko nije u stanju da opiše detaljno uslove u kojima klima radi), i sa upitnom montažom. Nije forum prva stanica za rešavanje takvih problema.

Ove godine su se kupci okuražili da probaju nešto van mejnstrima, ali i egzotiku :D
Mnogi su potrčali za Hajsensom, verovatno pod utiskom njihovog glavnog proizvoda na našem tržištu, ali i dobro odrađenom marketingu. A svemu tome je put utabao Ćomi, nudeći širok asortiman gedžeta, pa je inercija učinila svoje.
Videli smo da VOX nije loš za budžet kategoriju, da i dalje suvereno vladaju uređaji sa R410 gasom i da R32 nije doneo tih čuvenih 8 % povećanja efikasnosti (to bi bila svakako revolucija), da je Gree malo fejlovao, a imao je šta da ponudi prethodnih godina...

valjda će i sledeća godina biti kao i ova.

Nije to loše, bar da se vidi gde smo.

Ko je Ćomi i što ti je on kriv?
Mislim da svako u ovoj temi ko nema ovu klimu treba da navede koju je on kupio da znamo je l navijamo ili pričamo o modelu Hisense Energy Pro HiNano 12 kao što je u naslovu.

Ovde je i moderatori preporučuju.

Pa kakve to veze ima sa bilo čim? Na ovom forumu Moderatori su korisnici kao i svi drugi, jedina je razlika što imaju mogućnost da uređuju teme, ali ne prema smernicama proizvođača ili prodavca nego prema smernicama i pravilniku Benchmark foruma.

Kod mene svakako može da se svrati, popije rakija, i uveri da li HiNano radi kako treba, i da li greje ovih vlažnih dana ili ne.
Nema laži, nema prevare

Pa kakve to veze ima sa bilo čim? Na ovom forumu Moderatori su korisnici kao i svi drugi, jedina je razlika što imaju mogućnost da uređuju teme, ali ne prema smernicama proizvođača ili prodavca nego prema smernicama i pravilniku Benchmark foruma
Slažem se, i tako treba da bude i ostane.
To sam napisao zbog toga što se samo uleti i kaže "kupi Muse" a ne mogu da pročitam nigde da je preporuka na osnovu toga što je korisnik iste.

Ko je Ćomi i što ti je on kriv?
Mislim da svako u ovoj temi ko nema ovu klimu treba da navede koju je on kupio da znamo je l navijamo ili pričamo o modelu Hisense Energy Pro HiNano 12 kao što je u naslovu.

Pa kakve to veze ima sa bilo čim? Na ovom forumu Moderatori su korisnici kao i svi drugi, jedina je razlika što imaju mogućnost da uređuju teme, ali ne prema smernicama proizvođača ili prodavca nego prema smernicama i pravilniku Benchmark foruma.

Xiaomi. Nije mi kriv, ali kada se kupuje neki uređaj, ne treba ga kupovati po inerciji, pa ako je TV dobar mora da je takva i klima. Ako tražimo najbolje i najpouzdanije u svetu klima, svakako Hisense neće biti takav izbor. Isto važi i za Xiaomi koji prodaje od olovki i kišobrana do telefona.

Malo je teško ovde pisati na temi za samo jedan (konkretan model na koji tema glasi) proizvod, oblast je takva da se stalno traži benčmark u pravom smislu te reči. Dakle, bitna je suština, ono zbog čega smo kupili klimu (grejanje i/ili hlađenje) i suočavanje mišljenja, iskustava i sl. Uporednih testova klima nema skoro nigde, već sporadično samo po neko predstavljanje i ovo je jedini način da ukrstimo iskustva i dođemo do nekog zaključka, jer neko ovde dođe i pita za preporuku. Čitajući suve teme, po modelima, teško da bi mogao da izvuče bilo kakav zaključak.

Gledajuci ovu Mideu kako se ponasa kod babe i dede u kuci koja nema izolaciju na zidovaima znaci dupla cigla i pvc prozori u toj prostoriji oko 30kvm (prizemni deo kuce) za sad se jako dobro pokazala. Najniza temp tamo je bila -8 jedno 2 dana.
Tako da mislim da od Kineza ako se trazi nesto bolje od Vox-a nivoa klime je Midea ...

Xiaomi. Nije mi kriv, ali kada se kupuje neki uređaj, ne treba ga kupovati po inerciji, pa ako je TV dobar mora da je takva i klima. Ako tražimo najbolje i najpouzdanije u svetu klima, svakako Hisense neće biti takav izbor. Isto važi i za Xiaomi koji prodaje od olovki i kišobrana do telefona.

Malo je teško ovde pisati na temi za samo jedan (konkretan model na koji tema glasi) proizvod, oblast je takva da se stalno traži benčmark u pravom smislu te reči. Dakle, bitna je suština, ono zbog čega smo kupili klimu (grejanje i/ili hlađenje) i suočavanje mišljenja, iskustava i sl. Uporednih testova klima nema skoro nigde, već sporadično samo po neko predstavljanje i ovo je jedini način da ukrstimo iskustva i dođemo do nekog zaključka, jer neko ovde dođe i pita za preporuku. Čitajući suve teme, po modelima, teško da bi mogao da izvuče bilo kakav zaključak.

pa tema je za ovaj proizvod a za više nek se informiše u drugim temama, koga zanima... Ili ko želi da napiše kritiku uređaja, naravno da treba to u ovoj temi ali svakako ne po principu, parafraziram kako ja to vidim: "ova klima je njesra moja XXXX je mnogo bolja, što ste bacili pare" i sl - prosto takvi postovi su potpuno bemisleni u temi za jedan specifičan model

Poslednja izmena:
Što bi rekli, vreme mi je za peMziju :D

Ono što je mene privuklo pri kupovini je energetski razred A+++. Korisnik S.K.Y.R.A. je baš na to skrenuo pažnju. Ja još ne sumnjam u uređaj i sinoć sam uspio prevaliti temperaturu preko 20 stepeni, Sad je na klimi naštimano 23, a u sobi u najdaljem djelu sobe u visini pasa 20stepeni, tako drži od sinoć. Ono što je mene bunilo, temperatura na izduvu, jer sam ja lično želio više. Zato sam se ovde javio da razmjenim iskustva. Ne isključujem čunjenicu da je vani plus 5 stepeni evo sad i više, ja ne znam kako ovo radi, ali sam uređaj možda misli da to tako ne ide, Na to mi je
S.K.Y.R.A. skrenuo pažnju.
Čekaću minus, pa se opet javim, ako ovo ovako radi i nastavi ovako, meni je to sasvim u redu.

Ono što je mene privuklo pri kupovini je energetski razred A+++. Korisnik S.K.Y.R.A. je baš na to skrenuo pažnju. Ja još ne sumnjam u uređaj i sinoć sam uspio prevaliti temperaturu preko 20 stepeni, Sad je na klimi naštimano 23, a u sobi u najdaljem djelu sobe u visini pasa 20stepeni, tako drži od sinoć. Ono što je mene bunilo, temperatura na izduvu, jer sam ja lično želio više. Zato sam se ovde javio da razmjenim iskustva. Ne isključujem čunjenicu da je vani plus 5 stepeni evo sad i više, ja ne znam kako ovo radi, ali sam uređaj možda misli da to tako ne ide, Na to mi je
Čekaću minus, pa se opet javim, ako ovo ovako radi i nastavi ovako, meni je to sasvim u redu.
a koja potrosnja struje ,

@kalin62, vjeruj mi nisam stigao do te faze, vidjeću na kraju mjeseca, na početku teme ima govora o tome, e sad i ja ću se uvjeriti, Ona je sad treći dan kako je upaljena, a pošto je forsirana na maximumu vjerujem da je i trošila. Možda nabavim pametnu utičnicu, ako budem sumnjao da troši više. Tek sam je pustio u rad.

Cepa to kod tebe na max sve vreme..

Da li si krilca spustio ka podu? Da ne bi uzalud razbacivao toplotu sa krilcima koja su podesena uvis.

Da li si krilca spustio ka podu? Da ne bi uzalud razbacivao toplotu sa krilcima koja su podesena uvis.
Da. Evo sad sam bio u sobi temperatura u drugom kraju sobe se popela na 21, a podešeno na 23. Vjerujem da ću smanjiti, u sobi je baš prijatno.

Čoveku je to prva klima, i nije znao kako radi inverter
Biće on zadovoljan na kraju

Ne znam zasto ocrniste ovu klimu ovoliko u zadnje vrijeme, ja sam sve u svemu zadovoljan njom. Ne trosi puno lijepo grije samo da ne bude nekih kvarova...
Jedno pitanje, kako je najbolje ostaviti ugao izduvavanja, kod mene je automatski uvvijek.???

Nazad
Vrh Dno