Šta je novo?

Iris TV box mts (nije tema o Iris Go ni Iris Smart aplikaciji)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Je l za promenu tv ponude beše ne odobravaju raskid UO?
Ako me dobro sećanje služi u Opštim uslovima stoji da ukoliko dođe do promene u ponudi koja je na štetu korisnika ugovor se može raskinuti bez plaćanja bilo kakvih penala. Mada su oni, prema zakonu, trebali da 30 dana ranije na pogodan način obaveste korisnike o promeni u ponudi i da se ostavi rok od 30 dana da nezadovoljni korisnici raskinu ugovor. Kod nas je Zakon, izgleda, teorija, a praksa je, kako stoje stvari, drugačija jer na sajtu nisu objavili 30 dana ranije informaciju o promeni kanala. Tako da ko zna kakva je situacija u praksi sa raskidom ugovora po ovom osnovu.

Svetom vlada opsta preopterecenost sportom,odnosno prenosima,koja nije zaobisla ni nas,prvake sveta u dokolicarenju i ubijanju slobodnog vremena.
Sama pomisao,da na primer jedan osrednji fudbaler dva velika domaca kluba,zaradi za jedan mesec,ono sto ja zaradim za 10 godina, i pri tome je taj isti klub u debelom minusu,ogadi u meni,svaku pomisao na pracenje sporta,koji je biznis a ne sport.
I taman,kada potrazis neku utehu u seriji ili filmu,oni i to iseku.E pa gospodo draga,od mojih para necete placati rate za Premijer ligu i njima slicnima.Od mene vise nista ,za vase NISTA.

Zbog ukidanja cinestar kanala tesko da prolazi raskid UO bez placanja penala bez intervencije Ratel-a. Pod uslovom da Ratel zauzme stav da je ukidanje kanala bitna promena ugovora - za mene jeste.

I taman,kada potrazis neku utehu u seriji ili filmu,oni i to iseku.
Čekaj sport te nervira jer sportisti dobro zarađuju pa tražiš utehu u trećerazrednim filmskim kanalima :D

Ljudi još malo 2022 god. ko uopšte gleda te pink, filmklub, cinemania, cinestar, superstar, prva i slične đubre kanale?

Bukvalno ih ima više nego sportskih i služe samo za nabijanje broja kanala!

Poslednja izmena:
Recimo mene ne zanima sport ni malo, jedino što gledam je skijanje i tenis a i to retko. Tv gledam po mozda 2h dnevno nekad 3. Ali razumem da je ljudima bitan sport na TV.
Ipak nije uredu što ovo obaveštenje nisu poslali bar mesec dana unapred, nego tek tako ugasili.

Čekaj sport te nervira jer sportisti dobro zarađuju pa tražiš utehu u trećerazrednim filmskim kanalima :D

Ljudi još malo 2022 god. ko uopšte gleda te pink, filmklub, cinemania, cinestar, superstar, prva i slične đubre kanale?

Bukvalno ih ima više nego sportskih i služe samo za nabijanje broja kanala!
Nervira me ,kada neko u Srbiji,treba da me zabavi,tako ste ce klub u kome igra,otici u tesku bulu ,da bi me on zabavio, a pri tome ,da on zaradi nenormalnu količinu novca.Neka zabavi on nekog drugoga,a ne da mi drzava uzima deo moje crkavice,da pokriva gubitke njegovog kluba.Mislim da takva vrsta zabave ,nikome postenom nije potrebna.
Jos gore od te zabave, je dati nekoj stranoj državi 600 miliona evra,da nas oni zabave.Pa oni nam se smeju, koliko smo im para dali,naspram broja stanovnika.Do juce im je ceo Telekom vredeo toliko para,a sada su samo za prenos jedne lige,dali taj suludo veliki novac, koji cemo opet mi ,na ovaj ili onaj način vraćati.U ovom slučaju, im vraćamo, tako sto ćemo ,plaćati isto,ali za manju ponudu.
Na tim filmskim kanalima ,uvek je bilo da se nesto pogleda, a da ne moram da plaćam premijum kanale,premijum kapitalistima.
Za 600 miliona, su mogli da sagrade jedan blok termoelektrane, da narednih 50 godina prodaju uz internet i struju, da je pet puta otplate, i da ostvare odličan profit,ali to nije zabava,zabava je puno ozbiljnija stvar, jer sta ce englezima kolonije, kad ima onih koji im plaćaju da budu kolonija sportskih kladionica, i kolonija dokoličara slobodnog vremena.

Poslednja izmena:
Pa naravno da je poenta da pokupe pretplatnike sbb-a. Kazes - "Drugacije ne mogu." I ne treba drugacje. Prosla su (valjda) vremena kada su politicari javno forsirali jednog provajdera naustrb velikog drzavnog , pa se zbog te politicke zastite i proteziranja, sbb nenormalno sirio a telekom je propadao.

Sada je plati pa klati. Ko da vise on ce da prenosi premier ligu i sl. A ovi, koji izgube, e njima preostaje da lamentiraju nad zlehudom sudbinom po nekim forumima, portalima...A da li je suluda cena ili ne, mislim da ti, a i ostali koji placu jer je sbb izgubio PL, sigurno niste merodavni da o tome donosite nekakve zakljucke, niti je vase misljenje ikome bitno.

Meni je samo bitno da li telekom uopšte može od pretplata da otplati dati sportski sadržaj u nivou 100 miliona € godišnje. Samo tu jednu premier ligu. Ako ne može, onda je to loša poslovna odluka.

Tebi je bitno? Zasto? Ti si neki veliki akcionar pa te to bas interesuje? Ako nisi, kao sto rekoh, onda nikoga nije briga sta ti mislis.

Eto, ja sam na primer akcionar, ne onaj sa besplatnim akcijama, malkice veci...i ja podrzavam ove poslovne odluke i nadam se da ce Telekom i dalje rasti i da ce postati zaista vodeci ne samo u Srbiji vec i sire. Da li ce se to desiti ili ne, vreme ce pokazati a do tada sigurno necu da skacem od srece ili da placem po forumima.

Ovo kao da je ana.rs forum pa ne vole sport :D

Meni je samo bitno da li telekom uopšte može od pretplata da otplati dati sportski sadržaj u nivou 100 miliona € godišnje. Samo tu jednu premier ligu. Ako ne može, onda je to loša poslovna odluka.

No-One-Cares.gif

Meni je samo bitno zdravlje, a poslovanje jednih ili drugih lopova totalno nebitno.

Nisu ti koji gledaju "sport" jedini korisnici. Postoje i drugi profili korisnika - oni koji prate kad mogu ali nisu zaludjenici i nece se ubiti ako eto ne mogu premier ligu, oni koji slabo gledaju lii ne gledaju - zanimaju ih druge stvari, jer se danas nazalost sport svodi samo na finansije i ni na sta vise, i oni koje apsolutno ne zanima sport. I svi su korisnici i treba svima pruziti kvalitetnu uslugu. Inace mnogo je vise tih koji povremeno prate i/ili nisu zaludjenici ili i ne prate, nego zaludjenika. I ako zbog malog broja zaludjenika koji bi aposlutno svaku utakmicu da gledaju, (sto opet dovodi do toga da nemaju sta u zivotu da rade, jer normalni ljudi koji "normalno rade" nemaju toliko vremena, ili su slucajevi koji zive od toga da nekad ubodu neki tiket, u to necu da ulazim niti me briga) treba svi korisnici da ispstaju jer sa 600 miliona je stvarno mnogo toga pametnijeg moglo da se uradi, onda i treba da propadne telekom.
Poslovna politika nije 0 nego je -1000. Nemaju osecaj za korisnike, da ne ucenjuju provajdere, da nisu otkupili dobar deo (opet ucenjivanjem), da ne drze monopol, odavno bi propali.

Kad je poslednji put povecana brzina? Moj provajder dok nije otkupljen od strane telekoma je cesto povecavao brzine, imao veoma korektan up/down odnos, niko nije bio natovan, niko te nije ucenjivao koliko televizora mozes u kuci da povezes, skremblovao celu programsku semu, brzine su i dan danas u poredjenju sa mnogim skroz ok, relano smo imali najboljji net tada, itd da ne nabrajam. Jel od kad je telekom preuzeo nekom bolje? Naravno da nije (ovde ne pricam o propalom kopernikusu jer se tu ulazi u duboku politiku sto nije za ovaj forum), sve to sto sam nabrojao kod telekoma je suprotno. Prema tome vi koji branite telekom imate debeo razlog, a to nije kvalitetna programska sema i ne znam kakav internet ili sport... ali to nije tema sada.

Inace ja kad mogu i imam vremena pogledam po neku utakmicu, kosarku, tenis, ali brate necu da umrem i da zrtvujem sve zbog tamo neke lige, hocu da pogledam i kvalitetan filmski kanal, hocu i neki kvalitetan muzicki kanal, hocu dokemtarce, hocu ponekad i vesti ali "nezavisne" televizije gde ce se reci objektivno nesto, a ne na svim nacionalnim (a i ostalim) kanalima da gledam jedne te iste price gde se takmice ko ce vise da... hocu da na rts-u, jer je nametnuto da placamo i placam nepotrebno 3 pretplate, da gledam Srbiju kad igra, bilo da je fudbal, kosarka, tenis a ne na tamo neke arene ili sport klub. Mnogo toga moze da se dovede u red, da nekom odgovara, ali

To sto rade je toliki debilizam da nemam reci, ali uvek zbog njihovog debilizma ispastaju korisnici. Cisto sumnjam da ce biti bolje, jer njih ne zanima misljenje svih korisnika, oni imaju "neki" svoj cilj.
Kako god, gasenjem cinestara, ne kazem da su bog zna sta, ali opet su 2 klase iznad "zeljkovih" i "zvezdanovih" filmskih kanala, i forsiranje pojedinih "domacih" (ko razume, razume), je stvarno veoma los potez. Ko sto sam pre rekao 21 vek , 4K i 8K i umesto da pruze ljudima neki kvalitetan filmski 4K blockbuster kanal, oni forsiraju doticne ciji filmski kanali cesto u 4:3 formatu emituju filmove. Za 16:9 format nisu culi, a HD im je suvise komplikovano kao i novi blockbuster filmovi

Tebi je bitno? Zasto? Ti si neki veliki akcionar pa te to bas interesuje? Ako nisi, kao sto rekoh, onda nikoga nije briga sta ti mislis.

Eto, ja sam na primer akcionar, ne onaj sa besplatnim akcijama, malkice veci...i ja podrzavam ove poslovne odluke i nadam se da ce Telekom i dalje rasti i da ce postati zaista vodeci ne samo u Srbiji vec i sire. Da li ce se to desiti ili ne, vreme ce pokazati a do tada sigurno necu da skacem od srece ili da placem po forumima.
Ja nemam bas nista protiv ni za ko ce da raste a ko da propada ono sto mene zanima kao gradjanina da je taj Telekom ogroman gubitas kao i druga javna/komunalna preduzeca a ko to placa? Pa mi, svi, preko poreza, skuplje cene goriva, cigareta ko zna cega sve ne ...
Opet mozes da kazes bas me briga ne pusim, ne vozim ok je i to ali kad skoci gorivo napr ono skoci i za poljoprivredinike pa je cena i njihovih proizvoda veca a tesko da ne jedes hleb a da ne idem dalje, mnogo je velik taj "tocak" kad se zavrti ... nek telekom raste ali ne preko nasih dzepova.

Manite se politike na IT forumu i priče da su jedni dobri, a drugi loši.

Za to odavno postoji HBO, Netflix, CineMAX, Amazon Prime, Disney+, torrent, kodi i milion drugih izvora.

Naravno da postoji, imam HBO Go, imam Netflix i jos toga, ali poenta je da tvoj KDS ima takodje kanale normalne kanale. Pogledaj bilo koju normalnu TV platformu, svaka pored sporta, dokumentarnih kanala, nezavisnih medija, filmskih kanala itd ima blockbuster filmske kanale (bilo da je njihov kanal ili da reemituju). Ovde se prica o drzavnoj firmi i upravo zbog troga sto se finasira od nasih para treba svima pruziti kvalitetnu uslugu i da mogu da gledaju ono sto zele. Osim toga ja placam HBO netflix itd, mozda neko nema da plati, treba biti realan.

A da ako cemo vec tako, pa i za premier ligu postoje "strimovi" itd.

Ja ne znam kvalitetnije od tih gore pobrojanih. :)

Evo pošto imam i EON baš sad gledam na Cinestar Premijer 1 trenutno super blokbaster What Women Want iz 2000, a na Cinestar Premijer 2 Scandalous: The True Story of the National Enquirer kršina iz 2019.

Oni sigurno imaju neki plan, koliko
očekuju prebega iz SBB-a, zbog PL. Sta ako je vecina tih korisnika,gledala povremeno, ili samo onako reda radi,posto su imali pristup tim kanalima?
Sta ako ti korisnici imaju pametnija posla?
U toj varijanti ,oni ce biti ekstremno, finansijski uzdrmani.
Mozda je ovo gasenje filmskih kanala,otrežnjenje nakon euforije?

Poslednja izmena:
Ja nemam bas nista protiv ni za ko ce da raste a ko da propada ono sto mene zanima kao gradjanina da je taj Telekom ogroman gubitas kao i druga javna/komunalna preduzeca a ko to placa? Pa mi, svi, preko poreza, skuplje cene goriva, cigareta ko zna cega sve ne ...
Opet mozes da kazes bas me briga ne pusim, ne vozim ok je i to ali kad skoci gorivo napr ono skoci i za poljoprivredinike pa je cena i njihovih proizvoda veca a tesko da ne jedes hleb a da ne idem dalje, mnogo je velik taj "tocak" kad se zavrti ... nek telekom raste ali ne preko nasih dzepova.
Hmm..bas zanimljivo. Ogroman gubitas...Hajde postavi godisnji izvestaj, mozes i od prosle godine, pretprosle... Dakle zvanican izvestaj a ne neka palamudjenja raznoraznih, pa da vidimo koliki je to "ogroman" gubitak i koliko novca uzimaju tebi i svim ostalima kroz poreze i cene goriva...

Samo da te podsetim, ukoliko nisi ranije pratio, bilo je ovde pisanja i pisanja, samo kada god se dodje do izvestaja koji su bili postavljani ovde, neki mod obrise postove pa idemo Jovo nanovo.

Pa eto, da ne bi mlatili praznu slamu, ako te ne mrzi, potrazi i postuj ovde, da svi vidimo.

Zaboravih...

@V.i.P.e.R Koji su to blokbaster kanali koje pominjes?

Poslednja izmena:
Pa nema izvestaja, nikada ih nece ni biti, sta mislis sto?
Da posluju pozitivno bili bi na svakoj naslovnici svaki dan.
A, gresis. Ima izvestaja. Oni su javni i svako moze da pogleda sta pise tamo. Samo jedna pretraga u guglu, i hop...

Prilozi

• Konsolidovani godinji izvetaj o poslovanju za 2020. godinu.pdf
    4.3 MB · Pregleda: 41
  • KI 2019 srp.pdf
    2 MB · Pregleda: 11
A evo ga i izvestaj revizora... Pa sad...sta reci... ;)

Prilozi

• PIEN_FIN_telekom.pdf
    3.5 MB · Pregleda: 46
Ljudi ko nece kod Telekoma nek promeni operatera ili nek ne potpisuje ugovor . Imate šarenolik izbor operatera pa izvolite . Ja sam hteo Telekom a nisam hteo sbb zbog njihovog terora nad drugim operaterima kod kojih sam bio pa su po političkoj liniji upropastili te operatere koji su imali bolju internet ponudu . Stariji mogu da se sete toga .Kada se dešavao taj teror likovali su mnogi jer su imali ovo sto sada nemaju , a uslugu koju plaćas , plaćaš jer si tTi tako odabrao , a šta sa novcem koji je uzeo operater - pružalac usluge , on sam odlučuje . Jel bilo kome od nas moze nas poslodavac koji nas plati za naše usluge , da nam odredi kako da se zarađeni novac trošu .
Mislim da ne može.
Odoh u off topic zbog svih ovih prepucavanja za i protiv jednih drugih trećih.
Izvinite a moderator nek obriše sva ova prepucavanja i da krene da deli ban.

@otkaz: ti si prijatelju neki financ stručnjak ili šta??? Šta ili ko tebe nagovara da u delu..pazi sad:...it forums...internet providers...iris tv forum....postavljaš izveštaj koji svi možemo da vidimo kad god...ama živo me zanima šta i ko će postaviti izveštaj za ovu godinu...da se slatko ismejemo kao i za ovo što je bilo....isto me zanima gde su admini jer je ovo otišlo u off odavno...

Zbog ukidanja cinestar kanala tesko da prolazi raskid UO bez placanja penala bez intervencije Ratel-a. Pod uslovom da Ratel zauzme stav da je ukidanje kanala bitna promena ugovora - za mene jeste.
Slabo gledam tv i jedino sto sam gledao je taj Cinestar ponekad.
Pre neko vece prebacim kad tamo neki bzv kanali, trazio malo i vidim nema...Rekoh sebi opet je nesto zabagovalo bice....a onda procitam ovde da su ih ukinuli.

Kome se zaliti, kako treba da izgleda zahtev za raskid UO? Ostalo mi jos 11m.

@otkaz: ti si prijatelju neki financ stručnjak ili šta??? Šta ili ko tebe nagovara da u delu..pazi sad:...it forums...internet providers...iris tv forum....postavljaš izveštaj koji svi možemo da vidimo kad god...ama živo me zanima šta i ko će postaviti izveštaj za ovu godinu...da se slatko ismejemo kao i za ovo što je bilo....isto me zanima gde su admini jer je ovo otišlo u off odavno...
Stvarno? Ne smeta ti sto u it forumu, iris temi, neko pise da je Telekom u ogromnim gubicima i da se pare uzimaju od svih zivih...a smeta ti izvestaj o tom istom Telekomu?! Je l' to ti potenciras da je neosnovana pljuvacina po Telekomu pozeljna, kad se vec pitas gde je admin, a istinita informacija nije pozeljna? Smeta vam sto je postavljeno pa vise ne mozete da baronisete po forumu kako Telekom propada i kako se spasava vasim parama? Istina boli i smeta, je l' da? Smej se ti kol'ko hoces, ali prosla su vremena kada je sbb uz maksimalnu zastitu i podrsku ljudi iz vlasti radio sta i kako je hteo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno